Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Pa nije mi do sad trebala :D mada smo se dopisivali na fejsu :D i sa a1 i sa yettel, okej su, ali botovske poruke, tipa ne pokazujeti u app nesto , oni pisu iskljuci ukljci ugasi upali :D msm kao da to vec nisam probao, al dobro, procedura verv takva :D
Ja imam na selo, tj moji stari, fiksni kod mts, uvek dolaze u roku od 1-2dana da otklone kvar kad se prijavi..videcemo

Pa i ja ga tako nesto tumacim nego da proverim :D kod operatera kad potpisujem i u banke, citam i ona sitna slova :D jednom kad se opeces posle prpaa :D
U mts-u su čini mi se fleksibilniji od drugih što se tiče plaćanja računa. Imaš najmanje mesec i po dana fore da ga platiš od trenutka izdavanja računa, nekad i dva i više. Matori mi je u A1 i vidim da je to kod njih recimo rigoroznije, ne znam da li ima deset-petnaest dana od trenutka kad stigne račun, tako mi bar deluje.
Takođe što se tiče pokrivenosti mreže i dometa mislim da je tu Telekom bez premca, nema šta. I na papiru daju dosta za uloženo, mislim na ove dodatne servise (Iris, Deezer itd), ali je to u praksi sve poprilično aljkavo. Odlična mobilna telefonija, jako loši dodatni servisi i novotarije.
I na kraju, podrška...noćna mora. Tu su prosto kriminalni.
Dodao bih još razne prevare kojima se služe...ukidanje servisa u toku ugovorne obaveze, pokušaj naplate ovoga ili onoga, slao sam više puta prigovore na račun. Ajde to regulišu na kraju sve, ali je nepotrebno gubljenje vremena.

Da pitam ovde, mozda neko moze da pomogne. Devojka je otisla u Hrvatsku postpaid broj aktivan, roming aktivan (pozivi, poruke, net) medjutim prilikom pozivanja mi ispise number unreachable, dok ona moze mene da pozove. Proban restart telefona, nista se ne desava, cim moze ona da zove mreza radi.
Kako resiti ovo?

U mts-u su čini mi se fleksibilniji od drugih što se tiče plaćanja računa. Imaš najmanje mesec i po dana fore da ga platiš od trenutka izdavanja računa, nekad i dva i više. Matori mi je u A1 i vidim da je to kod njih recimo rigoroznije, ne znam da li ima deset-petnaest dana od trenutka kad stigne račun, tako mi bar deluje.
Takođe što se tiče pokrivenosti mreže i dometa mislim da je tu Telekom bez premca, nema šta. I na papiru daju dosta za uloženo, mislim na ove dodatne servise (Iris, Deezer itd), ali je to u praksi sve poprilično aljkavo. Odlična mobilna telefonija, jako loši dodatni servisi i novotarije.
I na kraju, podrška...noćna mora. Tu su prosto kriminalni.
Dodao bih još razne prevare kojima se služe...ukidanje servisa u toku ugovorne obaveze, pokušaj naplate ovoga ili onoga, slao sam više puta prigovore na račun. Ajde to regulišu na kraju sve, ali je nepotrebno gubljenje vremena.
racune placam resovno pa nisam imao proboema sa njima, a za servise, odma na pocetku su mi uvalili neki sufr protect nemam pojma kako se zove, kao mora, 100din ili vise mesecno, mada sam kasnije iskljucio jer nije da je moralo nego oni guraju kako stignu :D
pokrivenost za te lokacije gde ja idem je bolja i od yetela i od a1, e sad , kolegenica ima proboem da stalno bude nedostipna kad je neko zove, a telefon joj prijavljuje mrezu i sve to...nije do telefona, probali smo i drugi..nadam se da je nesto do njenog broja :D
I drugo, nisam uspeo da nadjem poziv na cekanju, ako sam u razgovor s nekim i drugi pokusa da me dobije, javice da sam nedostupan, sto ovde na a1(pa cak i na yettel) nije bio slucaj...mozda to zaviai od paketa ili ja nisam trazio na pravo mesto u aplikaciji
I Ovaj irisgo, jel moze tipa preko njihov opticki da se koristi ili mora iskljucivo mts mreza?

racune placam resovno pa nisam imao proboema sa njima, a za servise, odma na pocetku su mi uvalili neki sufr protect nemam pojma kako se zove, kao mora, 100din ili vise mesecno, mada sam kasnije iskljucio jer nije da je moralo nego oni guraju kako stignu :D
pokrivenost za te lokacije gde ja idem je bolja i od yetela i od a1, e sad , kolegenica ima proboem da stalno bude nedostipna kad je neko zove, a telefon joj prijavljuje mrezu i sve to...nije do telefona, probali smo i drugi..nadam se da je nesto do njenog broja :D
I drugo, nisam uspeo da nadjem poziv na cekanju, ako sam u razgovor s nekim i drugi pokusa da me dobije, javice da sam nedostupan, sto ovde na a1(pa cak i na yettel) nije bio slucaj...mozda to zaviai od paketa ili ja nisam trazio na pravo mesto u aplikaciji
I Ovaj irisgo, jel moze tipa preko njihov opticki da se koristi ili mora iskljucivo mts mreza?
Iris Go kod mene radi na SBB mreži, ali neće na TV-u (mada je radio do nedavno), već samo na telefonu i tabletu. Dodao bih još da ti Iris neće trošiti net na mts mreži, što je za pohvalu svakako.
Što se tiče poziva na čekanju, mislim da ima opcija ili u telefonu ili se u Mojmts aplikaciji nešto aktivira, sad ne mogu tačno da se setim. U svakom slučaju postoji, bez brige.
A to za koleginicu ne bih znao u čemu je problem. Može biti lokacija, bez obzira što joj pokazuje da ima mrežu moguće je da tu na njenoj lokaciji prosto postoji neki džep gde nema dometa.

Da pitam ovde, mozda neko moze da pomogne. Devojka je otisla u Hrvatsku postpaid broj aktivan, roming aktivan (pozivi, poruke, net) medjutim prilikom pozivanja mi ispise number unreachable, dok ona moze mene da pozove. Proban restart telefona, nista se ne desava, cim moze ona da zove mreza radi.
Kako resiti ovo?
Ti nju iz Srbije zoves sa sve +3816.... I dobijas broj nedostupan ili nesto trece? Verovatno neki bag u interkonektivnosti ( ako ne koristi net nek proba da zameni mrezu ili da dropuje na 3G )

Nije nedostupan, samo mi napise number unreachable i to je to
Ništa ili neko manuelno da svitchuje rutu. Sto sumnjam da ce skoro uraditi. Najbolje da oroba da se registruje na drugu mrežu jer ce sistem probati da napravi novu interkonekciju... Najverovatnije je do nesklada između operatera nosioca i provajdera pružaoca usluge...

Na mom telefonu je bio ukljucen VOLTE. Kad sam ga iskljucio poziv je prosao normalno. Drugarica je cimnula sa A1 mreze poziv prosao, takodje je probala da je pozove sa MTS broja i nista. Majka je pozvala sa MTS broja i poziv prosao.

Nista mi nije jasno o_O

Hoće VoLTE da pobrljavi neki put. Desilo mi se možda tri puta, nedostupan ili slično. Samo uključio/isključio u podešavanjima telefona. Za tri godine unazad otprilike.

Neko je pitao za poziv na čekanju. Jesu malo skarabudž sa podrškom neki put, ali prilično im dobro radi pretraga sajta:

Prilozi

• Maxthon Snap20231024005122.jpg
    Maxthon Snap20231024005122.jpg
    33.6 KB · Pregleda: 15
Samo da javim da su mi ponudili tri tarife i sve sa 30% niže od cene na sajtu. Omorika 20, Omorika 50 i soko lite. Zvali su me tek posle kontakta na njihovoj Facebook stranici.
Ugovor se salje na mail, kad potvrdis saglasnost obnavlja se ugovor. Jedino sto u ugovoru pisu cene koje nemaju veze sa sajtom i dogovorom .... uglavnom cena za Omoriku 25 u proseku 1380 din (sa pdv) uz e-racun i 15 gb dodatno u prvoj godini.

Bio na Omorika 6 1500+pdv=1800 din mesečno po broju x 3 broja
Ukupna usteda u ceni oko 250 eur za trajanje ugovora uz bolji paket.

Bio na Omorika 6 1500+pdv=1800 din mesečno po broju x 3 broja
Ukupna usteda u ceni oko 250 eur za trajanje ugovora uz bolji paket.
A O6 je bila ono šta je sada O25. Znači dali ti 30% na isti paket bez prelaska na veći. To do pre par dana nije moglo.

Istice mi ugovor za dva meseca, vidim u aplikaciji ponudjene neke tarife za produzenje ova omorika 50 nije losa, ali ima samo 2 meseca za socijalne mreze, da li vredi da se cimam sa njima oko boljih uslova? Navikao sam da imam te socijalne mreze free vec 4 godine, kada pogledam potrosnju koju imam samo od instagrama (iako ga ne koristim previse) ne bih da mi to ulazi u mesecnu kvotu prenosa podataka :D

i meni je istekao ugovor, do sad sam imao zmaja, jel moze neki savet kako da izvucem najbolju ponudu, dal da im pisem, zovem, pretim da cu preci kod drugih, sta danas prolazi?

jel to njih zovem ili moram kod drugog operatera? i jel moze sve telefonom to ili moram da se cimam do poslovnice?

Ili da pročitaš zadnjih 10 stranica foruma? Ili da pišemo svaki drugi dan jedno isto?

Pitanje za korisnike Omorika tarife:
Da li besplatni minuti i poruke važe u novo pokrenutoj MTEL Germany?

Mislim da će možda da važe mtel minuti ka toj mreži, ali uz moguće cake. Skorije sam zvao sestru u Austriji koja je prenela broj iz druge mreže u mtel austrija i naplatili su mi poziv uz objašnjenje da minuti ka mtel mrežama ne važe u slučaju ako je broj prenet iz druge mreže u mtel, pa ne počinje numeracijom mtel mreže za tu državu. (za austriju na primer +43667)

Mislim da će možda da važe mtel minuti ka toj mreži, ali uz moguće cake. Skorije sam zvao sestru u Austriji koja je prenela broj iz druge mreže u mtel austrija i naplatili su mi poziv uz objašnjenje da minuti ka mtel mrežama ne važe u slučaju ako je broj prenet iz druge mreže u mtel, pa ne počinje numeracijom mtel mreže za tu državu. (za austriju na primer +43667)
Mislim da vazi i obratno. Da ti vaze ako je mtel prenesen u neku drugu mrezu ( ali to mozes da probas ) ali ne mogu da garantujem.

Mislim da vazi i obratno. Da ti vaze ako je mtel prenesen u neku drugu mrezu ( ali to mozes da probas ) ali ne mogu da garantujem.
to kod mtel cg vazi 064,065,066 ako je u drugoj mrezi ne skida kredit to znam.

Pozdrav, uplatio sam 2x račun za oca i sad je u pretplati za 1 mesec.
Da li će sledeći račun iznositi dinar ili moram da ih kontaktiram pa da tražim povrat?

Nazad
Vrh Dno