Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ja dana spodneo zahtev za freepaid i sad čekam da mi stigne kartica prvo sam pitao šta u vezi postpaida i rekli su mi to za mts-ove pakete omorika i td i reko sam da želim na freepaid i tako da sam to rešio i čekam karticu.

Možemo samo nagađati. Mada, kako su krenuli da ukidaju pakete, pitanje je šta je sledeće na redu.

Ali ne za prepaid.

Za sad na prepaidu VoLTE radi kod Yettela i A1.

Radi i na prepaid-u, sad sam ponovo proverio.

To prosto zvuči neverovatno, ali bilo je i vreme, jer sa 2G i 3G uslugom pozivi postaju sve nepouzdaniji zbog gašenja brojnih baznih stanica

Radi i na prepaid-u, sad sam ponovo proverio.
Moguće, onda možda i ima šanse ako su svima pustili. Doduše i A1 krije tu informaciju iz nekog razloga... Tako da ne znam sta im je fora (ljudi pustili amo da može da se zove preko "nove mreže") ali ćemo to da sakrijemo da bude iznenađenje 🤣. U čemu im je štos da mi je znati...

Da li je istina na mt:s ima VoLTE na prepaid? Ako da, gde se treba aktivirati?
Ja sam sad pričao sa majkom, ona je na mts prepaidu i tokom celog razgovora mi je bio 4G signal. Možda sam nekad zvao njih da joj uključe ne sećam se, ali nejbolje da pozoveš Call centar.

Tebi će biti LTE i da zoveš nekoga ko nema VoLTE. To nije indikacija da radi.

Ja sam sad pričao sa majkom, ona je na mts prepaidu i tokom celog razgovora mi je bio 4G signal. Možda sam nekad zvao njih da joj uključe ne sećam se, ali nejbolje da pozoveš Call centar.
Zato što imate aktiviran VoLTE, naravno da će vam uvek biti prikazana LTE/4G ikonica, to nema veze da li ta osoba ima uključen VoLTE ili ne. Ako je poziv zvučao kristalno jasno čisto, znači da ima aktiviran VoLTE. Ako je poziv zvučao kao telefoni iz ranih 2000-tih, znači nema VoLTE aktiviran.

Zato što imate aktiviran VoLTE, naravno da će vam uvek biti prikazana LTE/4G ikonica, to nema veze da li ta osoba ima uključen VoLTE ili ne. Ako je poziv zvučao kristalno jasno čisto, znači da ima aktiviran VoLTE. Ako je poziv zvučao kao telefoni iz ranih 2000-tih, znači nema VoLTE aktiviran.
Moguće. Mada u listi poziva stoji oznaka HD.

HD pozivi rade i na 3G mreži.

Jedino mozete znati ako telefon ostaje na LTE mreži u toku poziva.

Pokusavam da se ulogujem na moj nalog na Globaltel sajtu, ne dobijam kod na SMS evo vec sat vremena, nekoliko puta probao. Jel ima neko sa istim problemom mozda?

Sad mi izbacuje "Došlo je do sistemske greške. Molimo pokušaj kasnije."
Pokusao aplikaciju da instaliram i kada unesem br tel. kaze ERROR You have entered wrong PIN three times, please try again in an hour.
Nikakav pin nigde nisam kucao, samo sam aplikaciju skinuo...

• Kod mts ne radi prenos brojeva od danas do 01.11.
  • Kod A1 ne radi prenos brojeva od danas do 01.11.

Možda je slučajnost, a možda ima neke veze sa prebacivanjem Globaltela na mts

Stiglo je i ovo od A1:
a1-png.410409

Vrh Dno