Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

@lale87

Zasto bezis iz Globaltela ?

@Miki919

Od 11.11 moras imati SIM / eSIM karticu koja nosi broj.

Do tada mozes podneti zahtev da ti Globaltel posalje SIM karticu
na kojoj se aktivira zeljeni broj koji sada stoji na profilu kao virtuelni.
Ili da generisu eSIM ( sa brojem koji je trenutno virtuelni )

0677 sedmocifreni virtuelni brojevi prestankom rada Globaltel
aplikacije 11.11 se brisu
( u novoj Moj Globaltel aplikaciji nece postojati virtuelni brojevi )

@lale87

Da li koristis 0677 broj ili si preneo broj u Globaltel ?

I koji je fazon sa aplikacijom - rotiranje broja koji je u upotrebi ?
Drugu svrhu ne nalazim sto se tice poziva i slanja poruka dok se korisnik nalazi
u Srbiji.

U pitanju je prenet broj iz mts numeracije.

Što se aplikacije tiče, meni najbitnija funkcija je mogućnost korišćenja broja i na mestima gde nema mreže, a postoji pristup internetu. Naravno, isto se odnosi i na roaming.

@lale87

Zasto bezis iz Globaltela ?

@Miki919

Od 11.11 moras imati SIM / eSIM karticu koja nosi broj.

Do tada mozes podneti zahtev da ti Globaltel posalje SIM karticu
na kojoj se aktivira zeljeni broj koji sada stoji na profilu kao virtuelni.
Ili da generisu eSIM ( sa brojem koji je trenutno virtuelni )

0677 sedmocifreni virtuelni brojevi prestankom rada Globaltel
aplikacije 11.11 se brisu
( u novoj Moj Globaltel aplikaciji nece postojati virtuelni brojevi )
Možda sam malo neinformisan, koliko znam 0677 je pozivni, a ostale 6 cifre su broj telefona. Koji su to sedmocifreni brojevi? Stvarno ne znam.

Sto se tice Mts-a i Volte budite obazrivi u smislu, da proverite pre nego sto se opredelite za ovu odlicnu moducnost. Zasto ovo kazem ..skoro sa uzeo tel koji ima podrsku za Volte i kada je opcija aktivna na telefonu u i od strane Mts-a(posto i oni moraju da aktiviraju na sim kartici, ako nije) dogadja se da kada me neko poziva dok ja pricam na tel, kada ja pozivam nekog ko razgovara i mislim al nisam 100%siguran, kad je neko nedostupan, NE DOBIAJU se poruke obavestenja od Mts-a, o propustenim pozivima, da li je broj dostupana, ni ja , a ni neko ko me je pozvao..itd . Ovo pricam samo za Mts jer za druge mreze ne znam. A kada se na telefonu ugasi Volte radi sve kako treba, sto je bezveze i to je kao da kupis vrh auto, a skines gume i tako vozis.

Btw probao sam ovo na mom Xiaomi 13t i iphone 14pro , isto na oba
Poz

Sto se tice Mts-a i Volte budite obazrivi u smislu, da proverite pre nego sto se opredelite za ovu odlicnu moducnost. Zasto ovo kazem ..skoro sa uzeo tel koji ima podrsku za Volte i kada je opcija aktivna na telefonu u i od strane Mts-a(posto i oni moraju da aktiviraju na sim kartici, ako nije) dogadja se da kada me neko poziva dok ja pricam na tel, kada ja pozivam nekog ko razgovara i mislim al nisam 100%siguran, kad je neko nedostupan, NE DOBIAJU se poruke obavestenja od Mts-a, o propustenim pozivima, da li je broj dostupana, ni ja , a ni neko ko me je pozvao..itd . Ovo pricam samo za Mts jer za druge mreze ne znam. A kada se na telefonu ugasi Volte radi sve kako treba, sto je bezveze i to je kao da kupis vrh auto, a skines gume i tako vozis.

Btw probao sam ovo na mom Xiaomi 13t i iphone 14pro , isto na oba
Poz
Ne tripuješ se već je tako imam volte na svim mrežama i jeste tako, doduše meni su rekli odma.

Pozdrav, ne mogu juce ceo dan da dobijem nikog iz globatela da dobijem informacije oko ove promocije za 200gb ako preneses broj a promocija im istice 31.10....... Probao i na live chat 2 puta, i poziv, cak i ostavio broj na sajtu da me zovu i nista...

Dakle, kada dobijem 200gb, ako sam dobro shvatio, ja moram da obnavljam svaki mesec "racun" (da uplacujem nesto)? Koliko je minimalno koliko moram da uplatim svaki mesec da bih zadrzao 200gb? Globatel kartica mi je neophodna samo zbog tih 200gb interneta zbog nekog IoT uredjaja koji ce biti nakacen na nju i ni za sata drugo tako da me zanima najmanja moguca uplata mesecno da bih zadrzao (preneo) tih 200gb u sledeci mesec...

Kada dobijem 200gb, koliko je minimalno da uplatim svaki mesec da bih zadrzao 200gb?
Prvi put mora da se uplati Freepaid od minimalno 900 dinara, a obnova poklon gigabajta makar uz 5GB za 300 dinara na 30 dana. Mesečni limit po punoj brzini je 40GB, nakon čega ide sporiji protok.

@Muki.Beograd

0677 sedmocifreni virtuelni broj se dobija kada se u Globaltel
aplikaciju prijavljujes sa brojem iz druge mreze i funkcionise
samo iz aplikacije.

Mozda i ti brojevi mogu da se prebace na SIM/eSIM

Ne mogu tvrditi, ali mislim da se virtuelni broj može povezati sa SIM karticom. U Globaltelu sam od kada je aplikacija puštena u rad, i tada mi je bio dodeljen virtuelni sedmocifreni 0677 broj. Posle sam kupio SIM karticu kad su ih pustili u prodaju, i mejlom tražio da mi virtuelni broj dodaju na isti nalog na kome je broj SIM kartice, pa sam ih oba mogao kontrolisati kroz aplikaciju.

Je l' se onda Globaltel prebacuje sa A1 mreže na Mts infrastrukturu?

Često imamo problema ovde sa Globatelom da kad nas ljudi pozovu dobiju obaveštenje da je broj nedostupan, pa tek iz drugog poziva krene da zvoni.

Ne, pogotovo sada. Niti se javljaju na telefon, niti putem mejla. Eventualno da uradiš downgrade aplikacije na verziju 2.6.3. Čini mi se da ta verzija bolje radi, barem što se tiče primanja poruka.

Ne mogu sad da pošaljem sms.. kaže error 38.. online piše da je network problem.. samo kod mene ili svima? Retko šaljem poruke ali do sad su radile :) više puta sam probao i nece

Pokusaj da vidis br servisnog centra za SMS poruke. I meni se pokarambasio jednom sam od sebe i prikacio me na A1 SMS servisni centar. Od tad poruke zabole i nema slanja ni primanja. Jezivo sa Globaltelom...

Meni je juče stigla kartica pa ću danas da je ubacim javio sam im i sad kažu mi da u toku sledeće nedelje očekujem da će mi broj prebaciti na novu karticu pa ću onda moći da dopunim kredit za freepaid. E sad to može svaki čas da mi se desi tako da ostajem ja u globaltelu.
Videćemo da li ću ja imati problema sa kašnjenjem poruka i tih stvari do sad nisam imao nikakvih problema.

Prebacio fizičku karticu na eSim, moram da ih pohvalim ovaj put, stvarno je sve efikasno prošlo i brzo su odgovarali i bili od pomoci (sve preko maila odradjeno)

Nazad
Vrh Dno