DjuRaSiN je napisao(la):
Pa tebi ako je bolje(jeftinije sigurno nije)ti idi u Mobtel ali nisam bas siguran da ce tamo sluzbenica da ti pljuga zato sto hoces da predjes na postpaid
E ala si mi odbrusio, svaka ti cas'. Nigde ja nisam rekao/napisao da zelim da mi prodavacica pljuga, a zbog ovakvih i slicnih reakcija nije ni cudo sto ljudi, u vecini slucajeva, imaju negativno misljenje o Telekomu. Ja sam samo dao primer u odbranu mojih tvrdnji o neljubaznosti zaposlenih, "poslovnosti" firme i, u neku ruku, bezobrazluka. Ali posto ti od Telekoma 'leba jedes, ne mozes objektivno da rasudjujes o istom. Stoga cu pokusati da ti malo pojasnim moj predjasni post, na koji si ti dao vrlo uman odgovor.
Ja napisao:
-A i
odredjen broj radnika misli ako radi u Telekomu da je uhvatio Boga za petu, pa se vrlo neprimereno ponasaju u kontaktu sa pretplatnicima.
-
Nas narod je sklon generalizaciji, te i nije cudo sto onda svi "dobijate istu etiketu".
-...rekla mi je da potpisem neku molbu
te ce me oni za sedam dana obavestiti da li je to komisija prihvatila ili ne...
Proslo je sedam dana i niko iz Telekoma me nije pozvao.
-...ja drugu ispricam sta su mi rekli, i
on ode i kaze im da radi (iako je student kao ja) i dobije prelazak na post paid bez problema (zanimljia sigurnosna metoda protiv neredovnih platisa).
Idemo redom:
Lepo sam napisao da se odredjen broj radnika ne ponasa shodno renomeu firme u kojoj radi, ili bar shodno nekom imidzu koji ta firma pokusava da izgradi. Neljubaznosti i neadekvatno ponasanje u kontaktu sa potencijalnim i sadasnjim korisnicima/musterijama nije dobra ni za seosku prodavnicu, a kamo li za jednu firmu koja zeli da bude ozbiljno shvacena na trzistu. S' obzirom da sam lepo napisao "odredjen broj radnika", time sam stavio do znanja da se ne ponasaju svi radnici neprimereno. U kontaktu sa zaposlenima u Telekomu cesce sam nailazio na ljubaznost i istinsku zelju da se pomogne i resi problem. Kako mi (ljudi) lepe stvari brze zaboravljamo, a ruzne ipak ostaju duze u secanju, nije ni cudo sto ste onda, zbog pojedinaca, "svi losi". Takodje sam i naveo da smo kao narod uzasno skloni generalizaciji stvari, sto je jos samo jedan razlog zasto gradjani i nemaju bas neko lepo misljenje o radnicima Telekoma. Dalje sam se osvrnuo da nedopustivo ponasanje jedne ozbiljne firme u ozbiljnoj zemlji. Ako mi neko kaze da ce me zvati ili obavestiti, ja to i ocekujem. Sem toga, nisam ja dosao njima da uzmem pare vec da im ih dam. Neposlovnost, neozbiljnost... sta drugo reci. I na kraju primer za mog druga, koji mi je jos jednom ukazao na "ozbiljnost" Telekom-ovog poslovanja i/ili neozbiljnost zaposlenih.
O Mobtelu bas i ne mogu da govorim, jer sam samo jednom bio u kontaktu sa njihovim zaposlenima. Usluga je bila na nivou.