Šta je novo?

mts "poklon"?

proximo je napisao(la):
Sve sto je besplatno odnosi se samo na nacionalni saobracaj! Sto se tice laptop-a, ako imas racune oko 1500, za jedno 10-ak godinica!

Cekaj, jel ide linearno tj. ako su mi racuni 15.000 dianra znaci da dobijam notebook za godinu dana?!?!
Spemite mi masinu do novaka. Idem sutra po post paid karticu :d

Joker je napisao(la):
Da li samo na 062/063/064/065 ili i u inostranstvo? Nigde nije navedeno pa cisto da se razjasni.
Naravno da je samo u okviru nase zemlje.Pa sta bi ti vise za 360din.Burazeru ni kod babe nema za dzabe :-devil-:

A koliko kosta konkretno poruka koja se salje u inostranstvo? Na pre-paid je oko 7-8 dinara. Da nije barem malo jeftinije na post-paid, posto su i poruke (domace) jeftinije?

DjuRaSiN je napisao(la):
Evo primer:tebi se za svaki razgovor na prepaid makar i od sec naplacuje 1.8din cim ti se neko javi a kod postpaid,konkretno to vazi za BELL,toga nema.

jesi li apsolutno siguran? prešao sam pre neki dan na BELL50, i rekli su mi da se spajanje naplaćuje, 1.7din sa porezom?!

evo citat sa www.telekom.yu:

*** Cena po odlaznom pozivu (odgovor na poziv) se naplacuje 1,50 dinara. ***
kraj citata

sve cene na sajtu su bez poreza, tako da bih rekao da se ovo uklapa u priču, citat je ispod tabele sa BELL paketima... da li to znači da je informacija sa sajta neistinita?

zahavljujem unapred na informaciji i pozdrav...

PJ, ako praviš račune od 15 000 dinara mesečno, itekako imaš para za notebook, i ne samo za notebook, nego pretpostavljam za vagon notebook-ova, tako da ne vidim čemu ti to sve...

pogotovo ne znam i koj' će ti notebook đavo, kad pored tolikog silnog laprdanja mobilnim telefonom nemaš verovatno vremena ni da spavaš, a pogotovo ne da koristiš poklonjeni notebook... :D :D :D

PJ je napisao(la):
Cekaj, jel ide linearno tj. ako su mi racuni 15.000 dianra znaci da dobijam notebook za godinu dana?!?!
Spemite mi masinu do novaka. Idem sutra po post paid karticu :d

Pre bih rekao da sa takvim racunom bivas potpuno ozracen za godinu dana :)

nidza je napisao(la):
Cena po odlaznom pozivu (odgovor na poziv) se naplacuje 1,50 dinara. ***

Nisi se dobro informisao. To vazi za razgovore tek onda kad probijesh paket.

.

Poslednja izmena:
ima smisla... ne vidim razlog da takvu info ne stave i na sajt... ;)

Mislim da je sam to ranije i prochitao na sajtu, a sad ne vidim. Inache, primetio bih po rachunu da je tako...

.

Poslednja izmena:
Septimus je napisao(la):
Nisi se dobro informisao. To vazi za razgovore tek onda kad probijesh paket.

.
Zahvaljujem na odgovoru umesto mene.Mozda bih mogao da ti sredim da se zaposlis kod nas :D :d

DjuRaSiN je napisao(la):
Naravno da je samo u okviru nase zemlje.Pa sta bi ti vise za 360din.Burazeru ni kod babe nema za dzabe :-devil-:
Ti stvarno ne mozes da shvatis sta ja pisem ?? Nije u pitanju sta bi ja, nego sta telekom nudi. A nudi u tom Bel paketu izmedju ostalog 50 besplatinh SMS-ova Zasto korisnik treba da razmislja da li su SMS-ovi samo za 064 ili mozda i 063, a verovatno moze i 062. Korisnik treba da procita i da to vazi tako kako je napisano
E nadam se burazeru da si shvatio.

Uprao videh reklamu na televizija za poklon. odnosi se samo na posta-paid korisnike.
I uz racun dobiju neki magazin i neku karticu, sa kojom na nekim mestima imaju popust.
Cista glupost!!

Poz.

Joker je napisao(la):
Ti stvarno ne mozes da shvatis sta ja pisem ?? Nije u pitanju sta bi ja, nego sta telekom nudi. A nudi u tom Bel paketu izmedju ostalog 50 besplatinh SMS-ova Zasto korisnik treba da razmislja da li su SMS-ovi samo za 064 ili mozda i 063, a verovatno moze i 062. Korisnik treba da procita i da to vazi tako kako je napisano
E nadam se burazeru da si shvatio.
Sve je to objasnjeno prolokom kupovine kartice ali niko ne slusa sta se govori!!!

Ja sam juce presao na post-paid i to mi NIKO nije objasnio. Sta kazes na to?

A pa ti si samo preshao na post paid i dao 200 din, ne ochekujesh valjda da ti neko za takvu sitnu kintu drzi predavanje?

:)

Dao ja 2 dinara ili 2000000 dinara, ja sam i dalje musterija i trebaju neki osnovni uslovi koriscenja njihovih usluga da mi predoce. Ako ne i predavanje. Zbog takvih stvari ova zemlja i jeste tamo gde je. Ako si ikada bio bilo gde na zapadu, znaces da ce tamo da ti i za tih 200 dinara da ti odrze predavanje. A ova lopovska firma ne moze ni to. A da te pokradu, e to mogu! To nikada nije bio problem.

Poslednja izmena:
Ma, to je problem, sto mnogi ne shvataju da korisnika treba ceniti, i da napisana reklama ili slika pomocu koje se reklamira neki proizvod ili usluga mora biti ispostovana. Pogledajte bilo koji katalog velikih robnik kuca na zapadu, na slici neka decija igracka na baterije, a pored cene pise da u tu cenu baterije nisu uracunate. A ne da mi on obasnjava da li baterije treba da da uz proizvod ili ne. Tako da to objasnjenje o tarifnim profilima direktno zavisi od raspolozenja sluzbenika/sluzbenice na prodajnom mestu, a na to se ipak jedna ozbiljna kompanija ne moze osloniti.

nidza je napisao(la):
PJ, ako praviš račune od 15 000 dinara mesečno, itekako imaš para za notebook, i ne samo za notebook, nego pretpostavljam za vagon notebook-ova, tako da ne vidim čemu ti to sve...

Sto ne znaci da ne bi bilo lepo dobiti jos jedan na poklon s obzirom da ionako razovaras, zar ne? :d

Za tolike racune u Mobtelovom Mobi Clubu mozes da dobijes CD Zdravka Colica za par meseci :d (u biznis paketu....ali drugar nece da promeni, pa to ti je....valjda mu ono biznis zvuci mocno :p )

Inace, kada krenes u roaming, 15k napucas dok trepnes tako da...

Nabukodonosor je napisao(la):
Dao ja 2 dinara ili 2000000 dinara, ja sam i dalje musterija i trebaju neki osnovni uslovi koriscenja njihovih usluga da mi predoce. Ako ne i predavanje. Zbog takvih stvari ova zemlja i jeste tamo gde je. Ako si ikada bio bilo gde na zapadu, znaces da ce tamo da ti i za tih 200 dinara da ti odrze predavanje. A ova lopovska firma ne moze ni to. A da te pokradu, e to mogu! To nikada nije bio problem.

khm, smajli je trebao da znachi da sam ironichan. I ja sam slichnog mishljenja kao i ti, mislio sam da se takvo mishljenje o Telekomu za nekoga ko zivi u "zemlji mojih snova" podrazumeva...

pozdrav!

što bi se telekom razlikovao od bilo koje bitne firme ovde? počnite od bilo koje druge firme od koje vam normalan život zavisi, ili pogledajte malo škole, fakultete, i šta se tamo sve radi... naša surova i tužna realnost, valjda smo se navikli na nju? pogledajte 90% faca koje voze dobra kola po gradu, na šta liče, ili ne daj bože poslušajte ih? pa ja se ne bih menjao sa njima ni da sam na biciklu do kraja životaa, ali to su ti oni koji drže čitav ovaj sistem da bude ovakav kakav jeste, i logično, drže se jedni sa drugima...

dokle? kad svi zajedno budemo slavili prvu polovinu veka benchmark foruma, ako se u međuvremenu ne nađe neko pametan i uvede neki porez na forume, ili ko zna šta izmisli što ne postoji nigde na svetu, kao što je privatizovanje Savezne Uprave za Kontrolu Letenja... zamisli da ti privatna firma drži nebo nad zemljom? šta tu još čovek da doda, sem da ne veruje u to, jer je stvarno potpuno neverovatno, ali na žalost, ovde i istinito... :D

prema tome, lepo se nasmeši i vozi...

sorry za offtopic... krenuli me prsti... :):):)

Nabukodonosor je napisao(la):
Ja sam juce presao na post-paid i to mi NIKO nije objasnio. Sta kazes na to?
E sac' ti ja objasnim zasto je tako.98% ljudi koji zovu 789 ili dolaze u poslovnicu ne slusaju sta im pricas i zbog toga 2%(medju kojima si i ti)ispastaju zbog drugih ljudi.To to je kao i svuda.Jedni ispastaju zbog drugih.Nemojte da mislite(to se odnosi na SVE)da ja branim firmu,ja tek 6meseci tamo radim ali ako nekome nesto nije jasno nek pita ili ovde ili na pm rado cu mu dati odgovor da ne bude posle zabune.Jel to OK?

E, samo shto se navodi da se ne tarifira 1,8din kad se uspostavi veza kad su na bel50 besplatni minuti? Mislim ako su besplatni onda su besplatni... a kad se probije paket, svejedno se naplacuje, tako da to i nije neki adut...

A reci mi Djurasine, ako poruke poslate u inostranstvo ne spadaju u besplatne, kako se to regulise? Mislim, jel mi naplate kao 2 besplatne poruke ili kako?

Josh jedno pitanje, danas sam saznao da na 063 paketima mobipro za brojeve koje izaberesh kao friends&family ne vaze besplatni minuti nego se posebno tarifiraju upola cene. Da li je i sa bell paketima ista stvar?

nickname je napisao(la):
E, samo shto se navodi da se ne tarifira 1,8din kad se uspostavi veza kad su na bel50 besplatni minuti? Mislim ako su besplatni onda su besplatni... a kad se probije paket, svejedno se naplacuje, tako da to i nije neki adut...

Navode posebno, jer se god Mobtela i za "besplatne" minute naplacuje uspostavljanje veze...

Na MTS, koliko znam, se F&F brojevi i za vreme "besplatnih" minuta tarifiraju duplo jeftinije...

DjuRaSiN je napisao(la):
E sac' ti ja objasnim zasto je tako.98% ljudi koji zovu 789 ili dolaze u poslovnicu ne slusaju sta im pricas i zbog toga 2%(medju kojima si i ti)ispastaju zbog drugih ljudi.To to je kao i svuda.Jedni ispastaju zbog drugih.Nemojte da mislite(to se odnosi na SVE)da ja branim firmu,ja tek 6meseci tamo radim ali ako nekome nesto nije jasno nek pita ili ovde ili na pm rado cu mu dati odgovor da ne bude posle zabune.Jel to OK?

a da li onda ljudi koji rade u 789 sluzbi/poslovnici rade svoj posao kako treba? mislim, oni su placeni za to, zar ne? i profesori u srednjoj skoli mogu isto tako da kazu....jedni da ispastaju zbog drugih...kakva notorna glupost...zato smo tu gde jesmo i zato nam je telekom takav kakav jeste...
ne mozes, bre, da ocekujes od klijenta (sadasnjeg ili buduceg, svejedno) da dodje ponovo kod tebe i da uzme paket od tebe kada ti nemas volje da mu pricas samo zato sto te pre toga vecina ljudi nije slusala! sta ce da se desi kada istekne onaj nesretni monopolski ugovor?? hoce li onda biti vise poslovnosti? hoce li se zaposleni vise truditi ne bi li zadrzali pretplatnike i osvojili potencijalne? kako ce da se bore sa konkurencijom (koja ce zasigurno postojati)??

Vrh Dno