Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Pa da. Lepo su sve naveli.

"Od 09.01.2025. vazice aktuelni paketi iz komercijalne ponude koji donose":

pa počeli da nabrajaju. Samo su "zaboravili" da dopišu i "veće cene" .

Da li su poznati kredencijali za admin pristup na HG8245W5-6T? admin/20HWоnt17. ne daje pristup. Hvala

Da li su poznati kredencijali za admin pristup na HG8245W5-6T? admin/20HWоnt17. ne daje pristup. Hvala
Kod mene prolazi sa "admin/20HWont17.". Kada uradim copy-paste tvog passw ne prolazi. Da li je kod tebe 20, 2 i nula ili 2 i slovo O? Pokušaj copy-paste mog passw.

@miroo нула након 2. Нема приступа админ скоро је додељен онт. Да није мтс нешто мењао? @rajkosto

@Orator Je si li uspeo da kopiaraš moj 20HWont17. pošto se sa mojim logujem bez problema a sa tvojim mi izbacuje grešku "Incorrect User Name/Password combination. Please try again."?

Нема шанси. погрешна лозинка или корисничко име.

Odradi mu fabrički reset, možda si dobio korišćen već na kome je neko promenio admina.

@ProdigyFreak рађен фабрички. Нема теорије да тим крединцијалима да приступ админ. Буквално све покушано. Чини се да су нешто мењали.

Онт дошао упакован.

Bedak, imam isti ont i morao sam da probam. Prva dva puta greška, treći put kad sam stisnuo login je ušao o_O

Можда си трећи пут тачно укуцао. Овај мој примерак не улази. Видећемо на даље све шансе су да су мењали.

Pozdrav ljudi. Imam MTS optiku već godinama.
Zbog radova u stanu i novog rasporeda želeo bih da izmestim optički kabl odnosno ZOK u drugi kraj sobe.
Potrebno da je da se izvlači novi kraći kabl iz kutije u hodniku do stana.
Da li je neko radio nešto slično?
Pitam unapred pre nego što sam zovem MTS jer se sećam komentara od pre par godina da je nekome MTS za ovakvu rabotu tražio neke relativno visoke sume od po 10 hiljada dinara.

Ne razumem, zar nemaš onu malu kutiju u stanu i žuti kabl sa zelenim konektorom od nje do modema?
Taj kabl bi trebalo da je SC/APC-SC/APC i mislim da imaš 10m da kupiš za neke normalne pare. Jedino ako baš tu kutiju ne pomeraš pa ne znam kako su do nje radili. Kod mene je lepljeno onom toplom plastikom po ivicama zidova, mislim da bi to mogao i sam da izmestim ako treba. Samo se pazi na da se ne lomi otpički. Taj žuti je prilično zaštičen za mrdanje.
Pogledaj po google ako ti to radi posao. Negde se pisalo o ovome, samo ne mogu da nađem gde.

@Adam K bilo je potrebno slicno u kuci. secam se da su naplatili a momci koji su vrsili radove u prici kazu da oni nisu iz mts/telekoma vec samo takve radove obavljaju za njih. preporuka da pozoves mts i tvrdo zahtevas da to bude njihov deo posla.

Ne razumem, zar nemaš onu malu kutiju u stanu i žuti kabl sa zelenim konektorom od nje do modema?
Taj kabl bi trebalo da je SC/APC-SC/APC i mislim da imaš 10m da kupiš za neke normalne pare. Jedino ako baš tu kutiju ne pomeraš pa ne znam kako su do nje radili. Kod mene je lepljeno onom toplom plastikom po ivicama zidova, mislim da bi to mogao i sam da izmestim ako treba. Samo se pazi na da se ne lomi otpički. Taj žuti je prilično zaštičen za mrdanje.
Pogledaj po google ako ti to radi posao. Negde se pisalo o ovome, samo ne mogu da nađem gde.
Baš tu malu kutiju (ZOK) bih želeo da pomerim u drugi deo sobe.
I kod mene su lepili toplom plastikom na spoju zida i plafona. Tehnički moglo bi bez zvanja MTSa, ali bih morao sav taj kabl da skinem i namotam u krug, ali bih imao bukvalno 3 metra optičkog kabla viška 😁
@Adam K bilo je potrebno slicno u kuci. secam se da su naplatili a momci koji su vrsili radove u prici kazu da oni nisu iz mts/telekoma vec samo takve radove obavljaju za njih. preporuka da pozoves mts i tvrdo zahtevas da to bude njihov deo posla.
To me ne čudi, generalno uzimaju podizvođače za takve stvari.

Da li se sećaš koliko su ti otprilike naplatili?

Hvala obojici na odgovoru!

Tehnički moglo bi bez zvanja MTSa, ali bih morao sav taj kabl da skinem i namotam u krug, ali bih imao bukvalno 3 metra optičkog kabla viška 😁
Meni su ostavili 3-4 metra namotanog viška ako mi dođe da premeštam ONT (YUnet).

Trenutno sam odustao od renoviranja, ali kao pecaroš, uvek imam neki kotur za najlon koji rešava lagano taj višak :)
Nije to tako strašno kao tri metra mrežnog kabla.
Ako ne uradiš ništa, probaj sam. Otvori kutiju i unutar nje imaš mesta da se namota optički kabl. Sad ne znam koliko bi stalo ali deluje da može dosta. Ima i kod mene viška:
IMG_1265.jpg

Kad smo kod viška kabla - pre dve nedelje se odvalio komad snega sa krova i pravo po kablu koji je iščupao iz bandere. Danas su ljudi došli, uzeli onih par metara viška namotanih na tavanu i ponovo spojili sve za cirka pola sata - sad čekam novi sneg 😭 .

@BurgosNew

Jesi li imao prekid net-a, pa su intervenisali zbog toga, ili je kabl samo visio, ali net je radio? Da li su došli po prijavi da je otkačen ili su sami došli?

Samo mali update moje interesantne situacije sa MTS pa ako neko ima neko pametno rešenje da pomogne..
Dakle, činjenice su sledeće:
-potpisao sam ugovor za najjači box 4 paket, 1000/500
-ta brzina mi je i puštena i to mi garantuju ljudi iz MTS podrške (tehnička lica, ne operateri)
-imam tehničkih mogućnosti za tu brzinu u smislu infrastrukture (blizu sam centrale, nova optika..)
-moj NOKIA MTS ruter ne isporučuje više od 650/450 ni preko wifi ni preko kabla
-kupio sam novi ruter, dobrih karakteristika (WIFI 6 podrška itd.) koji sam "ubo" u lan 1 nokie opet dobijam max 400 mbps iako mi u podešavanjima Nokie za LAN 1 piše da je taj port do 1 gbps
-MTS radnici mi kažu da je problem u NOKIA ruteru koji ne isporučuje brzinu koju dobija
-nije moguće dobiti novi Huawei ruter jer na području gde sam postavljaju isključivo Nokia rutere
-ja sam ostao zakucan sa skupljim ugovorom koji ne mogu da realizujem ali dobro to je sad već moj problem :))

Pitanje je da li postoji neko podešavanje na toj Nokiji koja bi poterala do 1gps preko kabla u drugi ruter.
Ne znam više ko me ovde "farba", da li je krivac ruter, podešavanje ili su mi prosto prodali nešto što ne mogu da isporuče. I da, znam za onu priču "DO 1000 Mbps brzina", ali niko nikad nije rekao da ja nemam tehničkih mogućnosti za tu brzinu, štaviše oni tvrde da ja tu brzinu dobijam do mog rutera.
Nadam se da sam bio koncizan.. Hvala unapred svima.

Nema nikakva podesavanja koja kvare brzinu preko kabla
Ja na mojoj nokiji g2425-B imam punih 1000/500 (970/450) preko kabla. Ako imas staru nokiju G240 to mozda nije moguce jer znam da ima CPU% problem kada sam koristio i 600mbps
Ustvari ne znam koje je default podesavanja Security->Firewall stavke, meni je to na Off/Disable, mozda ga to preopterecuje ako je ukljuceno
Si radio speedtest preko commandline aplikacije ? https://www.speedtest.net/apps/cli
Jer preko browsera mozda bude da ima probleme sa performansama tvog kompjutera

Poslednja izmena:
Radio sam sve vrste testova, nije sigurno do toga, do kompa isto nije problem sigurno. Imam stariju (crnu) Nokiu G240 i to bi izgleda mogao biti problem..
Hvala puno.

Radio sam sve vrste testova, nije sigurno do toga, do kompa isto nije problem sigurno. Imam stariju (crnu) Nokiu G240 i to bi izgleda mogao biti problem..
Hvala puno.
Ta Nokia nije predvidjena za vise od 600mbps, ili da ti zamene sa novijom belom g2425 ili da ti ukljuce bridge mode na LAN4 pa da tvoj ruter radi PPPoE i tako izbegne high CPU% na staroj nokiji.

Jel to originalna app ili Smartube? Revanced?

Vrh Dno