Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Istice mi box3, 23.09.2023. Ako ima neki MTS agent za podrucje Smedereva, neka mi se javi.

Podnesi zahtev za raskid Box paketa i traži IDP broj za prelaz u jetel i daće ti 50% pune dve godine UO

Jel zna sta se desava sa clanom "Mitobekrijo" i njegovim drugom agentom Miljanom? Nestali su obojica a Miljanu iskljucen broj... muvarenje ne neko bilo tu zestoko

Šta sve može da utiče na working temperature ONT-a? Našao sam u arhivi jedan mejl u kome je zapisano da je prošle godine u ovo doba, temperatura bila 40 stepeni celzijusa. A danas pokazuje 53 stepena. Uslovi u sobi gde stoji ONT nisu menjani na bilo koji način i koristi se klima uredjaj pri svakoj spoljnoj temperaturi iznad 30 stepeni. Dakle, zna li neko uzroke zagrevanja ovog komada hardvera?

Uz to, pitam se, kako ova pojava može uticati na celokupni status optičkog signala?
Da li je moguće da ova toplota ne dozvoljava da RX Optical Power nikada ne bude ispod -17 dBm?

Nikad nisam gledao to, sad otvorio nakon tvog posta iz znatizelje, kod mene je 44 stepena, ali vidim da pise da je "ok" od -10 do +85, tako da nisam siguran za razloge tih oscilacija kod tebe, mozda ih ima i kod mene ali to bih mogao da saznam tek sledeci put kad pogledam a i tada bi bilo pitanje da li sam pogledao u pravom momentu.
HG8245W5-6T

Ljudi, pomoc...

Jel ima jos neko podesavanje za 5 ghz wifi, imam problem samo sa tom mrezom. A jako mi je bitna, da li je moguce da samo ona ne radi, da li je moguce da je na ont-u samo to otkazalo?

Resetovao sam ont na fabricka opet problem...

Povezem se, pise mi povezano bez interneta...

Sve ostalo radi super, kabal, 2,4 wifi, stb...

Prilozi

• Screenshot_20230919-105419_Chrome.jpg
    Screenshot_20230919-105419_Chrome.jpg
    112.9 KB · Pregleda: 119
Da li si čačkao port binding podešavanja za Internet i IPTV WAN konekcije?

• Like
Reagovanja: M J
Ljudi, pomoc...

Jel ima jos neko podesavanje za 5 ghz wifi, imam problem samo sa tom mrezom. A jako mi je bitna, da li je moguce da samo ona ne radi, da li je moguce da je na ont-u samo to otkazalo?

Resetovao sam ont na fabricka opet problem...

Povezem se, pise mi povezano bez interneta...

Sve ostalo radi super, kabal, 2,4 wifi, stb...

isti sam problem imao na tom starijem Q2 ONT-u, sve pokušavao, sve radi super osim wifi na 5 GHz koji je fizički tu ali nema pristup internetu, insistirao sam na besplatnoj zameni ONT-a što i tebi savetujem i ako će agenti pokušavati odmah da te odbiju jer ih mrzi da rade i davaće ti neke generičke odgovore kako će oni na daljinu nešto da srede. Tek kad mi je čovek došao da zameni ponudio mi da mi besplatno da noviji HG8245W5-6T i od tada sve radi.

• Like
Reagovanja: M J
Nista nisam dirao shamane oko mreze i podesavanja, to je radilo super nekih 3 godine.

Relativno skoro pocinju problemi i poklopilo se sa stavljanjem pametnih uticnica. Da li su one nesto napravile problem pojma nemam. Sad sam ih skinuo cisto da proverim, mada hjih sam povezao na 2.4. Reset fabricki rutera nije pomogao i to nekoliko puta. Bio sam na vezi sa podrskom, nema pomoci od njih. Dal svetli lampica, dal svetli stb... Nista uradili nisu.

Jedino da zovem opet za zamenu, ako odobre...

Jel taj noviji ont komplatibilan sa ovim njihovim extenderom kao ovaj stari Q2? Pitam zbog tv-a

Vezano za problem sa UDP saobracajem, posle eskalacije problema kod Ratela, danas su zvali iz telekoma i trenutno aktivno testiraju. Nadam se skorom rešenju za ovaj problem.

Na BRAS (PLN) Niš TKC su promenili limit na 1500Mbps za UDP. Za sada samo taj. Testiraju dalje, za dan dva će biti verovatno network-wide.

Kod mene optika radi savršeno, ali zato sam kasno proverio da je istekao ugovor od 24 meseca i kontaktiram mts da vidim da produžim ugovor i pritom tražim dodatne pogodnosti. Dobijam odgovor da je ugovor već produžen i da nema menjanja ničega sad.

Ja pretrčim kroz papire i pronadjem ugovor, istekao odavno (više od god dana). Zatražim im kopiju tog ugovora koji sam navodno potpisao i oni dostave kopiju na mejl posle silne prepiske.
Kopija skenirana skenerom iz 1997 godine, ali se jasno vidi falsifikovan potpis. Oni su bez problema mene potpisali i produžili ugovor kad su videli da je prošlo neko vreme i ja sam zaboravio da je istekao ugovor. A pritom me nisu kontaktirali i ponudili produženje kad je prethodni isticao.

Proveri datume, to je verovatno tvoj ugovor koji ti se produzava sada mesec za mesec.
Cak da je na 24 meseca produzen, mozes da menjas ili prekines uz promenu uslova.
Mozes da uzmes telefon uz Box, ali nude da se prekine trenutni ugovor sa 18 meseci besplatno i uzme telefon na rate, a dobije 6 meseci besplatno. :D

Dugo godina sam bio na jadnom netu u MTS, onda sam prešao na Hybrid 50/8, optiku su provukli kabel 1 februara, 15 marta je sve bilo postavljeno na bandere i ostalo, ali tek leta gospodnjeg sredinom avgusta 2023 pušten je signal, i nakon 2 dana su došli i ugradili mi…. Sada imam 600/300 i prezadovoljan sam, koliko je optika dobra stvar, znao sam samo preko drugih i kada oden negde, sada konačno imam i ja… Hoće li nama povećavati na tu brzinu 1000/500 ili je to sasvim neki drugi paket?
Znaci dugo se ceka opticki internet? da sprovedu kabl sve
Kod mene u selu gde zivim vec sproveden kabl danas sam video u saktu da spajaju kablovi valjda
Pitao sam mts na fb kazu da se strpim tj da ce skorije vreme da cu moci uzmem opticki internet,al ti kazes tek pustili signal tokom leta ..
Znaci ima da cekam jos nekoliko meseci da puste signal?

Nista nisam dirao shamane oko mreze i podesavanja, to je radilo super nekih 3 godine.

Relativno skoro pocinju problemi i poklopilo se sa stavljanjem pametnih uticnica. Da li su one nesto napravile problem pojma nemam. Sad sam ih skinuo cisto da proverim, mada hjih sam povezao na 2.4. Reset fabricki rutera nije pomogao i to nekoliko puta. Bio sam na vezi sa podrskom, nema pomoci od njih. Dal svetli lampica, dal svetli stb... Nista uradili nisu.

Jedino da zovem opet za zamenu, ako odobre...

Jel taj noviji ont komplatibilan sa ovim njihovim extenderom kao ovaj stari Q2? Pitam zbog tv-a
Jesi li uspeo nekako da resis ovaj problem? Identicna stvar mi se desava i nemam pojma kako da je resim.

Ne znam u čemu može da bude problem.
Ono što možeš, kod mene je Nokia modem, je da proveriš da li sija lampica za wlan5g na modemu, i da li je uključen 5ghz WiFi kada uđeš u podešavanje modema.
Sve ostalo je oni mogu da reše, jedino mi pada na pamet kvar modema.
Nokia nema neki fantastičan domet ali nije ni toliko loš kod mene.
Edit: neko je pominjao i nešto kao always on ili slično po temama. Nisam ništa čačkao pa ne znam.

Nema na Q2 lampica posebno, samo jedna...

Poslao sam mail sa zahtevom da se promeni ont pa videcemo.

Da.

Ranije bio Q2.

Prilozi

• Screenshot_20230921-122421_Gallery.jpg
    Screenshot_20230921-122421_Gallery.jpg
    165.3 KB · Pregleda: 84
  • Screenshot_20230921-122546_Gallery.jpg
    Screenshot_20230921-122546_Gallery.jpg
    84.3 KB · Pregleda: 97
Da li je neko nasao resenje za ovo UDP blokiranje nakon vece brzine download-a? Juce sam uveo optiku a zbog posla sam stalno na vpn-u i stalno transferujem velike kolicine docker containera za posao kroz wireguard tunel, nemoguce je raditi na ovaj nacin, izbacuje me i iz svih online poziva kada se ovo dogodi.

Da li je moguće zatražiti od MTS-a da zamene Q2 modem za HG8245W5-6T iako je Q2 ispravan?
sto ? meni Q2 ima malo bolje brzine wifi-a na 5GHz nego W5-6T

Da li je neko nasao resenje za ovo UDP blokiranje nakon vece brzine download-a? Juce sam uveo optiku a zbog posla sam stalno na vpn-u i stalno transferujem velike kolicine docker containera za posao kroz wireguard tunel, nemoguce je raditi na ovaj nacin, izbacuje me i iz svih online poziva kada se ovo dogodi.
u mom regionu (BG TKC/NBG) ovog ogranicenja vise nema od kako je poglavicas izborio bitku:
Na BRAS (PLN) Niš TKC su promenili limit na 1500Mbps za UDP. Za sada samo taj. Testiraju dalje, za dan dva će biti verovatno network-wide.
mogu da skidam 400-500mbps ceo dan preko wireguard tunela i ne blokira ga

a ako je taj limit u tvom regionu i dalje aktivan jedino da se zalis korisnickoj sluzbi...

Došao sam do zaključka da je W5-6T malo brži od Q2.

Ako nije tako, onda bolje da ne diram ništa :)

Ako imaš deklarisane brzine i nemaš problema, možda je najbolje da ništa ne diraš.
Npr. stari ZTE, nas vdsl, već zaboravio koji je, je imao WiFi u kuhinji gde se prepodne sakrijem da popijem kafu i organizujem dan.
Sada Nokia sa ekstenderom nema ako postoji neka aktivnost, makar jedva primetna 🙂 modemi su na istim pozicijama a nije imao ZTE ekstender.
Tako da je moje mišljenje ako radi ne treba. Ako ne radi odmah zahtevaj zamenu starog uređaja. Meni se, npr. i dalje ne menjaju q11. Odlično rade. Možda bi pre još jedan taj nego one novije (ne)androide 🙂

U suštini nemam nikakav problem sa dometom, danas ću da proverim brzine u naudaljenijim tačkama od rutera. Sve mi je sem laptopa i (naravno) telefona povezano kablom na Q2 ruter i radi besprekorno.
3 porta sam zauzeo, 1x PC, 1x TV i 1x PS5.

sto ? meni Q2 ima malo bolje brzine wifi-a na 5GHz nego W5-6T

u mom regionu (BG TKC/NBG) ovog ogranicenja vise nema od kako je poglavicas izborio bitku:

mogu da skidam 400-500mbps ceo dan preko wireguard tunela i ne blokira ga

a ako je taj limit u tvom regionu i dalje aktivan jedino da se zalis korisnickoj sluzbi...
da li mi znaci nesto da se zalim na ovo?

Bolji wifi signal kod mene ima HG8245W5-6T od Q2. Dal zbog ovih antena 😁

Desavalo mi se na Q2 da mi extender ispadne sa mreze, ovaj HG8245W5-6T ga ne pusta sa mreze, vidim da je preko 27h sati online. To mi je bitno. Mada covek koji mi je juce bio u stanu, rece da je bolje da imam pla adaptere zbog tog drugog tv-a. Velik stan, starogradnja, metar zidovi 😁

Ispraticemo pa videcemo...

Prilozi

• Screenshot_20230922-144438_Chrome.jpg
    Screenshot_20230922-144438_Chrome.jpg
    39.5 KB · Pregleda: 42
Nazad
Vrh Dno