Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Drugari,

Vi koji ste uveli telekom optiku, koliko ima je trebalo od pocetka radova u zgradi do uvodjenja u stan? Meni pocinju u ponedeljak radove, pa me interesuje kad cu moci da uvedem, ubi me ovaj paket 20/1 od kojeg imam 12/0.6 na kablu ,jer se jedan provajder vadi an isti taj telekom..

Pozdrav

Kod mene u zgradi je infrastruktura postavljena u septembru 2017. a optiku su mi uveli juče :)

Mada, tada nisu imali nikakvu spoljnu infrastrukuturu spremnu, pa im sada možda manje treba od uvođenja u zgradu do puštanja usluge.

Meni je jedan od majstora iz firme koja sprovodi kablove kroz zgradu rekao da uglavnom prođe par meseci od momenta kada se fizički postave kablovi do priključenja korisnika.

Meni je jedan od majstora iz firme koja sprovodi kablove kroz zgradu rekao da uglavnom prođe par meseci od momenta kada se fizički postave kablovi do priključenja korisnika.
I ja sam dobio tu informaciju...

Послато са A0001 уз помоћ Тапатока

Hvala, ja se ponadao da mogu za mesec dana da uzivam konacno..

Kod mene u zgradi je infrastruktura postavljena u septembru 2017. a optiku su mi uveli juče :)

Mada, tada nisu imali nikakvu spoljnu infrastrukuturu spremnu, pa im sada možda manje treba od uvođenja u zgradu do puštanja usluge.

Meni kraj novembra 2017. Jos uvek ih nema.

Jel ovo uvode optiku do stana ili ne?

U zgradi do mene su uveli optiku početkom Septembra, i već nude ko želi optiku. U toj zgradi je ptt i sbb, tako da za sada niko nije zainteresovan. Inače je istureni stepen u prostoriji pored zgrade, pa su odatle i vukli optiku. Verovatno zavisi gde posle kače optiku iz zgrade. U pitanju je Kanarevo brdo BG. Za zgradu gde sam ja, čeka se dozvola upravnika za busenje vertikale, iako smo skoro svi potpisali da smo za.

Slikao pre neki dan, nisam siguran, ali mislim da je mts optika u pitanju. Jel moze neko da potvrdi na osnovu slike da je uopste o optici rec?
bf24e2ef1ee6032fbcbcc1a2e0d35004.jpg

I kod mene. Novi Sad,Nova Detelinara,ulica Mokranjčeva. Sproveli kabl do zgrade. Upravo zatrpavaju. Dalje ništa ne znam. Ja sam na SBB. Čekam da vidim za nedelju dana nove pakete SBB,pa da vidim šta ću. Nekako bih možda i prešao na MTS,ali bih izgubio Sport Klubove koje gotivim više od Arene.
Mada onaj posta.net nudi i SK i Arene,ali ne znam kakvi su i šta još nude,kakva im je podrška.

Sinoć sam od Novog Naselja prolazio bajsom kroz Veternik i primetio da su u toku radovi na postavljanju optičkih kablova. Stigli su negde od GSP-a pa do nešto posle stadiona Vujadin Boškov.

Ima li neko više detalja oko dinamike radova i rokova na ovoj lokaciji? Ovde bi u ta tri prigradska naselja, Veternik, Futog i Begeč pokrili 40-45.000 ljudi što nije mala stvar.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Danas sam pričao sa jednim od radnika u Veterniku, provlače optiku do Gerontološkog centra u Futogu, ali mi nisu mogli dati nikakav rok za finiširanje radova.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Htedoh reci da je bastansko crevo od komsije, ali bio bih opomenut :) Optika je.
Potvrdjujem da jeste, zivim zgrada preko ulice. Njima je jedino ostalo crevo tako, rej je ulaz malo uvucen, pa spusten u odnosu na sve ostale. Idu dalje sa radovima cini mi se uz V. Ilica

U zgradi do mene su uveli optiku početkom Septembra, i već nude ko želi optiku. U toj zgradi je ptt i sbb, tako da za sada niko nije zainteresovan. Inače je istureni stepen u prostoriji pored zgrade, pa su odatle i vukli optiku. Verovatno zavisi gde posle kače optiku iz zgrade. U pitanju je Kanarevo brdo BG. Za zgradu gde sam ja, čeka se dozvola upravnika za busenje vertikale, iako smo skoro svi potpisali da smo za.

Neco koja ulica je u pitanju?

Konačno!

Bili momci da instaliraju, malopre otišli, sve uredno i lepo odradili. Internet odmah proradio. BOX 2 (net i telefon) 250/30 Mb/s (akcija 4 meseca po dinar).

Ovo je naravno izmereno na kablu, Wi-Fi za sada najveće merenje 100 Mb/s ako je baš pored ONT-a uređaj na kojem merim, ali nisam ni očekivao 250 bežično.

Koji si router dobio?

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Poslednja izmena:
@yooyo Isti ONT koji je pomenuo vladat1 iznad, HUAWAEI HG8245H

Nisam još valjano merio, ali na kablu jedino dobijam punu brzinu, ali iz onoga što sam do sada istraživao, bežično se ni ne može očekivati 250 Mb/s u okruženju u kojem se hvata bar 20 drugih Wi-Fi mreža i ko zna kakvih još signala ima sve.

Samo preko kabla. Wifi je oko 80-100... Zavisi od udaljenosti od routera i drugih mreža.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

@yooyo Isti ONT koji je pomenuo vladat1 iznad, HUAWAEI HG8245H

Nisam još valjano merio, ali na kablu jedino dobijam punu brzinu, ali iz onoga što sam do sada istraživao, bežično se ni ne može očekivati 250 Mb/s u okruženju u kojem se hvata bar 20 drugih Wi-Fi mreža i ko zna kakvih još signala ima sve.

Ja opusteno guram i 350+ preko wifi u okruzenju gde imam 50+ mreza, ali treba imati opremu za to...

Poslednja izmena:
Drugari,

Da vam se pohvalim.Ispalo je da mi je prva komsinica prodavac u mts.i za jedan dan uveli optiku u ygradu a sutra mi ubacuju u stan. Vce potpisao ugovor :) 150/20 i 4 meseca po 1 dinar

@vladat1,ide ukupno 3 STBa gratis a za porodicni paket moras zvati.On isto ide gratis uz Box plavi.

a koliko je posle toga ?

Kad ti istekne ugovor placas 300 din.vise i to je to.

Drugari,

Da vam se pohvalim.Ispalo je da mi je prva komsinica prodavac u mts.i za jedan dan uveli optiku u ygradu a sutra mi ubacuju u stan. Vce potpisao ugovor :) 150/20 i 4 meseca po 1 dinar

Mislio sam na ovo. Koliko je 150/20. Nisam našao cene za optiku na njihovom sajtu.

Ima sigurno na sajtu i za optiku ali samo od 150 i 1000.Za 250 MB/s nema nikakve kombinacije uz Box.

Cene samo neta bez ikakvih box paketa bi trebalo da budu kao na slici ispod, a na sajtu mislim da i dalje nije naznaceno.
297f53496566ce76214cc620c42e65c5.jpg

3600 je 20 meseci a 4 meseca je po dinar uz box2

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imam par pitanja vezano za infrastrukturu kod telekomove optike.
Opticki kabl je stigao do zgrade i tu je zaustavljen jer se jedna komsika bunila i nije im dozvolila da udju sa kablom u zgradu jer nemaju dozvolu kucnog saveta za rad... E sad kad smo joj objasnili da to treba da se uradi i koje su prednosti, taj problem smo resili i treba telekom da dodje da uvede glavni kabl u zgradu. Kada oni udju glavnim kablom u zgradu, kako se dalje dolazi do stanova - optika, novi bakarni kablovi (da li su to lan, sa 4/6/8 voda?) ili se moze koristiti stara instalacija?

Imam par pitanja vezano za infrastrukturu kod telekomove optike.
Opticki kabl je stigao do zgrade i tu je zaustavljen jer se jedna komsika bunila i nije im dozvolila da udju sa kablom u zgradu jer nemaju dozvolu kucnog saveta za rad... E sad kad smo joj objasnili da to treba da se uradi i koje su prednosti, taj problem smo resili i treba telekom da dodje da uvede glavni kabl u zgradu. Kada oni udju glavnim kablom u zgradu, kako se dalje dolazi do stanova - optika, novi bakarni kablovi (da li su to lan, sa 4/6/8 voda?) ili se moze koristiti stara instalacija?

Meni jedan od majstora reče da od tih razvodnih kutija posle ide optički kabl u svaki stan.

U suštini ništa drugo ne bi ni imalo smisla, ako bi stavljali 1Gb LAN mrežne kablove to bi onda bio limit, a koliko vidim ove kutije koje su već postavljene su samo razvodne kutije za optičke kablove...

Vrh Dno