Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Pre neki dan sam presao na VDSL 50/8 paket, prakticno isti rezultat ko ona optika/adsl.

5b241797c4b99d243bb5802b933bc5df.jpg

Od koliko do koliko se kreću ok merenja optike? -10 do -25? Ili..

Problem je u tome sto bi oni crkli da vam puste 52-53Mbit da bi to kad stigne kod vas bilo 50, tacno bi propali. A odnos download/upload je posebna prica, 100/25 bi trebalo da bude a ne ova beda sto oni daju sad.

• Like
Reagovanja: M J
Ja sam imao taj problem da mi parica ne podrzava 50/8 pa sam morao da uzmem paket od 20/4
Moram priznati da sam prijatno iznenadjen jer su pustili malo preko, kako bi bilo 20Mbit i stvarno je tako.
Pre sam na ADSL na paketu 20 gurao jedva 13 kod drugog operatera.

Sreca juce su prokopali za optiku do zgrade, nadam se da ce uskoro i to biti spremno.

Meni poslali ove cene

U nastavku mejla Vam dostavljamo trenutnu ponudu optičkih paketa uz ugovornu obavezu sa minimalnim periodom važenja od 24 meseca, za korisnike kod kojih je već aktivirana usluga optičkog interneta

do 150/20 Mbps: 3.399,00 din
do 250/30 Mbps: 3.799,00 din
do 1000/100 Mbps: 8.999,00 din

Cena bez ugovorne obaveze:

do 150/20 Mbps: 3.599,00 din
do 250/30 Mbps: 3.999,00 din
do 1000/100 Mbps: 9.999,00 din

Problem je u tome sto bi oni crkli da vam puste 52-53Mbit da bi to kad stigne kod vas bilo 50, tacno bi propali. A odnos download/upload je posebna prica, 100/25 bi trebalo da bude a ne ova beda sto oni daju sad.
I to bi trebalo tih 100/25 da košta kao sad VDSL 50/8, 2000 din. max. A tako će verovatno i biti kad vide koliko će (ne)interesovanje biti sa trenutnim cenama kad optika bude masovno dostupna.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Cene za optiku su smesne pogotovo sto te uslovljavaju da moras da uzmes fiksni telefon (!) koji nema nikakve veze sa optikom kao tehnologijom da bi internet radio. U eri ADSL-a je to i imalo smisla ali ovo sad je nevidjena glupost.
I ona cena za net, da li na to ide i jos 700din za fiksni ili je ukupna cena? Ne bi me iznenadilo da ide plus 700.

Naravno da je +660 din za fixni. To je cena internet usluge. Pogledaj Box2 optika pakete pa ćeš videti da čak ni tako ne uštediš ni 50 din mesečno što si ukombinovao fixni i net.

telekom telekom na huawei HG8245H ne može čak in dns da se promeni :D

Nemam dalji komentar, steta sto nisu prodati.

Па комбинација telekom/telekom и није намењена онима који хоће да мењају dns, за то постоје админ налози. Ваљда.

Izgleda i kod mene kopaju za optiku ispred zgrade (nisam licno proverio), u zgradi su vec provuceni kablovi, a ja od ovog meseca uzeo VDSL 50/8 na godinu dana kod beotela.

S obzirom na cene i sve, iskreno me i ne pogadja mnogo jer smatram da mi je i ova brzina sasvim ok, pogotovo ako kojim slucajem u buducnosti prodje beotel optika kod mene jer lagano mogu da predjem na nju kad god, a cena za 200/20 je i vise nego korektna.

Cene za optiku su smesne pogotovo sto te uslovljavaju da moras da uzmes fiksni telefon (!) koji nema nikakve veze sa optikom kao tehnologijom da bi internet radio. U eri ADSL-a je to i imalo smisla ali ovo sad je nevidjena glupost.

Jel se vi to šalite ili stvarno?
Krajem 2018. neko optički net uslovljava fiksnim telefonom!?

Ne kapiram njihovu glupost. Trebaju da reklamiraju to kao internet XMbit po ceni od Y din, a uz to dobijate fiksni telefon gratis! Ćao zdravo. Niko ne može da se buni da su uslovljeni i slično. Poklonu se u zube ne gleda... e sad što je naplaćen, ma to niko ni ne primeti.

ne provlace oni optiku da bi vama ponudili nize cene nego da bi sebi obezbedili veci bandwith mreze.

I sad pitanje, dal oni to nude fiksni telefon preko parice ili je to zapravo ip telefonija?

Baš preduvaše cene, a i to za fiksni je van pameti... ali dobro. Jedino mi je dobro što bih imao i za optički net paket 50% popusta kao i sada za običan, ali opet mi deluje nekako puno.

Kako mislis i za opticki bi imao 50%? OSI?

Yep. Preko žene. Tako već godinama funkcionišemo preko mts-a. Ma najbolje da sačekamo da se mreža proširi pa će verovatno i cene dole. :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Yep. Preko žene. Tako već godinama funkcionišemo preko mts-a. Ma najbolje da sačekamo da se mreža proširi pa će verovatno i cene dole. :)
Nisam video da moze i za optiku. Verovatno sada moze jer ima i bez UO cena :)

Kod mene kopali ispred zgrade, provlačili sa ulice. Trenutno sam na VDSL 20/4, uzeo krajem septembra Box 4 na 6 meseci po 1 din.
Prebacio bih se na optiku 150/20 kada istekne taj promotivni period - krajem marta.
Jedini problem jeste cena, nadam se da će smanjiti sa 3400 din za UO 24.

Konačno!

Bili momci da instaliraju, malopre otišli, sve uredno i lepo odradili. Internet odmah proradio. BOX 2 (net i telefon) 250/30 Mb/s (akcija 4 meseca po dinar).

Ovo je naravno izmereno na kablu, Wi-Fi za sada najveće merenje 100 Mb/s ako je baš pored ONT-a uređaj na kojem merim, ali nisam ni očekivao 250 bežično.

Cestitam !

4 meseca po dinar? Ne 6?

Nice speed, "brah" :)

Lepo videti. :)

Praktično prvi "osetan" upgrade od uvodjenja adsl-a.

Doduse meni je bas prijalo i ovih 8 up na 50/8 box-u sa prethodnih 25/2.

Poslednja izmena:
@alfaunits - mislim da je za Box2 4 meseca, a Box3 6 meseci.

@Gimp Suit Hvala! :)

@alfaunits Kao što reče nikornla, mislim da je za BOX3 6 meseci. Tek ću da testiram brzinu valjano :)

@Ilion Slažem se potpuno. Čak i u odnosu na Targo optiku koju koristim već nekoliko godina, ovo je zaista prvi osetan pomak.

Drugari,

Vi koji ste uveli telekom optiku, koliko ima je trebalo od pocetka radova u zgradi do uvodjenja u stan? Meni pocinju u ponedeljak radove, pa me interesuje kad cu moci da uvedem, ubi me ovaj paket 20/1 od kojeg imam 12/0.6 na kablu ,jer se jedan provajder vadi an isti taj telekom..

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno