Kako to nema? Pa ako su dali solo cene optike bez fiksnog, zasto bi bilo koga obavezivali fixnim? To da li se isplati uzimati samo opticki net sa onim cenama, u to ne bih da zalazim.
Pa i ne baš, kod mene je SBB uveo optiku na osnovu potpisa predsednika skupštine stanara, MTSovi podizvodjači traže (tj MTS ih obavezuje da skupe) bar 51% potpisa pre nego što krenu sa uvođenjem infrastrukture.pa ja sam vise mislio na prednost u smislu da je njima "lakse" da se rasire gde hoce i kako hoce... ostali provajderi traze dozvole, potpise i sta ti ja znam kako bi usli u neku zgradu, a ovi samo udju...
Izgleda da nema pravila, jer je kod mene bas obrnuto bilo ili ja nisam svestan da se trazilo 51% za mts.Pa i ne baš, kod mene je SBB uveo optiku na osnovu potpisa predsednika skupštine stanara, MTSovi podizvodjači traže (tj MTS ih obavezuje da skupe) bar 51% potpisa pre nego što krenu sa uvođenjem infrastrukture.
A što se tiče stručnosti, znam par ljudi iz SBBa, znaju svoj posao. S druge strane, sa četvoro ljudi iz Telekoma sam bio na nekom malo naprednijem IT kursu, njihov nivo (ne)znanja je fascinantan. Shvatam da nije sve crno-belo, ali eto, moje lično iskustvo..
Sent from my OnePlus One using Tapatalk
Zna li se kad ce centar Beograda (Glavna posta) da dobije optiku? Ocigledno im se ne zuri posto je SBB ukinuo analogni signal![]()
Jutros su u Rimskoj ulici doneli "zuti kabal" da provlace kroz predhodno postavljene cevi/creva ispod zemlje. Ne znam sta su i koliko stigli da urade. Ako se pitate koliko je ljudi potrebno za provlacenje optickog kabla kroz postavljena creva, odgovor je 6 (sest)![]()
Jeste, i ja sam se iznenadio. To su povezali preko ulice onu stranu, tacno onaj kotur koji si ti slikao pre nedelju-dve.i za divno cudo vec zatrpana rupa koju su izbusili juce...
Ne zaboravi da ti na tih 2400 din ide još i cena fiksnog telefona. [emoji14]
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Static je ako platis, u startu je dynamic IP. Jedina razlika u odnosu na Targo je sto nije moguce prebaciti ruter u bridge mode, ali nista strasno. Kvalitetan je, brz i pouzdan.
Sent from my iPhone using Tapatalk
izgleda da se pogoršao ping na optici.. bilo je drastično bolje skoro za 4 - 5 ms.. bili su neki radovi juzno od kg-a..
ping do googla je 10ms a bilo je 4-5.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari