Šta je novo?

[MTS] Kontrola troskova

Jutros zovem korisnički i kaže mi da ugovor koji sam potpisao 25 maja ove godine počinje da se primenjuje od 1 juna A da je prošli ugovor koji sam potpisao 27 maja važio do kraja aprila... Tako da mi maj ostaje po punoj ceni...

Sent from Yuga

Ne treba da vazi tek od juna novi ugovor... ti nisi efektivno produzio UO, vec uzeo novu, jer je prosla vec istekla.
Pogledaj, molim te, ugovor i vidi da li tako pise? Jer ako pise, izgleda da je menjano kako funkcionise popust!

Pogledaću kad stignem kuci
Mada ovo sam dobio od njih 1 juna
{Obavestavamo Vas da Vam je aktivan postpejd tarifni profil za koji ste potpisali ugovor 25.05.2016. Hvala Vam na poverenju. Vas mts.}

Sent from Yuga

Sad gledam ugovor i anekse i tek mi sad ništa nije jasno.
Glavni ugovor je potpisan 19.6 2012 na dve godine sa telefonom.
Aneks ovog ugovora je zaključen 14.6.2014 sa kt500 50 % popusta na 12 meseci.
Drugi aneks je zaključen 27.5 2015 na 12 meseci plus novi ugovor za kt 1000 sa telefonom na 24 mesecs
Treći aneks je zaključen 25.5.2016 na 12 meseci što znači da ovaj ne bi trebao još da je istekao.
U aneksu stoji da ugovor stupa na snagu prvog dana kalendarskog meseca u odnosu na datum potpisivanja. Od dana stupanja na snagu aneks važi 12 meseci.
Ja sam za maj 2015 dobio račun sa popustom i ratom za telefon sve zajedno 2000 din...
Kako sad da račun nije umanjen a prošli jeste?
Ne mogu da shvatim kako oni racunaju trajanje ugovora za kt sa popustom.

Sent from Yuga

Poslednja izmena:
Trebao si u aprilu da produzis ovaj maj ti je 13 mesec i ide puna pretplata
Ranije je aneks stupio odmah na snagu ,opet su ga vratili od 1 sledeceg

Poslednja izmena:
Racunaj samo mesece ako ti je ovo 12 sa popustom pravi reklamaciju ako je 13 onda će ti je odbiti

Bas tako. Izmenili su znaci anekse sada, ne pocinju odmah.

Da sam znao da tako racunaju anekse sigurno bih produzio pre. Ovako sad bar znamo da šta da radimo.
Aneks produžiti u mesecu koji prethodi onome u koje ističe ugovor.

Sent from Yuga

To je i meni pričala šalteruša, ali su mi ipak uvažili prigovor.

Ljudi, da li bih ja mogao da potpisem ugovor ako imam onu matoru, papirnatu staru licnu kartu koja je trebalo da istekne jos 2011. ali je produzena do kraja ove godine?

Pitam jer znam da jednom drugaru u nekoj banci nisu hteli da prihvate tu matoru licnu kartu, pa je morao da uzima novu.

Ako je zakonski vazeca, moraju da je prihvate, inace krse zakon.

Btw, morace na 3 meseca eDopuna za KT. Upravo istekla jedna ED iz aprila i morao opet cimati.CC.

UO - 12 meseci 50% popusta istekla 1.8 ,ja ranije uvek produzavao UO pre isteka stare UO.
Ono sad nisam ni bio u Srbiji zalomilo se tako_Ono koliko skontao sad ce mi ovaj avgust 13 mesec doci 1000 dinara racun bez popusta?
Ako je tako 100%, onda otisao ja sutra ili 25 dodje mi isto.Mislim sto zuriti vrat na nos ako ce doci pun racun ovaj mesec?
Dok se saberem i oduzmem i vidim sta mi treba.....

Послато са Lenovo P1a42 уз помоћ Тапатока

Drugim recima, ovo je dobra promena za one koji produzavaju UO jer im nova UO traje koliko i popust, odnosno nema vise onog obveznog 13.meseca koji se placao po punoj ceni. Samo treba produziti u poslednjem mesecu postojece UO.

Dok za one koji prvi put sklapju UO postoji 13. mesec po punoj ceni, ako ne produze UO poslednjeg meseca vazenja. A za prvi mesec nisam siguran, ranije je bilo da kod promene statusa (prelazak sa pripejda na KY, recimo) odmah startuje pogodnost iz UO (vazi za mesec u kojem je potpisan). Ne znam kako je sada.

Proverio, aneks zaista opet startuje od 1. narednog meseca i ne pokriva mesec u kojem je potpsan, kao do sada.

Od kada se friendly dopuna skida sa glavnog a ne sa bonus kredita kako je bilo ranije??

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nikada nije bila sa Bonus kredita!

Ja ubeđen da je bilo pre godinu dana dok sam koristio ovu tarifu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opet sa KT ne mogu da dopunim pripejd broj ("Ova usluga vam nije omogucena"). Treba li opet da uplatim kredit na KT da bi to proradilo? Ako da, treba li da zovem ili sacekam par dana? Hvala.

Jesi siguran da KT broju nije omogucena usluga ili pripejd broju?
U svakom slucaju uplatis ED i zoves odmah neka pisu prigovor.Kako se kome zalomilo,nekome proradi brzo bez zvanja,meni posle zvanja proradilo posle 20 dana.

Ako je "ova usluga vam nije omogucena", znaci da broj sa koga se salje ne moze. Ako je nesto slicno "broju kome saljete nije omogucena" (ne znam tacno kako ide...) onda destination broj nema omogucenu FD. Obe opcije su moguce, i sada obe kartice moraju na 90 dana da imaju po ED!

Sad sa dva KT broja uradio FD i trecu FD sam sebi i sve proslo i sve radi.Dok ne dodje vreme ED i pozivanje cc da proradi na pripejd u FD.
Tako sto neko rece nema logika da nece FD sa KT broja,kad se tu placa svaki mesec,ali ko ce njima znati.....

Poslednja izmena:
Mora i na KT dopuna svaka 3 meseca.

Na dva stara KT broja nisam nikad uradio dopunu, da bi radla FD,na "NOVOM" iz februara, jesam u februaru jel mi tako rekli i od tada nisam evo 7 meseci.Na pripejdu mora dopuna....ako nesto menjaju,prilagodicemo se svakako.

Kako prvi put kada sam jos marta javio i stvarno na 3 meseca sam morao ED?

Kome radi bez, blago njemu :)

Ја сам скоро пребацио са КТ без проблема, мислим да нисам никада доплаћивао на тај број. Можда важи за неке новије.

Jel prelazio neko sa kt na postpaid 1.ili 2.u mesecu?

Ti barem sve znas oko toga,ja tako steko utisak. :D
Ja uzeo skoro KT500 sa 50% i reko ajde 27 da promenim tarifu,da ne cekam zadnji dan 31.Kaze on to je to,od 1 septembra bice KT 1000.Medjutim danas leglo samo 500 nije 1000,i sad da zovem opet ili da idem u poslovnicu,isto mi dodje kad promena ide od prvog sledeceg meseca. :-devil-:
Ali sam usput pitao ako na primer 15 septebra osetim potrebu za drugim paketom na primer,kaze nema problema,ali moram da odem u poslovnicu zbog zamene kartice i to kosta 52 dinara,i tarifa krece od 1 u sledecem mesecu.Nesto mi se cini da se to ranije nije placalo,mada ja obicno sa pocetnog kt povecam i ne vracam vise.Jesam jednom sa price na vecu tarifu i vratio na manju tarifu i nisu napaltili ,ali bilo ima dve godine skoro.U principu ne menjam non-stop tarife.
Ono skoro prebacio sa postpejda na pripejd,reko da dopunim ED da radi FD,ali reko da probam FD pa ako nece idem a uradim ED.Ono radi ja rekoh super,3 meseca sam miran,ono danas da prebacim oces paja,broju nije omogucena FD.Pozovem cc objasnim,kazu nije bilo prometa na kartici,ja kazem radilo pocetkom avgusta,kaze ona sto je proslo proslo je,sad mora elektroska dopuna. :D
Nesto imam utisak moze i ovako a i onako.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno