Šta je novo?

[MTS] Kontrola troskova

Pozivom 788 ili 789, nisam siguran koji bese od ova dva.

^ 788 više ne postoji. Inače, sa KT može besplatno da se dobije kol-centar 789 izborom opcija 2, 1, 3. :)

Izmene u listingu i sumarnom prikazu KT, posle radova na billing-u:

- listing za KT je sada ipak dostupan za tekući mesec, near real-time, kao i za postpejd
- sumarni prikaz je neupotrebljiv, za razliku od sumarnog za postpejd: i pozivi i SMS vode se kao "ostalo". Meni stoji:
5cACAki.png

Pod "ostalo" = 130 je uk. broj poziva i poruka. Nema trajanja: "minuti unutar mreže", "minuti van mreže" kao za postpejd. Besmisleno! Ne znam koliko sam pričao, ni koliko poruka sam poslao. Alal-vera na unapređenju! (Sve ovo može da se sazna iz listinga i igranjem sa Excel-om)
- u listingu ukinuta je kolona "bonus kredit" pa se ne vidi da li je suma za neki poziv/SMS/MB skinuta sa bonus ili redovnog kredita.
- u listingu piše "Cena bez PDV-a" a zapravo je data sa PDV-om
- za korišćenje u romingu ne pišu država i operater (prazno) na predviđenim mestima
- za dolazne roming pozive piše "odlazni"
- u sumarnom prikazu nema VAS poruka (parking i sl.) a imao sam ih.

Za sada sam "samo" ovo primetio. Pretpostavljam da je isto za pripejd (ne koristim). :sceptic:

Poslednja izmena:
Ja se ne secam da je u listingu bilo ikada "bonus kredit"? Samo si po "pozivi unutar MTS mreze" mogao da pretpostavis da je bonus kredit?

Da nisi koristio USSD callback za roming pozive?
Jos je smesnije kada vidis "medjunarodni SMS" a ono nesto skroz drugo :)

Ranije su za KT listing bile dve kolone, jedna za redovan, druga za bonus kredit. Sigurno. Ne znam kada ranije, pre par godina svakako. I lepo se vidi iz koje kolone je umanjenje. Sada to nije moguće, gledanjem listinga ne zna se da li je umanjen osnovni kredit ili bonus. Ne zaboravi, bonus može da se troši na pozive, SMS i MB! Sve može da se provuče kroz Excel i IF uslove, ali to nije nimalo elegantno.

Koristio sam i USSD callback. Imao sam dolazne pozive i na postpejd broj a u specifikaciji (za postpejd) piše "odlazni roaming pozivi".

Često je ranije stajalo "međunarodni SMS" za kratki SMS kod.

Da, to je bas bilo za kratki SMS :)

Ne znam kako ces sada znati da li je iz bonus ili osnovnog - osim ako si siguran da nije bilo preklapanja (da nisi istrosio bonus), pa onda po tome da li je unutar ili van MTSa. Inace, od kad gledam na portalu, nije bilo moguce drugacije na KTu, ali ti duze imas KT od mene :)

Ne znam kako ces sada znati da li je iz bonus ili osnovnog - osim ako si siguran da nije bilo preklapanja (da nisi istrosio bonus), pa onda po tome da li je unutar ili van MTSa.
Skoro nikako, nemoguća misija, toliko zakomplikovano da bolje dići ruke.

Inace, od kad gledam na portalu, nije bilo moguce drugacije na KTu, ali ti duze imas KT od mene :)
Prikaz na portalu nije isto formatiran kao i Excel fajl koji daju. Istina, ovo je možda bilo u vreme kada je postojao Telekom Račun, a ne Moj MTS, ali siguran sam da sam u Excel-u imao dve kolone, dok je možda portal i tada prikazivao jednu. Ne tvrdim. Davno beše. Ali tada je sve bilo jasno.

A, da, davno je bilo tako, sada nema toga :)

Owim ne znas ti sta je muka,niti FD radi vec debelo preko 20 dana,a evo na jednom KT broju nisu uplatili ni kredit,jesu internet neki dodali pojma nema sa koje tarife .A dal su tarifu promenili ne mogu proverim jel nije lego kredit.A zahtev za promenu tarife bio jos 26 avgusta. :D

Njemu ne radi vise od 20 dana :)

788 više ne postoji. Inače, sa KT može besplatno da se dobije kol-centar 789 izborom opcija 2, 1, 3.

naplacuju .. ;-) sad zvao da mi se aktivira usluga ponovo FD.. posto sam izvrsio elektronsku dopunu .. i kad dodjes do te opcije 3 i na kraju ti kaze da ce razgovor biti naplacen -))
owime

Meni vracaju tih 10.17 dinara ako zovem za osnovanu reklamaciju. TJ. pojavi se posle i storniranje istih u listingu.

Proradila FD posle vecnosti,samo jos da mi uplate kredit za oktobar. :D
I meni danas! Posle samo 21 dan. Niko me nije zvao da me obavesti. Ni SMS. A slali su SMS da radi FD kad nije radilo. Nigde logike.
naplacuju .. ;-) sad zvao da mi se aktivira usluga ponovo FD.. posto sam izvrsio elektronsku dopunu .. i kad dodjes do te opcije 3 i na kraju ti kaze da ce razgovor biti naplacen -))
owime
Ostajem iza svoje tvrdnje i listing i stanje kredita govore u prilog. Ako izaberes opciju promene tarife sa KT broja - razgovor je besplatan i nema onog pitanja za naplatu.

Šta li je ovo što sam zaokružio crvenim? U zaglavlju listinga piše: "Trajanje poziva / Količina podataka". Očito nije ni jedno ni drugo. Prethodna kolina je "Vreme početaka".

KT net listing.PNG

Jeste trajanje sesije. (na toliko su je ugasili, ne znaci da si je ti odrzao). Nije ni kod VIPa to tacno vise.

Ali vidi se da je sledeća sesija počela nekoliko sekundi kasnije. Hoćeš da kažeš da sam istovremeno imaš 6 otvorenih sesija? A zašto toliko?

Mislio sam da je nekad ranije pisalo u KB. Mada mi nije jasno zašto kada sam na mob. netu u listingu za taj period imam jaaako puno novih sesija, skoro na svaki minut nova, i sve traju dugo, ako je to zaista trajanje? Onako pitam, samo se komplikuje prikaz.

To ne znam, na VIPu je bilo oduvek tako, gomila sesija koje se preklapaju. Na MTSu isto, samo sto tamo ne primecujem, jer moj broj ne koristi puno neta :)

Ranije si samo verovatno ignorisao, jer je MNOGO vise Internet redova u listingu za MTS, ovo sada je sitnica :)

Verovatno si u pravu. Proslog meseca potrošio sam 6,x MB mob. neta. [emoji14]

Samo mi je nejasno, al' nije ni važno.

Ugovor ističe 23.10., pre desetak dana sam preko neta produžio za još godinu, ali na moj.mts i dalje piše 23.10.2016.

Sent from my x600

Како беше следеће: знамо да припејд картица са неким кредитом може да пређе на постпејд и да тај кредит служи за авансно плаћање. Питање је да ли таква картица може да пређе на постпејд без уговорне обавезе нпр. 1 дан, а затим да се направи нови уговор на КТ, уз наравно важећи аванс?

Sent from my B1-730HD using Tapatalk

@Ironman:
Za tako nešto moraš da potpišes ugovor. Nisam nikad radio online, mozda najbolje da pozoves 789 i pitas da li je ugovor poslat na tvoju adresu. Tek kada potpises i njima stigne, videces da ce datum trajanja odgovarati datumu potpisivanja ugovora + 1 god.

Novi ugovor kod KT stupa na snagu 1. narednog meseca (ne odmah za tekuci mesec). Ako želiš da ti startuje od 1.nov, trebalo bi sve da se završi do kraja oktobra (i da registruju u sistemu). Ako mislis da je malo vremena, da se ne bi kockao, bolje možda da odeš u poslovnicu. Lično mislim da nema vremena za online + kurire ako ti za proteklih 10-ak dana već nije stigao ugovor. ;)

@bobiska:
Kratko i jasno: da! :)

Poslednja izmena:
Хвала!

Како беше следеће: знамо да припејд картица са неким кредитом може да пређе на постпејд и да тај кредит служи за авансно плаћање. Питање је да ли таква картица може да пређе на постпејд без уговорне обавезе нпр. 1 дан, а затим да се направи нови уговор на КТ, уз наравно важећи аванс?

Krajem juna oko 25 sam prebacio pripejd broj sa kreditom,na postpejd bez ugovora i hteo slicno kao ti.Ali u poslovnici mi receno da mora tri meseca da prodje dok taj broj sa postpejda bez UO moze preci na pripejd.A mora prvo na pripejd pa na KT.Znaci prebacis na postpejd,pa posle par dana probas pripejd pa tek na kraj KT sa UO.
Ja nisam ni bio u julu da probam dal vazi to 3 meseca,vec pocetkom avgusta,odprilike 40 dana proslo,oni jedno pricaju,drugo rade a trece moze. :D

@owim
Već sam potpisao, doneo poštar, vrv će se pojaviti od 1.11., još da vidim da li će probati sa punom cenom .

Sent from my x600

^ Ako se ugovor zavede u sistemu na vreme (mozes da pratis preko portala), sasvim sigurno će novembar biti sa 50% popusta.

Ugovor je potpisan tog dana, on mora vaziti od tada. Od kada ga oni unesu u sistem je nesto drugo.

Ali vidi se da je sledeća sesija počela nekoliko sekundi kasnije. Hoćeš da kažeš da sam istovremeno imaš 6 otvorenih sesija? A zašto toliko?

Mislio sam da je nekad ranije pisalo u KB. Mada mi nije jasno zašto kada sam na mob. netu u listingu za taj period imam jaaako puno novih sesija, skoro na svaki minut nova, i sve traju dugo, ako je to zaista trajanje? Onako pitam, samo se komplikuje prikaz.

Cena i naplata GPRS saobracaja zavisi i internet servisa koji se koristi. Saobracaj prema razlicitim sajtovima se razdvaja i razlicito tretira. Ako tokom jedne GPRS sesije pristupis sajtovima/servisima iz razlicite kategorije, u listingu ce se to videti kao vise istovremenih sesija. Napr, razdvojeni su: Youtube, Facebook, Tweeter, MTS Mondo, Skype, ... Ako tokom jedne sesije pristupis Youtube-u i Facebook-u, to ce se u listingu vodeti kao 3 sesije: po jedna za YT i FB, i treca za ostali saobracaj (DNS upiti, naprimer).

Pozdrav

Da priupitam nešto ... Od Maja meseca sam korisnik tarifnog paketa KT500 sa popustom od 50%. Tada nisam imao potrebe da uzimam telefon, ali se sada ukazala potreba za nekim najobičnijim sa osnovnim funkcijama. Da li ja mogu sada, onako naknadno, da na konto tog tarifnog paketa uzmem nekakav telefon kod njih ?

^ vrlo verovatno MOŽEŠ da potpises novi aneks ugovora i zakljucis novi na 2 god uz koji ces uzeti telefon. Tada vise neces imati 50% popusta. (Za postpejd može sigurno, za KT bolje da jos neko potrvrdi.)

NE MOŽEŠ da uzmeš telefon po MP ceni i da ga placas na do 24 rate uz racun bez kamate (ovo mogu samo postpejd korisnici).

Od jednostavnih (dumbphones) imas dual SIM modele: Alkatel i Nokiju 222. Prva opcija i nije losa: za 2 god bez popusta dodatno ces u odnosu na sada plaćati 250 x 24 = 6.000din, umesto MP cene koja je 5.400din (za Nokiju 222). Postoji jos jedna dual SIM Nokija 2.000 din skuplja (MP cena), na GSM Arena nisam nasao drugu razliku u odnosu na 222 od malo veceg ekrana. Pozuri, model 222 ce se uskoro prodati.

Hvala na detaljnom odgovoru :)
Osoba koja bi to koristila insistira na telefonu sa dugmićima, a sam model je nebitan. Ali, ako se gubi tih 50% popusta, naći ću neki polovnjak negde. U ovom opĆem blagostanju tih 250 dindži nekima baš puno znači ...

Vrh Dno