Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

@Teniser
Ako ti u UO stoji puna cena od 5800 moguće da je greška kod njih, jer su prevideli tvoj prigovor. Mada u cenovniku za 2024 stoji cena 5999 do 5.11.2024. Već je posle cena bila 7100. A ti si potpisao u decembru, ali po ceni od pre 5.11.

Da ne listam sve, podneo sam zahtev za raskid box paketa, šta mogu da očekujem kao ponudu da me zadrže?
Nemam više ugovor, samo sam podneo zahtev za prekid usluge i to. Kako već tretiraju svejedno.

@The PunisheR ,čekaj,istekao ti ugovor a nisu te zvali?
Jesu, ali sam odbio sve glupe stvari koje su nudili, još pre par meseci.
Pa sam bio bez ugovora par meseci i sad konačno dobio malo vremena da odem.
Podneo zahtev za raskid, pa bih prebacio fiksni na baku i onda na nju prijavio A1 koji mi nudi 50% na ceo ugovor. Pošto ona tu živi, ja više ne.
Od A1 imam ponudu net, tv, fiksni i dodatni tv 4000(3500 paket, 200 fiksni i 300 dodatni tv, jer nije smart kod babe pa ne može preko aplikacije za džabe) ali ceo ugovor 50% popusta. Što sam i rekao mts-u sad kad sam podnosio zahtev za raskid.

@The PunisheR ,a kako si dobio popust u A1?Preko foruma ili išao u poslovnicu?
Preko kolegine žene, 50% imaju kao zaposleni za nove ugovore.
Ali i A1 agenti ovde na forumu nude svašta. 6+ meseci za dinar (zavisi od lokacije) i tako, pa mu dođe na slično.

Jel mozes da se objasnis posto ja nemam takav utisak? Do juce sam placao neogranicen net i 6gb u romingu, najjaci internet, sve TV i sportske kanale i fiksni za 32€. Sad sve to plus 8gb u romingu placam 38€. Ako kazes gde ima drasticno jeftinije da predjem odmah.
Bukvalno isto box4 zlatni sa 1Gbit optikom za manje od 4000 din

Da se pohvalim danas ističe Box 4, zakazano vraćanje opreme za 19 jun.
U pitanju je 20/4 net preko bakra i sve do skora ovde kod mene u mestu nije bilo neke alternative.
Ćao zdravo fiksni i astronomske brzine neta, koliko je do mene družićemo se nikad više.

Када истекне уговорна обавеза и поднесе се захтев за пренос броја и прекид услуге, уговорна обавеза је истекла, плаћа се само период док још траје услуга.

Imam pitanje u vezi politike izmedju operatera.
U kompleksu je MTS optika, ima i mogucnost i yettel (preko MTSovih vlakana) ali A1 kazu da nema mogucnosti. Kojom logikom? Nije MTS hteo da im da? Nije A1 ni trazio? Pretpostavljam da su duzni da im daju u zakup ako A1 trazi?
Ako ne idu preko MTS infrastrukture pretpostavljam da se vise ne radi standalone infrastrukturu samo za sebe?

Мораш најавити раскид месец дана раније.
Pa ja sam otisao 2 nedelje pre isteka, odbili su zahtev jer tretiraju da sam hteo da raskinem ugovor pre isteka ugovorne obaveze. Istekao je ugovor, sutra ujutru cu u poslovnicu pa cemo da vidimo...

Pa ja sam otisao 2 nedelje pre isteka, odbili su zahtev jer tretiraju da sam hteo da raskinem ugovor pre isteka ugovorne obaveze. Istekao je ugovor, sutra ujutru cu u poslovnicu pa cemo da vidimo...
Koliko ja razumem pravo otkazni rok od mesec dana važi samo za raskid pre isteka ugovora + eventualni penali do kraja ugovora. Kada ugovor istekne on više ne postoji pa ni otkazni rok za taj ugovor.

S tim što ugovori u ovom kontekstu nisu sa ograničenim trajanjem, već se definiše minimalno trajanje, a sam ugovor se potpisuje bez vremenskog ograničenja.

Pa jeste, definiše se ugovorna obaveza od 24 meseca. Kada ona istekne nije ugovor automatski prestao da važi već se usluge nastavljaju ali po većoj ceni u odnosu na ugovorenu tokom 24 meseca.

Изгледа да нико поуздано не зна како фунционише отказни рок па ни сам МТС.

Možda oni tumače ovako. Kada istekne ugovorna obaveza, nije time prestao da važi sam ugovor koji je potpisan bez vremenskog ograničenja. Sami tim, a na osnovu opštih uslova koji postoje samo na web siteu, kad se traži raskid ugovora oni primenjuju otkazni rok od mesec dana i za taj mesec naplate cenu mnogo veću od one koja je važila u toku trajanja ugovorne obaveze.

Jel moguća situacija: 10 ili koliko već dana pre isteka ugovorne obaveze zatraži se prevremeni raskid ugovora, penali bi u tom slučaju bili isplata do kraja ugovorne obaveze i tako se izbegne otkazni rok? oprema se vrati sedmog dana

Stigao mi odgovor na moj zahtev za raskid ugovora zbog povećanja cene, vraćaju mi staru cenu. Ovo je bilo posle drugog prigovora, posle prvog su mi odgovorili da je sve ok, da sam obavešten putem TV-a o poskupljenju. Sada su odgovorili da će biti izdati novi računi, ali ne zaustavljam se naravno, cilj je raskid ugovora. Idem danas opet.

Inače, 20.5. su mi odgovorili na prvi prigovor, isti dan sam im pisao na mail, ali su tek 3 dana kasnije evidentirali prigovor, tako da preporuka je da se podnose lično, jer onda imate da je baš tog dana krenuo rok za odgovor. Meni je prošlo 19 dana.

Изгледа да нико поуздано не зна како фунционише отказни рок па ни сам МТС.
To su sve problemi neznanja konkretnih zaposlenih. Otkazni rok im funkcioniše kao i kod bilo koga drugog: u nekom trenutku se podnese zahtev za raskid ugovora, za 30 dana se signal gasi, kroz još 8 treba da vratiš opremu, i to je to, nema neke posebne filozofije. Naravno, važno je samo da je 30. dan kod tog čekanja nekad nakon isteka ugovorne obaveze. Ostaje upitna zakonitost toga što su zvanično ugovori na neodređeno sa minimalnim periodom trajanja, ali tako je kod svih većih igrača, uključujući Yettel/SBB i A1, recimo.

Jel moguća situacija
U teoriji da, ali nešto ne verujem da bi prošlo u praksi. Svakako bi zanimljivo bilo da neko proba.

jer onda imate da je baš tog dana krenuo rok za odgovor
Ne bi trebalo da je to važno. Računa se da je mejl odmah stigao i otad teče rok. Nije tvoj problem što su oni spori. Da nije tako, sebi bi mogli da rok produže koliko hoće tako što pročitaju mejl, proslede gde treba, a zvanično evidentiraju prigovor tek kada njima odgovara. Ali stoji da je uživo najpouzdaniji način, pogotovu što tad sadržaj kucaju njihovi zaposleni, koji uglavnom znaju kako da formulišu neke stvari.

Imamo temu posvećenu loyalty programu:
A evo i ovde na MTS-ovom sajtu nešto o tome:
Sve u svemu, dijamanti imaju vrednost, u okviru te aplikacije.

Ne bi trebalo da je to važno. Računa se da je mejl odmah stigao i otad teče rok. Nije tvoj problem što su oni spori. Da nije tako, sebi bi mogli da rok produže koliko hoće tako što pročitaju mejl, proslede gde treba, a zvanično evidentiraju prigovor tek kada njima odgovara. Ali stoji da je uživo najpouzdaniji način, pogotovu što tad sadržaj kucaju njihovi zaposleni, koji uglavnom znaju kako da formulišu neke stvari.
To sam im i ja rekao, da mene ne treba da zanima kako i šta oni rade (pošto mi je zaposleni na chat-u rekao da se obrađuju hronološki, pa su eto na moj zahtev naišli 3 dana nakon što je poslat), naravno da je besmisleno ali eto da znaju ljudi ako im je važno da ne moraju da razmišljaju o tome kada su predali zahtev - lično se računa isti dan.

Pa da, a čisto da naglasim, lično podrazumeva i preko telefona ili četa, sve se to odmah zavede. Naravno, treba im vremena da se jave na telefon (mada rade 24/7, pa se mogu zvati u mirnija vremena), dok se na čet brzo javljaju. Isto tako, provereno nemaju neke kazne ako ne odgovore na vreme, pa ispada da su ti rokovi svakako fleksibilni.

Pozdrav,koja je najbolja ponuda koja se dobija prelaskom sa Mts na A1 box,otprilike srednji paket,optika je u pitanju ?

Nazad
Vrh Dno