Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Naravno,kada je komisija dozvolila da se prodaju mali nezavisni provajderi ,pa sada imas monopol,i mislis, da su to te povecane cene kakve treba da budu.

Obrisali su moju prethodnu poruku,verovatno da istina nekome smeta,i posle se pitamo zasto imamo monopole,kada je njihova podrska monopolima na svakom koraku.
Ko god da se bori za zastitu prava potrosaca ,biva ometan i sputavan.
Zato sto politizujes bez potrebe, ovde delimo ideje i nacine/ savete kako iskonbinovati najbolje.
To o cemu pises ima svuda ne samo kod nas i ovo nije mesto za to.
… sa 50% i optika je odlično… po punoj ceni i na bakru, samo jedan mesec da platiš, na sve bi gledao drugačije… :)
Naravno zato sam i uzeo, po drugoj ceni ne bih.
Zavisi sta kome treba, za prosecnog korisnika 200/200 je i vise nego sto je potrebno. Nekome ne treba TV usluga, a u bocu mora sad daje ima. Nazalost ne mogu svi da dobiju popust koji spominjes.
Ako je cena sa popustom ista ili niza od manje brzine paketa neznam sto ne bih uzeo i ako mi ne treba.(naravno slobodan izbor).
Ko nema uslova za to jer je na bakru nije krivica korisnika na optici i popust su dobili svi kolko sam pratio a i na bakru, samo ne 50%.

Poslednja izmena:
Nov korianik Mts-a 16 x 1 dinar , najmanji box4 oko 2100 optika.
Stari korisnik Mts-a 16x50% pola cene, najmanji box4 oko 4300 bakar.
Pitanje koliko starih korisnika ce dobiti 16m 50%, razlika je ogromna. Ovde se pisalo da konacno stsri korisnici dobijaju vise ili slicno, ali dobijaju duplo manje.

@nesa69
Treba izaci iz zone komfora , A1 i Yettel daju kartice da se isproba njihov intermet na tvojoj lokaciji. Isprobas kako radi televizija za tvoje potrebe. Uzmes slotove (iris, eon, max) ovde za proveru . Dacu ti ja Eon za tv ako proveris.

Naravno pogledas prosek potrosnje interneta (poziva) zadnjih 12 meseci. Sto retko ko radi , cak i ovde sve manje. Pada se pod uticaj imam mnoga a treba mi u stvari malo.
Ako trosis vise od 500gb , tj 10,20, 30 terabajta onda nema razloga za trazenje alternartiva.

Koliko kaplje para od sporta PL videli smo , 16 meseci po dinar pa se uzme kredit.
Evo pripejd tv i kartica , zamisli za 720 dinara 200gb neo razgovori skupo, jeftino povoljno?sporta filmova zabave i disny DAZN i sta sve jos za ogromnih 20e na pripejdu. Sta se tek dobija na postpejdu.
Ovde nema poskupljenja to se zove toliko nam para treba , to ce biti nov paket i nema poskupljenja.

Prilozi

• Screenshot_20241119_141643_Opera.jpg
    Screenshot_20241119_141643_Opera.jpg
    103.4 KB · Pregleda: 171
  • Screenshot_20241119_141607_Opera.jpg
    Screenshot_20241119_141607_Opera.jpg
    75.3 KB · Pregleda: 170
Zato sto politizujes bez potrebe, ovde delimo ideje i nacine/ savete kako iskonbinovati najbolje.
To o cemu pises ima svuda ne samo kod nas i ovo nije mesto za to.
Očigledno nemate predstavu ,koja je uloga komisije za zaštitu konkurencije.
Ona služi na dobrobit društva,potrošača,korisnika dobara i usluga,protiv stvaranja monopola,i time sprečavaju monopolsko ponašanje,koje dovodi do neopravdanog povećanja cena,i nema,baš nikakve veze sa politikom,apsolutno nikakve.Ovde neko iz komisije,treba da odgovara,zasto je knjiga spala na dva slova,pa dva operatera imaju preko 90% udela u tržištu.
Da je komisija radila po zakonu,danas ne bi bilo ovakvog povećanja cena, a izbor provajdera bi bio znatno veći.
Kako da kombinujemo najbolje,kada nema sa kim,svi su prodati i preuzeti od strane dva monopola???

Poslednja izmena:
Ma jeste, zaštita konkurencije... Ili jesi ili nisi konkurentan, jednostavno pitanje života ili smrti.
Dugo sam bio korisnik AVcom-a i misliš da oni kao mala firma nisu gurali povećanje cene a da ne pruže ništa.
Ne smeta ti što imaš XY vrsta piva i ukupno dvoje-troje gazda. Da ne pominjem pecarošku, konditorsku, farmaceutsku... i ne mislim samo na Srbiju.

Bobane, ne treba, hvala, imam sve što mi treba. Dazn. dizni i netflix mi ne trebaju u životu, nije da nisam probao. Imam sve tri optike sada u ponudi, za A1 ne znam, niti me trenutno zanima. Dovoljno sam mator da umem da stavim stvari na papir, na osnovu onoga što mi treba (i ne živim sam sa sobom) i da izaberem napovoljniju opciju prema tome.
Zadovoljan sam MTS-om i BOX 4 paketom.
Možda bi u drugim uslovima, prema sopstvenoj situaciji u tom nekom momentu, izabrao verovatno nešto drugo. Nije da nema konkurencije i nije da je nisam koristio. U životu sam najmanje MTS korisnik po stažu. Tokom vremena su podizali cene, podizali i ponudu... nešto što ne mogu da kažem za konkurenciju. Takav je život jednostavno. A ne žalim konkurenciju ni malo, kod njih je sve bolje po pisanju korisnika, a imali su takođe i sve u ponudi, a i na borbenim položajima :)
Box je neka zaokružena ponuda, ne sviđa ti se, biraj dalje. Otkud ja znam šta se kome isplati da koristi. Cene su realnost, porast cena takođe i nije na meni da odredim nekom da li je skupo ili nije. Poređenje sa eu nema smisla, a za CG nemoj, molim te ko brata. Ko da ih nema ovde da rukovode malo i kartelišu se :)

TravelXP 4K na poziciji 182 je otkljucan pa vidite kako vama radi.
Ja imam Q11 i meni koci, ton ide slika ne, krece da secka dok ne zakoci potpuno. Posle par minuta proradi nakratko i opet sve isto.
Kod mene savrseno radi, samo nije 182 nego 185.
Samo taj kanal iz 4K je otkljucan?
Bas sam u drugoj temi to pitao.

Da li neko zna da li je moguce preci sa Super Plan 2L na BOX4 Plavi ili Beli u toku ugovorne obaveze (dakle prelazak na veci paket i dodavanje mobilne i fiksne linije ali prelazak na mts)?

Bratu istice UO na Supernovi, da li je neko prelazio sa Supernove na mts box optiku?
Da li nude neke bolje benefite ako podnese zahtev da raskida uslugu? Neka skorasnja iskustva?

Da li neko zna da li je moguce preci sa Super Plan 2L na BOX4 Plavi ili Beli u toku ugovorne obaveze (dakle prelazak na veci paket i dodavanje mobilne i fiksne linije ali prelazak na mts)?
U sustini ne, medjutim ako imas bas ceste prekide SN servisa koji se uvek iznova javljaju uz pisanje molbe moze da se odobri prelazak ali iskljucivo bez ikakvih benefite, puna cena od pocetka ugovora.
Bratu istice UO na Supernovi, da li je neko prelazio sa Supernove na mts box optiku?
Da li nude neke bolje benefite ako podnese zahtev da raskida uslugu? Neka skorasnja iskustva?
1 mesec 50% popusta, ne gleda se kao novi korisnik. Nece pomoci nikakav zahtev za raskid, eventualno sluzba za zadrzavanje korisnika ako odobri neki mesec vise ali jako tesko.

U sustini ne, medjutim ako imas bas ceste prekide SN servisa koji se uvek iznova javljaju uz pisanje molbe moze da se odobri prelazak ali iskljucivo bez ikakvih benefite, puna cena od pocetka ugovora.
Svakako da ako imam prekide podneo bih zahtev za raskid ugovora bez penala pa bih sacekao mesec dana bez usluge da bi me tretirali kao novog korisnika.
A da li je moguce onda da predjem na Super Plan 4 sa Super Plana 2?
Ali ne vidim razlog zasto ne bi prihvatili da predjem na veci paket u mts uz dodavanje 2 usluge i aneks ugovora

U okviru Supernove možeš da pređeš sa SP 2 na SP 4, dobio bi 10 meseci 50% popusta jer dodaješ 2 nova servisa ALI ne važi ako već imaš ta dva servisa u solo varijanti (npr solo fixni i solo postpejd).
Što se tiče prelaska, opet ti kažem, jedino ako imaš česte prekide koji se evidentiraju u bazi zahteva i koji se uvek iznova javljaju nakon intervencije tehnike. Drugačije ti neće dozvoliti bez plaćanja penala jer se u toj situaciji Supernova i MTS vode kao dve različite firme i ne može aneks da reši problem :)

^ jer dodaje fixni koji je uslov za mts usluge, za svaku novu uslugu ide 5 meseci 50% popusta

nekako bih i mogao da prihvatim poskupljenje od 10%, ali da crveni box poskupi nešto malo preko 20%...neprihvatljivo
Kako to misliš 20% samo u toku ove godine su podigli za skoro 50%. Imam najjeftiniji box 4 crveni koji me po ugovoru koji danas ističe košta 4500 din, početkom godine su taj paket poskupeli na 5500 din i sada na 6600 din. Ne treba ublažavati PLJAKČU koju mts vrši.

Pa ako ti ne odgovara - promeniš operatera . Tvoje pare - tvoj izbor . To je bar jednostavno - samo da nisi osuđen samo na tog operatera - provajdera usluga .

Imas neopravdani, nisi redovan na temi i forumu...

Na drugoj temi sam to prokomentarisao da je zalsono sto moramo mi korisnici da se maltretiramo, idemo da trazimo raskide, idp brojeve da bi dobili neku pogodnost kao stari korisnici.

^ sve zavisi od grada, poslovnice, zaposlenih… Za Box 4 mozes u poslovnici komotno da dobijes 12-18 meseci 50%, a mozes i da naletis na nekog baksuza koji ce ti reci da nemas nikakav benefit ili da ti na licu mesta izdaju mik kod kao jednom od clanova pre mesec dana

@Manda94
Mene zvali dan pre povecanja cena i kazu mi od sutra povecavamo cene pa ako hocete da vam posaljemo novi ugovor po staroj ceni. Pitam jel to sve sto imate da ponudite? Ona lagano kaze da. Rekoh hvala imam bolju ponudu od yettela i sbb-a i verovatno cu raskinuti ugovor. Ja ocekivao neku reakciju ona kaze ok, dovidjenja i spusti mi slusalicu. Ja u soku nisam ni stigao da odreagujem. :oops:

To je prvi nivo :)
Drugi je maks 16 meseci 50%, isto poziv.
Treći nivo je IDP u poslovnici i 24 meseci 50%.

@Manda94
Mene zvali dan pre povecanja cena i kazu mi od sutra povecavamo cene pa ako hocete da vam posaljemo novi ugovor po staroj ceni. Pitam jel to sve sto imate da ponudite? Ona lagano kaze da. Rekoh hvala imam bolju ponudu od yettela i sbb-a i verovatno cu raskinuti ugovor. Ja ocekivao neku reakciju ona kaze ok, dovidjenja i spusti mi slusalicu. Ja u soku nisam ni stigao da odreagujem. :oops:
E pa to kazem, sve zavisi na kakvog agenta naletite :D
To je prvi nivo :)
Drugi je maks 16 meseci 50%, isto poziv.
Treći nivo je IDP u poslovnici i 24 meseci 50%.
Moze 16 meseci i bez poziva odnosno u poslovnici kad je Box 4 u pitanju :) A ako to nije dovoljno (da se ne lazemo, za 90% ljudi je dovoljno jer ni ne znaju da mogu vise da izvuku) onda IDP :D

@r!sc!
Ja drugi nivo nisam docekao. Niko me vise nije zvao. A preduhitrili su me iz sbb-a sa finom ponudom pre dva dana pa tako da nisam ni isao po idp. Sad sam ponovo sbb pa cemo videti gde cemo za dve godine. Prosto ko mi da ponudu koja mi vise odgovara kod njega cu biti. Nisam gadljiv ni na jedne. ;)

Vrh Dno