Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Nisam siguran da su zvali uvek sa istog broja. Mada to mi je manji problem. Više me muči ovo što mi kroz paket nameću televiziju. A ako bih uzimao odvojeno, skuplje je naravno.
uzmi tv , onda ti dodaju dodatnih 20mb zbog tv ,

komsija ima 100/25 i isto turili mu tv smaraju ga ono ovo i sad kad dobio tv ni ne ukljucej ga u opste ima 120/25

Bas mi na 400 nedostaje tih 20 :D

Nemam ja problem sa prebosom broja, ali šta ću s netom onda?

Pa mozes da ostanes na box 2 paketu (net i fixni) neces dobiti nikakav benefit sem 1 mesec 50% :D ili uzmes i net posebno kao sto je vec neko rekao yunet ili sta vec imas… onda godinu dana nemas nista od usluga u mts-u i dobijes box 3 po ceni fixnog :D

Koje tacno zakonske odredbe su prekrsene?
Sve je krenulo od komisije za zaštitu konkurencije, koja je dozvolila da dva najveća internet operatera,pokupuju na desetine nezavisnih provajdera,i time su ,umesto da spreče monopol,napravili monopol,jer sada nema ko da se susprostavi ponašanju dva monopolska operatera.
U svakoj normalnoj zemlji,neko bi morao da odgovara,jer je komisija,umesto da spreči monopol,ona je napravila monopol.
Drugo,da je ovo normalna pravna država,niko ne bi ni pomislio,da plati neka prava 700 miliona evra,jer bi ga zakon,naterao,da taj trošak,mora da se rasporedi samo na one koji odaberu taj i takav paket,sa takvim pravima.
Zamislite na primer,da je HBO paket, sastavni deo bilo kog paketa,a ovde su prava za sport ,plaćena 100 puta više od HBO prava,pa pogledajte koliko košta samo HBO paket,a koliko bi zapravo trebao da kosta Arena paket sa tim pravima,toliko plaćenim.Bilo koji sud u EU,bi u ovom slučaju, presudio u korist potrošača,jer je on ovde oštećen,neko njegovim parama,kupuje prava,koja on ne želi ,niti može da otkaže,jer su sastavni deo bilo kog paketa.
Zamisli tim advokata,finansijskih eksperata ,koji bi zastupao neko udruženje potrošača u EU,protiv provajedera,pa iznesu dokaze,koliko košta svaki odvojeni pay tv paket,u zvaničnom cenovniku tuženog operatera,pa onda uporede cenu tog paketa ka korisniku,naspram plaćenih prava za taj paket,pa onda unakrsno provere cenu prava za sport koji mora da plati svaki korisnik.
Rezultat bi bio,da bi sport paket trebao da košta 7.000 dinara,e zato niti jedan jedini provajder u EU,nije platio toliko prava,jer ne bi imao kome da ih proda,a ovde je Telekom,založio novac cele kompanije, i usao u kredite ,da bi vodio nekakav besmislen rat,protiv nekog tamo operatera,a sve na štetu svojih korisnika.
U ostatku sveta,ovo nije nepoznata pojava,ali se tamo koriste razni pravni mehanizmi,koji sprečavaju ovakvu vrstu rata za tržišni udeo.

Poslednja izmena:
@HDMI
mislim da nisi u pravu. Niko te ne tera da plaćaš mts-u televiziju. Imaš konkurenciju, a imaš i besplatno da pratiš kanale pomoću antene. Oni imaju pravo da kupuju šta hoće i naplaćuju koliko hoće, to je tržišna ekonomija. Sad je druga stvar zašto je to urađeno i šta stoji iza toga ali to je već politika, da ne idemo tamo

^ Znaci nikakav zakon nije prekrsen vec ti samo onako... trolujes?! Pa dobro, nije lose. ;)
Jeste prekršen,ako bi neko pokrenuo sudski postupak.
@HDMI
mislim da nisi u pravu. Niko te ne tera da plaćaš mts-u televiziju. Imaš konkurenciju, a imaš i besplatno da pratiš kanale pomoću antene. Oni imaju pravo da kupuju šta hoće i naplaćuju koliko hoće, to je tržišna ekonomija. Sad je druga stvar zašto je to urađeno i šta stoji iza toga ali to je već politika, da ne idemo tamo
U tome i jeste problem,to nije tržišna ekonomija kod jednog provjadera,jer on prodaje uslugu ispod cene,a ovde je on tu cenu maskirao,time što je paket stavio u osnovni,jer da je stavio u pay paket,onda bi se videlo da je ta cena daleko ispod one za koju je platio prava,zato je premijer liga u osnovnom paketu,a oba provajdera vode rat za tržišni udeo preko sportskih kanala,i u tim slučajevima ,drzava i regulatorna tela treba da reaguju.
Nije ovo ništa novo,ali kada bi ovo bio model poslovanja,pa zašto ovskvih ratova nema u EU,bilo ih je naravno,ali se to tamo uredilo.
Zaboravili ste, da je jedno vreme ,kod jednog provajdera bilo i Arena i Sk u ponudi,i tada nije bilo rata,on je počeo kada se od toga odustalo,a neke zemlje,bas takav model koriste kao vid regulisanja tržišta,u vidu zaštite korisnika.

Poslednja izmena:
Evo jednog primera,skoro je drzava reagovala na previsoke kamete kod banaka,odnosno neopravdano visoke kamate,pa je ograničila visine kamate.
Zašto država ne reaguje na povećanje cena od skoro 20% na određene usluge kod operatera,da li je tražila obrazloženje za povećanje cena?????Nije,da li znate zašto,pa zato što bi utvrdili šta je dovelo do povećanja,a vi se ovde trudite da opravdate povećanje cena,prosto neverovatno.

Poslednja izmena:
Sve, sve je otislo u aut sto se tice cena zadnjih 2 godine, ovo je samo jedna kap u moru...

Nemam ja problem sa prebosom broja, ali šta ću s netom onda?
Traži to odvajanje usluga pošto ne želiš Televiziju. Za net traži IDP da ne ostaneš bez njega dok se ne rešiš. Na toj instalaciji prethodno proveri Yettel i Yunet da li postoje kao opcija i da li ti odgovara.
Za fiksni nisam siguran šta se radi, ako ti ne treba raskini ugovor.
Za mobilni odeš negde po tvom izboru i tražiš prenos broja.

HDMI: Najmanje je kriva ta liga, zapeo si ko mutav za nju :) Tvrdim da to donosi pare i tek će da donosi zbog opšteg reklamiranja bolesti zavisnosti. Sledeći kupac prema trendu rasta cena odvaja koju milijardu.
Taj HBO koji pominješ za USA tržište ima prava za zapad NBA lige ako se ne varam. Ostatku lige ne sme ni da priđe. Finale NBA prenosi samo kada je tim sa zapada domaćin. Batali socijalizam, ne postoji više nigde.
Poskupelo mi centralno tokom ove godine za oko 20%, rat tamo i ovamo... Poskupeli higijeničari, poskupela voda, poskupelo stambeno, hranu ni ne smem više da pratim... Voleo bi da vidim kako vodiš sopstveni posao i kako bi ti reagovao na porast svih troškova a da ne utiče na porast cene tvojih sopstvenih usluga.

@HDMI
Naravno da ne podržavamo rast cena usluga provajdera i to za 20% kad je zvanična inflacija 5%. Ali si se uhvatio sporta kao pijan plota. Nije to poenta, poenta je u ovakvoj državi ali to je već politika i nije za ovaj forum.
Drugim rečima ne bi ništa dobili time kad bi izdvojili arene u poseban paket. Problem je mnogo dublji od toga što ti plaćaš sport a ne gledaš ga

TravelXP 4K na poziciji 182 je otkljucan pa vidite kako vama radi.
Ja imam Q11 i meni koci, ton ide slika ne, krece da secka dok ne zakoci potpuno. Posle par minuta proradi nakratko i opet sve isto.

TravelXP 4K na poziciji 182 je otkljucan pa vidite kako vama radi.
Ja imam Q11 i meni koci, ton ide slika ne, krece da secka dok ne zakoci potpuno. Posle par minuta proradi nakratko i opet sve isto.

Prilozi

• Screenshot_20241119_071407_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    Screenshot_20241119_071407_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    100.3 KB · Pregleda: 76
Kako god okrenes i rasturis paket, niko nema povoljnije cene od MTS ni posle posjkupljenja sa formulom 50% na 24m.
Mene ce Box4 zlatni sa dva dodatna broja kostati 1000din vise mesecno (6500).
Za te pare nigde ne nalazim tu brzinu neta ni TV ni 3x mob paket.

Naravno,kada je komisija dozvolila da se prodaju mali nezavisni provajderi ,pa sada imas monopol,i mislis, da su to te povecane cene kakve treba da budu.

Obrisali su moju prethodnu poruku,verovatno da istina nekome smeta,i posle se pitamo zasto imamo monopole,kada je njihova podrska monopolima na svakom koraku.
Ko god da se bori za zastitu prava potrosaca ,biva ometan i sputavan.

Poslednja izmena:
Meni je totalna glupost što su u Box 3 izbacili da može da se odabere mobilni+net+fiksni. Meni televizija ne treba, a sada me primoravaju da je uzmem.

Kako god okrenes i rasturis paket, niko nema povoljnije cene od MTS ni posle posjkupljenja sa formulom 50% na 24m.
… sa 50% i optika je odlično… po punoj ceni i na bakru, samo jedan mesec da platiš, na sve bi gledao drugačije… :)

Zavisi sta kome treba, za prosecnog korisnika 200/200 je i vise nego sto je potrebno. Nekome ne treba TV usluga, a u bocu mora sad daje ima. Nazalost ne mogu svi da dobiju popust koji spominjes.

^ ko je na optici moze da dobije uz zahtev za IDP i cenkanje :D
Ko je na bakru moze uz MIK kod da dobije do 18 meseci, pa se onih 6 “pregrmi” ili se nadje alternativa

Ko je na bakru gotovo da nema alternative, gde god da ode imaće do 10 u najboljem slučaju do 20 mbps. Ali makar može da dobije neku jeftiniju cenu, plaćati 3000 za paket na bakru sa fiksnim telefonom je ludilo.

Meni je totalna glupost što su u Box 3 izbacili da može da se odabere mobilni+net+fiksni. Meni televizija ne treba, a sada me primoravaju da je uzmem.
Nije to glupost,to je pametno osmišljeno, da se svakome naplate sportska prava za Pl,čak i ako ne želiš da gledas taj sport,o tome ja ovde pišem,ali me retko ko razume.

Nazad
Vrh Dno