Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Netačno. Obavezan je to da uradi na trajnom nosaču podataka, a sajt to nije.
A šta je po tebi trajni nosač podataka jer papir nije ? Koristiš termine a i sam ne znaš šta to znači, ako odeš na sajt pod informacijama sve izmene koje po zakonu rade dužni su da obaveste korisnika na virtuelnom infopultu. Svi operateri nema to veze samo sa telekomom, Telekom je sada prvi put u svojoj istoriji povećao cene postojećim korisnicima SBB i ORION to rade redovno već godinama

Tačno ali obaveste na trajnom nosaču podataka. Definicija trajnog nosača je da se podaci na njemu ne mogu izmeniti bez uništenja ili značajnog oštećenja samog nosača. Kao što vidiš znam šta znači.
Što znači da papir jeste trajni nosač, a sajt nije.

P. S. Nije lepo tako karakterisati kolege na forumu i govoriti da ne znaju nešto što znaju. Ipak smo svi ovde da se međusobno ispomažemo i delimo iskustva, a ne da lupamo etikete.

Efektiva:
Maxthon Snap20240716152500.jpg
Na daljinu ugovori, u službenom glasniku definisano:
Maxthon Snap20240716152346.jpg

EDIT: Inače je zbog masovnih otkazivanja, reklamacija... objavljeno i ovo u aprilu na sajtu u korisničkoj zoni. Može se na neki način i smatrati da su priznali svoju grešku oko cele priče, mada i sa ovim novim uslovima bi se moglo pozabaviti malo:

MTS odavno ne tretira jednako sve svoje korisnike. Pocevsi od pristupne tehnologije, x meseci po 1. dinar ili 18 meseci dzabe nekima, pa do toga da nacina na koji obavestavaju o promenama ugovornih uslova i cena. U tom mulju i kaljuzi, glavni moto je "kako se snadjes" ili ona narodna "koga stigose, njega .........". Uglavnom se gleda da korisnik sebicno sto bolje prodje a provajder gleda da prevesla koga stigne ili tamo gde ima monopol/duopol da "zavali" cenom jer neko mora pokriti silne benefite i akcije....

Cirkus u kojem svojevoljno ucestvuju svi i MTS (i drugi provajderi, princip je isti) i korisnici (ubrajam i moju malenkost) pa kako se kome zalomi.....

Efektiva:
Pogledajte prilog 450399
Na daljinu ugovori, u službenom glasniku definisano:
Pogledajte prilog 450400

EDIT: Inače je zbog masovnih otkazivanja, reklamacija... objavljeno i ovo u aprilu na sajtu u korisničkoj zoni. Može se na neki način i smatrati da su priznali svoju grešku oko cele priče, mada i sa ovim novim uslovima bi se moglo pozabaviti malo:
Ovo znači da omoguće korisniku da može da skine informaciju( PDF; WORD) i da sačuvaju
A pod tačkom 7 se odnosi na ugovore zaključene na daljinu, jer je omogućena opcija da sada putem SMS-a ili email uz datu saglasnos obnoviš ugovor i isti moraš da dobiješ dal mejlom u PDFu ili papirom. I ovo je počelo da važi od 7.maja 2024 a promene su se desilo 1.3.2024. Kapirate da su iskoristili zadnji rok za ovako nešto
MTS odavno ne tretira jednako sve svoje korisnike. Pocevsi od pristupne tehnologije, x meseci po 1. dinar ili 18 meseci dzabe nekima, pa do toga da nacina na koji obavestavaju o promenama ugovornih uslova i cena. U tom mulju i kaljuzi, glavni moto je "kako se snadjes" ili ona narodna "koga stigose, njega .........". Uglavnom se gleda da korisnik sebicno sto bolje prodje a provajder gleda da prevesla koga stigne ili tamo gde ima monopol/duopol da "zavali" cenom jer neko mora pokriti silne benefite i akcije....

Cirkus u kojem svojevoljno ucestvuju svi i MTS (i drugi provajderi, princip je isti) i korisnici (ubrajam i moju malenkost) pa kako se kome zalomi.....
Ponuda i potražnja, optiku su platili da bi imali korisnike tamo gde je Jetel aktivan jer su im iznajmili mrežu dali su im veći benefit da bi poklopili ponudu konkurencije. Cene koliko vidim svi provajderi imaju skoro iste, mali izuzetak je JETEL koji sad radi u minusu ne bi li nadoknadio neke svoje planove i opravdao prodaju Arapima. To su sve poslovne igre . Sledeće godine više ništa to neće biti važno jer kreće primena zakona gde svaki opereter je dužan da iznajmi svoju infrastrukturu gde god se ona nalazila i tako da ćeš moćii tamo gde ima samo MTS ili SN preko njihove mreže da imaš SBB i obrnuto

Znači u pravu smo svi mi koji kažemo da obaveštenje na sajtu nije dovoljno, po zakonskoj regulativi u Srbiji

I dalje pali fora sa IDP brojem. Isteko mi box 3 14.06., 15.6. tražio IDP broj i 16.6. potpisao 24 meseca box 3 sa 50% popusta. Usput me i častili sa jednim pripaid brojem. Lepa pretnja odlaskom i gvozdena vrata otvara.

Prepaid brojeve dele vec cirka 2 god svima koji potpisu UO dobio sam ih 3 za ove dve god sto na mene to na klinackim brojevima i zenin broj podelih ih svima, drugo nije to neka fora to im je strategija i to rade isto ja mislim dve godine, nemas sta da "pretis" samo trazis IDP i sutradan te zovu i nude ono sto sleduje ljudima koji zele da odu, to je dragi moj strategija da zadrzis postojeceg klijenta i njemu nudis(iza kulisa) max mogucu ponudu koja tebi don bar min zaradu.
Nisi ti njih zeznuo niti si dobio nesto sto nisu stavili u svoj poslovni plan, a nisi ni jedini jer to dobiju 99,99% ljudi koji su na optici i traze IDP broj.
Pozdrav

Prepaid brojeve dele vec cirka 2 god svima koji potpisu UO dobio sam ih 3 za ove dve god sto na mene to na klinackim brojevima i zenin broj podelih ih svima, drugo nije to neka fora to im je strategija i to rade isto ja mislim dve godine, nemas sta da "pretis" samo trazis IDP i sutradan te zovu i nude ono sto sleduje ljudima koji zele da odu, to je dragi moj strategija da zadrzis postojeceg klijenta i njemu nudis(iza kulisa) max mogucu ponudu koja tebi don bar min zaradu.
Nisi ti njih zeznuo niti si dobio nesto sto nisu stavili u svoj poslovni plan, a nisi ni jedini jer to dobiju 99,99% ljudi koji su na optici i traze IDP broj.
Pozdrav
Druže opusti se. Ne hvalim se ja nego samo potvrđujem da ta nakaradna poslovna politika i dalje postiji, pa što da ljudi koji nisu upućeni u nju, a ima ih dosta, jer ne mogu svi da čitaju svaki post na ovu temu ne bi iskoristili informaciju da uštede nešto više od 400 eura.

Druže opusti se. Ne hvalim se ja nego samo potvrđujem da ta nakaradna poslovna politika i dalje postiji, pa što da ljudi koji nisu upućeni u nju, a ima ih dosta, jer ne mogu svi da čitaju svaki post na ovu temu ne bi iskoristili informaciju da uštede nešto više od 400 eura.
😂
Jedini koji treba da se opusti si ti, a svi znamo da "pali" kako kazes "pretnja" idp za 50% kod optike
Nebitno, pozdrav

Prepaid brojeve dele vec cirka 2 god svima koji potpisu UO dobio sam ih 3 za ove dve god sto na mene to na klinackim brojevima i zenin broj podelih ih svima,
Duže. Počeli su još 2015. sa tim, pošto sam prvo morao da uvedem fiksni pa poručim tablet, onda smo radili Annex za Box paket i tako dobih dva broja koja još uvek produžavam svake godine, a i sestra takođe kad je sklapala postpaid ugovor u mts-u. Važi samo za potpisane u poslovnicama, odnosno ne i od Teledirekt agenata ili službe za brigu o korisnicima.

Ja mislim da svako ko uspe da dobije 50%x24 na foru sa idp-om treba to da napiše ovde. Zato što na taj način mi svi ostali znamo da to još radi. U jednom trenutku će možda prestati, niko ne garantuje da će to večno da traje, pa čisto da se zna..
A to da svi koji koriste optiku to znaju uopšte nije tačno. Korisnika foruma, bilo ovog ili nekog drugog, je jako malo i na osnovu sopstvenog iskustva sa komšijama i prijateljima znam da malo ko zna za tu foru.

Trajace, zato sto im ti kao korisnik optike lagano mozes da odes kod yuneta i yettela, a oni na tebi zaradjuju i na 24x50% ne brini to ce funkcionisati ihajjjj to ti potpisujem

Trajace, zato sto im ti kao korisnik optike lagano mozes da odes kod yuneta i yettela, a oni na tebi zaradjuju i na 24x50% ne brini to ce funkcionisati ihajjjj to ti potpisujem
A da li im je u interesu da me sacuvaju na bakru do prolaska njihove optike (a samo je pitanje vremena) ili da me puste niz vodu i daju me na drugu/tudju optiku (koja je vec u ulici)?

Pa i tu ima benefita u odnosu na standardnu ponudu, a to je 8 meseci kad trazis MIK

Druze, nisi ti imao optiku 2015 nisu tad mogli to davati.
Tačno je da tada nisam imao optiku, ali sam uveo ADSL, a ko što već i spomenuh, išlo je i za mobilnu telefoniju, isto tako ide uvaljivanje pripejd kartice uz ugovor za bilo koju mts uslugu (mobilni net, msat, antena plus i šta god).

To ok, nismo se razumeli ja sam mislio da pricamo o optici i IDP broju za 50% na 24 meseca.

Suvišni postovi su pobrisani, kazneni poeni podeljeni. Trolovanje, spamovanje, prepirke, i ostale gluposti ostavite za neki drugi forum. Ako nastavite, sledi udaljavanje iz teme.

Razmisljam da uzmem internet (i eventualno dodam TV kanale) za stan u kome boravim s vrmena na vreme. Zanima me ko vecinu ovde da li ima i dalje opcija sa 50% popusta. Jeli ima ovde neki agent prodaje ili ko vec da pogura ...Moze direktno da me kontaktira sa ponudom.
Ako ima neka bolja kombinacija (Telenor,...) slobodno recite pre nego sto se uvalim na neki plan na 2 godine

S

Za postojece korisnike i dalje moze 50% na 24m bez obzira na izbor paketa, ali je preduslov da se trazi izdavanje IDP broja na dan isteka ugovora ili dan nakon toga. U roku od 24h zovu i daju ponudu. Yettel i SBB nude 9m po 1din, po pricama moze da se dobije navodno i do 12m po 1din.

SBB je nešto osvetoljubiv, zvali pre nekoliko dana, nude tih 9m po 1din, ma reko' ok nije problem nego nemate optiku kod mene, svi ostali imaju, a ja navikao na nju i ne mogu stvarno nazad na coax, kaže čekaj da vidim da li imamo u tvojoj ulici... nema, ali to je kaže "kozmetički" osećaj, nije optika ništa specijalno, ma reko' ženo šta mi pričaš kad sam imao nakon vas Orion i MTS optiku, ne puca veza, stabilno sve, za razliku od coaxa, nije bitno i da je 24m 1din , ne vredi mi.
OK, završi se to, e sad, ja imam email kod njih koji sam proveravao i dalje, jer dugo sam bio kod njih i ajde nema veze, što da ne čekira i taj email iako sam sve bitno prebacio na druge emailove, prošlo nekoliko sati od tog razgovora kad ono ukinuo SBB i više ne može IMAP ako nisi korisnik, ili je to samo za mene, jer su ukapirali da im se više ne vraćam, iako je bio kulturan razgovor niti sam im ja rekao da me ne zanimaju, nego ne vredi da pričamo dalje kada nemate optiku ... tu je problem kažem ja. Bilo je tu i bisera sad se setih, poput "dali bismo vam poseban modem, odličan, takodje kablove bi sredili da ne smetaju" itd. itd.
Pajseri (n)

Mene zvali da ponude odredjen broj meseci na 50% za box (bakar) i kazem im da je to malo, kaze ok, vratite opremu i to je to

Mene prosle god zvali posto pored mts imam i sbb televiziju pa htedose da mi daju sa netom reko nemate vi sta meni da ponudite imam ja bolje od onoga sto vi mozete da mi ponudite i brze, kad curica sa druge strane, jedino ako imate optiku onda stvarno nismo bolji, rekoh bravo imam optiku i tu se pozdravimo kulturno.

Sutra mi istice box 4 optika
Da odem sutra da trazim idp broj pali li to i dalje za 50 posto 24m

Idi, pali i pali ce jos dugo vremena.
I mene to ocekuje za mesec dana

Dobio 8 meseci po 50% na bakru i ocigledno nije moglo vise, potpisao

Na bakru je max 8 mes, pisali smo a cini mi se da sam ti i u DM to naglasio ako si me ti bese pitao.

Nazad
Vrh Dno