Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Da li to sa IDP brojem šljaka i ako nema uslova za optiku, tj. da li će znati da blefiram ako im budem tražio taj broj? Imam Box 4, treba da produžim ugovorom, pa gledam kako ovim bednicima da izvučem neki mesec po 1 dinar, pošto ne daju ništa, iako sam korisnik 15 godina neprekidno.

Mozes da pokusas ali oni tacno u evidenciji imaju tvoju lokaciju i znaju da li na njoj postoji mogucnost za optiku njihovu ili od yettel-a tako da male su ti sanse ali nista te ne kosta da probas.

Bolja ti je opcija da trazis raskid ugovora i da kazes da si dobio dobru ponudu od sbb-a i da razmisljas da iskoristis pogodnost pa da vidis da li ce da nasednu na taj blef i ponude neke bolje uslove obnove ugovora.

Ma tu nema ni SBB-a, jedino neki drugi ADSL bi mogao da se uvede ili satelit, pa kapiram da će ih boleti uvo šta god da im kažem.

To znas ti da nema ali ne verujem da i oni znaju a sada da izigravaju bas serloka holmsa da vide jel blefiras, lazes ili ih muntas to je vec sada veliko znak pitanja hoce se bas toliko udubiti da istrazuju sta ti je ponudjeno ili sta nije.

Mislim da ti je ova prica sa sbb mozda bolja sansa nego da trazis idp broj jer tu ce te sigurno proveravati a za sbb ne verujem, cak i da ti kazu da oni znaju da nemas mogucnost ti kazi da su pre neki dan bili na vrata da ti ponude njihove usluge i da ce sbb da prodje kroz tvoju ulicu naredne nedelje.

pozdrav,jedno pitanje,trenutno sam van drzave stigao mi je racun da se plati do 20 tog,posto necu biti tu,zanima me koliko tolerisu dana dok ne ugase tv i internet ?

Da li to sa IDP brojem šljaka i ako nema uslova za optiku, tj. da li će znati da blefiram ako im budem tražio taj broj? Imam Box 4, treba da produžim ugovorom, pa gledam kako ovim bednicima da izvučem neki mesec po 1 dinar, pošto ne daju ništa, iako sam korisnik 15 godina neprekidno.
Možeš normalno da pregovaraš, trebaće 3-4 koraka, čitaj 15+ dana. Ja mislim da sam dobro prošao na trećem. Moglo je bolje, čovek sa druge strane je bio tolinko normalan i ljubazan da nisam hteo dalje. Nadam se da je premiran po uspešnosti. Potrebno je samo znati šta su ti crvene linije i ne iživljavati se nad ljudima koji samo rade svoj posao. Posebno na prvom nivou - odatle se ide direktno u Lazu.
Edit:
nisam pretio raskidima ugovora, ovo ono... U Loznici i nema izbora koji se na ovaj ili onaj način ne oslanja na MTS. Nekad sam "zastupao" EUnet, znam stvari pola koraka ispred...

pozdrav,jedno pitanje,trenutno sam van drzave stigao mi je racun da se plati do 20 tog,posto necu biti tu,zanima me koliko tolerisu dana dok ne ugase tv i internet ?
Mozes da ne platis do 2 racuna a kada treci stigne gase sve usluge, ja sam samo jedared moro jedan mesec da preskocim sa placanjem i to znam sigurno da korisnika tada ne diraju.
Možeš normalno da pregovaraš, trebaće 3-4 koraka, čitaj 15+ dana. Ja mislim da sam dobro prošao na trećem. Moglo je bolje, čovek sa druge strane je bio tolinko normalan i ljubazan da nisam hteo dalje. Nadam se da je premiran po uspešnosti. Potrebno je samo znati šta su ti crvene linije i ne iživljavati se nad ljudima koji samo rade svoj posao. Posebno na prvom nivou - odatle se ide direktno u Lazu.
Edit:
nisam pretio raskidima ugovora, ovo ono... U Loznici i nema izbora koji se na ovaj ili onaj način ne oslanja na MTS. Nekad sam "zastupao" EUnet, znam stvari pola koraka ispred...
Sve zavisi ko mu se javi. Eto ti si imao srece pa si dobro prosao ali to ne mora da znaci da ce i on da dobije dobru ponudu.

Kakve su mogućnosti da nosilac usluge bude neki drugi član porodice kao novi korisnik?
Postoje li neki benefiti?

Tretira se kao nov korisnik ako napravis mesec pauze. Doduse, i ti se tretiras kao novi korisnik mesec dana od raskida ugovora😉

Sad, šta ako se stan/linija rentira, različita prezimena... Kod mene je slučaj s različitim prezimenima. Nisam imao vremena./interesa - na bakru sam. Predlog, ako je optika u pitanju: ugovor o zakupu overen kod notara, 3000 dinži, i 12x1. Sad će smarači da primedbuju kako se plaća porez na zakup - NE. Prihod se prijavljuje na drugom mestu. Ako si dokon, eto ideje. Plaćaš pivo kad se vidimo, što je mala verovatnoća pošto ja ne vidim😂😂😂 skoro😁

Poslednja izmena od urednika:
Moram i ovo da napišem. Proveo sam veče s nekim ostvarenim ljudima. Tu smo svi 50+ Ugledni psihijatar, plaća A22 uz neki box 1400+ mesečno za telefon (Samsung A22)... Njena plata je 200 000+, veštačenja, sudovi, ovo ono... Pokušah da joj objasnim kako mi je, uz pregovaranje, ostao džabe Honor 70. Ne želite da osetite taj pogled. U fazonu: dođi sutra, ponesi i pidžamu! Ovim završavam. Ako nekom mogu da pomognem, tu je PP!

Ja sam danas kao novi korisnik dobio Box3 za 18 meseci po 1rsd, i imam tarifu omorika3... rekla je da mi se ne isplati da uzimam Box4 jer bih placao Omorika 8 paket uz Box 4 tokom te promocije za 1rsd.

Ona rece da je promocija po 1rsd je samo za fiksni, internet i televiziju, dok se postpaid tarifa placa redovno - tako pise i na sajtu.

gde to pise i kako si izboksovo to
Zvao sam 0800/100-100 i prvo su mi nudili 12 meseci po 1rsd , a nakon sto sam rekao da nisam bas nesto odusevljen ponudom i da cu razmisiti, zena rece da sacekam na liniji i cekao sam dobrih 2minuta nakon cega je rekla moze 18 meseci za 1rsd... Nije ni bilo ponude izmedju ta dva 😁

Prilozi

• Screenshot_2022-11-14-19-06-30-53_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12~2.jpg
    Screenshot_2022-11-14-19-06-30-53_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12~2.jpg
    134.3 KB · Pregleda: 97
jel može da se promeni broj mobilnog koji je vezan za paket

Ja sam danas kao novi korisnik dobio Box3 za 18 meseci po 1rsd, i imam tarifu omorika3... rekla je da mi se ne isplati da uzimam Box4 jer bih placao Omorika 8 paket uz Box 4 tokom te promocije za 1rsd.

Ona rece da je promocija po 1rsd je samo za fiksni, internet i televiziju, dok se postpaid tarifa placa redovno - tako pise i na sajtu.

Koliko para ukupno ćeš da daš Telekomu za 24 meseca za: mobilini, Internet, TV i fiksni?

@dj90
Probala sestra da promeni broj i ne moze, ja probao da promenim broj dok jos nije prenet broj iz A1 i oformljen box4 ali ne moze. Moracu da koristim neki levi broj sledece 2 godine.

Koliko para ukupno ćeš da daš Telekomu za 24 meseca za: mobilini, Internet, TV i fiksni?
Mobilni telefon: 24 meseca x 1200rsd = 28.800rsd
Srednji box 3 paket: 6 meseci x 3800rsd = 22.800rsd
Ukupno: 51.600rsd

Ugovor za telefon po toj ceni mi traje jos 13 meseci, pa je verovatno da ce to ipak izadji malo vise jer cu zadnjih 11 meseci morati preci na neku vecu/skuplju tarifu ( omorika 3 vise ne postoji ).

Da li nešto propuštam da shvatim ili HBO OD ne MTS funcioniše isto kao na SBB, u smislu da ne dobiješ mogućnost aktiviranja neograničenog broja android HBO MAX aplikacija, već samo gledanje tri HBO i dva Cinestar kanala i gledanje HBO na jednom uređaju u video klubu?

EDIT: I da li MTS ima radio kanale u ponudi?

Uf🙂
HBO paket ima samo tri HBO kanala i HBO OD video klub koji MTS "uređuje".
HBO+ paket ima dodatno cinestar kanale, 2 kanala, i HBO MAX aplikaciju koju HBO "uređuje".

U HBO MAX se loguješ sa moj MTS podacima.
Imao sam problem da aktiviram zetu skoro aplikaciju. Moralo preko korisničkog, nešto kod mail-a i aktivacije bio problem. MTS vidi aktivirano a HBO ne. Uglavnom, MTS resetovao aktivaciju i proradilo odmah.
Pominje se taj problem u HBO temi.

Molim za savet / pomoć!

Godinama koristim MTS Box4 paket. Kućna mreža mi je povezana kao na slici u prilogu. Imam 3 TV-a (tv signal - crvena boja) i 3 desktop računara (internet signal - plava boja). Takođe i tri switch uređaja, dva za net i jedan za tv signal. Switch 2 i računar 2 su na spratu.
Sve je godinama tako radilo bez problema, protok na netu je bio oko 30/7-8, iako je potpisan ugovor na 50/8, odgovaralo mi je to....
U avgustu sam potpisao novi ugovor na 2 godine. Od pre 15ak dana imam problem sa internetom, a i TV mi sporije radi. Download mi se kreće od 2Mbit/s pa do 10-12 kada resetujem modem, a upload od 1-3Mbit/s. Ping se kreće od 60 pa do 2000 -nikada nije isti?! Jedino kada isključim sve uređaje i priključim TV1 i računar K1 direktno na modem, uspem jedva da izvučem brzinu 25/4 i tada je ping oko 20.
Dve nedelje zovem podršku, i vijam se sa njima. Samo su mi zamenili modem (ZTE, koji je i ranije bio) i ništa više....
Prekontrolisao sam sve uređaje i sve kablove, deluje mi da je sve OK. Pretpostavljam da je nešto do njihove infrastrukture jer se kod mene ništa nije menjalo... Da li je moguće da su oni menjali nekakve portove ili šta već? Slabo poznajem materiju pa bi mi svaka pomoć dobro došla. Dve nedelje se patim a nema rešenja na vidiku... Ne znam da li da tražim raskid ugovora, ili....

Prilozi

• MTS Kuća.jpg
    MTS Kuća.jpg
    115.4 KB · Pregleda: 75
@Jovandeka VDSL internet? Loguj se na web interfejs tog ZTE rutera ( na http://192.168.1.1/, ako nisi menjao IP opsege uređjima) i vidi DSL parametre:

Vidi vrednosti u tabeli za "Actual rate". Da vidiš koliku su ti ukupnu bržinu "pustili" a nju ti deli tih 3? STB-a i internet za ostalo. Verovatno da sad nije pušteno 30-ak Mbps nego manje... tj ne sad sad nego u tim momentima kad meriš tih 2-10 Mbps na speedtest-u.

Update: produžio Box 4 crveni sa 4 meseca po 1 dinar, sama mi ponudila žena koja se javila na 0800/100-100.

@Jovandeka VDSL internet? Loguj se na web interfejs tog ZTE rutera ( na http://192.168.1.1/, ako nisi menjao IP opsege uređjima) i vidi DSL parametre:

Vidi vrednosti u tabeli za "Actual rate". Da vidiš koliku su ti ukupnu bržinu "pustili" a nju ti deli tih 3? STB-a i internet za ostalo. Verovatno da sad nije pušteno 30-ak Mbps nego manje... tj ne sad sad nego u tim momentima kad meriš tih 2-10 Mbps na speedtest-u.
Evo očitavanja... Sad sam tek u dilemi. Na ZTEu piše da je sve OK, ali speedtest ne očitava to... Koliko ''vuče'' svaki STB?

Prilozi

• DSL.jpg
    DSL.jpg
    82.4 KB · Pregleda: 57
  • Speedtest.png
    Speedtest.png
    34 KB · Pregleda: 59
Probaj da promeniš server ka kom radi speedtest. Proveri https://nettest.ratel.rs/sr/test i https://fast.com/
I pusti i neki download. Proveri na drugom kompu ako imaš ako nemaš WiFi na telefonu, tabletu.,SmartTV-u..

Ako sve cepa na tih 7.5 Mbps - 8.4 Mbps onda zovi podršku i cimaj ih da provere podešavanja na njihovom kraju da to nije greškom limitirano za net na tih "10 Mbps".
Inače, ovo ti je baaaaaaš preterana količina FEC frešaka za samo 42 minuta trajanja konekcije.

Probaj da promeniš server ka kom radi speedtest. Proveri https://nettest.ratel.rs/sr/test i https://fast.com/
I pusti i neki download. Proveri na drugom kompu ako imaš ako nemaš WiFi na telefonu, tabletu.,SmartTV-u..

Ako sve cepa na tih 7.5 Mbps - 8.4 Mbps onda zovi podršku i cimaj ih da provere podešavanja na njihovom kraju da to nije greškom limitirano za net na tih "10 Mbps".
Inače, ovo ti je baaaaaaš preterana količina FEC frešaka za samo 42 minuta trajanja konekcije.
Prebacio sam sva tri TV-a na jedan svič, tj. na LAN2 rupu ZTE modema. Iz LAN1 ide kabl u svič na kome su tri desktop računara... Kada su STB-ovi ugašeni, brzina neta je 40/7, a sa sva tri upaljena TV-a oko 20-23/7. Valjda svaki STB vuče po 6-7Mbita... Ovo mi je podnošljivo... A mislio sam da je net nezavisan od TV signala...
Još ću se malo poigrati pa ću videti šta i kako...
Hvala ti puno na savetima.

Još jedno pitanje: mogu li ja nekakvim podešavanjima na modemu imalo poboljšati ili uticati na situaciju, odnosno da li mogu stabilizovati-povećati-fiksirati protok?

Nazad
Vrh Dno