Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

kao što reče MJ raskida se uo obaveza, pa je na nama odluka ostajemo li da koristimo bez uo, ili raskidamo kompletno ugovor.

kao što reče MJ raskida se uo obaveza, pa je na nama odluka ostajemo li da koristimo bez uo, ili raskidamo kompletno ugovor.
Ako izjavim da se slažem sa promenama i izvršim migraciju na odgovarajući paket, da li mi ostaje trenutnih 12 meseci za 1 dinar koje sam potpisao pre mesec dana, a samo se menja cena novog paketa u drugih 12 meseca posle promo perioda?

Zato sam i nazvao da vidim sta ce da kazu, nije bas sve konkretno jasno i za popuste i duzinu trajanja vazecih ugovora, a oni upravo za to nemaju nikakvo obavestenje i tumacenje iz centrale.

Prosledio sam link ovog obaveštenja prijatelju koji radi u MTS-u i on kaže da ovo prvi put vidi i da nema pojma šta tu treba da se radi. 🤣

Ja sam ih pitao na TW kad ce optika u SA a oni standardno da pogledam na sajtu dostupnost.Postavili su pre 4 meseca kutije na svakom spratu a kad ce se realizovati usluga,ko to zna.Besmisleno je da placam 50/8 a mogu da imam 500/160.Za to mogu da odem u Orion ili SBB.

Ma ovo se odnosi na korisnike koji imaju stare box pakete koji su bili aktuelni možda do polovine prošle godine, ne znam tačno do kada. Stari box crveni koji sam imao važio je do decembra a onda kada sam potpisao novi ugovor na snazi je box 4 crveni (fiksni, net 20, start tv, omorika 3) i tu je sve jasno, nikakve migracije nema i nikakvog prijavljivanja, takav ugovor je validan još godinu i po dana, pogledajte dobro one tabele gde se vidi da nisu više validni boks paketi sa MXL i ostalim glupostima od mobilnih tarifa nego jedino omorike. Jedino što je nepoznanica da li ću posle ovih besplatnih meseci ostati da plaćam 4 hiljade ili će to pak biti 4200, verovatno ovo prvo dok ne istekne ugovor.

Nikakve ovde komplikacije nema, sve je jasno kao dan, svi koji ste potpisali ugovore u zadnjih godinu dana, odnosno od kada su aktuelni box paketi sa omorikama nemate nikakve dalje potvrde, migracije i tome slično. Ovo se samo i isključivo odnosi na korisnike tzv. starih box paketa koji nisu produžavali ugovore i prešli na aktuelne pakete.

Nisi u pravu.
U februaru sam potpisao opet za BOX 4 plavi (uvedena optika).
Paket prestaje da se primenjuje prema prvoj tabeli (4-ti red).
Migracija prema drugoj tabeli (isto 4-ti red) isto na BOX 4 plavi. Razlika je u ceni: 5000 (5099 i sa e računom je 100 manje) na 6000, Omorika 15 u Omoriku 16, dodati razni paketi u TV ponudu...
Pronađi se u tabeli pa videćeš da se bukvalno sve menja i premešta u aktuelnu ponudu paketa.

Oni trenutno ne znaju ništa, jednostavno je izbačeno na sajt obaveštenje, zaposleni nisu obavešteni, u sistemu ne postoje bilo kakve mogućnosti u vezi sa ovim... ja sam zvao da me prebace na novi plavi box, ne može trenutno ništa.

Ево прочитах и као што рече човек изнад ниси у праву, као ни многи ранији постови.

Колико видим гасе се сви стари пакети. Ја сам на бокс 4 плави (оптика) од новембра са 12 месеци 1 динар.
Такође ништа није јасно шта се дешава, а лепо сам читао.
Како се воде бесплатни месеци и у једном и у другом случају?
Шта је хбо+ (едит: видим сад има видео клуб хбо од и додатак хбо+...још горе) ако промениш(пошто управо плаћам хбо макс...).
Да ли може раскид старог и прављење новог уговора са попустом од месеци колико ти је остало, ако желиш на пример са плавог на плави лајт?
Шта је са нама који смо преговарали додатне услове за узет пакет(опет у оба случаја)?
Шта се дешава ако ниси до сада узео бесплатни екстендер уређај, а хоћеш касније(у оба случаја)?

Има и доста тога другог да не улазим сада у све, надам се да ће на време како треба обавестити кориснике, мада по обичају...

Poslednja izmena:
Zvao sam sada - paket BOX2 Fiksna + Net, ugovor potpisan u februaru 2022. sa promocijom 1 din prvih 12 meseci, sve ostaje po starom uključujući i promociju. Dakle nema promene paketa, brzine, cene...

Zvao sam sada - paket BOX2 Fiksna + Net, ugovor potpisan u februaru 2022. sa promocijom 1 din prvih 12 meseci, sve ostaje po starom uključujući i promociju. Dakle nema promene paketa, brzine, cene...
Лепо, али то није баш оно што пише, ево изађе пост пре мог док сам куцао, исто човек каже...
Не бих се ја ослањао на то шта су ти рекли.

Meni je logicno da ovo vazi za korisnike kojima je istekla ugovorna obaveza, ko je pod ugovorom, ostaje sve valjda isto dok ne istekne tih 2 godine. Inace bi svi trazili raskid ugovora.

Jasno je da ni njima nije nista jasno 😀 i da cemo lepo da na miru sacekamo nekoliko dana da vidimo sta su smislili. Nije zurba i treba samo biti strpljiv 😃

Najvise se nadam, prvenstveno zbog starijih korirsnika, da ce biti toliko korektni da ih obaveste na vreme i objasne u slucaju da ovo podrazumeva solidne promene u ceni.

Meni je logicno da ovo vazi za korisnike kojima je istekla ugovorna obaveza, ko je pod ugovorom, ostaje sve valjda isto dok ne istekne tih 2 godine. Inace bi svi trazili raskid ugovora.
Naravno da je tako ali ovde odmah ''uskaču'' i ''napadaju'' kada se napiše suprotno od toga. Nema promene cena dok je neko pod ugovorom ali treba nekome to i ''dokazati''. Živi bili pa videli, prijatno i doviđenja a u toku maja meseca ćete i videti da je tako.

Koliko sam skontao,ukidaju se stari paketi i svi prelazimo na nove.Ako sam ja bio na Box plavom,ostajem i dalje s tim sto placam 6000 umesto 5000 i dobijam sve kanale otkljucane i 16GB neta.Pise lepo MIGRACIJA sa starog na novi paket od 1.6.Sto se optike tice,kod mene je jos mrka kapa tako da ostajem i dalje na 50/8.A ugovor mi istice u avgustu pa cu videti sta cu dalje.

Лепо, али то није баш оно што пише, ево изађе пост пре мог док сам куцао, исто човек каже...
Не бих се ја ослањао на то шта су ти рекли.

U svakom slučaju uzeti s rezervom ovo što kažu, dok se stvari malo ne razjasne.
Ipak, ugovor je ugovor

Naravno da je tako ali ovde odmah ''uskaču'' i ''napadaju'' kada se napiše suprotno od toga. Nema promene cena dok je neko pod ugovorom ali treba nekome to i ''dokazati''. Živi bili pa videli, prijatno i doviđenja a u toku maja meseca ćete i videti da je tako.
Заиста ми је жао ако си схватио као "напад" мени је мало прејака реч, извини ако је звучало тако, више сам желео да истакнем да то није баш тако.
Али грешиш кад кажеш да "нема промене цена док си под уговором" ако говориш уопштено - то је управо урадио СББ Иком корисницима након преласка/преузимања, и једино што си могао је да раскинеш исти - и ово кажем из личног искуства, сад да ли је то како треба или није...

Опет није ми, као ни мислим свима који сад овде куцамо до неугодне расправе, ја бих више волео да буде како ти кажеш и како су рекли овом ко је звао, али опет...
Мислим да је најбоље да нико не куца ништа даље, па кад буде видећемо ,-)
Мада ме не буде чудило ни да буду скроз "збуњени" и опет једнима говоре/нуде једно другима друго(из мтса).

Ovo je osnov za raskid ugovora mada kontam da ko je uzeo godinu dana po 1 dinar da bi morao to da isplati.

Ja vidim i razumem ako se ne izjasnim licno onda oni misle da sam saglasan i radi se aneks.
Sad dal vazi za korisnike koje su pod ugovorom ili bez ugovora? Al opet tamo pise migracija ko da nas sve prebacuju i pose koji stari paket ide na koj nov. Tako da ovo mi dodje ko cirkus kad je bio sa telenorom oko povecanja cena pa jel oces il neces :)

Ukoliko se u roku od 30 dana od dana objave ovog obaveštenja, ne odlučite za neki od ponuđenih paketa, zaključno sa 01.06.2022. godine i ne izjavite da se ne slažete sa izmenom, ovo obaveštenje smatraće se aneksom ugovora i nastavljate da koristite naše usluge bez obaveznog perioda korišćenja. U tom slučaju biće vam automatski dodeljen BOX paket iz aktuelne ponude prema priloženoj šemi.

U mom slucaju box4 beli optiku koristim meni migracija samo daje vise net brzine cena mi ista, samo da ne diraju 50% 7 meseci 😂

@Boem 🙂
HBO+ plaćam godinama. Idu HBO kanali, Cinemax i HBO max (bivši HBO go). Tako da ti sada to ne bi plaćao.
Ja ne znam, oni ne znaju. Ostalo je stvar tumačenja, ja sam protumačio da sve prebacuju na aktuelnu ponudu.
Ne bi trebalo da bude prekida promocije ko je ima.
Opet ko to zna trenutno...

Pazi, napisano je ako ne izjaviš da se ne slažeš, ovo obaveštenje postaje aneks ugovora... Nisam pravnik ali mislim da aneks moraš da potpišeš, tako da ne znam šta da mislim o napisanom.

Poslednja izmena:
@nesa69
Нисам тај кога си маркирао, има једну поруку и задњи пут је виђен 2005. :ROFLMAO:
Срећа па гледам у екран јер константно излазе поруке узбуркала се тема, а ја баш хтео офлајн хехе ,-)
Знам то за ХБО пошто сам имао на СББу, као и она два прва месеца џ овде на МТСу, али ХБО макс је ваљда требало да замени све то иако за сада испада да је заменио само
ХБО од и донекле ХБО го... Опет у новој понуди МТС добијаш да си платио ХБО од... што бих то ако имам макс и како да спојим рачун ако пређем итд...
Искрено ни мени више није јасно, батаљујем ово и чекам неко писмо од мтса или шта год ,-)

Ukoliko se u roku od 30 dana od dana objave ovog obaveštenja, ne odlučite za neki od ponuđenih paketa, zaključno sa 01.06.2022. godine i ne izjavite da se ne slažete sa izmenom, ovo obaveštenje smatraće se aneksom ugovora i nastavljate da koristite naše usluge bez obaveznog perioda korišćenja. U tom slučaju biće vam automatski dodeljen BOX paket iz aktuelne ponude prema priloženoj šemi.
Ovo ispada da sačekaš da izvrše migraciju i onda posle mesec dana si slobodan da raskiniš ugovor jer više nemaš obavezan period korišćenja.
Koliko će oko ovoga biti peripetija.
Očigledno da imaju masu ljudi na starim box paketima koji nisu hteli da potpišu ugovore jer su bili dosta povoljniji paketi.

@nesa69
Нисам тај кога си маркирао, има једну поруку и задњи пут је виђен 2005. :ROFLMAO:
Срећа па гледам у екран јер константно излазе поруке узбуркала се тема, а ја баш хтео офлајн хехе ,-)
Знам то за ХБО пошто сам имао на СББу, као и она два прва месеца џ овде на МТСу, али ХБО макс је ваљда требало да замени све то иако за сада испада да је заменио само
ХБО од и донекле ХБО го... Опет у новој понуди МТС добијаш да си платио ХБО од... што бих то ако имам макс и како да спојим рачун ако пређем итд...
Искрено ни мени више није јасно, батаљујем ово и чекам неко писмо од мтса или шта год ,-)
HBO od je "osakačeni" HBO max. Tj. MTS bira šta pusti tu. HBO max si mogao da imaš na mts-u samo kroz HBO+ paket.
Ima objašnjeno: "...Dovoljno je samo da imate aktiviran TV paket HBO+ i sadržaje iz HBO Max video kluba možete da gledate kada god to poželite, bez dodatne naknade..."
Kod njih na sajtu:

Što se mene tiče mislim da imam tri opcije
1. Izjasnim se da mi ne odgovara promena i raskinem ugovor za Box 3 bez penala .
2. Prihvatim ponudu i izaberem odgovarajući box 3 paket i plaćam 100 dinara više nego do sada (2889/2999) uz novu ugovornu obavezu na 24 meseca.
3. Ne izjasnim se u roku o prelasku na novi paket oni sami naprave aneks na novi odgovarajući Box 3 koji bih tada plaćao 500 dinara više tj. 3349 ali bez ugovorne obaveze i mogao bih da raskinem ugovor kad poželim.

Aj be sta se lozite

Postoji ugovor i ugovorna obaveza,nije to isto
Ovo se odnosi na one na leru,bez obaveze

Pa nisu oni moroni da puste likove posle 12m free tek tako

Očigledno se cena koriguje samo kod paketa koji uključuju i mobilni, jer je kod mob tel došlo do porasta cena.

uz odabir plavog paketa, gubi se i smisao plaćanja Hbo max promocije, popust33% doživotno.

Imam Box 4 beli optika, zvao da pitam sta sad, nemaju pojma kazu zovi posle praznika. Mada po migraciji onoj listi ostaje ista cena.

Vrh Dno