Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ovo je toliko jasno napisano da ne moze jasnije…

Stari paketi prestaju da postoje, ko nece/ne slaze se, mocice da raskine uo. Ko hoce, napisano je na koji paket ide.
I sta? U januaru sam potpisao uo 12 meseci po 1 dinar i sad moram da prihvatim novi ugovor sa 10 meseci 50% popusta, da bih nastavio sa istom uslugom plus 100mbita vecim dl i vecom mesečnom cenom ili mi ostaje sve isto, uz ova povećanja dl i cene, s tim da mi i dalje vazi 12 meseci po 1 dinar (odnosno ostaje mi jos 9 meseci)?
Ipak nije jasno.
Imam box3 100/400 plus TV Max paket
Ako sve ovo podrazumeva da moras da potpisujes novi ugovor, onda odmah idem u Yettel hipernet!

Ma ovo se odnosi na korisnike koji imaju stare box pakete koji su bili aktuelni možda do polovine prošle godine, ne znam tačno do kada. Stari box crveni koji sam imao važio je do decembra a onda kada sam potpisao novi ugovor na snazi je box 4 crveni (fiksni, net 20, start tv, omorika 3) i tu je sve jasno, nikakve migracije nema i nikakvog prijavljivanja, takav ugovor je validan još godinu i po dana, pogledajte dobro one tabele gde se vidi da nisu više validni boks paketi sa MXL i ostalim glupostima od mobilnih tarifa nego jedino omorike. Jedino što je nepoznanica da li ću posle ovih besplatnih meseci ostati da plaćam 4 hiljade ili će to pak biti 4200, verovatno ovo prvo dok ne istekne ugovor.

Nikakve ovde komplikacije nema, sve je jasno kao dan, svi koji ste potpisali ugovore u zadnjih godinu dana, odnosno od kada su aktuelni box paketi sa omorikama nemate nikakve dalje potvrde, migracije i tome slično. Ovo se samo i isključivo odnosi na korisnike tzv. starih box paketa koji nisu produžavali ugovore i prešli na aktuelne pakete.
Da mi je znati samo na osnovu cega si to zaključio?!
Naravno da je tako ali ovde odmah ''uskaču'' i ''napadaju'' kada se napiše suprotno od toga. Nema promene cena dok je neko pod ugovorom ali treba nekome to i ''dokazati''. Živi bili pa videli, prijatno i doviđenja a u toku maja meseca ćete i videti da je tako.
Druže, da je normalna drzava i firma u pitanju, tako bi i bilo. Oni su se ovde lepo ogradili i napisali da mozes da izjavis da se ne slazes, i valjda samim tim da raskines uo. Ako se slazes, dobices nove uslove

Poslednja izmena:
Ako se ovo odnosi na sve korisnike BOX paketa , znači da je ugovor izmenjen , podignuta cena i trebalo bi da imas pravo da raskineš bez penala , bez obzira da li si ili nisi koristio FREE mesece - 12 x 1 din
To je promena uslova ugovora koji si potpisao i tada bi trebalo da mozes da biras i raskid ugovora bez penala
Kada daju objašnjenje , konsultovati EFEKTIVU i tako odraditi - najbolje je

Tako je, nije bez razloga stavljeno baš 30 dana roka...

Oni su ga svesno naravno malo uvili i nisu jasno stavili do znanja za raskid. Naravno kod mnogih korisnika će ovo proći neopaženo.

Sta mislite o adguard dns? Da li je dobar i ako ne koji bi preporucili?

Proveri da li si precizno napisao 😃

ZTE H168N, H267N, H367N; Huawei HG520c, HG530, HG532e, HG552e, HG630, HG655b, HG531, …; Iskratel Innbox V45; Intracom JetSpeed IAD
username: admin password: ztonpk
username: admin password: tzlkisonpk
username: admin password: admints

Huawei HG8245Q2 i HG8245H
admin
20HWont17.

Nokia G-240-C
Username: admin Password: qscgyjm1#

Iskratel Innbox V46
Username: superadmin
Password: sal#Smo.iad

Pa naravno da je tako, džabe se pre par dana vodila onako ''žučna'' rasprava. Treba razlikovati ugovor i ugovornu obavezu što dobro napisa jedan kolega pre par dana. I meni su tako rekli a i da nisu ništa ne bi promenilo u mom mišljenju o tome a čisto ću prošetati ovih dana do poslovnice kada budu radili.

Pazi ovo, pa svi mi sa boks paketima bi u tom slučaju morali u narednih mesec dana da nagrnemo kod njih, oni imaju gomilu ugovora bez ugovornih obaveza i moraju te ljude da ''obrade'', prosta i logička stvar. Oni jesu i ovakvi i onakvi, skloni svemu i svačemu ali razmišljati o tome da moraš u narednom periodu da produžiš ugovor koji si recimo pre 10-15 dana produžio i obnovio je bespredmetno zaista a na sve to onako šturo i zbunjujuće saopštenje na sajtu.

Polako, doći ćete na red da plaćate jednu crvenu više za plavi boks kao i ja tih dvestotinak dinara više za crveni ali to tek kada nam isteknu aktuelni ugovori. Ista priča je i za postpejd tarife, samo što je ovo za boks na prvi pogled delovalo malo više zbunjujuće i kompromitujuće ali trebalo je samo malo mućnuti glavom i ništa više od toga.

Verovatno će opet dobar deo ljudi opet biti skeptičan i prema ovome ali sve će to brzo leći, poziv centru, poseta poslovnici, novo saopštenje na sajtu i to je to, tresla se gora, rodio se miš.

Po ovome box 3 paketi oznaceni na slici ne menjaju cenu koliko ja razumem sa leve strane su stare cene a sa desne nove, čak ovaj box 3 2020 ima manju cenu nego ranije?

Prilozi

• IMG_20220503_044419.jpg
    IMG_20220503_044419.jpg
    274.7 KB · Pregleda: 113
Izvinjavam se ne znam kako da editujem poruke, zbunjuje me malo tabela jer cene bliže starijim paketima su više nego cene skroz desno sa ugovorom. Šta su zapravo nove cene, tamo gde piše cena ili je to stara cena ili treba da gledam kolonu skroz desno?

Izvinjavam se ne znam kako da editujem poruke, zbunjuje me malo tabela jer cene bliže starijim paketima su više nego cene skroz desno sa ugovorom. Šta su zapravo nove cene, tamo gde piše cena ili je to stara cena ili treba da gledam kolonu skroz desno?
Viša cena je cena po isteku ugovorne obaveze.

Na primeru BOX 4 Lite za novog korisnika (bez uređaja):

• prvih 12 meseci po dinar
  • narednih 12 meseci 4999 Din.
  • ističe ugovorna obaveza od 24 meseca
  • posle ugovorne obaveze - 5349

Na ovaj način MTS ima dodatni "argument" za ubeđivanje pretplatnika da obnove ugovornu obavezu po isteku prethodne.

Viša cena je cena po isteku ugovorne obaveze.

Na primeru BOX 4 Lite za novog korisnika (bez uređaja):

• prvih 12 meseci po dinar
  • narednih 12 meseci 4999 Din.
  • ističe ugovorna obaveza od 24 meseca
  • posle ugovorne obaveze - 5349

Na ovaj način MTS ima dodatni "argument" za ubeđivanje pretplatnika da obnove ugovornu obavezu po isteku prethodne.
To shvatam nego prva kolona ide cena, pa cena bez ugovorne obaveze i cena sa ugovorom mene zanima sta je prva kolona pod cena u slici koju sam postavio. To se odnosi na ove nove promene koje su najavili. Hvala unapred!

Prilozi

• IMG_20220503_044419.jpg
    IMG_20220503_044419.jpg
    274.7 KB · Pregleda: 87
To su trenutne tj stare cene, ta prva kolona.

Nabacuju kintu i Apollonu, odnosno Mitroviću.😕

Poskupelo gorivo, prošli izbori... sada mogu cene gore... Preći će im korisnici na SBB kablovsku... a ko pređe na SBB kablovsku... taj glasa za opoziciju posle gledanja N1😕... SBB će ovo jedva da dočeka... a opozija zadovljno trlja ruke.

Moj BOX 4 Plavi (optika 200/80, Iris, Mobilni neka Omorika) sa 5099 ide na 5999, ali "dobijam" optiku 500/160 i viši paket Omorike.

Deluje mi da je cela priča Box4 Plavi/lite bila priprema za ovu promenu cena.
ako ti je skupo smanjis trosak , predjes npr na box 3 ili box 2 plus posebno mobilini , a cene paketa su negde jeftinije , a negde skuplje , da nikog ne reklamiram , opozicioni kabal je skuplji od ovog , a po meni ne i bolji , ali to je stvar ukusa , bez zalaženja u političke opcije
to svi znate da se mogu gledati i jedni i drugi bez dodatnog plaćanja , ali sad . . .

Kakvi pajseri! Ladno su poskupeli između dva meseca skoro sve pakete, a najviše onaj najpopularniji...

Kakva pljačka.

BOX 3 fiksna+Net+tv mi se cini da je ostala ista makar po onome što sam plaćao do sada 3499 za net 200 i iris TV Plus za ostale pakete nisam siguran mada po tabeli dosta paketa je jeftinije a izgleda da su poskupeli popularnije pakete. Jel zvao neko call centar da vidi šta zapravo treba da se radi? Ja jutros zvao rekli još nemaju informacije o obaveštenju?

Neki su već skrenuli pažnju, ali izgleda da treba opet:
Ukoliko se u roku od 30 dana od dana objave ovog obaveštenja, ne odlučite za neki od ponuđenih paketa, zaključno sa 01.06.2022. godine i ne izjavite da se ne slažete sa izmenom, ovo obaveštenje smatraće se aneksom ugovora i nastavljate da koristite naše usluge bez obaveznog perioda korišćenja.
Dakle ključna reč je NASTAVLJATE, dakle odnosi se na one kojima je UO istekla.

Što se tiče primedbe da u tabeli ima i nekih paketa kojima nije do sada mogla da istekne UO, proverite da li je u prvoj koloni cena paketa bez ili sa UO. Trebalo bi da je bez UO. Postoje dva jednostavna objašnjenja zašto su ti paketi u tabeli: možda postoji mogućnost da se Box paketi kao i Net internet uzmu bez UO; ili jednostavno samo unapred obaveštavaju SVE korisnike koliko će ih koštati trenutni paketi koje koriste kada UO istekne.

Što se tiče vaših mogućnosti, ako vam je istekla UO, jasno vam je šta možete: da potpišete novi ugovor, da ne potpisujete ništa i da automatski pređete na novi paket po novoj ceni ili da raskinete ugovor i vratite opremu.

Eto, nadam se da je sada sve jasno i da će tema da bude malo mirnija.

Ima li neko broj nekog mts agenta . Istekao je ugovor mojoj svastiki, pa da vidim da li moze nesto da se dobije za obnovu ili da ide na sbb?

Sada sam zvao mts sada kao imaju informacije. Usustini cela priča je da ako prihvatite ide nova cena do kraja ugovorne obaveze, a ako ne prihvatite onda ide cena bez ugovorne obaveze ili imate pravo na raskid ugovora.

Sve sam živo iščitao i ne mogu da ukopčam pa da pitam pametnije 😁.
Korisnik sam BOKS 4 crveni paket. Ugovor potpisan u januaru mesecu sa 12 meseci po dinar . Optika. Da li mogu da raskinem ugovor ili ne bez penala?
Namera mi je da uzmem plavi boks 4 na ženino ime na istoj adresi i upadnem u novi promo 12 meseci ali sa jačim paketom.
Hvala unapred

Vrh Dno