Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Danas stigao STB HP4024 i HG8245W5-6T, BOX 3 400/160.

Definitivno sporije menja kanale od Q11, a cini mi se i da je kvalitet HD kanala nesto slabiji. Mozda sto sam ovde citao o tome i ocekivao da tako nesto primetim...
Sto se tice ONTa, ne vidim neku razliku u odnosu na Q2. Internet radi podjednako dobro, a jacina wifi signala je takodje ista.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, presao sam sa Box 4 plavog na beli danas potpisao ugovor doneo postar. Za koliko i kada Telekom ukljucuje novi paket? Jel neko imao iskustva?

Mislim do MTS
Ja tako paćam stalno , sve racune koje imaju taj kod
Otidji u ponedeljak u banku i uzmi potvrdu od njih da si platio i odnesi u najblizu poslovnicu MTSa i skini ih sa dnevnog reda , da te ne bi zezali kasnije i iskljucili
I ja mislim jer banka retko gresi. Poslao sam prigovor pa ako ih nema do srede onda u poslovnicu.
Bas bezveze, ni sa jednom drugim servisom nemam problem prilikom placanja.

I ja mislim jer banka retko gresi. Poslao sam prigovor pa ako ih nema do srede onda u poslovnicu.
Bas bezveze, ni sa jednom drugim servisom nemam problem prilikom placanja.
Ja sam imao pre ali ne preko bar čuda već sa pinom ali sve rešeno
Ja bih ipak otišao u ponedeljak do banke uzeo potvrdu o plaćenom računu i otišao do poslovnice , plus bih poslao iz poslovnice prigovor- žalbu na njihovu azurnost

Je l moguce da se hp4024 gasi sam kad ugasim tv? Onda kad uključim tv, moram da ukljucim stb posebno, da ukucam pin, da izaberem profil i tek onda pusta sliku. UZAS!!!

Ima li neko podešavanje da ostane stalno ukljucen? Kao Q11.

Je l moguce da se hp4024 gasi sam kad ugasim tv? Onda kad uključim tv, moram da ukljucim stb posebno, da ukucam pin, da izaberem profil i tek onda pusta sliku. UZAS!!!

Ima li neko podešavanje da ostane stalno ukljucen? Kao Q11.
Ugasi hdmi cec na televizoru, i nece se gasiti box.
Danas stigao STB HP4024 i HG8245W5-6T, BOX 3 400/160.

Definitivno sporije menja kanale od Q11, a cini mi se i da je kvalitet HD kanala nesto slabiji. Mozda sto sam ovde citao o tome i ocekivao da tako nesto primetim...
Sto se tice ONTa, ne vidim neku razliku u odnosu na Q2. Internet radi podjednako dobro, a jacina wifi signala je takodje ista.
Meni je receno da ce hp4024 tek sa updejtom platforme, od Februara, pokazati sve svoje mogucnosti, i da ce tada biti i bolja slika na njemu.

Poslednja izmena:
jel se može na modemu promeniti da npr lan2 bude za internet umesto za tv?

Prvi korak: Loguješ se u modem > Internet > Local Network > LAN > Port Control-DHCP > Stavi Lan2 na ON
Drugi korak: Internet > Port Binding > IPTV > Odštikliraj Lan2 > Apply, onda to isto i na IPTV AD.... onda idi na HSI i tu štikliraj Lan2 > Apply, to isto ponovi i HSI AD > Apply;

ako moze neko ko je na box4 paketu da odgovori .. jel caller id na fixnom aktivan i jel besplatan i telefonski uredjaj se dobiija ili ne ;-)

i na modemu su dva lan porta za 2 stb uredjaja a druga dva mogu u mom slucaju da iskoristim da povezem sony ps i pc ..inforimisem se posto planiram u toku ove godine da predjem na optiku mts i box 4
i na taj modem na lan 3 i lan4 ja mogu da dodam moj ruter pa onda imam 4 slobodan porta da povezem sta hocu ;-)

jel caller id na fixnom aktivan i jel besplatan
Jeste aktivan i besplatan na optici, kao i poziv na cekanju, itd. Uredjaj se ne dobija.

Možeš da dodaš ruter, možeš i swich sa 10 porta. Oni daju neki swich običan gratis.

Isao sam nazad par strana i citao diskusiju oko pregovaranja, meni istice box 4 crveni za mjesec dana +- dan, pa bih presao na box 4 plavi lite ako ponude nesto krsteno, u radnji kazu mjesec upola haha, odem u telenor ili sbb+a1 kombinaciju. Bas sam napravio spreadsheet a svim ponudama koje nude a zanimaju me i koliko kostaju na 24 mjeseca sa svim popustima :D samo da vidim MTS sta ce mi ponuditi, ne znam dal da ih cimam sad odma preko agenata na sajtu, call centru, ove u radnje izbjegavam svakako jer i ovo sad sto imam regularno nijesu umjeli da mi dadnu.
Ako mi ponude x mjeseci upola ne bi lose bilo, dobijao bih sporiji net no drugi za slicne pare ali na tel imam onih 100gb jer mi je neko (sa ovog topika haha) ubacen plus za 2 god mi nisu ugasili extra gigabajte koji su kao samo na 12 mjeseci. Mada na kraju dana sve je to slicno pa sto znam, mozda je najbolje ko daje best bang for the buck, mada ukljuciti i cimanje prepravljanja i privikavanja na novo ako treba vec a razlika nije velika.
Inace telenor koliko vidim sad daje 12 mjeseci po dinar a u decembru 8? Taman me to fino uhvati.

Prešao pre nove godine sa box4 plavi na plavi lite, dali mi 6 meseci 50% popust. Pisao sam im na mail, posle toga me zvali sa 733 i dogovorili se. E sad ja nemam neku alternativu pošto sam na vdsl-u i ima još posta net tj. sada supernova kod mene, ali dok sam bio kod njih bilo je prekida, nisam bio zadovoljan. Tako da nisam hteo da rizikujem sa njima. Ko je na optici svakako ima veći izbor.

Eo mene sad zvali i nude samo mjesec i ako predjem na veci haha, Pisacu im online i trazicu da me spoje s onim retention timom pa cu vidjet, izracunacu bas koliko me ispada ako mi ponude 5 mjeseci upola al sve mi se cini da cu preci ipak.

Ma ti obični agenti nude samo standardnu ponudu, jedino da im pišeš, ili bolje zovi 733 jer će oni svakako da zovu ako im pišeš.

Hocu, mada gledam i ako mi ponude 5-6 mjeseci upola opet mi je jeftinije na telenor/sbb+a1 plus vise dobijam. Najveca prednost su ovih 100gb interneta doduse na tel ali ni ovih ~10 ne potrosim plus te promotivne mi nijesu gasili lol

Hocu, mada gledam i ako mi ponude 5-6 mjeseci upola opet mi je jeftinije na telenor/sbb+a1 plus vise dobijam. Najveca prednost su ovih 100gb interneta doduse na tel ali ni ovih ~10 ne potrosim plus te promotivne mi nijesu gasili lol
Idi u poslovnicu i najavi raskid ugovora. Ponudiće ti 12 meseci oosle 2-3 dana. Ako ne, onda im trazi to kao uslov. Meni ponudili, ali sam vec odradio novi ugovor na drugo ime.

Idi u poslovnicu i najavi raskid ugovora. Ponudiće ti 12 meseci oosle 2-3 dana. Ako ne, onda im trazi to kao uslov. Meni ponudili, ali sam vec odradio novi ugovor na drugo ime.
Da li za ovih 12 meseci mislis da se pita nakon isteka usluge? Meni box 4 istice u martu i sigurno ne bih potpisivao novi ugovor ako ne mogu da dobijem 12 po 1RSD. Ideja mi je bila da potpisem na drugo ime, ali pitanje je da li bih to mogao da organizujem

Zar nije skoro ovde bilo reči da su pooštrili proceduru prenosa fiksnog broja na drugo (novo) ime?
Meni ugovor ističe za mesec dana pa sam baš u dilemi šta da radim. Optika po informacijama sa njihovog sajta još uvek nije dostupna da bih tražio 12m, a vidim da su u mojoj ulici nakačili na banderu onaj bunt ili šta god da je, odakle vuku kablom do kuća. Da prebacim na drugo ime ne znam da li bih i koliko dobio ako optika još nije dostupna...

12 u pola ili po dinar? Ako to izvucem najbolje bi mi bilo pa koja god opcija :)
12 po dinar. Ali to tek kad u poslovnici najavis raskid. Pre toga nema sanse da ti ponude to.

@mitsu
Ne nakon isteka. Idi pre isteka 10-15 dana.

@banexbanex
Pa jesu, ali ides na drugo prezime. Ja se selim iz svog stana, a u njega dolazi novi stanar.
Javite se na pm, pa da pojasnimo

Imao sam nameru da to uradim pre dve godine u slučaju da ne dobijem neku povoljnost, a samim tim da ne prudužim ugovor na moje ime već da se vodi na suprugu. Međutim, sam operater mi je rekao da ne bi komplikovali situaciju, ponudio mi u to vreme 7m za obnovu (tada jos nije bila ova akcija za optiku od 12m, koju btw još uvek nemam) i bio sam zadovoljan.
Zato sada čekam da vidim da li će biti poziva pa ću uzeti u obzir sve opcije.
Jesi li ti bio na optici ili si je sada uveo kada su ti dali 12m?

Imao sam nameru da to uradim pre dve godine u slučaju da ne dobijem neku povoljnost, a samim tim da ne prudužim ugovor na moje ime već da se vodi na suprugu. Međutim, sam operater mi je rekao da ne bi komplikovali situaciju, ponudio mi u to vreme 7m za obnovu (tada jos nije bila ova akcija za optiku od 12m, koju btw još uvek nemam) i bio sam zadovoljan.
Zato sada čekam da vidim da li će biti poziva pa ću uzeti u obzir sve opcije.
Jesi li ti bio na optici ili si je sada uveo kada su ti dali 12m?
Bio i ostao. Isti paket, box 3 400/160

Da li za ovih 12 meseci mislis da se pita nakon isteka usluge? Meni box 4 istice u martu i sigurno ne bih potpisivao novi ugovor ako ne mogu da dobijem 12 po 1RSD. Ideja mi je bila da potpisem na drugo ime, ali pitanje je da li bih to mogao da organizujem
Pre ~mesec dana produžio sam ugovor na Box 3.
Agent u poslovnici mi je rekao da je potrebno da nema usluge na lokaciji bar mesec dana da bi se računalo kao novi korisnik pa sam odustao od te varijante.

Kakav Muppet Show! Dadose 600 milijuna necega za Premier ligu, a mi slepci moramo kao Prle i Tihi da pravimo planove za "dan D", dan kada istice ugovor u Telekomu.
I ja sam neki ponosni vlasnik akcija Telekoma i dobio dividendu od 4.42 necega... Muppet Show...

Znaci ja ne znam odakle da pocnem. Udjem na mts portal i vidim u sekciji gde se dodaju brojevi mob telefona za deljenje interneta iz box paketa. Dva broja koja niti znam ciji su niti sam ja dodao. Poludeo sam. Zvao sam ih i zahtevao da mi kazu ko to moze da dodaje i kada su dodati. Jedan kazu 2020 a drugo 2021... o_O na moje pitanje kako je i ko mogao da doda te brojeve kazu mi da samo ja to mogu da odradim !? E onda sam ispalio i poceo da urlam pominjuci njih IT sektor i da je to samo neko od njih mogao da doda nekog svojeg da mu omoguci internet za dzabe. Operatorka se drznula kao nije moguce, to ne moze. Rekoh polako devojko ja snimam razgovore po defaultu kao i vi a ona JA VAM NISAM DALA DOZVOLU ZA SNIMANJE I PREKIDAM RAZGOVOR. tu tu tu :) eto toliko od mojeg natezanja sa operaterom. Sastavio sam mail za reklamaciju mada ja mislim da sam sa mts zavrsio.

Sta sad si faca sto snimas razgovore? I jos ti pretis nekome time? Sta pokusavas, da ispadnes baja? Druze to sto radis je krivicno delo i lako mozes da popijes tuzbu za to, tako da nemoj da se pravis mnogo pametan i da se time hvalis. To sto ti snimas neciji razgovor bez njegovog znanja i dozvole mozes da okacis macki o rep a ne da se hvalises time i pretis necim.

A druga stvar, ne znam zasto napadas devojku koja radi na CC? Sta je ona kriva? Imas lepo te brojeve uzmes pa okrenes, vidis ko je i sta je. A ne da se istresas na ko zna kome, mozda ta osoba i nije bila u to vreme utu gde je sad. I sto si toliko siguran da niko od tvojih nije to dodavao?

Nije krivicno delo snimanje sopstvenog razgovora sa nekim...ali bi trebalo da obavesti sagovornika da se snima.

Nazad
Vrh Dno