Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Kako se tretira korisnik koji iz Supernove hoće da pređe na Box paket ,da li kao novi sa pogodnostima ili kao stari ,bez bilo kakve pogodnosti?

Kako se uvodi fiksna telefonija u kući koja nikad nije imala fiksni i nema utičnicu za fiksni telefon?

A onda se nema fiksni telefon, a plaća se?
Jel za optiku kabl ide od bandere?
I da li vlasnik kuće potpisuje ugovor ili može bilo ko od ukućana jer kako će da znaju ko je vlasnik kad niko iz te kuće nema usluge u MTS-u

Imaš "fixni" koji radi preko internet-a, i plaćaš ga naravno jer bez toga ne daju ni internet uslugu.
Što se optičkog kabla tiče zavisi gde živiš : grad/zgrada ili selo/kuća. = da li uopšte imate bandere.

A šta rade za uvođenje fixnog gde nemaju optičku mrežu nemam pojma. Razvlače bakarni kabl (sa bandere) ?

Oni nisu ispunili svoj dogovor da će priključiti mobilni na BOX 4, tako da mislim da ima osnova da se raskine ugovor bez penala

Da u pravu si, *****ali su nas u svakom slucaju.

Moze li mi neko pomoci? Kao strani drzavljanin hteo bih fa koristim box paket naredne 2 godine. Ovde sam na postdiplomskim studij. Sta mi je potrebno od dokumentacije? Na kol centru su mi rekli da ponesem indeks, tj potvrdu sa fakulteta i licnu kartu. Kad sam dosao u poslovnicu covek mi kaze ne moze, treba ti beli karton tj prijava boravka ili da se ugovor vodi na vlasnika stana. Pomozite.

Kako se tretira korisnik koji iz Supernove hoće da pređe na Box paket ,da li kao novi sa pogodnostima ili kao stari ,bez bilo kakve pogodnosti?
Mojima je kod SN ostalo još godinu dana i podneli su zahtev za optiku. Pošto prelaze sa SN u toku trajanja ugovorne obaveze dobili su 6 meseci gratis od mts-a umesto 12.

Поздрав људи, узео сам Бокс 3 Плус пакет (фиксна, нет и тв), па ме интересује шта подразумева овај Породични микс (које канале) и шта подразумева 4800+ наслова у видео клубу, пошто ми је овај први месец све откључано па нећу моћи да разазнам шта ћу имати у пакету после промо периода ?
Такође како контролишете ова 3 Ирис Го налога, јер није као на ЕОНу да видим колико је активних, а мислим да сам се улоговао на 3 уређаја (телефон и 2 андроид бокса) па не видим где скидам уређај ако хоћу други да додам ?

Da li je neko probao da dobije onaj Huawei Wi Fi extender za 1 dinar uz Box 3 paket?

Negde na forumu sam citao da je neko uzeo, ali cini mi se uz Box 4. Posto mi istice ugovor uskoro, da li vredi da probam da i to ubacim u pregovore, posto sam vec dobio 7 meseci po 50%? Ako bi i to dali za dinar, odmah bih produzio ugovornu obavezu. Inace, nisam dobio drugi STB na koji imam pravo (Box 3 400/160), jer kada su mi uvodili optiku nisam imao 2 televizora, pa mi je tehnicar rekao da ih zovem kada uzmem drugi TV. Ja ne bih ni koristio drugi STB u sobi, jer na njemu imam Google Chromcast, ali bi mi znacio malo bolji wifi signal u toj sobi.

Treba mi pomoć :

Tasta je pre mesec dana podnela zahtev da prebaci broj iz VIPa u MTS, jer je htela da uvede optiku, a pošto je to bio kraj septembra(nismo znali da li će produžavati akciju za 1 din), pa smo odmah aplicirali za BOX 4, međutim pošto tranzicija broja nije bila moguća još uvek, morala je da potpiše prvo za Box 3 pa kad zvanično broj predje u MTS da se samo integriše u BOX 4 + potpisala je za Omoriku 3 (čini mi se), na godinu dana čisto da ima neki paket dok se ne sredi sve. Broj su joj prebacili u roku od 5 dana, podnela zahtev za integraciju i sta se sad dešava, odbili su je tako što su joj rekli da nema osnova da se broj integriše u BOX 4.

Bili smo ponovo u poslovnici, I devojka se zaprepastila kad je čula ovo.

Da li je neko imao iskustva sa ovakvim slučajem i šta nam je raditi? Jer je prošlo onih zakonskih 14 dana da može bez penala da se raskine ugovor I ne znam šta možemo drugo da uradimo.
A sta je cudno tu?
Oformljnea je usluga za box3 i nema vise ubacivanja mobilnog u paket.
Vi trazili, oni omogucili, ugovori potpisani i sad izmena nema.
Moze raskid uz placanje pune cene tih prvih meseci usluge i onda sklapanje novog ugovora za box4 ALI SE GUBE BENEFITI na mesece po dinar. Nove dobiti necete jer se vodite kao stari korisnici.
Zar po novom ne bi trebalo samo da se plati onoliko koliko si koristio uslugu?
Da treba, koristio 3 meseca, platis ta 3 meseca i jos te zavrnu za jedan mesec otkaznog roka ako skroz obustavljas uslugu, a ako odma sklopis novi ugovor za novu uslugu onda nema 30 dana otkaza. Isto bi moglo da vazi i za placanje "uvodjenja opticke opreme" (il kako se to vec zove), ako se raskida zarad sklapanja novog, drugacijeg (jaceg) paketa usluga nece naplatiti verovatno uvodjenje opreme...
Oni nisu ispunili svoj dogovor da će priključiti mobilni na BOX 4, tako da mislim da ima osnova da se raskine ugovor bez penala
Oni, ti, ja, pera detlic, svako moze obecavati sta god hoce ali ti (tasta) si potpisao box3 i to njih jedino zanima.
To sto se vi niste dobro raspitali, sto nsite shvatili kakve su obaveze, prava i mogucnosti posle, to sto vam u poslovnici nisu dovoljno jasno objasnili kako sve to posle funkcionise, pa nije njihova krivica ili jeste ali je i vasa "krivica" isto toliko ako ne i veca.
Ne mozete svoja ocekivanja i zelje da poistovetite sa realnoscu ili radom firme.
Ostaje vam samo da budete ljuti ili da raskidate ugovor i sklapate novi za box4 ili predjee kod drugih...
Da u pravu si, *****ali su nas u svakom slucaju.
Ponajvise ste se vi sami zeznuli...

Poslednja izmena:
Kaze gospoja sa 064733 da vise nemaju u ponudi WiFi extendere, iako joj ja kazem da na sajtu stoji da imaju po ceni od 271 dinar mesecno.

Da li da u slucaju produžavanja ugovorne obaveze trazim zamenu STB uredjaja? Imam q11 trenutno.
Da li su iris stb i novi daljinski bolji izbor od ovog q11?

@Zeha sinoć su nas zvali iz poslovnice da su rešili sve, devojka iz poslovnice (kojoj idu sve pohvale) se toliko iscimala da je sredila tu "grešku" koju je neko napravio u centrali, uložila žalbu i ispeglala zajedno sa njenim nadredjenim, pa su prebacili sa 3 na BOX 4, završilo se sve bez posledica.

@phoboskv : zamenu možeš tražiti i u toku trajanja ugovora. Inače, menjao sam q11 za hph07, ali ne vidim ikakvu razliku u kvalitetu platforme.

Međutim, iris tv je samo jedan od razloga zašto ću sledećeg meseca uzeti novi ugovor, bez tv pretplate. :cool:

Koliko sam čitao u ovoj ili iris tv temi.

Kaze gospoja sa 064733 da vise nemaju u ponudi WiFi extendere, iako joj ja kazem da na sajtu stoji da imaju po ceni od 271 dinar mesecno.

Da li da u slucaju produžavanja ugovorne obaveze trazim zamenu STB uredjaja? Imam q11 trenutno.
Da li su iris stb i novi daljinski bolji izbor od ovog q11?
Wifi extender moze za 1RSD samo uz BOX4 plavi/beli/zlatni.
Mozes uvek da trazis dodatni STB ili da zamenis Q11, da li je Iris STB bolji? Po mom misljenju nije, ako se koristi samo za gledanje TV (jos uvek nisu sredili uzasno bagovanje i sporo ucitavanje logo-a u list, kao i sporo skrolovanje kroz samu listu kanala), ako hoces da iskoristis "Android deo" ovog STB onda ga zameni.
Daljinski je ostao isti, osim sto umesto mts logo-a stoji Iris logo.

Meni se čini da im je novi STB bolji od Q11. Kod mene je osetno brže skrolovanje kroz listu kanala. Još uvek prilično loše ali novi STB ima prilično bolji odziv i reagovanje na daljinski od starog. U radu je fluidniji iako i dalje prilično drljavo u odnosu na Eon box.

Novi stb hph07 se bar kod mene pokazao daaaaaleko bolji nego q11. Imao 3 q11 i sva tri bagovala uzasno. Zamenili sva tri za hph 07 i do sad ni jedno bagovanje. Brze se menjaju i programi. Na optici sam. Ako ti dozvole zameni. Ovde u Smederevu za zamenu moras da imas ili vezu ili da se otelis dok ti ne zamene. Ako su ispravni stari gotovo da je nemoguca zamena, licno sam morao preko veze da ih zamenim, ovako legalno nije moglo, probao sam i nisam uspeo. Kako je u drugim gradovima nznm.

Gde je daleko bolji?? Opet me terate da napravim video, HPH je uzas, nebo i zemlja u poredjenju sa Q11. Ocigledno nemate oba da uporedite....

Hvala svima. Kad sam je pitao za zamenu, ona je rekla da u principu moze, ali da kazem da je nesto kao neispravan. Ona bi tamo upisala. Ma ne zna se ko koga tamo...

Valjda je normalno da pri obnovi ugovorne obaveze imam pravo na novi uredjaj (s obzirom da se razlikuje u odnosu na stari).

U sustini mi nije bitno sto je android(koristim google chromecast, a i preko hdmi je povezan sa računarom), koliko kvalitet kanala, ali i procitah negde da je daljinski bolji i da ne mora da se usmeri tacno ka stb-u kao ovaj sto imam sad. Koristio sam eonov i laki (orion) i kod njih nije bitno gde ga usmeris. Hvata svakako. Sa ovim starim moram da nišanim.

Da li je kvalitet HD kanala isti na q11 i hph07?

Kvalitet kanala je isti na oba STB, sto se tice daljinskog, oba rade podjenako dobro kod mene, i na Q11 ne moram da usmerim ka samom STB. Jedini plus za HPH07 jeste kontrola zvuka, dok kod Q11 drzanjem VOL+ ide +1 veoma sporo kod HPH07 drzanjem ste na 100% za 2 sekunde.

Q11: https://streamable.com/stu336
HPH07: https://streamable.com/u5mctc

Snimano u razmaku od 40ak sekundi, oba povezana direktno na ruter Q2, oba na poslednjim verzijama, optika.

Poslednja izmena:
Hvala na snimcima. Meni je na q11 stvarno brzo skrolovanje sada, nema kocenja. HD kanali su bas kakvi i treba da budu, jedino je daljinski krs. Mora bukvalno da se uperi u stb da bi radio. Takav je oduvek bio

Nešto nije u redu sa tim daljinskim. Gde god da uperim, radi, moram rukom da prekrijem da ne reaguje.

Dobio sam optiku danas i onaj Nokijin uređaj, imam problem da mu pristupim. Kad uđem na 192.168.1.1 dobijem praznu stranu sa donje slike, probao sam i sa običnim pristupom i sa admin, isto mi daje Firefox, Chrome i Edge a na telefonu mi je normalno, ima li neko da je imao taj problem?

Screenshot 2021-11-09 at 20-40-10 GPON Home Gateway.png

Pa to me i buni, na Firefoxu koji mi je jedini browser koji koristim imam samo uBlock origin i ništa više i probao sam da ga isključim a Chrome i Edge sam samo probao i oni nemaju nikakve ekstenzije, totalno su klot. Probao sam i bez antivirusa i opet ništa.

Našao sam krivca, Kaspersky. Malopre sam probao da ga pauziram i nije pomoglo, tek kad ga skroz ubijem proradi.

Nazad
Vrh Dno