Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Hvala na snimcima. Meni je na q11 stvarno brzo skrolovanje sada, nema kocenja. HD kanali su bas kakvi i treba da budu, jedino je daljinski krs. Mora bukvalno da se uperi u stb da bi radio. Takav je oduvek bio
I kod mene se Q11 pokazao bolji za tv i ostavio sam ga, ali uzeo sam i ovaj novi i pretvorio ga samo za aplikacije (Netflix, kodi, EON) na istom tv-u.

Takodje daljisnki od Q11 isto bolji, ovaj novi ne koristim, klinem jednom da smanjim on smanji za 10 i gomila drugih gluposti.

@phoboskv : kao što rekoh, ja sam "usred trajanja ugovora" otišao i tražio zamenu stb-a i wifi extender za 1 RSD (čitao u ovoj temi da može 😀 ). S tim što sam imao 2 stb-a: onaj stari, beli kao osnovni i q11 kao dodatni. Zamenili su mi samo q11 za hph07.

Slažem se, daljinski upravljač je bolji kod hph07. Ono što primećujem, ali ne znam sa čim je u vezi da ponekad preskoči po nekoliko kanala kada pritisnem channel up ili channel down.

Pa zato što je krš.

Stisnem da pojačam i on pojača za 15. Smanjim jednom, on smanji za 20. Ali sam hph07 box je ok za aplikacije i sve radi super, dok na q11 to ne može. Eto tu se uštedelo 10 000 za android box. Q11 za tv odlican kao i daljinac od njega koji radi na oba + sihronizacija sa tv-om.

Gde je daleko bolji?? Opet me terate da napravim video, HPH je uzas, nebo i zemlja u poredjenju sa Q11. Ocigledno nemate oba da uporedite....
Kod mene jeste, na q11 ujutru ustanem, slika zamrznuta od sinoc, ne reaguje na komande, onda mora restart-cupanje iz struje, ili gasenje na dugme. Na sva tri tako, na smenu... Smucio mi se zivot, prijavljivao sto puta i nista nisu sredili. Kako sam uzeo hph07 od tog momenta nisam imao ni jedno jedino zamrzavanje slike.

Kako sam uzeo hph07 od tog momenta nisam imao ni jedno jedino zamrzavanje slike.
Bas tako. I ja se odmorih od restartovanja q11. Malo, malo pa blokira. Za daljinski mi nije jasno ovo pisanje koji je bolji. Meni se cini da su potpuno isti, osim sto na jednom (hph07) pise iris a na onom od q11 pise mts valjda. Sve ostalo je potpuno isto.

hph07 mnogo bolje reaguje na komande. Ni jednom se nije desilo da se ukoci prilikom relativno brze promene kanala. Takodje, promena jacine zvuka...bez problema. Radi kao sto treba a sto q11 nikako nije. Kratki stisak up - down i menja zvuk za 1. Eto, neka mana je duzi stisak...ne prestaje sa promenom istog trenutka kada se pusti dugme vec menja jos nekoliko brojeva. Ali nista strasno, lako se navikne.

@Zeha sinoć su nas zvali iz poslovnice da su rešili sve, devojka iz poslovnice (kojoj idu sve pohvale) se toliko iscimala da je sredila tu "grešku" koju je neko napravio u centrali, uložila žalbu i ispeglala zajedno sa njenim nadredjenim, pa su prebacili sa 3 na BOX 4, završilo se sve bez posledica.
Svaka čast njoj.
Odlično je što je uspela da to izgura.
Da je častiš, na ručak da je izvedeš... :) (ja ozbiljan ;) )
Mislim da je to jedan u 50.000 slučajeva (barem).
Naravno da "sve moze" u firmi u kojoj se o skoro svemu "može pregovarati" samo treba baš dobro zapeti i "veze" potegnuti da se to postigne.
Svaka njoj čast i vas da dobro sluzi box 4.

Kod mene jeste, na q11 ujutru ustanem, slika zamrznuta od sinoc, ne reaguje na komande, onda mora restart-cupanje iz struje, ili gasenje na dugme. Na sva tri tako, na smenu... Smucio mi se zivot, prijavljivao sto puta i nista nisu sredili. Kako sam uzeo hph07 od tog momenta nisam imao ni jedno jedino zamrzavanje slike.
a meni q11 radi odlično
stvarno je naucni rad ili doktorska disertacija ako se ponekad mora restartovati
kod mene super radi

Da li neko zna cime moze da se pricvrsti onaj kabl od optike za zid? Menjao sam ulazna vrata a kablic je isao preko stoka pa sam ga odigao a sada je ostao da visi...

Nope, možda 2-3 puta se to desilo u poslednjih godinu dana, radi i dan danas dobro...

Da li neko zna cime moze da se pricvrsti onaj kabl od optike za zid? Menjao sam ulazna vrata a kablic je isao preko stoka pa sam ga odigao a sada je ostao da visi...
Čime su i oni, pištolj na topli lepak.

Kako su vam isti daljinski na hph07 i q11. Meni skoro zamenili ovaj stari debeli stb sa hph07 i totalno je drugačiji daljinski. Npr. brojevi su dole, pretraga kao kucanje sms-a u stara vremena. Ima nazad logo za Bluetooth ali ne mogu da provalim uparivanje... Odlično reaguje.
Meni na vdsl-u sa tri tv-a uključena su oba stb-a fluidna i brza. Mislim imao sam debeli stb pa znam šta je sporo.

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    154.4 KB · Pregleda: 81
Fizicki isti

Prilozi

• 44652C92-4C7B-4375-80AD-20ECD9A7EA8B.jpeg
    44652C92-4C7B-4375-80AD-20ECD9A7EA8B.jpeg
    396.4 KB · Pregleda: 82
a meni q11 radi odlično
stvarno je naucni rad ili doktorska disertacija ako se ponekad mora restartovati
kod mene super radi
Da, ako se restartovanje radi jednom u 20 dana, ali ako me to saceka skoro svaki dan x3 stb-a, sve to na smenu-naizmenicno. U krajnjem slucaju necu ni jedno jedino restartovanje, tako nesme i ne treba da radi stb i tacka. Ja sam moj problem dakle resio zamenom stb-ova q11 za hph07.

Ima li neko da želi da deli internet samnom. Imam 100 gb ali moram da podelim sa nekim da bih koristio.

Ne kontam.
Imas 100GB iz boxa i mislis da ne mozes da ga koristis jer nisi podelio s jos nekim?
Ovo prvi put cujem.
Jel to stvarno tako ili ...?

Ne kontam.
Imas 100GB iz boxa i mislis da ne mozes da ga koristis jer nisi podelio s jos nekim?
Ovo prvi put cujem.
Jel to stvarno tako ili ...?
Da bi se aktivirala promocija 100gb mora prvo sa nekim da podeli ko je u Mts mreži, tako je nama u poslovnici rečeno

Da budemo precizni i konkretni : 100 GB bonus se aktivira tek kad se "pridruži" još 1 MTS mobilni broj.
Bez toga / pre toga ni broj koji je sastavni deo Box paleta nema te gigabajte na raspolaganju.

Или још прецизнији мора тај број да испуњава неке услове, дакле не може тек тако било који припејд:

• Bonus od 100 GB 4G interneta koji se dodeljuje mesečno na zajedničko korišćenje mobilnim linijama koje su uključene u BOX 4 paket (pravo se ostvaruje pridruživanjem jedne dodatne postpejd mobilne linije – Soko, Omorika, Morava, Zmaj, Mobilni Net ili Kontrola troškova). Jedna postpejd linija može biti pridružena samo jednom BOX paketu. Osnovna postpejd linija iz BOX paketa ne može biti pridružena drugom BOX paketu.

Треба поменути и колико је паметно нудити некоме кога не знаш, али ајде...

Poslednja izmena:
To se podrazumeva :D I naravno da ja to kao Morava 1 parazit na ćetovom Box4 znam ;)

Pa da stoji to sve, al ono svakako mi propada, a u svakom trenutku mozes da obrises toga koga si dodao. U sustini nista ne moze da se izgubi, ovako nemam nista GB.
Ono 100 GB je sasvim dovoljno za dvoje, vec skoro 2 god imam tih 100 GB, al sestra sad otputovala i odose i gigabajti :(

A njen broj može da ostane.
Nema veze da li taj broj koristi net ili ne

Или још прецизнији мора тај број да испуњава неке услове, дакле не може тек тако било који припејд:

• Bonus od 100 GB 4G interneta koji se dodeljuje mesečno na zajedničko korišćenje mobilnim linijama koje su uključene u BOX 4 paket (pravo se ostvaruje pridruživanjem jedne dodatne postpejd mobilne linije – Soko, Omorika, Morava, Zmaj, Mobilni Net ili Kontrola troškova). Jedna postpejd linija može biti pridružena samo jednom BOX paketu. Osnovna postpejd linija iz BOX paketa ne može biti pridružena drugom BOX paketu.

Nema razloga ne ponudiiti nekome koga ne znaš... Apsolutno takva opcija ne igra nikakvu bitnu ulogu. Isto ti i brat rođeni može posrkati svih 100GB kao i neko koga lično ne poznaješ. A i to se da rešiti. Meni je kapacitet popunjen i evo sada će dve godine kako nisam uspeo doći do potrošnje od tih 100GB. I ovih 20GB regularnih u paketu mi je trenutno previše.

Pa mogao bi da se nije prebacila na pripaid posto nece dolaziti par godina
Ponudi u onoj temi za MTS postpaid ili pitaj po rodbini, komšiluku.
Ako se plašiš ostavi aktiviran net limit i miran si. Mislim da je možda par meseci potrošeno 10-20GB odatle u zadnjih nekoliko godina, i to najviše sa moje strane dok sam na terenu.
Imao sam problem da pokrenem i kod mene pa se javio čovek sa foruma i još zetov matori naknadno.

Mora da znaš nekog ko je na mts postpejdu pa podeli sa njim. Suludo je bilo šta deliti sa apsolutnim neznancima.

Nema razloga ne ponudiiti nekome koga ne znaš... Apsolutno takva opcija ne igra nikakvu bitnu ulogu. Isto ti i brat rođeni može posrkati svih 100GB kao i neko koga lično ne poznaješ. A i to se da rešiti. Meni je kapacitet popunjen i evo sada će dve godine kako nisam uspeo doći do potrošnje od tih 100GB. I ovih 20GB regularnih u paketu mi je trenutno previše.
Пре ће бити да ти и они који су лајковали твој пост не разумете како ствари функционишу у случају да тај неко буде кривично гоњен... али радите како вам воља.

Vrh Dno