Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Trenutno placam posebno internet posebno fiksni telefon. Ugovor za internet mi je istekao. Ukoliko uzmem Box2, internet + fiksni, da li cu imati besplatne razgovore u okviru fiksne mreze?

Nisam siguran da li sam u pravom forumu, ali da postavim pitanjem pa molim za usmeravanje!
Imam Setup-Box od Amazon Prime (bazira se na android sistemu) i hteo sam da instaliram EON app na njoj. Instalacija je uspela, ali kada startujem app, dodjem samo do pitanja jezika i to je sve - koji god jezik da izaberem, ostajem na tom meniju i ne ide dalje?!
pls hlp!

Ukupno 3 stb mozes da uzmes, jedan uz paket, dva free, mozes u poslovnici, verovatno mozes i na 0800.

Ja sam u junu 2018. potpisao BOX 3 plus Omorika paket i uzeo telefon na rate.
Tad nije ni bio BOX 4 u ponudi.

Pre nekoliko dana nazovem ih na 0800/100-100 i pitam da li mogu da pređem na BOX 4 i dobijem 6 meseci za dinar.
Javila mi se neka mlada devojka i neubedljivo rekla da ne mogu i da se javim 3 meseca pred istek ugovora.

Nakon toga pošaljem email na webshom MTSa i pitam da li mogu da pređem na plavi BOX 4 i iskoristim promociju. Odgovore mi da ne mogu jer imam telefon koji otplaćujem na rate.
Upitam ih da li mogu da otplatim telefon, pa se onda prijavim za promociju i oni me upute da odem u poslovnicu i da proverim.

Odem u poslovnicu u Promenadi NS i pređem na Plavi BOX 4, dobijem 6 meseci za dinar, 2 dodatna STBa, besplatne razgovore prema MTSu sa fiksnog, 100 GB sa deljenim brojevima, Omorika 2 tarifu.
Pritom nisam ni morao da otplatim telefon, nastavljam da plaćam na rate.

Nakon toga prebacim i suprugu na Crveni BOX 4 isto 6 meseci po dinar. Imala je BOX 2 bez IPTVa plus Omoriku i telefon na rate.
Sad je uzela i IPTV iako joj ne treba, jer je rata 400 dinara manja od postojećeg BOX 2 paketa.

Uvek terajte do najviše instance sa našim provajderima.

Na sajtu ništa ne piše, pa me zato buni. Imam Box 4, 50/8, mobilnu liniju... Potpisano negde aprila. Sigurni ste da može makar jedan STB gratis? Na sajtu stoji 150 din. Možda to daju samo uz novi ugovor?

Kako ne pise, pise sve lepo.
Pricam za obnovu ugovora i opticku liniju, a za vdsl tesko pogotovu ako ti je to max brzina, ali imaju neku promociju za trenutne korisnike drugi stb 50%, ono sto sam gore pisao odnosi se za obnovu UO ili potpisivanje novog korisnika preko ftth.

Nema ništa od obnove, to sam već odradio u martu :D Upravo pitao poznanika koji radi u MTS-u, kaže da daju 6 meseci gratis dodatni STB a posle se plaća. Pitaću posle i u poslovnici.

Pa sto da pitas u poslovnici, kad ti poznanik zaposlen u mts kaze kakva je situacija sa stb i to konkretno i precizno?
Mislis da izboxujes nesto vise u poslovnici?
Tesko, zapravo nemoguce.

S'obzirom da je Telekom vlasnik Kopernikusa, šta mislite o ideji da oni korisnici koji imaju uvedenu instalaciju i za Telekom i za Kopernikus, objedine obe usluge u Box4, ali tako da televizija ostane na Kopernikusovoj mreži a internet i fiksni telefon na Telekomu? Bilo bi zgodno iz razloga što instalacija već postoji, a internet konekcija ne bi bila opterećena televizijom, pa bi i ping bio manji. Pisao sam i Telekomu, ali evo već nedelju dana nema odgovora.

Pa otkud znam, dok ne vidim to na papiru ne verujem. Oni su tamo nemogući, a i ništa mi niej rečeno šta posle tih 6 meseci ako odlučim da ga više ne koristim?

S'obzirom da je Telekom vlasnik Kopernikusa, šta mislite o ideji da oni korisnici koji imaju uvedenu instalaciju i za Telekom i za Kopernikus, objedine obe usluge u Box4, ali tako da televizija ostane na Kopernikusovoj mreži a internet i fiksni telefon na Telekomu? Bilo bi zgodno iz razloga što instalacija već postoji, a internet konekcija ne bi bila opterećena televizijom, pa bi i ping bio manji. Pisao sam i Telekomu, ali evo već nedelju dana nema odgovora.

Ja sam tako od SBBa tražio da mi objasne što ne daju njihov internet na total paketima gde postoji mogućnost svi su znali da kažu da to tako ne može da su to 2 različite usluge, a da objasne zašto kad su oni vlasnici obe to nikog kompetentnog nisu mogli da pronađu da da razlog.Tako će verovatno i tebi biti sa telekom, pre će da ponude neku variantu kao total ipak sad imaju i satelisku platformu.

Hm, smorih se, tek sad sam skontao ovo za 100gb. Naime, dodao sam sestru koja ima Omorika 1 paket, i time smo dobili 100gb da delimo, međutim oni se aktiviraju tek kad ja potrošim svojih 6gb na Omorika 2 paketu. Dakle postoji mogućnost da sestra potroši svoja 3gb i da nastavi da pravi račun (zbog ovih 100gb smo isključili net limiter), jer tih 100gb može da troši tek nakon što ih ja aktiviram time što ću potrošiti svojih 6gb. Bzvz.

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Nisi upravu... Ja sam pridruzen na caletov box, odavno trosim tih 100gb,a on svoje nije potrosio, verovatno nikad ni nece potrositi svoje u okviru O1.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Da li si siguran u to tumačenje? Tj da li ste to proverili?
Pošto je sad već kraj meseca možete to da testirate u praksi? Da nemerno danas/sutra spuca tih 3GB (stavi limit na telefonu da ugasi data net kad dođe malo ispred 3GB) i onda onda još nešto malo potroši par MB preko toga pa da vidi da li joj naplaćuju net (da li raste zaduženje) ili kreće da troši od tih zajedničkih 100GB, iako ti još nisi spucao svojih 6GB.

A ne nisam siguran, izgasen mi net limiter, svoj net potrosio 11.12., trenutno stanje racuna mi je 33.83 din, pa ti sam proceni sam...

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Dobro je ako je zaista tako. Mene su zvali malo pre da me obaveste da su mi aktivirali 100gb, i rekli da sestra može da ih koristi tek nakon što ja iskoristim svoje gigabajte iz paketa. Moguće je da su pogrešili, ne bi me čudilo. Tri puta da nazovem mts call centar i postavim isto pitanje, tri različita odgovora bih dobio.

Verovatno misle da ih svako trosi nakon sto potrosi svoje GB iz paketa - to ima smisla.

Evo, na Facebook-u su mi razjasniti dilemu:

Kod:
 Zdravo, prvo se troši Data saobraćaj iz tarife (pretplate), kupljeni dodaci (ukoliko ih ima), pa data saobraćaj iz usluge "4 u Box 4" odnosno 100 GB. Pravilo važi za sve brojeve. Saobraćaj od 100 GB je za zajedničko korišćenje. Korisnik koga ste odabrali za ovu uslugu i potroši sav saobraćaj iz svoje tarife, počinje da koristi saobraćaj od 100 GB iako Vi niste potrošili još saobraćaj iz svoje Tarife.

Tako da je to zaključeno. Zbog čega li me je onda devojka koja me je zvala da mi saopšti da su mi aktivirali 100gb pogrešno informisala? Možda je trebalo da mi bude sumnjivo to što me je zvala sa nekog 011/20... broja, pa je izjavila "zovem vas da vam saopštim da smo vam aktivirali uslugu 4 u Box 4, pa tako dobijate 150gb mesečno na trošenje sa osobom koju ste dodali", a na moje pitanje "150gb?" odgovara sa "pardon, 150mb", te me zamoli za trenutak, čujem šuškanje papira, pa se ispravi "ipak 100gb".

Po kom osnovu zapošljavaju ljude, da mi je znati...

Имао сам мали циркус у вези уговора и испуњавања истог...
Користио бокс 3 дуго, нисам обнављао уговор и рачун се због слабог застарелог, пакета,за телефон фино увећавао са основних 3200+.
Поднесем онлајн захтев, добијем аутоматски мејл, прође 5 дана нико ништа... Назовем 0800 једва се изборим са аутоматом из 4 пута (после видим има онај 064733). Објасним каже нема вас у систему, добро, поднесем опет.
Сутра порука да се јавим у пословницу.
Како живим у стану који је био на оца нисам ни тел преводио, одем са старим тамо и хајде и ту формалност да завршимо данпребацимо линију на мене. Интернет угасили, каже овај у пословници е то је сада нови уговор, овај морам стопирати...
Прође још 3 дана и све решено и ради..
Али добих један стб, а треба ми 2 најмање пожељно 3.

Реците ми ово каблирање ме излуђује.
Да ли неко користи од вас ове мрежне адаптере на струју, нађох ове овде треба ми два пара и каква су искуства.
1Pair Tenda PH3 1000Mbps Powerline Network Adapter, AV1000 Ethernet PLC Adapter,Wireless WiFi Router Partner, IPTV, Homeplug AV2

Неће да да валидан линк преко али апликације.

Послато са уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ja sam bio do Promenade u NS, i ispostavilo se da su mi iz Kol centra dali pogrešnu informaciju. 6+2 meseca za dinar je važilo do 23.12. a ne do kraja godine kako su mi iz Kol centra preneli.

A akcija 6 meseci je produžena do juna, tako da i ne moram da žurim u suštini. Doduše i taj podatak sam dobio iz Kol centra i ne znam koliko mu je verovati :D

Poslednja izmena:
Bio sa u Delta city-ju i tamo vazi akcija jos uvek 8 po 1 dinar, ali samo za BOX4 pakete.
A ja sam se odlucio za box 3 + mobilna linija, kad su *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i da ne daju da ti sam skockas box po svojoj.volji a da bude box 4.
Nista ostaje ona molba i da cekam.

Ovo i mene zanima. Jel moze u bilo koju uticnicu da se usteka i posle iz bilo koje uticnice u stanu da se dobije signal?
Nbt da li su na produznim kablovim i sl?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Može, pod uslovom da su utičnice povezane na isti fazni provodnik.

Ali ne ocekujte 100Mbps LAN bilo gde. Cak i dve uticnice udaljene 5CM mozda nisu na istom kablu jedna pored druge u zidu, vec moze ici >100m izmedju njih, pa i brzina moze biti nepostojeca.

Nazad
Vrh Dno