Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Može, pod uslovom da su utičnice povezane na isti fazni provodnik.
Ово је јако битно, значи само на истој фази, то сам и мислио јер у супротном то је неизводљиво, фазе су раздвојене од електране до потрошача.
Ово су 1000mbit/s требали би да могу бар до 300 да извуку у стану.
Хм уско грло осигурач.
Или ово
kebidu Wireless N Router AP Repeater Booster WIFI Amplifier Extender Expander LAN Client Bridge 802.11 b/g/n 300Mbps EU/US Plug

Послато са уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
To sto je 1Gbps ne znaci da moze nesto konkretno. Kod mene recimo ne mogu ni 200Mbps.
Preteruju sa nijansama u kvalitetu/cenama za njih, svi su 100 ili 1000Mbps na papiru, ali u praksi - od 0.4 do 700Mbps na istoj uticnici moze biti.

Moj predlog je da vidis sa nekim tipa Netix (ili kako se vec zovu ovu sto bas imaju te mrezne opreme), da li mozes neki da isprobas, pa da zamenis za skuplji ako se pokaze slabim.

Kako da znam da li su na istoj fazi u stanu? Verovatno mislite na 2/3 glavne faze koje dolaze do razvodne table? Ako se misli da su na istom osiguracu onda je to glupo...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Isključiš preostale dve faze ( kod strjomera bi trebala biti 3 osigurača za svaku fazu).

Hvala. Treba se setati sa 4 tog sprata u podrum. [emoji23]

Tesko je to ako nije cist podrum :D

Mislim da ako nisu na istom osiguracu znaci da su na ozbiljnoj razdaljini, a onda to znaci da nece imati dobar protok :(

Ništa, kabliranje by me opet.
A što ne volim to, prvo moram da zamaskiram čitav stan pa u akciju sa hilti

I ja :( Ali taman je vreme xa krecenje kod mene :)

U filmskom gradu ispred zgrade gde ima 4 ulaza u liniji, oznacili oko 30cm sirine i zasekli asfalt. Valjda ce za neki dan i da razoru, valjda za optiku. Nema sta drugo da bude. Vec su razvlacili neke svetlo zelene kablove od jednog do drugog ptt sahta po kraju, pa sada valjda finisiraju. Po zgradi su vec pre mesec dana razvukli vertikalu, mada cujem da nece pre leta da startuju.

Prošli put sam pomerao utičnice dodavao nove, razvukao antenske kablove za kablovsku tv, razvukao tel razvod pošto je bila samo jedna utičnica, setio sam se mrežnog al ono, ko će to da koristi i za šta, tehnologija ide .... Al kroz kabel.

Jedino dobro u svemu tome je sto znas kud idu kablovi, kad budes sprovodio mrezne, neces da secnes stare slucajno :D
Salu na stranu, mozes probati sa strujnim mreznim adapterima, ako ti treba samo za STB, a strujna instalacija je dobra, trebalo bi da rade ok. A ako bi hteo vece brzine... pitanje je

Jel uzeo neko BOX4 uz 6+2 promociju? Šta vam piše u ugovoru 6 ili 8 meseci?
Mene zvali telefonom kad je bila 6+2 akcija da potvrde , a kad su došli da montiraju moji potpisali ugovor ali u njemu piše 6 meseci.
Pitao u poslovnici radnicu i reče da zbog promocije u toj konkretnoj poslovnici ne može da piše 8 meseci u ugovoru ali biće 8 meseci po 1 din.

Samo 1-2x po stranici je potvrdjeno da je svima tako :)

Cekam decembarski racun da vidim da li su mi uracunali ona 3 dana sto sam imao posle 2 meseca promo kanala.Posto mi ih nisu deaktivirali automatski 1.12. morao sam da zovem da intervenisem.I rekli su mi da 72h unazad i snimanje sadrzaja mi mora ostati do kraja meseca aktivno jer za te usluge tako mora.I zvao ja u petak da ih podsetim da se deaktiviraju te dve usluge i oni danas ladno deaktiviraju 72h unazad a ostave mi snimanje sadrzaja.E sad,ako i mi uracunaju ta 3,4 dana na pocetku meseca da li da napisem prigovor na racun na njihovom sajtu?Ne znam da li cu postici sta sa tim.I da,svima sve najbolje u ovoj godini!!!!:D:D:D

I da,da napomenem da u istoriji kupovine za decembar imam evidentiran samo HBO koji sam i aktivirao 05.12. tako da me bas zanima sta ce obracunati na kraju.

Cekam decembarski racun da vidim da li su mi uracunali ona 3 dana sto sam imao posle 2 meseca promo kanala.Posto mi ih nisu deaktivirali automatski 1.12. morao sam da zovem da intervenisem.I rekli su mi da 72h unazad i snimanje sadrzaja mi mora ostati do kraja meseca aktivno jer za te usluge tako mora.I zvao ja u petak da ih podsetim da se deaktiviraju te dve usluge i oni danas ladno deaktiviraju 72h unazad a ostave mi snimanje sadrzaja.E sad,ako i mi uracunaju ta 3,4 dana na pocetku meseca da li da napisem prigovor na racun na njihovom sajtu?Ne znam da li cu postici sta sa tim.I da,svima sve najbolje u ovoj godini!!!!:D:D:D

Sačekaj račun pa vidi. Promociju ne treba da platiš. Ako je nešto uračunato posle 01.12. a nije trebalo reklamiraj. Za slične ili iste stvari kada sam reklamirao (ja sam zvao KC), uvek mi je usvojen prigovor.

Jel uzeo neko BOX4 uz 6+2 promociju? Šta vam piše u ugovoru 6 ili 8 meseci?
Mene zvali telefonom kad je bila 6+2 akcija da potvrde , a kad su došli da montiraju moji potpisali ugovor ali u njemu piše 6 meseci.
Pitao u poslovnici radnicu i reče da zbog promocije u toj konkretnoj poslovnici ne može da piše 8 meseci u ugovoru ali biće 8 meseci po 1 din.
Pisano je vec, na ugovoru pise 6 a ti ako si dobio 2 jos gratis to stoji samo kod njih u sistemu, ne i u ugovoru.
Do 31.12 je 8 meseci gratis bilo u Delta city-ju i to samo vazilo za BOX4 pakete.

Ja sam dobio uz BOX 3 8 meseci po 1 dinar na optici tj ugradjuju mi posle 07.01 tako da videcemo kako ce to sve da funkcionise.
Uzeo sam 150/20 net a ovaj mi kaze da ce podesiti na vise od 150/20 a ne kao na bakru da bude zhog OH-a i manja brzina jer na optici toga nema, pa racunam bar 160/30, salim se cim mi sve to zavrse i kad puste signal stavljam rezultate i komplet dojam o svemu.

Jel postoji opcija da prilikom paljenja ovaj usrani STB upali kanal na kom je poslednji put bio, umesto što prikazuje osnovni meni pa moram da pritiskam 2x OK da bih gledao TV?
A koliko vidim ni sortiranje kanala nije moguće, dok je lista omiljenih kanala beskorisna.

Koliko sam video, ne postoji ta opcija, kao ni mogucnost da sortiras kanale.

Jel postoji opcija da prilikom paljenja ovaj usrani STB upali kanal na kom je poslednji put bio, umesto što prikazuje osnovni meni pa moram da pritiskam 2x OK da bih gledao TV?
A koliko vidim ni sortiranje kanala nije moguće, dok je lista omiljenih kanala beskorisna.

Nemoj ga gasiti :D

Ja moj dve i po godine nisam ugasio, od kako je montiran. Jos uvek radi. Ne znam zasto bi neko gasio stb.

Zato što je daleko od centrale pa "parica" izvlači tipa 5-6 Mbps max od kojih STB "otme" pola, pa kad se ne gleda TV a koristi se internet ugasiš STB i oslobodiš taj deo protoka pa da malo manje čupaš kosu dok "surfuješ" ?

Ove pakete sto sam dobio 2 m i 12 m free, da li moram to odjaviti da mi ih ne bi naplacivali, vidim tamo na listi paketa pune cijene pa.. uh
I glupo mi je bas sto naplaćuju sve zivo, počevši od nekih kanala a i hd kanala do vracanja unazad itd.. no aj barem je net dobar

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Da li sa ovim novim promocijama Box paketa ( uzeo sam box 4 plavi ) i dalje vazi da dobijamo 150 besplatnih minuta ka svim mrezama ?? Pomenuta cifra se ne pominje nigde osim na stranici fiksne telefonije ali mogu uvek da kazu da ne vazi za Box pakete....

Nemoj ocekivati, posto stoji "Neograničene razgovore sa fiksnog telefona ka svim mts brojevima mobilne i fiksne mreže, kao i ka svim brojevima mobilne i fiksne mreže m:tel CG i m:tel BiH."
nigde ne pominje tih 150.

Ali mislim da im je sistem takav da vaze.

Zar tih 150 minuta (u sklopu pretplate od 660 din) ne važi samo za sve fixne mreže?

Za obicnu fixnu da. Za Box4 vazi za sve MTS brojeve.

Znam da ti novi Box 4 paketi su uveli dž zvanje MTS mobilnih brojeva. To nije bilo pitanje...

Odgovorio sam i za to, za obican fixni vaze samo u fixnoj.

potpisao sam novi ugovor za box 3 negde pre novembra. 50/8 mbps, fiksni i iptv. za iptv mi je pisalo 2 dodatna odnosno ukupno 3 stb-a besplatno. vec sam koristio 2 stb-a i nakon potpisivanja ugovora sam dobio i treci..

u decembru mi stize racun za novembar, i imam pretplatu za 2 dodatna stb-a. zovem mts da se zalim, prihvatili su reklamaciju i poslali mi nov racun za novembar bez pretplate za dodatne set top boksove.

sada u januaru mi opet stize racun za decembar, ovaj put sa naknadom za jedan dodatni stb.. i sad treba opet da zovem i da trazim da mi ispavljaju racun.

pa pocinje da me smara to sto svaki racun moram detaljno da gledam, da vidim gde su mi sta naplatili sto nisu trebali..

Sent from Galaxy S8

Vrh Dno