Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Pa to i kažem. Tvoj predobri SBB, neće čak ni da ti omogući da postaneš korisnik, a zli Telekom ti pruža kakvu-takvu uslugu.

Ja pričam o tome kako je box paket okrnjen i pun odricanja u korist operatera i da me sprečava da ga korsitim.

Poslednje zašto od mene?

Zašto ne mogu da naprave pakete koji će privući još više korisnika,da li im možda SBB smeta u tome ili se stide da omoguće sami sebi pun potencijal mobilne mreže?Ako im je TV definitivno najslabija karika,ZAŠTO im mobilna usluga ne služi za podizanje kvaliteta box usluge?Ako nemaš sport klubove,foksove,history i ostale HD kanale, pa napravi u božju maxxxr bolji mobilni paket, to ne zavisi od SBB-a.
Ako već nemaju sport klubove šta ih sprečava da značajno poboljšaju kvalitet besplatnog strima nacionalnih kanala, pa da tu gledam sport na rts-u,prvoj ,b92 i tome slično.Jer im SBB smeta u tome,da li SBB ima sličnu uslugu pa ne smeju da budu bolji od njih.Da li SBB ima besplatan strim nacionalnih kanala bez utroška potrošenih megabajta????Nema ,ali TS to ima ali je u praksi to kao da ga nema,kao što im je mobilna box tarifa koja me ne zadovoljava isto kao i da je nema.
Imaju mobilnu uslugu ali to je za još više potencijalnih korisnika isto kao i da je nemaju.
Koristim i TS i SBB ali daleko ,daleko manje negativnih referenci ima SBB.
Oni nemaju mobilnu uslugu a ovi drugi je imaju ali zapravo je nemaju ili ne znaju da je iskoriste.

Ako nemaš History,Discovery science i još puno HD kanala ,šta te sprečava da sam napraviš svoj HD kanal i da na slobodnom tržištu kupiš potreban HD materija,tu SBB nema monopol kao na gotovim kanalima.

Nesposobnost se krije iza svakog ćoška,eto šta je.

TS je gigantsko javno preduzeće koje uprkos nesposobnosti i inertnosti ostalo lukrativno iz prostog razloga što je to takav biznis da ga ni mi nismo uspeli da ga razlupamo, da parafraziram profesora Miodraga Zeca.
TS je poput Srbije koja krajem osamdesetih nije razumela šta suštinski znači pad Berlinskog zida, tako i TS uprkos postojećoj infrastrukturi u koju su ulagale generacije decenijama unazad, nije razumeo značaj IT u devedesetim i početkom dvehiljadetih.
SBB je danas mogao da bude samo bleda senka, nešto poputnesrećnog Oriona.
Međutim obzirom da je TS javno preduzeće koje zapošljava na hiljade ljudi, kojima je posao najvećim delom bio sinekura, njihovom "menadžmentu" ( koji je svih ovih dvadesetak godina kako su se razveli od Pošte, bio najcrnji izdanak socijalističkog samoupravljanja), nije ni padalo na pamet da pobede u gotovo pa nameštenoj utakmici.
Da su imali i zrno sluha i da je iko tamo mogao da prepozna značaj IT i medija tada kad se to sve zakuvavalo, TS bi danas bio najpoželjniji izbor kako za IPTV, tako i za usluge interneta i mobilne telefonije.
Evo i da ih pohvalim na kraju, internet im radi savršeno (bar meni) i od juče u okviru osnovne ponude u IPTV imaju History 2 (H2) na poziciji 609.

Poslednja izmena:
Da, da, naravno, mislim, niko nije imao sluha... wake up and smell the roses... sam si lepo rekao namestena utakmica :)
Nije valjda da su ljudi jos uvek toliko naivni?

Inace, ko ima vremena, preporucujem da preslusa, ako moze naci, The News Quiz iz 90-ih, UK radio talk show comedy... kada vidite sta se tada kod njih radilo i kako zivi prosecan narod tamo, trebace vam nesto za smirenje.
(p.s. obican narod u UK zivi prilicno lose, samo sto se to ne vidi... kao sto se u Knezu ne vidi da prosecan Srbin zivi jako lose)

Da, imali su nameštenu utakmicu u kojoj nisu znali da postignu gol sa gol linije, nego su na neverovatan način odatle sebi zavarili autogol.

I ne nije potrebno da mi ti demistifikuješ kako se loše živi u Britaniji ili Americi.
Imam dovoljno godina (40+) i obrazovanja da to mogu da znam i bez takvih pametnjakovića poput tebe. Uzgred u SAD živi preko 40 miliona ljudi ispod ivice bede.
Poenta sa B. zidom je alegorija za ljude koji ne vide očigledno.

Nisam mislio nista lose.

Namestena je bila utakmica - tako da Telekom ne sme da da gol i pobedi.
A ovo ostalo (US/UK) nije bilo upuceno tebi, vec svima.

Pa to i kažem. Tvoj predobri SBB, neće čak ni da ti omogući da postaneš korisnik, a zli Telekom ti pruža kakvu-takvu uslugu.
Moj predobri sbb mi je omogucio D3i,total tv i mix paket.Vise nego dovoljno od njih kad nemam njihov kabl.
Pitam se sta to Telekom moze da omoguci nekome ko nema njihovu žicu,jedno veliko ništa.
Suma sumarum:
Retko koji Sbb kabl korisnik ima zelju ili interes da predje kod ts-a cak i ako velika vecina njih ima ts zicu,dok velika vecina Ts korisnika ima zelju da predje kod Sbb-a,ali nema sbb kabl.

Poslednja izmena:
kako vam ne dosadi da trolujete temu toliko na zadnjih par strana? vama je bas dosadno u zivotu..

Moj predobri sbb mi je omogucio D3i,total tv i mix paket.Vise nego dovoljno od njih kad nemam njihov kabl.
Pitam se sta to Telekom moze da omoguci nekome ko nema njihovu žicu,jedno veliko ništa.
Suma sumarum:
Retko koji Sbb kabl korisnik ima zelju ili interes da predje kod ts-a cak i ako velika vecina njih ima ts zicu,dok velika vecina Ts korisnika ima zelju da predje kod Sbb-a,ali nema sbb kabl.

Evo ja muku mučim da pređem kod sbb-a, nego mi se nikako ne da. Nego, da li je neko od vas uspeo na telekomovom sajtu da nađe bilo kako informaciju o mega box-u? Neko je ovde ostavio link čini mi se, a sad koliko vidim, preko googla, osim jedne blog priče nema nikakvih informacija o ovom paketu.

Suma sumarum:

Verujem da je Sbb-ov ADSL odlican. Jos kad bi dali 2 Mb/s upload, to bi bio pun pogodak.
Ali zato kvalitet usluge Sbb kablovskog Interneta varira od cvorista do cvorista. Problem izaziva preopterecenost cvorista i/ili sum izazvan starim TV prijemnicima, nelegalnim prikljucenjem na mrezu, dotrajalim nadzemnim kablovima, losim pojacalima... U tom slucaju sledi veliko natezanje sa njima da rese problem.
Ne znam kakav je Telekom po pitanju resavanja problema sa losim paricama, npr. ako neko hoce vecu brzinu, a ima losu paricu... Da li zele u tom slucaju da promene paricu?

Meni su posle mora prigovora promenili paricu koja ima oko 2km duzine. Jesmo se natezali 2,3 meseca ali je problem resen....

Meni su posle mora prigovora promenili paricu koja ima oko 2km duzine. Jesmo se natezali 2,3 meseca ali je problem resen....
Cekaj,nemoguce celu paricu od 2km?Mora da je samo neki deo bio ostecen ili losi spojevi,a nemoguce da su ti celu promenili jer veci deo parice ide podzemno tj. nalazi se kablu sa vise stotina parica.
Vrlo verovatno da su te samo prebacili na drugu bolju paricu! :)

Koliko sam ja razumeo kompletan podzemni kabl je promenjen kao i svi spojevi i kablovi koji idu do moje kuce kao i instalacija na kuci, stavili su sve novo. Oni su barem tako rekli kad su kopali kao sumanuti, trebalo im je mesec dana da zavrse svoje radove, kao kucu da su pravili. Bilo kako bilo sustina je da su mi resili problem a mislim da je to najbitnije u celoj ovoj prici. Doduse jesam ih zvao svaki dan ali isplatilo se. I jedan savet ako neko prijavljuje kvar nikakav mts niti odlazak u postu iskljucivo 19771 i da oni posalju nalog, sve ostalo je docicemo a nikad ne dodju.

Koliko sam ja razumeo kompletan podzemni kabl je promenjen kao i svi spojevi i kablovi koji idu do moje kuce kao i instalacija na kuci, stavili su sve novo. Oni su barem tako rekli kad su kopali kao sumanuti, trebalo im je mesec dana da zavrse svoje radove, kao kucu da su pravili.
Onda verovatno da je ceo kabl bio debelo ostecen i da se pored tebe jos dosta korisnika zalilo(jer da si samo ti u pitanju,ne bi oni sigurno menjali ceo kabl),ali bitno je da su odradili i da je sada OK!Pozz.

Suma sumarum:

Kvalitetan komentar, zasnovan na temeljnoj analizi većeg broja korisnika navedenih provajdera.
Zavali se i opusti, zaradio si svojih 23k plate u SBBu ;)

Uzgred - ja sam prešao sa SBB kabla sa Telekom adsl iz jednog jedinog razloga -> u samom centru BGa ping do nemačkih servera je u proseku 50ms do čak 60ms na SBB kablu,
a 27ms do max 29ms na adslu. Kako mi je iptv suviše komplikovan uzeo sam d3i za 1000 mesečno a adsl u boxu i za sada je to FTW kombinacija.
Pozdrav za SBB botove :p

Verujem da je Sbb-ov ADSL odlican. Jos kad bi dali 2 Mb/s upload, to bi bio pun pogodak.
Ali zato kvalitet usluge Sbb kablovskog Interneta varira od cvorista do cvorista. Problem izaziva preopterecenost cvorista i/ili sum izazvan starim TV prijemnicima, nelegalnim prikljucenjem na mrezu, dotrajalim nadzemnim kablovima, losim pojacalima... U tom slucaju sledi veliko natezanje sa njima da rese problem.
Ne znam kakav je Telekom po pitanju resavanja problema sa losim paricama, npr. ako neko hoce vecu brzinu, a ima losu paricu... Da li zele u tom slucaju da promene paricu?

Sbb nema svoj adsl,ide preko TELEKOM linije,znaci obavezan si da placas i fiksni Telekomu

Sto se tice adsl a koristio sam vise provajdera,ipak je Telekom definitivno najbolji

Kablovska je tako malo zastupljena da je to neverovatno,nema je ni u svim gradovima a u selima ni u tragovima

Obzirom koliko im kosta fiksni zulum,svaka parica treba biti pozlaćena,a ne da ima šum.
Ko ima 50/2 taj ne moze da ima drugi box paket osim mega boxa u kojem moras uzeti recimo iptv koji ti ne treba.
Jos jedan u moru dokaza o njihovoj nesposobnosti.

Poslednja izmena:
Ne pricas ko te placa a rekao si da ces kada ti odgovorim na pitanja - sto jesam.

Nisu nesposobni, vec im je diktirano da ne rade nesto sto ugrozava konkurenciju! Ne smaraj dalje.

Da nece mozda baćuške da kupe koji kanal????
Oni bi mozda i kupili da im neko da nacionalnu rentu placenu za sto godina unapred ili tako neki slican poklon ili da im drzava garantuje da ce narod po sili zakona morati da placa pretplatu na te bacuskine kanale.

У току су преговори Руса и Пецонија око несрећне ''Happy'' телевизије... Ко зна, можда и буде нешто?

Neko će na kraju baš da bude Happy.

Kakve ovo veze ima sa Boxom vise? :D

Inace, ubacili su nesto slicno Box paketu za firme:
http://www.open.telekom.rs/business/Content.aspx?temp=0&sid=2221
BixPaket. (postoji Box i za Firme, ali je ovo nesto slicno, a samo za firme)
Nisam shvatio sta je precizno u pitanju, jer je bas sturo po pitanju informacija. Ne znam ni sta je Neograniceni Internet 10, jer izgleda da to nije ni mobilni i ADSL/VDSL paket za firme ;)

Da nece mozda baćuške da kupe koji kanal????
Oni bi mozda i kupili da im neko da nacionalnu rentu placenu za sto godina unapred ili tako neki slican poklon ili da im drzava garantuje da ce narod po sili zakona morati da placa pretplatu na te bacuskine kanale.

Da ti pokusam objasniti nesto

Telekom je podigo cenu fiksne pretplate po direktnom nalogu ove kvazi drzave-to jest gore pomenutog direktora CIE
Kad je davao adsl sa 50 % cene,opet mu je naredjeno da to obustavi-da bi naravno mogle masno zaradjivati CIA kompanije

Telekom ne formira samostalno cene,vec po diktatu CIE - Dejvid Petreusa vlasnika SBB-Junajded grupe

Šta sve ima "Junajted
grupa" u Srbiji
* SBB
* Total TV
* Grand
* 8 kanala Sport kluba
* N1
* Sinemaniju
* TV Ultra

Ih što volim ovakve teorije zavere! Znači za svu nesposobnost i inertnost Telekonja kriva je CIA! Good to know...

Naivnost je misliti da su u Telekomu nesposobni, a da smeju da urade nesto.

Nazad
Vrh Dno