Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Uspavao se tako sto nista ne investira u infrastrukturu.

Nema potrebe bar za sada kada svi korisnici imaju mogucnost za 25/2.
Telekom treba da im se priblizi po tom pitanju.

Opet pričate napamet:

Kod VDSL-A kad nema struje nema ni fiksnog telefona a tendencija je da svi pređu na VDSL.Plaćamo telekomu fiksnu pretplatu koja je u novčanom smislu jednaka rati za kupovinu telefonske linije ,što znači da im konstantno plaćate ratu za telefon sve dok ga imate!!!!!!! i još nemate signal kad nestane struje.

imam vdsl i radi mi fiksni kada nema struje. nisam probao da li bi i net radio jer nemam neki ups da ukljucim modem, ali fiksni mi radi normalno kad nema struje, jer telekom u centrali ima baterije.

Pa ko kaze da u SjBBu ne znaju ja to nisam rekao ali si ti to rekao za zaposlene u TS.
Не читаш пажљиво, написао сам да то знају и они из СББ-а па не раде а било би им лакше да заврше а онда сам написао и колико би требало Телекому да то уради, свеједно што знају. То је технички боље али је потребно да неко направи математику и види да ли би могло да се уложи још пара па да се после заради или је још рано за то. Не можемо ти или ја да кажемо ... еј, мени се свиђа да буде оптика, ајде ви то мени доведите јер је боље.

А опет, да ли је паметно да се сада улаже у нову инфраструктуру и да све то оде другом кад се Телеком прода? Ем ће тај да добије комплет инфраструктуру ем још и оптику.

Хм, Телеком ће да прода инфраструктуру и остало ... некоме. То значи да сутра тај неко може да диктира ADSL/VDSL осталим провајдерима и да их за неколико дана угаси. Просто им повећа цене за портове, цену за линк ... или спусти своје цене колико може и готово. Сада Телеком то не ради (а теоретски би и они могли) али тај неко ко дође овде само због зараде ће да зна да је најбољи начин да се повећа зарада то да се погаси конкуренција.

Нисам знао да без VDSL-a нема ни телефонирања. За ADSL то не важи, зар је нова технологија толико зависна??

Vdsl odnosno istureni stepen nema mogucnost da napaja fiksni telefon kad nestane struje.

Opet pričate napamet:

Kod VDSL-A kad nema struje nema ni fiksnog telefona a tendencija je da svi pređu na VDSL.Plaćamo telekomu fiksnu pretplatu koja je u novčanom smislu jednaka rati za kupovinu telefonske linije ,što znači da im konstantno plaćate ratu za telefon sve dok ga imate!!!!!!! i još nemate signal kad nestane struje.

Ako sam milion puta napisao da SBB ima 53% kablovskih korisnika a telekom samo 15% to znači da velika većina građana ima pristup ili potencijalni pritup SBB-ovom najmanjem paketu kako neko napisao od 25/2 a o tome većina telekom kosrisnika može samo da sanja.

Neko kaže da najveća prednost box paketa je mobilna tarifa,jeste ali ona nije iskorišćena kako treba već je kod zadnje promene značajno degradirana na štetu korisnika.

Kažu sbb se uspavao u zadnje vreme,kako se uspavao kupovinom EUNETA?????
Cekaj kazi da se zezas za vdsl, struju i nestajanje iste, molim te inace nisam siguran da ako se ne salis da znas onda o cemu pricas.

Vdsl odnosno istureni stepen nema mogucnost da napaja fiksni telefon kad nestane struje.
Nismo avi na isturenom stepenu i fixni radi kad nema struje kad ste zakaceni na centralu direktno kao ja a plasma je na losijoj varijanti tj. na ISu.

Не читаш пажљиво, написао сам да то знају и они из СББ-а па не раде а било би им лакше да заврше а онда сам написао и колико би требало Телекому да то уради, свеједно што знају. То је технички боље али је потребно да неко направи математику и види да ли би могло да се уложи још пара па да се после заради или је још рано за то. Не можемо ти или ја да кажемо ... еј, мени се свиђа да буде оптика, ајде ви то мени доведите јер је боље.

А опет, да ли је паметно да се сада улаже у нову инфраструктуру и да све то оде другом кад се Телеком прода? Ем ће тај да добије комплет инфраструктуру ем још и оптику.

Хм, Телеком ће да прода инфраструктуру и остало ... некоме. То значи да сутра тај неко може да диктира ADSL/VDSL осталим провајдерима и да их за неколико дана угаси. Просто им повећа цене за портове, цену за линк ... или спусти своје цене колико може и готово. Сада Телеком то не ради (а теоретски би и они могли) али тај неко ко дође овде само због зараде ће да зна да је најбољи начин да се повећа зарада то да се погаси конкуренција.

Нисам знао да без VDSL-a нема ни телефонирања. За ADSL то не важи, зар је нова технологија толико зависна??
Bojim se da ti ne citas sta si napisao ali nema veze nije to poenta teme pa da se ne zadrzavamo na nebitnim stvarima i idemo u OFF.

Sbb apsolutno ima manje korisnika jer ne ulaže u proširenje mreže, veliki broj ljudi nema pristup SBB-u, a verovatno neće ni imati, jer njih zanimaju samo gusto naseljeni. Kod Telekoma, ko nema pristup VDSL-u, ima ADSL-u, ima mobilnom, ima fiksnom i ima IPTV. Dok kod SBB jedino može D3i, a ostalo ništa.

Aman zaman ljudi.

SBB ima pod kablom nešto više od 53% celog celcatog tržišta,osvestite se već jednom.Ceo SBB je skoro kupljen za preko milijardu usd,maltene za koliko je prošli put prodavan telekeom.
Zar mislite da bi neko dao tolike pare za 15% pokrivenosti tržišta.
Kada bi se još širio mislim da bi antimonipolska komisija morala da reaguje jer bi postali apsolutno dominanatan provajder.

Poslednja izmena:
Zar je za pohvalu ako pokrivaš samo pola tržišta? Valjda treba pokriti mnogo veći procenat.

Aman zaman ljudi.

SBB ima pod kablom nešto više od 53% celog celcatog tržišta,osvestite se već jednom.Ceo SBB je skoro kupljen za preko milijardu usd,maltene za koliko je prošli put prodavan telekeom.
Zar mislite da bi neko dao tolike pare za 15% pokrivenosti tržišta.
Kada bi se još širio mislim da bi antimonipolska komisija morala da reaguje jer bi postali apsolutno dominanatan provajder.
Jel si ti svestan za koliko ce se prodati sad TS?
Ako gledas po cifri videces uskoro koliko vise vredi TS sto bi znacilo da je bolji provajder, jer ko bi aman placao toliko za bezvrednog igraca na trzistu kad su lepo mogli milku da izvade i kupe svemocni SjBB?
A sad ce neke budale da plate najmanje duplo da kupe losijeg provajdera ma da, bas se pitam da li bi ti vise platio za Samsung S3 ili za Iphone 6?
Otprilike je po meni takav odnos snaga na terenu u korist TS.
Ne zaboravi da je TS na ovaj ili onaj nacin u kucama 99% ljudi u Srbiji, a da li je SjBB i da li ce?

Plasma, ko tebe za sta placa, priznaj? :D

Dobićeš odgovor kada mi odgovoriš na ova pitanja:d

Zašto nemaju više Box mobilnih tarifa?

Zasto im VDSL kasni bar 10 godina i zasto je implementacija istog spora.

Zasto nisu isli optikom do stana,čak i tamo gde su isli optikom do kraja nemaju adekvatne pakete?

Zašto nemaju više SD i HD kanala?

Zašto su izgubili 500.000 fiksnih pretplatnika?

Zašto nemaju upload booster,odnosno zašto su ga ukinuli?

Zašto su degradirali mobilni box paket?

Zašto im je sadržaj arena totalno deplasiran u odnosu na SK?

Zašto SBB-ov besplatan wi-fi ima sto puta bolju pokrivenost od njih?

Zašto im MTS-GO ima samo 13 kanala a SBB-ov pet puta više.

Zašto nemaju kanale preko satelita?

Zašto nisu obezbedili rezervna napajanja za VDSL isturene stepene??????

Zašto je strim arena preko PC-ija očajan?

Poslednja izmena:
Isti odgovor za sve: može im se. A zašto im se može, pa zato što van tih 10-ak ili u koliko gradova već sad postoji SBB u 80% drugih naselja apsolutno nemaju konkurenciju i zato mogu da funkcionišu i nude šta hoće kako hoće. I SBB može da da 5x brži net za 3x manje para to ne menja monopol koji Telekonj ima u "ovim drugim" naseljima.

Zasto nisu isli optikom do stana,čak i tamo gde su isli optikom do kraja nemaju adekvatne pakete?

Zašto nemaju kanale preko satelita?

Odgovor za sva pitanja-monopol (ili u slucaju 500k otislih pretplatnika prestajanje istog u nekim podrucjima)

A sad da priznas ko te placa :D

Telekonj se razvalio od prodaje Iptv a zadnjih 2-3 meseca-na foru digitalizacije
Imaju one putujuce prodavce magle-idu od vrata do vrata,u blizini prodali 4-5 paketa i to penzionerima

Svi hvataju na to foru.

Penzioneri nikako da skapiraju da je vreme da i oni nešto gledaju za dž.Kad se stvar slegne i kad im isteknu ugovori,polako će će većina upecanih preći samo na DVB-T2.

OK, drzimo te za rec, da se vidi koliko lazes :D

Zato sto je to smor, i zato sto su procenili da je ova najbliza necemu sto ljudi koriste.

Spora je za tebe, znaci nije. Zasto kasni 10 godina - jer je prethodnih 10 SBB sedeo i blejao, i nije dao vise od ADSLa.

Zbog glupog internog sistema ne idu do kraja, a ne daju razlicite pakete bas da ne bi doslo do onoga "pa ja placam XXXX, hocu isto sto i onaj u 20x skupljem stanu i merdzi, sta me briga sto sam jedini u Nedodjiji, i sto sam vam trosak" i slicnih.

Zato sto je SBB dogovorio monopol u pozadini za TV.

Vec sam ti 10x rekao da je to zbog zatvorenih firmi preko 90% (ovo je informacija iz prve ruke, ne nagadjanje).

Zato sto su se zalili neki zasto ne mogu da ga dobiju na ADSLu (informacija iz druge ruke, ne nagadjanje)

Jer su degradirali sve mobilne tarife, a to su uradili jer su Telenorovce pokazale da pasu koju god travu im podenu. A onda je kasno.

Tvoje misljenje, ali odgovor je isti kao i za TV HD gore.

Zato sto SBB ima deal da im kafici placaju. (a da MTS ne sme)

Citaj odgovor za TV.

Zašto nemaju kanale preko satelita?[/quote[
Zato sto nisu satelitski provider?

Zato sto su proracunali da ne vredi ta investicija.

Zato sto im je softver za streaming uopste los za sve.

Ko te placa, dakle?

Niko ne kaže da je Telekom idealan, daleko od toga, ali je za SBB tata.

Svi hvataju na to foru.

Penzioneri nikako da skapiraju da je vreme da i oni nešto gledaju za dž.Kad se stvar slegne i kad im isteknu ugovori,polako će će većina upecanih preći samo na DVB-T2.
Pa prvi SjBB hvata na foru digitakizacije pogitovu njihovu ciljnu grupu tj. penzionere.
Digitalizujte se lako mi znamo kako to je slogan te pilicarske firme, samo kad penzosi shvate da mogu da gledaju DVB-T2 za Dz joj ima SjBB da padne na 20% trzista sta ces onda da radis verovatno ces velicati TS a mi cemo ispasti najgori.

Bolje gledaj tvoje pilićare koji korisnicima ukidaju usluge i smanjuju minute,to su pravi pilićari.

Pa sto si onda dosao na ovu temu ja sam tu i gledam "moje pilicare" a ti trkom na temu o d3i pa gledaj i brani tvoje pilicare.

@plasma, jeste mobilni paket u boksu degradiran, bio sam besan koliko i ti sada, ali i kao takav meni završava posao. ***, da nemam u biz netu osam brojeva, kojima je mesečna pretplata da l' 30 dinara po broju, a zvanja u istom, nula dinara, u prevodu su mi to family brojevi, možda bih drugačije gledao na ovih 300 +300, ali ja ni ovih 300 nacionale ne izgorim za mesec dana. Što u prevodu znači, da meni taj boks sa svim svojim manama i vrlinama odgovara, pa makar imao samo nas deset pretplatnika u celom telekomu. Svako gleda šta mu odgovara. Ja tebe potpuno razumem, ali mi je neshvatljivo da nas smatraš babunima zato što smo tu gde smo.

Poslednja izmena:
@plasma, jeste mobilni paket u boksu degradiran, bio sam besan koliko i ti sada, ali i kao takav meni završava posao. ***, da nemam u biz netu osam brojeva, kojima je mesečna pretplata da l' 30 dinara po broju, a zvanja u istom, nula dinara, u prevodu su mi to family brojevi, možda bih drugačije gledao na ovih 300 +300, ali ja ni ovih 300 nacionale ne izgorim za mesec dana. Što u prevodu znači, da meni taj boks sa svim svojim manama i vrlinama odgovara, pa makar imao samo nas deset pretplatnika u celom telekomu. Svako gleda šta mu odgovara. Ja tebe potpuno razumem, ali mi je neshvatljivo da nas smatraš babunima zato što smo tu gde smo.
Kosta tacno 36 sa pdvom, znam jer koristim biznet 300 i tu nema naplate za uspostavu poziva.
Odlican paket samo je mana 10MB neta da bar daju vise...

Koristio sam i ja nekada biz tarife pa kada sam video koliko me leše za brojeve van biza odmah sam raskinuo ugovor.Da ne pričam tarife za net kolike su bile.Oni samo daju neke povoljnosti političko komesarskim državnim firmama,ostali nisu njihova kasta.
Telekom navikava svoje korisnike na slabije uslove,čovek se valjda nekako prirodno navikne da se stiska.Pitam se samo šta je sledeći telekomov stiskavac:d
Da ne zaboravim 4G stiskavac,svi ostali provajderi mame korisnike za široko disanje 4G plućima a ovi pilićari samo stiskaju ponudu i uslove,sramota.

Poslednja izmena:
Da SjBB dade 4G pluca svojim korisnicima, a da oni nemaju mobilnu telefoniju.... Izvini...
Nego videcemo koliko je neko ozbiljan spreman da da za pilicarsku firmu kako ti kazes, vec znamo koliko su Ameri dali za tvoju pilicarsku firmu.
Pa nece biti da si ti bas pametniji od tamo nekog stranca koji je zaradio milijarde a ti grcas u nemastini, ali daaaaa ti znas ko je pilicar....
Ima da te uzmu za savetnika bar ro predlazem budzama u SjBBu.
Znaci pilicara je neko spreman da plati duplo(a nadam se i vise) od prave poslovne nepilicarske firme, jel to hoces da kazes?
Pa nebi taj sto bude dao milijarde evra bio tu i imao toliko da ne zna da pravi pare i da kupuje sta vredi.

Poslednja izmena:
Ahaha @alfaunits ti si kralj zivota mi.
Nisam ni provalio da je covek bio iskren,aha.
Bravo @plasma moram da ti odam pocast za iskrenost i to javno ali pokopa tvoj hvalospev o Telenoru sta cemo sad?
Takve greske se tako lako ne pisu.
Iskren covek pa to ti je, moramo od tebe da ucimo mi ovde svi lazemo da nam je sve na TS okay moramo na tebe da se ugledamo,hehehe.
Znaci placem koliko se smejem.

Druga je stvar sto komercijalno ne nude ali da hoce mogu, bar kod mene u Stepi da ne pricam, Belvil takodje.

Kad smo već kod Stepe, kako je MTS radio tako je i prošao. Imali su strašnu mogućnost da za dve godine monopola naprave čudo ali ih je nezainteresovanost i nedostatak volje i želje da dugo vremena ljudima koji imaju FTTH infrastrukturu ponude išta više od 6/1 Mbps (kasnije 10/1) , iako su kontaktirani sa predlozima za unapređenje ponude, dovela do toga da ljudi masovno odlaze od njih čim im istekne ugovor. Kada su se konačno dozvali pameti i ponudili brzinu od 50/2 Mbps već je bilo kasno jer je konkurencija ponudila više a i mnogi su već otišli od njih. Sada šalju ljude da stoje na raskrsnici i pokušavaju da zaključe po koji ugovor iako je to kap u moru u odnosu na one koji su otišli. Da ne pričam o ponudi kanala...

Drugim rečima, Stepa je pokazatelj nesposobnog i nezainteresovanog menadžmenta MTS da iskoristi idealnu priliku i učini nešto konkretno i dobro za sve, sve dok ne bude kasno.

Poslednja izmena:
Vrh Dno