Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Mts ima srece sto je velikoj vecini u Srbiji za net potrebna telefonska linija pa mpgu da deru sa pretplatom od 500 din?! Polako, nicija nije gorela do zore...

A SBB da svi moraju za njihov net da imaju glupu kablovsku, pa meni izadje 500 din skuplje za isto (meni je svejedno da li je 25/2 ili 20/1)
Da nije potreban fixni, oni bi povecali cenu neta za toliko i na istom bi bili... ne zamajavajte se!

Kad smo već kod Stepe, kako je MTS radio tako je i prošao. Imali su strašnu mogućnost da za dve godine monopola naprave čudo ali ih je nezainteresovanost i nedostatak volje i želje da dugo vremena ljudima koji imaju FTTH infrastrukturu ponude išta više od 6/1 Mbps (kasnije 10/1) , iako su kontaktirani sa predlozima za unapređenje ponude, dovela do toga da ljudi masovno odlaze od njih čim im istekne ugovor. Kada su se konačno dozvali pameti i ponudili brzinu od 50/2 Mbps već je bilo kasno jer je konkurencija ponudila više a i mnogi su već otišli od njih. Sada šalju ljude da stoje na raskrsnici i pokušavaju da zaključe po koji ugovor iako je to kap u moru u odnosu na one koji su otišli. Da ne pričam o ponudi kanala...

Drugim rečima, Stepa je pokazatelj nesposobnog i nezainteresovanog menadžmenta MTS da iskoristi idealnu priliku i učini nešto konkretno i dobro za sve, sve dok ne bude kasno.
Pa ja sam samo rekao da je u Stepi FTTH, za drugo nisam pricao tako da je tvoj elaborat totalno nebitan kad je u pitanju moje izlaganje.

Čitanje ove teme zanimljivije je uz kokice :)
Slazem se sa tobom.

Poslednja izmena:
Mts ima srece sto je velikoj vecini u Srbiji za net potrebna telefonska linija pa mpgu da deru sa pretplatom od 500 din?! Polako, nicija nije gorela do zore...
SjBB ima srece sto je za net potrebna kablovska od njih inace ih niko nebi ni uzeo.

Pa ja sam samo rekao da je u Stepi FTTH, za drugo nisam pricao tako da je tvoj elaborat totalno nebitan kad je u pitanju moje izlaganje.

Apsolutno nije nebitan već i više nego dovoljno govori o MTS - imaš tehničke mogućnosti ali sa druge strane imaš MTS koji nije znao/želeo da se potrudi da ih iskoristi jer su bili i više nego prezadovoljni svojim monopolskim položajem u naselju.

Treba li da napomenem i njihovu genijalnost da je i pored FTTH svejedno morao da se uvede fiksni telefon da bi imao net/IPTV!? Nije bilo šanse objasniti im da fiksni u toj situaciji nije apsolutno potreban...

Apsolutno nije nebitan već i više nego dovoljno govori o MTS - imaš tehničke mogućnosti ali sa druge strane imaš MTS koji nije znao/želeo da se potrudi da ih iskoristi jer su bili i više nego prezadovoljni svojim monopolskim položajem u naselju.

Treba li da napomenem i njihovu genijalnost da je i pored FTTH svejedno morao da se uvede fiksni telefon da bi imao net/IPTV!? Nije bilo šanse objasniti im da fiksni u toj situaciji nije apsolutno potreban...
Bas je nebitan u onom slucaju u kom sam ja pisao a to je sta gde ima od tehnologije pristupa a ne a li neko to koristi do maksimuma ili ne to je druga prica u koju ne ulazim.

Netačno - ljudi prvenstveno više uzimaju SBB zbog ponude kanala nego zbog neta, jer im recimo više odgovara SK i četiri Foxova kanala nego Arene i brdo Pinkovih kanala...
Netacno ja kazem da bi imao njihov net moras da imas tv tj. da placas iako tehnicki moze i bez ali pilicsri navikli da muzu neuki narod....

Pilićari su i jedni i drugi jer jedni uslovljavaju kablovskom a drugi fiksnim. I što reče alfa, ne treba niko da se zanosi, da ih nekako uslove da mora bez toga podigli bi cenu interneta za iznos pretplate za catv recimo. Ili da postoji BOX 2 paket recimo net+mob, takođe ništa od toga.

Ja sam na BOX-u evo još malo pa god dana. Jedan prekid sam imao oko pola sata. Činjenica je da radi super i da sa te strane nikakvih problema nije bilo. Iako je internet samo 10mbit imam svoju računicu jer mi je fiksni zbog posla dosta potreban pa mi odgovara gratis pozivanje u mreži. No ja sam specifičan slučaj.

U principu zavisi kome šta treba. Ja volim i TV da pogledam. Nisam neko ko sedi ceo dan ispred istog ali da sad ne idem na priču X puta prežvakanu na D3i temi, za moje pojmove Telekom ima katastrofalnu TV ponudu i iako bi me IPTV u Boxu izašao nekih 500din mesečno manje(ne računam HD paket) ipak koristim SBB. Verujem da slično rezonuje svaki korisnik kome je TV bitna stavka. IPTV jednostavno nije konkurentan.

Sa druge strane onaj koga recimo zanima flat fiksni ili mu odgovara fiksni+net+mobilni kombinacija ili mu je ono što IPTV nudi dovoljno itekako ima računicu za BOX jer može fino da se prištedi. Da Telekom digne Box brzine na 15/20mbit gde je to moguće i da IPTV postane konkurentniji u vidu SK i Fox kanala mislim da bi imali vidno bolju tj objedinjeniju ponudu od SBB. Ovi to znaju i zato ne daju SK i Fox kanale. I onda ostaje svakom ponaosob da zavisno od svojih potreba žrtvuje ono što mu je manje važno jer niko nema kompletnu ponudu.

Netacno ja kazem da bi imao njihov net moras da imas tv tj. da placas iako tehnicki moze i bez ali pilicsri navikli da muzu neuki narod....

I? Koja je razlika? Jedni pilićari a za druge ostaje nejasno da li su samo pilićari ili još dodamo nemaju blage veze sa tehnologijom koju mogu da koriste...

Znači bitno je šta je teoretski moguće a ne to šta stvarno imaš i šta ti nude/omogućavaju!? OK.
Ma bitno je nego je nebitno u kontekstu moje price ja se nisam bavio sta ko pruza i jedni i drugi mogu mnogoooo vise od ovog sto nude, ali to nije ono sto cime sam se ja bavio a ako hoces mozemo i o tome.
Ok.

I? Koja je razlika? Jedni pilićari a za druge ostaje nejasno da li su samo pilićari ili još dodamo nemaju blage veze sa tehnologijom koju mogu da koriste...
Pa razlika je u tome sto ja nisam pisao o tome da li i koliko iskoriscavaju svoju mrezu/tehnologiju.
Kazem o tome mozemo da pricamo ako hoces.

@plasma, taj biz net 300 je i napravljen za komunijaciju zaposlenih u jednoj firmi za 0 dinara, s tim što sam ja tih osam brojeva podelio užoj familiji. Jeste da rebnu ako zoveš broj van paketa, ali za tu namenu koristim paket iz boksa i do sada se nisam nijednom stiskao, već svaki mesec preliva, osim ovog giga neta.

Neko reče, da je iptv katastrofalan po izboru programa u odnosu na sbb, da je lošiji jeste, ali katastrofalno loš nikako. Sve zavisi ko kakve kanale preferira. I treća stvar, ne uslovljava telekom sa fiksnim i ptetplatom od 500 dinara, već uslovljava boksom da ne bi plaćali pretplatu i to zadovoljstvo košta koliko košta, ali mnogo manje nego sbb.

Da,tako smo onda svi koji smo imali biz prešli na mix pakete za fizička lica i drastično smo smanjili račune.Svima treba NET a ne besomučno blebetanje,jer kad imaš free blebet tarifu onda te taj zove i priča ti pričice koje te smaraju.
Kad sam otišao kod managera za raskid kaže kao šta da uradimo da ostanete,ja kažem dajte mi NET-a,kaže ok daćemo vam 100 megabajta,ja kažem ajd vozdra pilićari.

Poslednja izmena:
Ja sam na biz net umrezio celu porodicu i pricamo za dz.
Niko me be smara od njih tako ja vidim oozitivno tu tarifu. Za net imam(a i pricu, sms ne pisem nikada) smart 3000 i to je to.
Ne treba mi bet na dve kartice uopste inace na biznetu ima 10MB neta mesecno.
Odlicne tarife i MTSova i VIPova ja ne vidim nista pilicarski tu.
Postoje tarife za razlicite potrebe recimo tebi je pilicarski sto u biznetu(koji je i namenjen firmama i ne sluzi za zszanje-net, vec za komunikaciju jeftinu medju zaposlenima) ne daju net a recimo mom caletu, kevi je savrsen jer njima ne treba net jer i nije taj paket namenjen za to.
Nego bi ti da pilicaris da placas pretplatu 36 dinara da pricas free i da ti daju 1,2,3,4... GB neta e to sto ti trazis je pilicarenje.
Imaju oni pakete i za net ali su malo skuplji od 36 dinara ali bi ti da ti neko da dzabe.
Idi kod SjBBa oni daju mobilnu za dz a u paketu dobijes i 50GB takodje za dz odlican paket idi kod njih.
TI SI JEDAN JAKO CUDAN COVEK MRZIS SVE OD TS A SVE OD NJIH KORISTIS A PLJUJES PO NJIMA. Koristis fixnu TS, mobilnu od MTSa, net od njih takodje i placas i pljujes.
Sta reci...

^Tako je, i mojima mesečni račun u biznetu ne bude više od 100-150 dinara sa sve pretplatom za oba broja, svako gleda da skocka svoje želje i potrebe za minimalnu cenu. Ja ne vidim tu ništa pilićarski ako govorimo o ovim stvarima. Za neke druge telekom promašaje, to stoji.

Poslednja izmena:
Upravo tako.

Pricate o biz paketima kao da su oni dobavljivi za fizicka lica.
Ja sam napisao onih hiljadu zasto pitanja i eto sta mi sve smeta,i zasto ih pljujem.

Ti pricas o tome kao da su pravljeni za fizicka lica.
Ti paketi su ISKLJUCIVO za pravna lica tj. firme i fizicka lica ne mogu da ga uzmu.
A ljudima u poslu nije bitno jel ih neko lajkovao vec da se cuju sa kolegama da se zna jel neki posao zavrsen ili da se dobiju nove instrukcije.
Mesas babe i zabe znamo svi da mrzis TS a volis(kao da ti nesto daju dz, a mozda ti i daju u tom slucaju razumem tvoju ratobornost i pokusaje da nas ubedis da je SjBB vrhunska firma kojoj trebamo da damo poverenje).
Ja sam im dao priliku da im placam nedjutim i sam znas kako se to zavrsilo, totalno neodgovorna firma koja gleda svoj dzep(sto je ok jer nisu neprofitna organizacija) a ne gleda ni malo svoje korisnike(sto nije opravdano).

Poslednja izmena:
Ja pričam o tome kako je box paket okrnjen i pun odricanja u korist operatera i da me sprečava da ga korsitim.

Poslednje zašto od mene?

Zašto ne mogu da naprave pakete koji će privući još više korisnika,da li im možda SBB smeta u tome ili se stide da omoguće sami sebi pun potencijal mobilne mreže?Ako im je TV definitivno najslabija karika,ZAŠTO im mobilna usluga ne služi za podizanje kvaliteta box usluge?Ako nemaš sport klubove,foksove,history i ostale HD kanale, pa napravi u božju maxxxr bolji mobilni paket, to ne zavisi od SBB-a.
Ako već nemaju sport klubove šta ih sprečava da značajno poboljšaju kvalitet besplatnog strima nacionalnih kanala, pa da tu gledam sport na rts-u,prvoj ,b92 i tome slično.Jer im SBB smeta u tome,da li SBB ima sličnu uslugu pa ne smeju da budu bolji od njih.Da li SBB ima besplatan strim nacionalnih kanala bez utroška potrošenih megabajta????Nema ,ali TS to ima ali je u praksi to kao da ga nema,kao što im je mobilna box tarifa koja me ne zadovoljava isto kao i da je nema.
Imaju mobilnu uslugu ali to je za još više potencijalnih korisnika isto kao i da je nemaju.
Koristim i TS i SBB ali daleko ,daleko manje negativnih referenci ima SBB.
Oni nemaju mobilnu uslugu a ovi drugi je imaju ali zapravo je nemaju ili ne znaju da je iskoriste.

Ako nemaš History,Discovery science i još puno HD kanala ,šta te sprečava da sam napraviš svoj HD kanal i da na slobodnom tržištu kupiš potreban HD materija,tu SBB nema monopol kao na gotovim kanalima.

Nesposobnost se krije iza svakog ćoška,eto šta je.

Poslednja izmena:
Dugujes prvo odgovor ko te placa.

Definitivno.
Ovo bez placanja nebi napisao ni zaposlen u SjBBu, ili se iza nika @plasma krije gazda Amer koji je naucio srpski jako brzo po kupovini pilicarskog preduzeca.

Poslednja izmena:
Dugujes prvo odgovor ko te placa.

Tebe sigurno plaća telekom,čim ih toliko braniš i pored očiglednih dokazanih nesposobnosti.

Mene da plaća SBB verovatno bi imao SBB kabl, i otkazao sve što imam od telekoma.Niti mi treba njihov net,niti mi treba njihova televizija,niti mi treba njihov fiksni.Sve to ima Sbb bolje i negde jeftinije.

Poslednja izmena:
Tebe sigurno plaća telekom,čim ih toliko braniš i pored očiglednih dokazanih nesposobnosti.

Mene da plaća SBB verovatno bi imao SBB kabl, i otkazao sve što imam od telekoma.Niti mi treba njihov net,niti mi treba njihova televizija,niti mi treba njihov fiksni.Sve to ima Sbb bolje i negde jeftinije.

Evo, ja se slažem sa tobom, pogotovo u delu oko televizije.

Poslednja izmena:
Kad me budu placali onda cu verovatno imati Sbb kabl ali me sigurno telekom box nece videti sa ovim sadasnjim okrnjenim box paketima.
Sva sreca te vecinu paketa mogu sam sebi da napravim,jeste nesto skuplje ali je bolje u svakom pogledu.
Zvim za dan kada cu moci da im odjavim fiksnu liniju,da se ratosiljam krvopija koji za te pare ni rezervno napajanje nisu u stanju da kupe a imaju najveci iznos pretplate.

Poslednja izmena:
Plasma znaci slagao si ne das odgovor a rekao si da ces:)

Vrh Dno