Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

A ja ti postavljam pitanje GDE JE DOKAZ SBB ima 60% trzista, a da Telekom ima samo 20%, i KOG trzista?
A onda dokaz da ima samo 3x vise primedbi na SBB? Kada na Telekom nema skoro tehnickih primedbi, dok na SvrBB ih ima na svakom cosku i to bas ozbiljnih!

Ali tebi to ne odgovara, mutis vodu. Pao si, dzaba sada. Svi u temi ti kazu drugacije.

Kako koga briga,vidiš da čovek ne prihvata da SBB ima daleko više korisnika i najveći udeo na tržištu ako sve poredimo bez mobilnih provajdera i naravno da ima veći stepen primedbi na usluge.
Ta velika većina je odabrala SBB kao najbolju ponudu i zato Telekom ima manji udeo na tržišu.

Ja sam postavio hiljadu "ZAŠTO"ali mi niko nije dao odgovor.

Hiljadu Zašto je postavljeno zato da se vidi koliko je zapravo Telekom nesposoban da obrne stanje na tržištu i da bude najbolji provajder.

Kada bi ste svi vi Telekomu poslali onih mojih hiljadu zašto ,možda bi se stvar makla sa mrtve tačke.Imaju Mobilnu telefoniju i nisu sposobni da je iskoriste kako treba.Mrcvare nas sa okrnjenim ponudama umesto da razbiju SBB.Imaju više kvalitetnijih stručnjaka i ništa,imaju i bolju infrastrukturu i opet ništa.
MTS GO ima 13 kanala,mene bi bilo sramota da pustim jednu takvu oskrnavljenu aplikaciju.

Imaju jedan mobilni box paket,,,,jedan,da li im SBB brani da naprave i malo skuplje box mobilne pakete sa više opcija???

Da li im SBB brani da zarade pare sa upload uslugum????Da sigurno im je SBB rekao ,ljudi nije lepo da ostvarujete profit,bolje vi to lepo ukinite da nama malo svane!!!!!!

Arena sport pc striming aplikacija ima protok kao u srdnjem veku,mora da im je SBB rekao da nikako ne smeju slučajno da imaju HD striming arena.

Besplatni TV kanali za mobilni telefon imaju format i rezoluciju nitenda iz 1984 godine.Pirati iz špajza imaju kvalitetniji strim.

Ajde ti lepo udahni i reci nami sta zelis tacno da nam kazes, dokazes? Ili je Telekom upropastio tvoju psihu, pa si resio da ih pljujes do besvesti i pokusavas da im otmes nekoliko korisnika?

Plazma, nemaju SBB i Telekom samo tv, pa kažeš SBB je bolji. To je isto kao kada bi neki klub imao malo boljeg golmana, a drugi klub sve ostale igrače bolje, a ti kažeš pa bolji je ovaj klub, vidi kako im brani golman. Možeš reći da SBB ima bolju tv (po meni podjednaku), ali ukupno mnogo jači je Telekom.

Телеком има и бољи интернет? За фиксну телефонију и да се каже да је небитно јер у оба случаја има довољно а ионако се то све мање користи. Једина предност Телекома је оно чега се сви одричу, а то је мобилна телефонија у Бокс пакету.

Naravno da je bolji. Stabilniji je, bolja podrška i mnogo bolja i pokrivenost.

Телеком има и бољи интернет? За фиксну телефонију и да се каже да је небитно јер у оба случаја има довољно а ионако се то све мање користи. Једина предност Телекома је оно чега се сви одричу, а то је мобилна телефонија у Бокс пакету.

Upravo to, boks bez mobilnog paketa koji je "kakva sam, takva sam, da sam" ne bio to sto jeste. Tu se slazem sa Plasmom, da je srece da su mobilni paket u boksu bar malo nabudzili za net zarad poruka na primer i da ga nisu unistili sa podelom minutaze, verovatno bi pridobili jos vise korisnika jer bi se dosta njih oslobodilo nameta u vidu bilo koje 24 mesecne pretplate bilo kog posebnog mobilnog paketa. Ili da su ubacili vise razlicitih opcija za mobilni u boksu. On i kao takav ima svoju cenu, ali je ona podnosljiva za razliku da se uzima slicni solo mobilni paket.

Uzgred, bio sam u poslovnici, sada su se opet vratili na pricu za mega boks da se mora biti do 400m od centrale. Nisam utefteren, "segmentiran" kako mi rece, da li zbog toga sto sam bez ugovora, a nalazim se na 450m od centrale. Da li je tih +50m prekoracenja bitno za dobijanje mega boksa ili ne? Ostalo je da se cujemo za nedelju dana.

Poslednja izmena:
Uzgred, bio sam u poslovnici, sada su se opet vratili na pricu za mega boks da se mora biti do 400m od centrale. Nisam utefteren, "segmentiran" kako mi rece, da li zbog toga sto sam bez ugovora, a nalazim se na 450m od centrale. Da li je tih +50m prekoracenja bitno za dobijanje mega boksa ili ne? Ostalo je da se cujemo za nedelju dana.

Zar ne rekoše 800m? :D

Koliko procenata ADSL/VDSL korisnika u Srbiji ima uslov za Mega Box i NET 50/2 (bez IPTV-a)? Umesto da su te silne pare uložili u optiku do stana, oni se zamlaćuju sa ADSL/VDSL tehnologijom koja je prilično ograničena.

Upravo to, boks bez mobilnog paketa koji je "kakva sam, takva sam, da sam" ne bio to sto jeste. Tu se slazem sa Plasmom, da je srece da su mobilni paket u boksu bar malo nabudzili za net zarad poruka na primer i da ga nisu unistili sa podelom minutaze, verovatno bi pridobili jos vise korisnika jer bi se dosta njih oslobodilo nameta u vidu bilo koje 24 mesecne pretplate bilo kog posebnog mobilnog paketa. Ili da su ubacili vise razlicitih opcija za mobilni u boksu. On i kao takav ima svoju cenu, ali je ona podnosljiva za razliku da se uzima slicni solo mobilni paket.

Nije bitno odmah da ti kazem.
Imaces box tj. brzinu bez problema ako ti parica podrzava.

Naravno da je bolji. Stabilniji je, bolja podrška i mnogo bolja i pokrivenost.
Можда ако би поредили екстремне случајеве тј некога ко има сталне проблеме са СББ-ом и некога ко је на пар метара од истуреног степена и има добар vdsl. Шта са осталима? СББ користим десетак година, углавном без проблема а најчешће су ти проблеми брзо решавани после позива. Осим једном, када су мало више подигли брзине па се нису баш снашли, требало је неколико дана свађе на њиховом форуму (има ли Телеком свој форум за a/vdsl?) док то нису решили. Ако се нешто пореди, онда се то ради тако што се пореде просечни или најбољи примери а не овако.

Тренутно имам интернет 60/3, upload за торенте сам ограничио на 300kbps да се не гуши остали саобраћај. Нисам пробао више, мислим да може још доста да се повећа али ми није толико битно. Download иде око 7MBps, некад мало више, некад мало мање. То може у неком Бокс пакету? А боље да се не јаве они са Премиум СББ пакетом који имају 100/3,5 а све то нимало не смета да на пар пријемника гледају све HD канале.

Да не буде да једне хвалим, још имам Бокс пакет, обичан јер сам на ~700м од централе (по њиховим мерењима) и сасвим добро ми ради интернет ... кад га уопште пробам. Имам 10/1, upload не смем да оставим преко 100kbps јер онда гуши остало, download није преко 1,2MBps. Немам IPTV јер ми је било глупо да плаћам и да имам само на једном телевизору (и да не могу да гледам на старом који нема видео улазе) али имам 300+300 мобилни постпејд. Плаћам слично колико и за СББ ... мада сам имао једну повластицу код СББ-а која ће ускоро да престане да важи.

Практично, сада (мање од пола године до вероватно нове СББ понуде) СББ нуди интернет минималне брзине 25/2 док Телеком нуди adsl 10/1 а код срећника код којих може и vdsl, то иде до максималних 50/2. Мислим на пакете.

Све у свему, ако би се ставило на кантар, Телеком би вероватно био бољи по томе што за исте паре даје мало више, мада су те услуге и мало слабије. Телевизија и интернет су апсолутно на страни СББ-а, телефонија је ту негде, мобилна на страни Телекома као и општа цена.

@Rock86, pa tada kada su mi rekli verovatno su jos utvrdjivali gradivo :)

@enraged, onda da se ne sekiram :)

@calexx, slazem se, mada koliko mi se cini, meni download na torentima gura te tvoje brzine, pet, sest sigurno, na 10/1, bas cu da obratim paznju kad budem skidao nesto.

Па може 7mb/s али ће тешко да изгура 7MB/s. ;)

Ma ne nego jel se plaća i pretplata za box i rata za telefon zajedno ili rata za box ulazi u cenu/ratu telefona
Zasebni su, imas cene telefona, i koliko je rata uz box - tu ratu dodas na cenu Box paketa. (bilo koji paket sa mobilnom linijom)

To je prava glupost Telekoma sada - sistem je napravljen da radnik moze samo da uradi ono sto sistem dozvoli (a to je uradjeno jer su radnici pravili sebi zaradu na stetu Telekoma, dok su mogli sve i svasta da urade, nekaznjeni).
Nazalost, sistem nece dati da ti obican radnik ista promeni, moras naci ili nekog viseg, ili nekog pametnijeg radnika, koji ce otici do sefa poslovnice ili pozvati koga treba, da to sredi.

Fizicki nije nikakav stvaran uslov :) Telekom samo zeli da ukine sve moguce reklamacije "e ja nemam punu brzinu, platio sam 50, imam samo 45!"... i slicne.

Poslednja izmena:
Upravo, a mnogi to nece ili ne zele da razumeju iako im se to nacrta.

banexbanex tesko da na 10/1 mozes da skidas 7mb u sekundi ;)

Da bre, sad baš pristavih neki film. Ide do 1mbs na mišiće, ja sam tu nešto omanuo biće :) Nemam naviku da gledam koliko vuče, gledam samo da ima pristojan broj sidera, ali sam bio u ubeđenju da vuče više.

Poslednja izmena:
kad pisete sve malim slovima, mesa se mb i mB tj. mega biti i mega Bajti

I to što kažeš, misli čovek nebitna stvar, ali u stvari ogromna razlika :)

Ja imam BOX 4 paket. Sve je u redu osim neta koji mi je limitiran na 6 Mbit/s što je u stvarnosti 5-5,5 Mbit/s. Problem pravi kako kažu linija koja je dugačka 2200m.
SBB neće da omogući svoju uslugu jer sam udaljen od linije 150m. Tako hteo ne hteo moram Box paket.

Ali SBB je najbolji, kako to da on nece da omoguci svima da ne budu "zrtve" Telekoma? :D

Sve se nesto ne uklapa ovima sto samo pljuju po TS-u :)

Samo dok priznaju ko ih placa da kalje firmu i smanjuju cenu ;) (kad vec mora da se proda, inace bi im se pridruzio ;))

Ja imam BOX peket u Telekomu i veoma sam zadovoljan. Bilo je ranije problema ali kad god sam pozvao rešili bi ekspresno, znači podrška radi svoj posao. Za ostale provajdere nisam baš siguran da je tako. A bilo je ranije slučajeva kad su domaćini vesele montere sekirama dočekivali. To su bile neke pilićarske firme i one nisu naša tema. I dan danas mi nije jasno zašto ljudi prave veresiju od proverene stvari. Ali ok njihova stvar ako su ovce nek ih šišaju, mene neće.

Al da kažem i ja nešto o Telekomovom BOX paketu i SBB-u. Prva stvar, nema svugde SBB-a pa da korisnici mogu da biraju. Druga stvar ne treba svima 100Mb/s. Treća stvar, nema SBB svugde optiku, to je rezervisano samo za gusto naseljene sredine. Nije svugde hi-tech. SBB je dobra firma ali su joj usluge nedostupne široko krugu kupaca. Zbog toga nije velika firma i ne može se meriti sa Telekomom. Svaki pokušaj poredjenja na tržišnom učešću je smešan. Veoma mali broj ljudi u Srbiji nema fiksni telefon i to su uglavnom korisnici SBB-a ali to je mizerno mali broj. Ogromna većina koristi i poseduje fiksni telefon kod Telekoma. Inače nisam stručnjak ali ja mislim da fuksni telefon kod Telekoma i fiksni kod SBB-a nisu isto. Verovatno da je fiksni kod SBB-a ustvari IP telefonija. To nije isto što i 'Halo Požega' kod Telekoma. Što će reći mislim da kad nema interneta nema ni fiksnog telefoma. Kod telekoma nema veze dal imaš internet ili ne ti uvek imaš fiksni telefon. Al nek me neko ispravi ako grešim.
SBB ima brži internet od Telekoma ali samo zato jer je Telekom veća firma i sporije širi nove tehnologije. Megabox je dobra stvar ali nije svima dostupan jer još uvek ima imbecila koji tvrde: ja sam im platio 50Mb/s a oni mi isporučuju 40Mb/s. E zbog takvih Telekom ne širi svoj mega box. Druga je stvar što taj i ne zna šta će mu to uopšte i kad ga pitaš da ti opiše razluku izmedju 10Mb/s i 40Mb/s on će ti reći da sasvim sigurno brže otvara facebok! E zbog takvih indijanaca Telekom ne sme da omasovi mega box.
Najače oružije Telekoma a to nema SBB je njegova mobilna komponenta u BOX paketu. Tu ih je Telekom pokopao, to je stvar koji SBB nikad neće moći da prevazidje. Može da daje i 5Gb/s brzinu interneta sve to pada u vodu kad nema mobilni u paketu. Eto to je moje mišljenje a vi me ispravite ako grešim.

@banacanin, to sam i ja rekao za ovo zadnje, adut koji je toliko jak, na žalost, da se možda zbog toga i ne cimaju oko usavršavanja iptv-a. Ukidanja globe za dodatni stb uređaj na primer, što je po meni stvarno pilićarski od telekoma, mislim, ako može jedan sbb da pruži tu mogućnost po ceni jedne pretplate, mogu i ovi, ali neće. Pa da ubace par udarnih kanala koje vidim ima na sbb-u, + još neki hd, i sa ovom trenutnom cenom od 3600 za mega boks koji je u rangu gold paketa, bi jeli sbb za doručak, ovako, za cenu ga telekomov paket svakako jede, ali sbb ima boljih kanala i bolji net. Saberi, oduzmi, ostaje da je telekom duplo povoljniji za ne toliku razliku u kvalitetu usluge.

Није лако да се пореде Телеком и СББ. Ако се гледају некакви слични пакети, онда је Телеком у горој ситуацији по питању покривености Србије. Много више има СББ корисника који могу да имају велике пакете него оних код којих може VDSL. Да поредиш СББ и ADSL баш и не иде, где може да се пореди минимални пакет 25/2 (па до 100/3,5) са максималним и јединим ADSL-ом од 10/1?

СББ не да нема свуда оптику него је има само у крајевима где је запретила конкуренција тј ТТ и можда још негде. Занемарљиво па се и не помиње али ... велике брзине и нису везане за оптику. Једино мало бољи сигнал и минимално бољи upload. Па и Телеком има оптику ту и тамо али је и то за сада занемарљиво. Надам се да ће овдашња (exe-net) понуда оптике да натера и остале да то убрзају.

Фиксна телефонија је лоше одрађена у СББ-у, може то и боље али ваљда неће да улажу у нешто што се све мање користи. Мана да нема телефонирања кад нема кабловског сигнала али и кад нема струје у згради може да се реши али СББ има змије у џеповима ... као што сам већ помињао ... па неће да дају паре где не мисле да баш морају. Ипак, ти пропусти се лако превазиђу пошто већина има мобилни па није толико критично. Мени је до јануара фиксна била скоро обавезна, сада више није. Погледао сам, у мају сам имао 4 позива, у априлу само један, у марту 8 ... могао бих и без фиксне али остављам пошто ипак и неко зове мене па да ме не јуре по мобилним. :)

Ограничење брзине код Телекома је ипак одређено технологијом, ADSL не може баш да извуче неку брзину док се VDSL тек шири па ће за неко време да буду и боље понуде а када укапирају да је оптика још боље решење, биће и Телеком конкурентнији. Још нешто, Телеком се појавио као ADSL провајдер а то није смело да се деси. Они су имали ПТТ као провајдера и никако нису смели да понуде и ту услугу али ... ето, понудили су. Због осталих провајдера који зависе од њих, што због линија, што због линка, они имају веће цене него што би могли. Па сутра би могли да преполове цене и тако униште остале ADLS провајдере али је вероватно то неки договор.

СББ може да понуди и мобилну телефонију, чак су то најављивали пре пар година а његова ћерка (или је ипак сестра) фирма у Словенији одавно нуди и ту услугу. Да ли су ови наши неспособни или то ипак није довољно пунило џепове немам појма, једино видим да СББ баш баш успорава. Можда то раде намерно да би на јесен опет направили бум акцију и задржали постојеће кориснике.

Оно што се превиђа јесте аналогна телевизија коју Телеком нема. Није свима довољно да имају на једном телевизору дигиталну а на осталим ништа па би то могло да се рачуна као нешто што ће да анулира предност мобилне телефоније.

Могло би све да се стави на папир и пореде слични пакети, Телеком би ту био бољи али онда остају следећи много бољи и скупљи СББ пакети које Телеком не може да понуди.

Da sa vwcinom sto si rekao se slazem samo ne sa tim sto kazes kad shvate da je optika bolja kao da oni to ne znaju veruj mi neki su zavrsavali fakultete i znaju ali nije to bas tako lako u velikim firmama drzavnim uvek ima neciji tudj interes da se stiti jer svi znamo ko sustinski upravlja JP-a!!!

Знају то и у СББ-у па не мењају коаксијалце за оптичке каблове док год могу да троше постојећу инфраструктуру и опрему. Иако могу, до сада су велики број чворишта повезали оптичким кабловима али остаје онај последњи корак. За њега чекају озбиљан разлог, рецимо неку конкуренцију. Телеком би такође морао да мења све па је можда и очекивано да то раде у објектима који се тек праве а извођач је планирао тако нешто. Не знам колико је где покривено, овде знам само за једну зграду која је од старта припремана и сада има фул Телеком отпику. Како би иначе сада довлачили оптику до станова? Чак и овај припремни корак, оптика до истурених степена и онда могућност да се уведе и VDSL иде споро, замисли да су радили и даље од тога па после истуреног степена развлачили оптичке каблове до станова. Можда би тек 10% од досадашњег посла завршили.

СББ има лакши посао, ако се не варам они раде FTTB а не FTTH па би имали мање посла а и опрема не би морала да се много мења ... па ипак то још не раде. Зато ћу ја 90% да променим оба за једног који већ ради FTTH. ;)

Generalno se i ja slažem, nego mi nije jasno što samo pominjete sbb fiksnu kako ne radi kod nestanka struje, a taj problem ima svaki bežični telefon zbog baze, osim ovih old school koji su na brojčanik. Inače, kod mene u kući ga niko mesecima ne koristi.

Знају то и у СББ-у па не мењају коаксијалце за оптичке каблове док год могу да троше постојећу инфраструктуру и опрему. Иако могу, до сада су велики број чворишта повезали оптичким кабловима али остаје онај последњи корак. За њега чекају озбиљан разлог, рецимо неку конкуренцију. Телеком би такође морао да мења све па је можда и очекивано да то раде у објектима који се тек праве а извођач је планирао тако нешто. Не знам колико је где покривено, овде знам само за једну зграду која је од старта припремана и сада има фул Телеком отпику. Како би иначе сада довлачили оптику до станова? Чак и овај припремни корак, оптика до истурених степена и онда могућност да се уведе и VDSL иде споро, замисли да су радили и даље од тога па после истуреног степена развлачили оптичке каблове до станова. Можда би тек 10% од досадашњег посла завршили.

СББ има лакши посао, ако се не варам они раде FTTB а не FTTH па би имали мање посла а и опрема не би морала да се много мења ... па ипак то још не раде. Зато ћу ја 90% да променим оба за једног који већ ради FTTH. ;)
Pa ko kaze da u SjBBu ne znaju ja to nisam rekao ali si ti to rekao za zaposlene u TS.

Generalno se i ja slažem, nego mi nije jasno što samo pominjete sbb fiksnu kako ne radi kod nestanka struje, a taj problem ima svaki bežični telefon zbog baze, osim ovih old school koji su na brojčanik. Inače, kod mene u kući ga niko mesecima ne koristi.
Pa bezicni telefon nema veze sa infrastrukturom TS ona radi i dalje a druga je stvar da li korisnik izabere bezicni to nema veze sa TS.
Jos nesto postoje telefoni(imam ga ali se ne koristi) koji su na brojeve i slova sto bi se reklo kao bezicni a imaju i da biras pulsno/tonsko biranje pa eto opet nisu u pravu ako kazes da su samo stara skola telefoni u mogucnosti da rade nisu ima novih telefona koji mogu tako da rade nema znaci da se vrte brojwvi vec ih kucas kao sto to radimo na bezicnom a + imaju i pulsno biranje.

Opet pričate napamet:

Kod VDSL-A kad nema struje nema ni fiksnog telefona a tendencija je da svi pređu na VDSL.Plaćamo telekomu fiksnu pretplatu koja je u novčanom smislu jednaka rati za kupovinu telefonske linije ,što znači da im konstantno plaćate ratu za telefon sve dok ga imate!!!!!!! i još nemate signal kad nestane struje.

Ako sam milion puta napisao da SBB ima 53% kablovskih korisnika a telekom samo 15% to znači da velika većina građana ima pristup ili potencijalni pritup SBB-ovom najmanjem paketu kako neko napisao od 25/2 a o tome većina telekom kosrisnika može samo da sanja.

Neko kaže da najveća prednost box paketa je mobilna tarifa,jeste ali ona nije iskorišćena kako treba već je kod zadnje promene značajno degradirana na štetu korisnika.

Kažu sbb se uspavao u zadnje vreme,kako se uspavao kupovinom EUNETA?????

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno