Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ja juce zvao i dobio 19813 da odjavim i rekose mi kao novom korisniku ce vam biti automatski iskljuceno na kraju meseca!Lepo je tri puta pitam da mi posle ne naplate i ona mi rece da mi je kao novom korisniku automatski ukljucen HBO i da se automatski iskljucuje.Ugovor sam potpisao 03.02.2015. pa ajde da vidimo i to cudo!

jati nebi preporucio da cekas , svece oni to dati naplate garantovano nema kod njih automatski deaktivacija nego samo aktivacija ,

nego idi odmah u poslovnicu i trazi dati iskljuce ,

Или још боље напиши мејл и онда имаш писани траг за случај да покушају да ти наплате. Мени су тако сторнирали део рачуна када су ми наплатили ХБО иако је био тог месеца на акцији за оне који су активирали путем ТВ менија.

Или још боље напиши мејл и онда имаш писани траг за случај да покушају да ти наплате. Мени су тако сторнирали део рачуна када су ми наплатили ХБО иако је био тог месеца на акцији за оне који су активирали путем ТВ менија.

sta je sve potrebno od informacija da bi otkazao paket?
email im je [email protected] ?

Evo sad dobijam mail:

Obaveštavamo Vas da je Vaš zahtev za deaktivaciju HBO paketa prosleđen nadležnoj Službi na realizaciju.

:d

И мени су сутрадан одговорили, ваљда треба да прође 24 ч.
Zahvaljujemo se na vremenu koje ste izdvojili kako biste nam se obratili.

Ovim putem Vas obaveštavamo da smo po Vašem zahtevu evidentirali naloge za ukidanjem dodatnih usluga HBO On Demand i HD, kao i dodatnog HBO paketa.

Je.. vas HBO.Imate temu iptv pa tamo placite.
Ja lepo nisam uzeo to njesra i ne boli me glava.
Boli me glava od rutera a niko da pomogne.

Je.. vas HBO.Imate temu iptv pa tamo placite.
Ja lepo nisam uzeo to njesra i ne boli me glava.
Boli me glava od rutera a niko da pomogne.
ako vec do sad nisi ukapirao, tebi sem telekoma niko ne moze da pomogne. Jedino sto mozes je da probas da kupis bolji ruter od tih huawei raspalih polovnih krsina koje uvaljuju svim zivim korisnicima. Prosto i jednostavno - ti ruteri su cesto drkani od strane glupih seljaka koji su raskantali rutere koji su ionako nikakvi.

Sta je kod tebe. Imas relativno dobre parametre, s tim da imas sum na liniji koji pravi izvesne probleme. To se ispoljava tako sto ti pukne konekcija s vremena na vreme ili stb izbubi sliku,ali kad promenis kanal ona se vrati. Mozda ponekad slika i secka.

Verovao ili ne, to je skoro sasvim NORMALNO stanje. Delis svoj adsl sa jos 1000 drugih korisnika. Ako zivis u kraju gde se recimo na 50% televizora gleda Arena 1, ona ce ti seckati. Kod mene je to Prva tv, koja je do skoro stalno izbacivala error, a sad izgleda da su neki prestali da gledaju ili su odjavili iptv iz komsiluka sa zajednickog servera i ta greska se vise ne javlja. Poenta je da ovde ne mozes NISTA da ucinis.

Kad citas ovde dokone tipove sa VDSLom, koji ih je usro jer zive blizu centrale, ne uzimaj to za ozbiljno, jer na njihovoj mrezi (vdsl) nema puno korisnika i radi im net stabilno, al kad se prosiri, imace i oni probleme koje imaju i obicni korisnici adsl. Sto je sad nebitno...

Ja sam te probleme (gubljenje interneta, restart stb uredjaja, nema signala ili signal secka) resio posle 1 godinu i 3 meseca. Ti jedino mozes da trazis da ti smanje malo download, i da tako malo probas da ublazis efekat koji u povremenim peakovima tebi desinhronizuje net i s**** vezu. Nema to nikakve veze sa tim koliko ti licno opteretis svoj net. To ima veze sa tim koliko svi korisnici zajedno na tvojoj centrali opterete servere. Dakle, nemocan si.

Ako mislis da ces promeniti nesto uzimanjem drugog provajdera, mozda se gorko kajes posle, jer moze da se desi da te ostave na istoj parici i nista. A mozda ti i promene parametre, sto je vrlo moguce, pa osetis poboljsanje, ali jedno je sigurno - pravila nema. Pitaj komsije, raspitaj se sta koriste, ako nemas info, idi u te info centre pa se raspitaj sta, kako, smaraj, laktaj se, zovi podrsku... Samo tako mozes pomoci. Ovde ti niko ne moze pomoci.

Iptv mi je radio perfektno do promene rutera od kad pomalo secka.
Ljudi koji su dalje od centrale nemaju probleme a ja koji sam blizi eto imam.
Jedan od njih cak ima iptv na dva tv-a.

Poslednja izmena:
Promeni ruter onda, vec znas problem, resenje od tebe zavisi. Sreca je kad sam mozes da resis problem a ne da cekas visu silu. Ili trazi telekomu nov, al to vidi kako ces... Uglavnom cirkulisu izakani modemi i ne menjaju ih tek tako na rec vec traze prvo odobrenje od tehnicara.

Ljudi, treba mi vase misljenje.

Uzela sam sa mojima Box 3 paket (IPTV, internet i fiksnu) i bila sam iznenadjena cinjenicom da moramo sami da instaliramo sve. Ja nisam toliko tehnoloski zaostala, ali mi nije bilo sve jedno. Nekako smo sklopili sve, medjutim, nista nije radilo. Ruter ne reaguje, pokazuje samo da je upaljen u struju i to je to. IPTV ne radi isto zbog njega. Cenim da je to zato sto je ruter los, posto vidim da se svi zale da uvek imaju problema sa tim. Zvala sam, zalila se, sad kao cekam njih da provere da li je sve okej, ako ne, dobijam novi ruter. Ceo dan se mlatim oko ovog, ispizdela sam. Neverovatno mi je da ne mogu da posalju coveka da poveze sve za 5 minuta. Toliko bi mu trebalo sigurno. Kablovi kratki, morala sam da kupujem novi UTP kabl jer je ovaj sto sam dobila previse kratak. Mlacenje ceo celcati dan, a nista napravila nisam.

Medjutim, sada mi se javila nova nedoumica. Mi imamo tri televizora u kuci i doplatili bismo za dva. Da li to znaci da ako budem imala tri televizora ukljucena u ruter, svi oni ce da mi crpe brzinu i net ce da bude los? Ili ne? Ne znam kako to ide. Treba mi brz net, ne ispot 5 Mb/s, a upload ne ispod 0.50 Mb/s, a sad sve strepim da ce da bude i gore. Nisam jos ni krenula da koristim Box paket, a vec stres i problemi. :(

Ljudi, treba mi vase misljenje.

Uzela sam sa mojima Box 3 paket (IPTV, internet i fiksnu) i bila sam iznenadjena cinjenicom da moramo sami da instaliramo sve. Ja nisam toliko tehnoloski zaostala, ali mi nije bilo sve jedno. Nekako smo sklopili sve, medjutim, nista nije radilo. Ruter ne reaguje, pokazuje samo da je upaljen u struju i to je to. IPTV ne radi isto zbog njega. Cenim da je to zato sto je ruter los, posto vidim da se svi zale da uvek imaju problema sa tim. Zvala sam, zalila se, sad kao cekam njih da provere da li je sve okej, ako ne, dobijam novi ruter. Ceo dan se mlatim oko ovog, ispizdela sam. Neverovatno mi je da ne mogu da posalju coveka da poveze sve za 5 minuta. Toliko bi mu trebalo sigurno. Kablovi kratki, morala sam da kupujem novi UTP kabl jer je ovaj sto sam dobila previse kratak. Mlacenje ceo celcati dan, a nista napravila nisam.

Medjutim, sada mi se javila nova nedoumica. Mi imamo tri televizora u kuci i doplatili bismo za dva. Da li to znaci da ako budem imala tri televizora ukljucena u ruter, svi oni ce da mi crpe brzinu i net ce da bude los? Ili ne? Ne znam kako to ide. Treba mi brz net, ne ispot 5 Mb/s, a upload ne ispod 0.50 Mb/s, a sad sve strepim da ce da bude i gore. Nisam jos ni krenula da koristim Box paket, a vec stres i problemi. :(
Imao sam slican problem sa instalacijom mada ja koristim Box 2.Zvao sam ih jedno 5 puta i na kraju su dosli i ispostavilo se da nisu povezali kako treba opremu u centrali.Sto se tice brzine interneta televizija utice dosta na brzinu interneta.Meni su rekli da je za normalan rad televizije neophodna brzina od bar 6 mb/s e sad ako planiras da prikacis jos 2 tv-a na isti ruter moze biti problema sa brzinom.Pretpostavljam da si vec potpisala ugovor sa njima i to je greska po meni,trebala si da im kazes da ti daju opremu da prvo vide mozes li da imas IPTV u punom sjaju.Zovi ih i kazi im da dodju da pogledaju opremu.Gnjavi ih dok ne dodju[emoji4]Onda ces tek videti mozes li ili ne.Ako IPTV ne radi kako treba trazi raskid ugovora ako nisi zadovoljna brzinom.

Vidi u ruteru paremetre šta prijavljuje/procenjuje za maximalan moguć downstream. Mada čak i da možeš da izvučeš 20 Mbps (realno verovatno oko 18) opet je to već jedva dovoljno za situaciju gde rade 3 IPTV-a istovremeno + da ti tad net izvlači bar tih 5 Mbps.
Realno bi za toliki broj TV-ova poželjno bilo da si na VDSL paketima tj Megabox-u, ukoliko za to postoje mogućnosti.
Ako ne verovatno ćeš morati da vodiš računa i gasiš bar jedan od tri IPTV STB kad se ne koristi.

Pa u ovom paketu net je do 10 Mb/s, bilo bi lepo da je do 20. :D Ali odlucila sam sa mojima da ostanemo na ovom osnovnom paketu sa jednim televizorom, a na ova dva ce da ostane SBB kablovska. Ne pada mi na pamet da na ovaj ruter prikljucim jos dva televizora i da gledam kako mi se internet muci da otvori Google. :D

Bitno je koliko linija može maximalno da izvuče od tog teorijskog maximuma od 24 Mbps. Jer to je protok koji dele IPTV i net, oni samo podese koliko max može net da povuče a ostalo ti je dostupno za IPTV. Znači ako linija može da izgura npr 16 Mbps onda imaš da istovremeno gledaš neki HD kanal na IPTV-u i da istovremeno net izvlači skoro pa tih 10, ili 2 IPTV da gledaju SD kanale plus net da radi ok.

Aaa, kad kazes linija mislis na telefon? Ipak sam malkice tehnicki zaostala. :D Pa to, 2 televizora i nije strasno, ali vec tri...

Pa da, 3 je već malo nezgodno i u da si odmah pored centrale opet bi verovatno morala da dežuraš i gasiš 1 STB uređaj da ne vuče net za bzvz a tebi se net na kompu raspada.
Ja imam 20 Mbps paket (17.3 u praksi) pa će biti tesno kad svi "najaše" 2 TV-a i 2 do 3 kompa.

Jeste telefonska linija tj parica. U zavisnosti od udaljenosti od centrale i kvaliteta "parice", odnos šuma, signala, slabljenja signala ti je maximalna moguća brzina koju možeš da ostvariš. Obično ruter stranica (na 192.168.1.1 adresi verovatno) kad se loguješ ima status i tu mogu da se vide razni parametri između ostalog i to koliko ruter "misli" da tvoja telefonska linija može maximalno da izvuče.

Pa onda na osnovu toga znaš da li i koliko dodatnih IPTV STB da tražiš od Telekoma. Mada će ti o oni verovatno reći odmah da li možeš da dobiješ još 2 ili to tako nema šanse da radi.

mozda ti daju vdsl modem da bi to sve radilo, ako imas tehnickih mogucnosti. ali za pocetak da ti ovo nameste da radi..

Uvek se treba dobro raspitati pre nego što potpišeš ugovor... Možda nisi tehnički potkovana, ali ima nas koji jesu i tu smo da pomognemo. Ovi iz Telekoma jedva čekaju da uvale ugovor pogotovo tehnički nepotkovanim korisnicima, a u ugovoru se oni fino ograde od svega.

Mali off: Zar je Telekomov IPTV bolje rešenje od SBB kablovske?

@mali off: nece taj sbb da se "prosiri" cime sustinski stite monopolske pozicije, i time direktno drze vise cene i pritom ostvaruju maksimizaciju profita sa minimum ulaganja. Da skratim, bar 60% naroda nema tehnicke "mogucnosti" za sbb. Nije iptv bolje resenje od sbb kablovske vec se davljenik hvata i za slamku kad nema drugo. Mada uvek ima oprecnih misljenja

Nece oni ni da ti daju da uzmes tri rutera ako ,tehnicke mogucnosti to ne dozvoljavaju.

Mali off: Zar je Telekomov IPTV bolje rešenje od SBB kablovske?

Raspitivala sam se i za Trio Gold paket, ali mi je zbog posla hitno trebalo da odmah dobijem brzi net (sad imam kod SBB-a, 6 Mb/s), tako da mi je Telekom zvucao fino. SBB-u treba nedelju dana da se sve to fiksira i sredi, prebaci broj itd, i onda nisam smela da cekam. Da ne pricam sto moji dosta koriste fiksni i vise im se isplati da imamo broj kod Telekoma nego kod SBB-a, oni fiksnu jos nisu ustalili, a kamoli usavrsili.

Inace su dosli iz servisa, i covek mi zamenio ruter. Ovaj moj kao skroz nov, a ne radi. Stavio mi neki koji izgleda starije, on radi. Nervira me sto nije skroz novo sve, ali bolje da radi kakav god da je.

Inace su dosli iz servisa, i covek mi zamenio ruter. Ovaj moj kao skroz nov, a ne radi. Stavio mi neki koji izgleda starije, on radi. Nervira me sto nije skroz novo sve, ali bolje da radi kakav god da je.
I ti si zbog nedelje čekanja više kod SBB-a vezala ugovorom od dve godine na ADSL i IPTV? Šta je bio problem da kod SBB-a uzmeš i taj fiksni bez prenosa broja pa makar ga ne koristila? Imala bi puno brži Net nego što imaš ovde...

Ma trebala je da ostavi fiksni sa telekomom i uzme sbb. Do tad je mogla i nekakav adsl da uzme bez ugovora jedan mesec ako je vec tolika frka. Za tv ne verujem da je frka par dana da se zrtvuje... Sta da se radi, steta sto nemaju svi pristup sbbu.

Vrh Dno