Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

^ ma to je sve na koga naletis kao i za sve ostalo sta ti treba (popust npr) neko ce kao nov korisnik da dobije 12 meseci po dinar, a neko 16 :D

Imam neke nedoumice oko mtel minuta pa ako moze neko da mi razjasni...
Imam box 4 i omoriku m sa neogranicenim mtel sms i minutama.
Posto treba da putujem za C. Goru na nekoliko dana interesuje me da li mogu da se mtel minute koriste za pozive ka Srbiji?
Takodje imam i 16 gb interneta u zoni 0, da li se oni mogu koristii u C, Gori, takodje i one gb iz roming dodatka?
Ako mogu na koju mrezu treba da se nakacim kad sam u C. Gori ?
Da li treba da bude omogucen roming u podesavanju telefona?

Za pozive ka Srbiji ti sigurno neće ništa naplatiti, a iz nekih razloga uvek su prvo skidali prvo te minute iako su pozivi iz Zone 0 ka Srbiji neograničeni ako su takvi i kod tebe u paketu. Tih 16 GB je upravo za zonu 0, a u nju se računa CG. Kači se na mtel mrežu i moraš da omogućiš roming i za podatke.

Poslednja izmena:
Meni tek juče stigao korigovani račun za mart posle više od mesec dana od reklamacije, a za april još čekam, prigovor podnet 5 maja. Oba puta naplatili dokumentarni paket.

Meni nisu naplatili ništa od besplatnih paketa.. ali ja nisam hteo sam da aktiviram preko aplikacije nego sam ih smarao na mail da oni to urade (čak i zamenu već aktiviranog) i sve je prošlo bez naplate.

Da li je možda pametno da deaktivirate sve te pakete ručno (ako je moguće preko irisa) pa potom zovete njih da vam aktiviraju? Možda im to resetuje sistem i prestanu da vam naplaćuju dodatke?

Čitajući ovde samo neki prigovori i problemi. Ima li neko da je zavodovljan sa uslugom, pošto sam razmišljao da pređem na neki box paket? Imam SBB na drugoj adresi i sve radi super. Nadam se da će ostati tako kako su dobili nove vlasnike...
Ja nikad nikakav problem za 11 godina. Prezadovoljan box 4 zlatni za 3750, nema sta nemam i sta nije neograniceno roaming 6GB ma ako krenem bas sve da nabrajam 3 dana pisanja.
Znači da gledam samo net i fiksni i da eventualno uglavim mobilni. TV mi nije bitan, to se ne gleda uopšte.
Ima već 7-8 godina kako sam otišao od mts-a i nisam imao tih problema sa računima. Sećam se da ih je bilo. Iskreno, ako će to da se dešava, odustajem odmah po cenu da je dosta povoljnije. Jer vreme uloženo na žalbe može mnogo kvalitetnije da se potroši...
Nece se desavati, ne bi bar trebalo, ja nikad nikakav problem sa racunima za 11 god nisam imao.

Imam neke nedoumice oko mtel minuta pa ako moze neko da mi razjasni...
Imam box 4 i omoriku m sa neogranicenim mtel sms i minutama.
Posto treba da putujem za C. Goru na nekoliko dana interesuje me da li mogu da se mtel minute koriste za pozive ka Srbiji?
Takodje imam i 16 gb interneta u zoni 0, da li se oni mogu koristii u C, Gori, takodje i one gb iz roming dodatka?
Ako mogu na koju mrezu treba da se nakacim kad sam u C. Gori ?
Da li treba da bude omogucen roming u podesavanju telefona?
  • kada si u Crnoj Gori svi pozivi i SMS u okviru Zapadnog Balkana (CG, BiH, Makedonija, Albanija) su besplatni bez obzira kojoj mreži pripadaju.
  • 16 Gb interneta u zoni 0 koristiš u bilo kojoj mreži u CG mada će po automatizmu da se "kači" na mtel i moguće da neće moći ni da se "kači" na drugog provajdera. Nakon potrošenih 16Gb tarifiranje je 1 MB = 1 RSD
  • Nisam siguran da li se, nakon potrošenih Gb iz zone O, koristi Gb iz roming dodatka
  • U podešavanju telefona je potrebno omogućiti prenos data podataka u romingu.

Za pozive ka Srbiji ti sigurno neće ništa naplatiti, a iz nekih razloga uvek su prvo skidali prvo te minute iako su pozivi iz Zone 0 ka Srbiji neograničeni ako su takvi i kod tebe u paketu. Tih 16 GB je upravo za zonu 0, a u nju se računa CG. Kači se na mtel mrežu i moraš da omogućiš roming i za podatke.
Za pozive nece naplatiti to je tacno, niti se skida ista ako imas neo mtel minute(moj slucaj recimo), tih 16 jesu i za CG ali se ne skidaju zapravo meni nista ne skidaju u BiH recimo kako zasto, ne znam. Bio pre 4 dana 22 od 22GB koliko imam za zonu 0.
I tako uvek kad idem u BiH zapravo RS automatski se kaci na Mtel mozda u federaciji skida ne idem tamo ali u RS ne skida bar meni, za CG ne garantujem njih bojkotujem od 2003 nisam krocio tamo pa ne mogu da tvrdim za KiM znam i tu mogu da tvrdim i za AL mogu da potvrdim da skidaju sa zone 0.
Da nek se nakaci mada ce se ja mislim automatski nakaciti na Mtel, a recimo od ovog meseca se bez problema kacis i koristis net u RS bez ukljucenog rominga za podatke meni za mts a i bratu tako na A1 kao i Yettel sluzbena bez problema se nakacila bez roaminga ukljucenog.
Kako zasto je to moguce od ovog meseca, ne znam al mi uspesmo sto ipak ne mislim da je dobro/bezbedno.

To ti je ono "pričaj kao kod kuće" i kada razgovaraš skida ti kao nacionalni saobraćaj dok se net koristi iz zone 0.

To sto diskutujete se zove mtel paket koji se ranije kupovao a i sad valjda moze da se kupi na tarifama u koji nije uključen

Na ženim broj(a on je u Mts-u) njoj nije nista skidano od minuta do GB, dok sam ja u Yettel-u i meni isto nisu skidali minute ali su skidali GB iz Zapadnog Balkana.

Odlicno, to mi je bilo nejasno. Znaci miran sam sto se tice poziva i sms-a iz C. Gore.
Malo nejasno objasnjenje na mts sajtu, pretpostavio sam da vaze ovi mtel minuti, ali bolje da pitam nego da me doceka lepi racunic..
sshot-2025-05-14-[1].jpg
Hvala vam na odgovorima.(y)

• Like
Reagovanja: iOS
Sve ti je to neograničeno samo je net ograničen na 16GB kao zona 0,ostali minuti su neograničeni kao sto i piše, bez brige putuj. 😁

Pa troši ti taj net jer mtel ima i u BiH i u Crnu Goru, dok zona 0 služi za druge zemlje balkana gde mts nema firmu a to je Makedonija i Albanija.

Pa troši ti taj net jer mtel ima i u BiH i u Crnu Goru, dok zona 0 služi za druge zemlje balkana gde mts nema firmu a to je Makedonija i Albanija.
Tako je, u prevodu sve je neograničeno u BiH, CG, Nemačkoj, Austriji itd. Samo nemam potvrdu za ovo zadnje dvoje
Ja sam preazodovoljan šta se sve dobija za ovu cenu (sa 50%) i optikom sam zadovoljan ali od kako su prodali infrastrukturu englezima, od tada nemam više signal kako treba u NS

Meni nisu naplatili ništa od besplatnih paketa.. ali ja nisam hteo sam da aktiviram preko aplikacije nego sam ih smarao na mail da oni to urade (čak i zamenu već aktiviranog) i sve je prošlo bez naplate.

Da li je možda pametno da deaktivirate sve te pakete ručno (ako je moguće preko irisa) pa potom zovete njih da vam aktiviraju? Možda im to resetuje sistem i prestanu da vam naplaćuju dodatke?
Meni su dečiji paket zamenili dokumenranim u poslovnici.

Za pozive nece naplatiti to je tacno, niti se skida ista ako imas neo mtel minute(moj slucaj recimo), tih 16 jesu i za CG ali se ne skidaju zapravo meni nista ne skidaju u BiH recimo kako zasto, ne znam. Bio pre 4 dana 22 od 22GB koliko imam za zonu 0.
I tako uvek kad idem u BiH zapravo RS automatski se kaci na Mtel mozda u federaciji skida ne idem tamo ali u RS ne skida bar meni, za CG ne garantujem njih bojkotujem od 2003 nisam krocio tamo pa ne mogu da tvrdim za KiM znam i tu mogu da tvrdim i za AL mogu da potvrdim da skidaju sa zone 0.
Da nek se nakaci mada ce se ja mislim automatski nakaciti na Mtel, a recimo od ovog meseca se bez problema kacis i koristis net u RS bez ukljucenog rominga za podatke meni za mts a i bratu tako na A1 kao i Yettel sluzbena bez problema se nakacila bez roaminga ukljucenog.
Kako zasto je to moguce od ovog meseca, ne znam al mi uspesmo sto ipak ne mislim da je dobro/bezbedno.
Soko tarife imaju aktiviran mtel plus paket gde ti je i net neogranicen u bosni i cg, baci pogled na ugovor - van ugovora se naplacuje 1700-1800 din

Imas posebno net u Zoni 0 al imas i mtel plus paket koji ne znam da li je vidljiv u aplikaciji a preko kog imas i neo net :D
Zato ti se nije skinulo nista od tih 22gb za Zonu 0 dok si bio kopre nedri - zato sam te citirao i odgonetnuo ti :D

Bio sam pre mesec dana u CG na mtel mrezi sa Omorika M paketom i mogu da potvrdim da su pozivi i SMS neograničeni kao u Srbiji a kad sam potrošio sav internet iz kvote za Zonu 0 i dalje sam imao neograničen internet zbog Net Boost dodatka (iz nekog razloga mi ni brzina nije bila smanjena), ista situacija i u Makedoniji na mreži Telekom MK, AP KiM na mreži IPKO i u Albaniji na mreži One, verovatno i u BiH ali tamo nisam bio od kad sam prešao u mts pa ne mogu da potvrdim
Korišćen APN gprswap

Ljudi nemojte zbunjivati čoveka sa Soko paketima. Lepo je čovek napisao da ima omoriku m i lepo pita da mu se razjasni šta to podrazumeva. Onda se počnu javljati neki entuzijasti koji nemaju taj paket i prepričavaju kako je njima: "Eto nisam ti odgovorio ali da se pohvalim".

@terzazak
Imaš neograničene pozive i sms prema svim mrežama u zoni 0, a internet imaš 16GB

@LFShadow0
To što si dalje imao neograničen net je očigledno bag zbog Netboost dodatka. Ne treba se pouzdati u to

Istice mi ugovor kroz dve nedelje sa SBB-om. I zadnjih godinu dana prvi put imam probleme sa internetom da stalno prekida i puca, nekad na par sekundi nekad po par minuta. Pa onda da od 600 megabita DLa nemam ni 100 megabita DL megabita na kompu, sve u svemu prilicno sam razocaran jer svaki put kad nazovem da rese problem, "rese ga" i vrati se kroz nedelju-dve.

Razmisljam da predjem na optiku i gigabit brzinu, Pa razgledam opcije. Na Novom BG-u sam i prisutni su konkurenti SBB, MTS i Orion. Sta je najbolje tu uzeti. Ja negde kapiram SBB ili MTS optika zbog televizije. Dok orion ima cak i 2 gigabita opciju, ali nisam siguran za njihovu televiziju, da li imaju aplikaciju ili samo STB.

Praktično ti je izbor MTS ili Orion, ako pričamo o optici 😃
U tom smislu možeš da pogledaš posebnu temu za MTS optiku i temu za Orion 😃

https://forum.benchmark.rs/threads/mts-optika-za-fizicka-lica.399537/

https://forum.benchmark.rs/threads/orion-telekom.229973/unread

Čak i temu za Orion i tvoju lokaciju

https://forum.benchmark.rs/threads/orion-telekom-parametri.393945/

Telekomova optika radi dobro, lično iskustvo, nemaš CGNAT, dešavalo se u nekoliko navrata da smanji brzinu interneta kad iz nekog razloga se obriše veći broj dozvoljenih mac adresa, ali su to rešavali u toku dana. Generalno ne mogu da se žalim kvalitet njihove optike, ali, koliko vidim, i Orionu taj deo dobro radi. Sačekaj da vidiš još neka lična iskustva.

TV ne komentarišem, ali to lako rešiš zasebnom online kupovinom, ako nećeš više kablova 😁

Ljudi nemojte zbunjivati čoveka sa Soko paketima. Lepo je čovek napisao da ima omoriku m i lepo pita da mu se razjasni šta to podrazumeva. Onda se počnu javljati neki entuzijasti koji nemaju taj paket i prepričavaju kako je njima: "Eto nisam ti odgovorio ali da se pohvalim".

@terzazak
Imaš neograničene pozive i sms prema svim mrežama u zoni 0, a internet imaš 16GB

@LFShadow0
To što si dalje imao neograničen net je očigledno bag zbog Netboost dodatka. Ne treba se pouzdati u to
Neograničen net bi svakako trebao da imam samo po sporijoj brzini (tome i služi net boost), jedini bag je sto nije smanjena brzina

Telekomova optika radi dobro, lično iskustvo, nemaš CGNAT, dešavalo se u nekoliko navrata da smanji brzinu interneta kad iz nekog razloga se obriše veći broj dozvoljenih mac adresa, ali su to rešavali u toku dana. Generalno ne mogu da se žalim kvalitet njihove optike, ali, koliko vidim, i Orionu taj deo dobro radi. Sačekaj da vidiš još neka lična iskustva.
Evo ja na Mts optici i totalno suprotno tako da nema pravila oko cgnat.

Prilozi

• CGNAT.png
    CGNAT.png
    15.5 KB · Pregleda: 37
Ako ima akvizitera za mts neka se jave, imam tv/net + 2 mob broja za prenos, neka vichu ako moze nesto ispod zita :)

Nazad
Vrh Dno