Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Društvo, imam Soko Lite tarifu i kupljen telefon uz nju, da li neko zna da li bih mogao da dobijem aneks ugovora i da pređem na neki BOX 4?
Ako znači info, za Soko Lite imam do decembra 50% popusta (akcija pred Novu godinu).
MOžeš da pređeš ali gubiš benefit za postpaid. Plaćao bi Box4 potoj dogovorenoj ceni plus ratu za telefon

Drustvo kada sam sklapao ugovor za box 4 plavi lite, oktobra 2022, bilo je dogovoreno 18meseci po 1 din,ostatalih 6 meseci po 5199 din.
Sada je doslo tih 6 meseci i stize mi racun od 5899din.
Da li se preostalih 6 meseci gleda po trenutnoj ceni koja je na trzistu, ili po tadasnjoj iz 2022?
Hvala

Ističe mi ugovorna obaveza 19.07., dogovorio sam da pređem u SBB, pa bih da odem da im najavim raskid ugovora čim istekne ugovorna obaveza.
Koliko je kod MTS-a otkazni rok?
BTW, od SBB-a sam dobio sledeće:
EON FULL sa fiksnom 400/30 (+100), MASH free, 12 meseci 1 din., 12 meseci full cena.

Znači odem tog dana kad mi ističe ugovorna obaveza, vratim im opremu, potpišem raskid i to je to.

@RingeRaja Ne baš. Tj kako kad 😂😂😂 Zvanično im je procedura da kad odeš podneseš zahtev za raskid moraš da sačekaš "par dana" da te zovu telefonom i nude "pogodnosti" da ostaneš kod njih, pa tek kad pozovu i to odbiješ da se onda zahtev finalizuje i onda vraćaš opremu. I naravno naplate ti tih "par dana" korišćenja po ceni bez ugovorne obaveze.

Meni svojevremeno 2020. nisu ni dozvolili da "najavim raskid" kad sam bio u poslovnici tipa 15-ak dana pred istek UO, nego tek kad je istekla UO išao ponovo. Pa posle još jednom da vratim opremu.

Posto mi istice ugovor sa MTS i uzecu IDP,dali cim uzmem IDP raskinem ugovor u poslovnici,i isplatim sve,dali mi isti dan gase internet cim isplatim ili sutra dan ?
Drustvo kada sam sklapao ugovor za box 4 plavi lite, oktobra 2022, bilo je dogovoreno 18meseci po 1 din,ostatalih 6 meseci po 5199 din.
Sada je doslo tih 6 meseci i stize mi racun od 5899din.
Da li se preostalih 6 meseci gleda po trenutnoj ceni koja je na trzistu, ili po tadasnjoj iz 2022?
Hvala
Povecane su cene paketa u medjuvremenu,meni bila dogovorena cena za Box 3 (3500),zadnjih par meseci (4600)

@RingeRaja Ne baš. Tj kako kad 😂😂😂 Zvanično im je procedura da kad odeš podneseš zahtev za raskid moraš da sačekaš "par dana" da te zovu telefonom i nude "pogodnosti" da ostaneš kod njih, pa tek kad pozovu i to odbiješ da se onda zahtev finalizuje i onda vraćaš opremu. I naravno naplate ti tih "par dana" korišćenja po ceni bez ugovorne obaveze.

Meni svojevremeno 2020. nisu ni dozvolili da "najavim raskid" kad sam bio u poslovnici tipa 15-ak dana pred istek UO, nego tek kad je istekla UO išao ponovo. Pa posle još jednom da vratim opremu.
Ja ću tog dana kad mi ističe UO otići u poslovnicu, odneti im opremu i ne izlazim dok ne potpišem raskid. Nema šta da mi nude tada, 3x sam ih zvao i nisu mi ponudili ništa posebno, dobio sam od SBB-a super ponudi i to je to, ćao zdravo.

Ja ću tog dana kad mi ističe UO otići u poslovnicu, odneti im opremu i ne izlazim dok ne potpišem raskid. Nema šta da mi nude tada, 3x sam ih zvao i nisu mi ponudili ništa posebno, dobio sam od SBB-a super ponudi i to je to, ćao zdravo.
Samo što SBB nema optiku i nikad se ne bih vraćao na koaksijalni kabl. Te, ne radi ovo, te ne radi ono, te veliki ping, te šumovi zato što komšija koristi stari televizor u zgradi, pa vraća signal... Čega sam se sve naslušao i na kraju preporodio od kako je optika došla. Ne da radi, nego ping 1, a udaljen sam optičkom vidljivošću 4km od centrale. Optika je optika i vredi i dati veće pare ako to sve radi, jer nikada nećeš moći dobiti kao nekada za manje para dosta usluga. Ide se na još veće cene svake dve godine, a ponuda što siromašnija... Nema konkurencije da može da parira sa linkom, jer svi drugi uzimaju primarni link od njih. U početku SBB je to radio od Rumuna dok im nisu isekli kablove u okolini Kragujevca za optiku gde su svi ostali bez neta par sati... Od tada samo Telekom prodaje net svima.

@s4m3m4n U Srbiji što se magistralne optike tiče postoje bar nekoliko firmi koje imaju što osvetljena što neosvetljena vlakna, i mogu se iznajmiti, neke od njih su:
  • Cetin
  • Connexio
  • SBB
  • Telekom Srbija
  • A1 Srbija
  • Sat Trakt
...

Kroz te optičke kablove, dosta provajdera su povezani sa raznim međunarodnim peer-ovima.

Nema ni govora o tome da samo telekom svima prodaje "internet".

Hvala za info. Znam da kad god se nađem negde na terenu, kaže nemamo drugu opciju nego Telekom. Drugi provajderi po manjim gradovima uzimaju net od Telekoma, pa sam iz tog iskustva izneo mišljenje. Dobro je da postoji i druga strana zbog konkurencije i nas sitnih riba u moru plavom. :D

Samo što SBB nema optiku i nikad se ne bih vraćao na koaksijalni kabl. Te, ne radi ovo, te ne radi ono, te veliki ping, te šumovi zato što komšija koristi stari televizor u zgradi, pa vraća signal...
Takodje, ističe i meni mts i uzeo bih sada sbb, ali on jedini kod mene nema optiku tako da otpadaju jer nema šanse da se vratim na coax...
Iskreno mts sjajno radi, ne bih ni menjao ali zavisi sve od drugih ponuda, pa i samog mts-a, mislim da bih na 50% 24m nastavio opušteno sa mts.

OD Sutra 4K Kanali na MTS-u. SAMO OPTIKA I SAMO Skywort kako sam inicijalno čuo (ovo je podložno promenama). ARENA, EUROSPORT I JOŠ PO NEKI KANALI KOJI TO MOGU

Hvala za info. Svakako je to veliki napredak i mislim da je bilo krajnje vreme.

Баш лепа вест. Већ видим сутра рестарт боксова на 5 мин. :)

image.jpg
Da ne bude da bezveze pitam🙂
Ima dva q11 ali realno tek ako se bude videla neka razlika. Nema se 4k televizor 🙂

Vrh Dno