Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

žpogrešio je prodavac u poslovnici verovatno je nov , generalno je i kod njih konfuzno. Telekom ima 2 cene osnovnu i benefitnu, box4 ima benefitnu cenu i to je cena sa sajta. Osnovnu cenu plaćaju svi novi korisnici kada se prijavljuju za nove usluge i to za sve pakete osim box 4.
Tako da bez brige. Pročitaj ugovor pre instalacije da budeš siguran ali pričam ti provereno
Hvala puno na ovim informacijama!

Ističe mi Box4 plavi lite za manje od mesec dana. Upravo sam zvao 0800100100 i njihova ponuda za produženje ugovora je prvi mesec 50% manji racun, posle toga 5.600din. Sacekacu da istekne U.O i prelazim u Yetel.

Kako da se otkacim od telekoma stalno zovu i nude box paketi tj za televizor? kanali itd
Jer ovi provlacu kablovi za opticki internet

Ističe mi Box4 plavi lite za manje od mesec dana. Upravo sam zvao 0800100100 i njihova ponuda za produženje ugovora je prvi mesec 50% manji racun, posle toga 5.600din. Sacekacu da istekne U.O i prelazim u Yetel.
Zovi na 064/733 ili šalji mejl. Traži jednostavno bolje beneficije.

Meni za dva meseca ističe box 4 crveni, vdsl, ''ovih'' dana uvode optiku, kopaju, bušU, provlače kablove. Da ako to završe pre nego što isteknu ta dva meseca pa da vidim šta i kako. Prošli put preko mejla tražio i dobio 6 meseci po 50% za obnovu ugovora.

Zovi na 064/733 ili šalji mejl. Traži jednostavno bolje beneficije.

Meni za dva meseca ističe box 4 crveni, vdsl, ''ovih'' dana uvode optiku, kopaju, bušU, provlače kablove. Da ako to završe pre nego što isteknu ta dva meseca pa da vidim šta i kako. Prošli put preko mejla tražio i dobio 6 meseci po 50% za obnovu ugovora.
Jel moze da se uzme box 2 tj samo fiksni i net opticki net bez tv?

Mislim da može, idi na sajt, tamo ima sve šta i kako. Mada, pisalo se ovde da nude i tv kao besplatnu uslugu na 12/24 meseca uz box 2, tako nešto. Evo, sad vidim na sajtu ima svakako opcija fiksni+net.

Mislim da može, idi na sajt, tamo ima sve šta i kako. Mada, pisalo se ovde da nude i tv kao besplatnu uslugu na 12/24 meseca uz box 2, tako nešto. Evo, sad vidim na sajtu ima svakako opcija fiksni+net.
Jer ovi moji slabo gledajju tv .. Jer bi samo uzeo fiksni/net
Da nas zvali 2 puta dva puta nude televiziju

Koliko ste dugo čekali poziv montažera, ja evo čekam 7 dana... Ne znam da li je to normalan period pošto su državna firma pa je onda sve moguće.

ja imam ugovor box 2 adsl i fiksni 10 mb..
Da li treba novi ugovor tj da se potpisuje za opticki internet ugovor ili ? jer ista cena paketa box 2

Koliko ste dugo čekali poziv montažera, ja evo čekam 7 dana... Ne znam da li je to normalan period pošto su državna firma pa je onda sve moguće.
ja sam juče naručio paket, danas me zvali sa 0800 broja da zakažu termin za subotu, ponudili mi 3 vremenska slota da odaberem jedan

Pitanje, možda sam promašio temu, nadam se da nisam.

Imam box4, i ulogovao sam se sa username i pass na mojmts, i tamo u dijelu za račune vidim odvojeno fiksni, i postpaid, ali nema ništa gdje se spominje internet (xdsl je kod mene) i tv. Da li je ovo ok ili bi moralo da piše i net/tv u tom dijelu za račune?

Screenshot_20230909_121535_Moj mts.jpg

Pozdrav. Pošto mi uskoro ističe ugovor kod SBB-a, razmatram ostale opcije, Yettel i MTS.
U zgradi je pre par meseci dovedena MTS optika tako da imam sada obe opcije.

Što se tiče MTS-a zanima me sledeće. Da li na optici stavljaju korisnike iza CGNATA ili bi dobio javnu adresu?
I da li je moguće da njihov uredjaj postave u bridge ili da dobijem od njih PPPOE parametre?

Verovatno ti još nije krenuo box u obračun ako si skoro potpisao, pa ti ide ostatak računa. Oni rade obračun na kraju meseca prema broju dana koji su koristio.
@duka_b
Prvo ne, nema cgnat. Drugo isto ne ali mislim da nije problem.
Idi na temu za MTS optiku. Imaš tamo detaljno objašnjeno.
Edit: moguće je ali moraš sam da postaviš. Loše sam napisao.

Prvo ne, nema cgnat. Drugo isto ne ali mislim da nije problem.
Idi na temu za MTS optiku. Imaš tamo detaljno objašnjeno.
Edit: moguće je ali moraš sam da postaviš. Loše sam napisao.
Ok hvala ti. Vratio sam se ovde 20-ak strana unazad ali nisam našao ništa vezano za ovo.
Pogledaću na toj temi.

Pozdrav. Pošto mi uskoro ističe ugovor kod SBB-a, razmatram ostale opcije, Yettel i MTS.
U zgradi je pre par meseci dovedena MTS optika tako da imam sada obe opcije.

Što se tiče MTS-a zanima me sledeće. Da li na optici stavljaju korisnike iza CGNATA ili bi dobio javnu adresu?
I da li je moguće da njihov uredjaj postave u bridge ili da dobijem od njih PPPOE parametre?
Obično nisi iza CGNATa, ali nema ganancija za to.

Od njih bridge i PPPoE možeš da dobiješ samo uz plaćenu statičku IP adresu. To te, naravno, trajno štiti od CGNATa.

Za većinu MTS rutera ima po netu objašnjen postupak kako možeš sam da izvučeš PPPoE parametre i sam uplatiš bridge.

Od njih bridge i PPPoE možeš da dobiješ samo uz plaćenu statičku IP adresu. To te, naravno, trajno štiti od CGNATa.

Za većinu MTS rutera ima po netu objašnjen postupak kako možeš sam da izvučeš PPPoE parametre i sam uplatiš bridge.
Bridge i PPPoE mozes da dobijes i bez placanja staticke IP.
Pises im zahtev na mail. Pisano je vec o tome.

Da jasno mi je da nema garancija. Ja sam kod SBB-a godinama imao javnu adresu i nisam bio iza CGNAT-a dok nisam promenio adresu stanovanja.

Statička znam, ali iskreno solidne su mi cene statičke adrese kod provajdera pa mi se ne plaća mesečno toliko.
Nije baš da mi posao zavisi ok toga pa da plaćam.
Bridge i PPPoE mozes da dobijes i bez placanja staticke IP.
Pises im zahtev na mail. Pisano je vec o tome.
Kod SBB-a znam 100% da ne može. Za MTS nisam znao pa ću se raspitati i istražiti.

Ugovorna obaveza za BOX 4 Crveni mi je istekla 3.9., danas su mi za produžetak BOX 4 nudili 9 meseci po 50% (bilo koji paket), mada ja planiram prelazak na BOX 3 600/300 tako da će mi se danas/sutra javiti sa novom ponudom, pa ću videti šta mi je činiti. Ta mobilna linija iz BOX 4 je mog oca, mali je potrošač i ne treba mu Omorika.

Pitanje dal duzim kao opremu onaj wifi extender sto se dobijao za 1 dinar? Da li moram isti sa vratim ako raskinem ugovor? Dao sam burazeru da koristi, pa da znam dal moram da mislim na njega kad raskinem ugovor ako ikad budem raskinuo :)

Pitanje dal duzim kao opremu onaj wifi extender sto se dobijao za 1 dinar? Da li moram isti sa vratim ako raskinem ugovor? Dao sam burazeru da koristi, pa da znam dal moram da mislim na njega kad raskinem ugovor ako ikad budem raskinuo :)
Ja nisam vratio odnosno nisu mi ni tražili, ali ja sam uz odredjeni paket "kupio" taj extender za dinar.
Sada mislim da im u uslovima stoji da se za odredjene pakete dobija na "korišćenje" pa verovatno mora da se vrati.
Ti sad vidi po kojim uslovima si uzeo extender.

Uzeo bih Box4 Zlatni zato sto jedini ima 1000/500 ali nemam MTS mobilni broj, jel se moze koristiti bez toga da koristim samo internet, TV i fixnu?

@dvla

i mene zanima gde si podneo zahtev za IDP i da li si cekao da istekne UO?

Poslednja izmena:
Podneo zahtev u poslovnici, ugovor mi bio istekao 08. sep, zvali su me telefonom dan dva pre isteka i ponudili mi 6 ili 7 meseci za 50%, ja im rekao imam yettel u zgradi i odgovaralo bi mi bar 12 meseci i oni kao nema sanse. Sacekao ponedeljak i obavio sve. Terazije 24.
Yettel su me zvali i ponudili za ugovor na 29 meseci, ne znam tacno koliko meseci za dinar, kad sam preracunao bilo je oko 1400din/mesec za net + televiziju tako da i oni ponude povoljnu opciju, ko ima uslove tj. i yettel u zgradi.
Imam broj od tog lika iz yettela ako nekome zatreba.

Poslednja izmena:
Vrh Dno