Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Zaključen je po starom u aprilu ove godine, probaću.

Da podelim:

Ugovor box 4 plavi mi ističe za par dana. Odem lično u poslovnicu, kažem želim da obnovim ali plavi light.

Kaže mi gospođa ona može samo 50% popust jedan mesec, ALI može da napiše zahtev da me zovu iz drugog odeljenja i da mi ponude neki benefit. Napravila je zahtev i sad čekam da vidim šta će da bude.
Имао сам исти случај, нудили су ми за бох плави 7 месеци а прелазак на нижи пакет, лајт максимум 5 месеци по 50%, које сам прихватио.

Зависи од тога када је закључен уговор за бох4. Ако је за нови БОХ онда само Оморика и контрола трошкова. За раније закључен уговор могу и друге тарифе.
Da, da, vidim šta si napisao u drugoj temi.

Što sami ne dodate, tj. probate. Ne bi trebalo da Vam se desi nešto :)
Dodao sam negde u decembru jedan broj i skoro drugi i iskreno nemam pojma koje su tarife. Meni su prikazani u moj mts meniju oni su valjda dobili neki sms ako se ne varam.

Što sami ne dodate, tj. probate. Ne bi trebalo da Vam se desi nešto :)
Dodao sam negde u decembru jedan broj i skoro drugi i iskreno nemam pojma koje su tarife. Meni su prikazani u moj mts meniju oni su valjda dobili neki sms ako se ne varam.
Ako je predlog upućen meni: još uvek vagamo i premišljamo se koju kombinaciju tarifa i pretplata uzeti. Sve je u igri: i MTS i Supernova. :D

Da podelim:

Ugovor box 4 plavi mi ističe za par dana. Odem lično u poslovnicu, kažem želim da obnovim ali plavi light.

Kaže mi gospođa ona može samo 50% popust jedan mesec, ALI može da napiše zahtev da me zovu iz drugog odeljenja i da mi ponude neki benefit. Napravila je zahtev i sad čekam da vidim šta će da bude.
Nastavak priče:

Dva dana kasnije zove me operater i ponuda je sledeća:
Box 4 plavi light, omorika 8 uključena, za 4999 din. mesečno. 50% popusta na prvi i još četiri meseca, što znači 5 prvih meseci 50% popust.

Sutra u poslovnici da potpišem. Može ugovor i na kućnu adresu.

Ne da su mu malo nego je sramota sto coveku koji toliko placa da mu ponude samo 5 meseci po 50%. Trebao je da dobije punih 10 meseci i cak bi to bilo malo za cenu koju traze.

Mene su neki dan zvali za mobilni a zovu me i za optiku da obnovim posto nemam nista od dodatnih uredjaja uzeto pa zivkaju i nude cemer i jad od ponuda. Jeste da ja imam smo box 3 paket ali ja smatram da je korisnik korisnik i da bi trebali da ponude starim korisnicima koji su im vec ukazali poverenje da im daju bolje benefite bez onih glupih fora da korisnik mora da trazi raskid ugovora ili podnosi zahtev za prelazak u drugu mrezu da bi oni ponudili nesto vise.

Иако нисам љубитељ провајдера а и већине већих фирми некако ми коментари неких овде нису баш јасни.

Почетни попуст је толики колики је да би неко прешао код њих или започео уговор ако му је први и не прелази, углавном зато што сада
је и даље у процесу ширење мреже и отимање за кориснике.

Ред је да старим корисницима дају попуст кад продужују, али он не може бити сулудих 12 месеци по динар као на почетку јер би то значило
да им је маржа таква да сви плаћају енормно више цене када су регуларне.
Пошто поменути Пера горе прелази на мањи пакет(иако је због промена скорашњих то мање више исти пакет) по мени је то коректна понуда
што је добио, шта знам можда би боље звучало 6 месеци, али опет...

Што се тиче оних који престају да користе, па опет почињу, мењају стално провајдере и тако даље, иако се уштеде ок паре, то је велико цимање,
и ако изузмемо форум у реалности то је јако мали проценат корисника, њима понекад на крају дају боље да не оду, али ни то неће довека, као што неће довека
ни овај попуст од 12 месеци динар(иако баш баш баш траје ;)) јер то је сада тако због онога што пише у другом пасусу.

Fore su im pilićarske ali dobro to je zato sto su 600mil. eura platili premijer ligu, tako da mi kao krajnji korisnici treba da platimo to.

Pomenuo sam ranije: Ja imam YT kanal i stalno sam online, dete gleda TV, supruga ne radi trenutno, i ona je kod kuće. Trenutno imam previše obaveza i nemam vreme potrebno da potrošim da bi dobio nešto jeftinije.

Na kraju bih se iscimao da bih uštedeo, a za to vreme sam mogao da zarađujem.

@filipos
Још док сам куцао пост знао сам да ће гомила њих скочити на мене као та лавица са твоје слике, али рекох ајде чисто да буде јасније и да буде мало мање
идентичних порука на више страна... И даље могу да обришем, али чему...
Не радим ни за кога, и ја бих волео све за мање пара, да не помињем колико бих волео да могу да бирам ТВ канале које хоћу да плаћам, али ствари су такве какве су.
И супротно мишљењу многих није тако само код нас, има добра епизода "саут парк"-а у вези провајдера у САД, па погледајте...

a kako si ti postao neciji korisnik , morao si početi kao novi i birao si gde ces , a po isteku ugovora si ko i velika većina jurio gde ti je jeftinije ili gde je ono sto volis da gledas
svi su počeli kao novi , a kasnije su migrirali kod drugih provajdera , mali je broj onih koji su od prvog ugovora pa do danas kod istog provajdera
i ja cu za koji mesec biti u ulozi starog pa gledati da li da uzmem nesto kao novi ili da zicam kao stari , ali videcemo otom potom

Pozz, ovih dana treba da dodju iz telekoma da mi ugrade optiku ( presao iz sbb-a), Uzeo sam box 3 paket tv net i fiksni ,valjda se zove max ( najjaci). U kuci imam 4 televizora a rekao sam im da mi trebaju samo 3 stb uredjaja za tv , jer sam na 4ti tv hteo preko iris go aplikacije da gledam tv, da li je to uopste moguce? Pored 4 tva imam i 2 kompa ( koristim switch da bi sve mogao da povezem) ako iris go ne moze na tv morao bi da uzmem jos jedan stb i jos jedan switch jer je takav raspored u kuci... Da li mts ima ruter sa vise od 4 lan porta?

a kako si ti postao neciji korisnik , morao si početi kao novi i birao si gde ces , a po isteku ugovora si ko i velika većina jurio gde ti je jeftinije ili gde je ono sto volis da gledas
svi su počeli kao novi , a kasnije su migrirali kod drugih provajdera , mali je broj onih koji su od prvog ugovora pa do danas kod istog provajdera
i ja cu za koji mesec biti u ulozi starog pa gledati da li da uzmem nesto kao novi ili da zicam kao stari , ali videcemo otom potom
Bio na sezamovom dial-up, ADSL kod Oriona i posle kod MTS poslednjih 13-14 god

Pozz, ovih dana treba da dodju iz telekoma da mi ugrade optiku ( presao iz sbb-a), Uzeo sam box 3 paket tv net i fiksni ,valjda se zove max ( najjaci). U kuci imam 4 televizora a rekao sam im da mi trebaju samo 3 stb uredjaja za tv , jer sam na 4ti tv hteo preko iris go aplikacije da gledam tv, da li je to uopste moguce? Pored 4 tva imam i 2 kompa ( koristim switch da bi sve mogao da povezem) ako iris go ne moze na tv morao bi da uzmem jos jedan stb i jos jedan switch jer je takav raspored u kuci... Da li mts ima ruter sa vise od 4 lan porta?
moguće je tako kako si zamislio

Bio na sezamovom dial-up, ADSL kod Oriona i posle kod MTS poslednjih 13-14 god
BBS једини који је тада постојао :cool:, modem BitsYU и Сезам(не сећам се шта прво шта друго), ИКОМ кабл, купио га СББ кабл(успут повећао цену, почео да зеза нет, и не испунио пола услова из уговора како са надлежним телом тако и са мном као са корисником), и сад оптика ТС бокс4 плави од новембра.
Што се тиче твог претходног поста као неко ко је био на СББу мени то није алтернатива овоме, ни по цени ни по квалитету - изузев слике на ТВу о чему сам говорио(избор програма је свакако на страни ТС поготово сад са овим "демократским гашењем" у Европи и код неких код нас о чему сам причао или у овој или у ИРИС теми.
Већина домаћих емисија се ионако качи на ЈТ ко хоће да гледа, ја углавном заправо тако и пратим домаће...
У сваком случају преферирам да имам све услуге код истог провајдера, при чему ми је најбитнији интернет(оптика + јавна адреса) и мобилни.

Може.
Нажалост нема на рутеру тј ХГ уређају - 4 је максимум, и мене то нервира, али управо због тога можеш од њих добити свич.
Нисам пробао на ТВу ирис апликацију али свакако постоји, па с обзиром да си на њиховом нету не видим што не би радило, мада не могу да кажем 100%.
Можеш да добијеш и више од 3 СТБа, али би морао да доплатиш.
Не знам на ком си тачно пакету, плус скоро су мењали, мрзи ме да опет читам да бих ти одговорио, али пре су давали на неким бесплатно екстендер којим онда можеш да повежеш ТВ или комп.

Може.
Нажалост нема на рутеру тј ХГ уређају - 4 је максимум, и мене то нервира, али управо због тога можеш од њих добити свич.
Нисам пробао на ТВу ирис апликацију али свакако постоји, па с обзиром да си на њиховом нету не видим што не би радило, мада не могу да кажем 100%.
Можеш да добијеш и више од 3 СТБа, али би морао да доплатиш.
Не знам на ком си тачно пакету, плус скоро су мењали, мрзи ме да опет читам да бих ти одговорио, али пре су давали на неким бесплатно екстендер којим онда можеш да повежеш ТВ или комп.
Jos nisu bili da me povezu na mrezu , rekli su najkasnije sutra... Inace resio sam pitanje aplikacije, necu koristiti aplikaciju na smart tvu nego sam dovukao kabl . I sad jedan TV koji je u sobi koja je odvojena od ostalih u kuci ostaje na EONu do oktobra kad istice ugovor u SBB-u pa cu ruter i taj tv povezati sa kablom koji ce iz sobe gde je ruter ici kroz tavan/potkrovlja pa do te sobe i tva ( u medjuvremenu cu traziti jos jedan stb da bi mogao to da uradim). Inace uzeo sam Box 3 (fix, net, tv) najjaci paket, msm da se zove Max, 500/160 optika...

Cisto da priupitam ljude, jel ima neko da koristi IRIS skinut sa Play Store prodavnice na android televizoru i da ima HD kanale? Posto ovako preko STB-a imam HD kanale ali kada skinem njihovu app onda nemam.

Koliko otprilike prodje vremena od kad uvedu instalaciju za optiku u zgradu pa do kad puste signal? Treba da produzim ugovor, pa sve cekam da se nakane...

Sve zavisi.Meni su rekli za neka 2 meseca.Pisi im na mejl najbolje.

Ovi parametari kažu da može preko 20 mbps, a Telekom kaže preko 20 ništa.

Prilozi

• Screenshot_2022-05-15-13-27-15-340_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-05-15-13-27-15-340_com.android.chrome.jpg
    78.1 KB · Pregleda: 88
Ovi parametari kažu da može preko 20 mbps, a Telekom kaže preko 20 ništa.
Trebalo bi da izvuces 50/8 bez nekih poteskoca, izbori se sa njima da ti puste bar probe radi, ako radi kako treba ostavis, ako ne vratis na 20/4.

Da li postoji razlika ako novi korisnik ugovor potpise tipa 28. ili 1. u mesecu? Pitam zbog onih 12 meseci po dinar. Da li bi ako se ugovor potpise 28. u mesecu racunali da je za ta tri dana iskoriscen ceo mesec po dinar ili se uvek dobija punih 12 meseci po dinar bez obzira na datum potpisivanja ugovora?

Racuna se 12 punih meseci, nekad je bilo da cekaju do prvog sledeceg celog i naplate prethodne dane po punoj ceni. Nisam siguran da li i dalje na taj nacin obracunavaju i da li su tu nesto menjali, ali svakako treba da se racuna punih godinu dana, a ne zakidanje.

Šta podrazumeva besplatno Iris go uz Box 4 plavi lite, jel se troši mobilni net?

Prilozi

• Screenshot_20220522-210055.jpg
    Screenshot_20220522-210055.jpg
    78.2 KB · Pregleda: 37
Vrh Dno