Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije moguća nigde sa MTS karticom, može samo u pošti (standardna uplatnica preko protočnog računa i br. računa kao poziv na broj) i u ekspozituri. A i inače BPŠ ima samo dva uplatna bankomata u Knezu i Bulevaru Kralja Aleksandra koji ne radi sa Računom plus (bivša MTS banka)

• Like
Reagovanja: uji
Uplata dinara može i u običnim ekspoziturama BPŠ na šalteru, ali deviza jok.

Znam da se verovanto diskutovalo u svetlu jucerasnjeg poskupljenja, ali da pitam ovde.
Koliko kosta "odrzavanje" racuna za stare Racun plus korisnike ako se prebaci plata kod njih? Ovo kod drugih je ipak bezobrazno skupo od juce. Napustam Intesu.
MTS mi sluzio za zezanje samo, pa reko ajd kad vec imam, nista bolje ni gore nije negko kod drugih. Ona fora "tvoj bankar" kod Intese skoro da vise ni ne radi sobzirom koiko su umanjili broj ekspozitura i radnika.

Važi za sve korisnike, Poštanska je zadržala povlašćene tarife. Inteza, NLB, OTP, Erste, Addiko i Mobi su vratile stare tarife, dok ostale mahom nisu poskupljivale onda kada su to činile gorepomenute pa samim tim nisu ni bile uslovljene da umanjuju cene, odnosno neke od njih su uvodile nove pakete (Rajfajzen novi Može na primer).

Zamolio bih za savet, kako funkcionise placanje karticom u inostranstvu, npr plaćam u Rumuniji, valuta lej a ja imam na kartici samo dinare.

Ima li nekih dodatnih troškova konverzije(pretpostavljam da ide din -> eur -> lei a ne direktno din -> lei?), da li se plaća po transakciji nešto dodatno, generalno da li imaju tu neke cake na koje bi trebalo obratiti pažnju i mogu li se izbeći?

Ima li nekih dodatnih troškova konverzije(pretpostavljam da ide din -> eur -> lei a ne direktno din -> lei?)?
Nema dodatnih provizija, ali ide autokonverzija banke iz dinara u evrima i dalje po ekvivalentnom kursu MasterCard. Ako nemaš ekspozituru Plus, mislim da je bolje ako kupiš evre, jer Poštanska verovatno računa na svoj kupovni od oko 116 dinara, kao što bi bio slučaj sa njihovim Master karticama (računa koji počinju sa 200). Dok je bila mts banka, nije bilo strašno i ako se ne koristi menjačnica, tu je bilo par desetina para razlike.

Nema dodatnih provizija, ali ide autokonverzija banke iz dinara u evrima i dalje po ekvivalentnom kursu MasterCard. Ako nemaš ekspozituru Plus, mislim da je bolje ako kupiš evre, jer Poštanska verovatno računa na svoj kupovni od oko 116 dinara, kao što bi bio slučaj sa njihovim Master karticama (računa koji počinju sa 200). Dok je bila mts banka, nije bilo strašno i ako se ne koristi menjačnica, tu je bilo par desetina para razlike.
Hvala, nisam skontao samo ako moze malo pojasnjenje za ekspozituru plus? Bolji je kurs za evro ako sam kupim kroz aplikaciju nego ako pustim da izvrši autokonverziju? To nije isti kurs?
I jos jedna stvar, meni MasterCard vazi do sledećeg meseca tako da cu ja tad verovatno morati da predjem u BPS, jel to menja nesto oko ove priče kursa i provizije?

kako mislis da predjes?

ne treba nista da predjes postanska je odavno preuzela MTS banku

Sve sto sada radis, konverzije i ostalo je preko postanske.

• Like
Hvala, nisam skontao samo ako moze malo pojasnjenje za ekspozituru plus?
Ako imaš svoje evre da uplatiš na šalteru, jer ne možeš u svakoj filijali, osim kod onih u kojima postoji šalter sa softverom bivše mts banke.
Bolji je kurs za evro ako sam kupim kroz aplikaciju nego ako pustim da izvrši autokonverziju? To nije isti kurs?
Ne, nije.
MasterCard mi važi do sledećeg meseca tako da cu ja tad verovatno morati da pređem u BPS.
Tehnički, mts banka je samo promenila vlasnika i postala deo Poštanske, ali se nije utopila (nije još došlo do promena brojeva računa sa 360 na 200 ili obrnuto kao što su korisnici bivše Eurobanke integrisani u Direktnu, niti BPŠ izražava nameru da to promeni). Tako da, za sada to ostaju odvojeni sistemi iste banke. Nova MC kartica za Račun Plus će ti biti reizdata sa motivima Kalemegdana i Meštrovićevog pobednika, ništa drugo se ne menja.

Ne, dizanje novca bez provizije je moguće samo na bankomatima Poštanske štedionice i MoneyGet mreže (imaju saradnju sa Poštanskom štedionicom)

Aktivirao bih plaćanje telefonom pa me zanima u čemu je razlika između google pay i ips skeniraj preko Mobi BPS aplikacije? Koja je u praksi bolja opcija?

IPS nije svuda podržan, po mom mišljenju Google Pay je drastično bolja opcija, plaćaš isto kao karticom prislanjanjem vrha telefona na POS uređaj. Bitno je samo da otključaš telefon neposredno pred plaćanje.

Stigao mi je ovaj mejl, zna li neko koji su to benefiti? Na sajtu mts nisam ništa našao
1000006760.jpg

Tako je.
Korisnicima digitalne kartice Banke Poštanske štedionice, koji u periodu od 1. 9. do 30. 9. 2023. godine obave najmanje 15 transakcija digitalnom karticom, mts u oktobru poklanja mesec dana korišćenja KlikTV aplikacije.

Jel ima na jednom mestu spisak tih pogodnosti? U samom mejlu kao što vidite piše da objavljuju na mts.rs.
Ako nema, kako ih nalazite onda?

RaspberryPI na kome se vrti web aplikacija se nesto pregrejao danas...

I mobilna android se pregrejala u iston periodu....

Prilozi

• Screenshot_2023-09-19-01-18-28-423_com.whatsapp-edit.jpg
    Screenshot_2023-09-19-01-18-28-423_com.whatsapp-edit.jpg
    179.4 KB · Pregleda: 45
Isto juče, pazario nešto online odbije me nemam sredstava na računu. U mts banka aplikaciji prikaže gornju grešku i dopusti mi da se ulogujem, i tamo stoji da nemam račun u mts banci... Posle sat, dva mi se "vratio" račun i sredstva :)
Ovaj put privremeno, neki sledeći možda trajno :D

Kako instalirati aplikaciju na novom telefonu?
Uopste ne stize SMS poruka sa aktivacionom kodom. Ne znam da li su iskljucili to zbog ovih zloupotreba koje pominju u RF banci ili sta vec.

Update: promenio sam mobilnog operatera pre pola godine i zbog toga ne stizu kodovi. Mora da se zove call centar pa da promene u bazi nesto kako bi sve proradilo.

Isteko je rok od 30 dana da mi dostave novu Mastercard karticu mts banke, treba da zovem korisnički servis, da li mogu zahtevati da mi dostave novu karticu u filijalu Poštanske štedionice, pošto na adresu nije stigla.?

Proveri da ti nije stigla u najbližoj ekspozituri Poštanske. U koliko ne stigne kartica na kućnu adresu, oni dostave tu karticu u najbližoj ekspozituri banke.

Pozdrav, dobio obaveštenje od štedionice da mi je stigla ~ personalizovana unapređena post card dinacard unionpay kobrendirana kartica ~. Šta mu to dođe?

• Like
Pozdrav, dobio obaveštenje od štedionice da mi je stigla ~ personalizovana unapređena post card dinacard unionpay kobrendirana kartica ~. Šta mu to dođe?
Mi o vuku. Elem, to je Dina kartica sa beskontaktnim plaćanjem koja se i u inostranstvu može upotrebljavati posredstvom UnionPay kineske kartičarske kuće. Pre skoro tri godine je ovo trebalo da se desi, ali očigledno da je došao taj dan D.
20230922_185254.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno