Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko im baguje sajt cudo jedno, puca na pola registracije, errori iskacu...
Uneses podatke i ides next ono error, posle opet next ono isto, krenes ispocetka da pravis iskoci nalog vec postoji sa ovim jmbg brojem...

Ja u opcijama imam nekoliko podesavanja skala i sve je na 1x. Nemam konkretno enable disable.
Probao restart telefona, clear cache i nista ne pomaze.

Da li je i dalje vazeca procedura da 30 dana pre isteka vazece master kartice na kucnu adresu stize nova?

Da li je i dalje vazeca procedura da 30 dana pre isteka vazece master kartice na kucnu adresu stize nova?

Moja kartica ističe, kako da naručim novu?​

Vaša kartica je izdata sa odštampanim rokom važenja. Kartica će biti aktivna do isteka poslednjeg meseca trajanja. Banka će automatski započeti proces izdavanja nove kartice i ona će Vam biti poslata poštom, najkasnije 15 dana pre isteka roka važenja kartice koju koristite. Potrebno je da aktivirate novu karticu, nakon čega će Vaša stara kartica postati neaktivna.

Ne mogu da kopam po tarifniku, je li placanje roba i usluga na POS terminalima u inostranstvu u euro zoni jos uvek bez provizije (ako ima sredstava na euro partiji), tipa placanje po marketima u Grckoj?

Ko je pominjao GPay? PŠ će biti u prvom talasu banaka koje će ga omogućiti.

Moci ces da ne nosis kartice ili novcanik sa sobom i da takav sa telefonom ili satom odes u prodavnicu i kupis sta ti treba.
Ja sam jedan od tih kojima je preko potrebno to jer me uvek mrzi da nosim karticu sa sobom napolje pa onda moram da se vracam kuci po istu da bih otisao u prodavnicu.
Mozda sam i jedan od retkih koji ne voli i ne nosi kes sva sredstva su mi uvek na racunima i onda kad treba u pekaru neku da idem onda jurim po bankomatima a zato i ne idem vise u pekare i zdravije se hranim.
Salu na stranu ali je tako stvarno nista od kesa ne drzim u novcaniku, navikao sam da kad mi bas neophodan kes jurim po bankomatima ovako vise ne bih morao.

Pored placanja na POS terminalima, jel se sa GPay moze i podizati kes na bankomatu?

znači za mene ništa novo jer svakako nemam nfc na telefonu

Je l' se sa GPay moze i podizati kes na bankomatu?
Ako bankomat ima funkcionalni NFC tag, može. Primer: očitavanje virtuelizovane fizičke kartice na tagu Raiffeisen banke sa RaiPay ili Apple Pay.

Moci ces da ne nosis kartice ili novcanik sa sobom i da takav sa telefonom ili satom odes u prodavnicu i kupis sta ti treba.
Ja sam jedan od tih kojima je preko potrebno to jer me uvek mrzi da nosim karticu sa sobom napolje pa onda moram da se vracam kuci po istu da bih otisao u prodavnicu.
Mozda sam i jedan od retkih koji ne voli i ne nosi kes sva sredstva su mi uvek na racunima i onda kad treba u pekaru neku da idem onda jurim po bankomatima a zato i ne idem vise u pekare i zdravije se hranim.
Salu na stranu ali je tako stvarno nista od kesa ne drzim u novcaniku, navikao sam da kad mi bas neophodan kes jurim po bankomatima ovako vise ne bih morao.
Pa to može i bez GPay, bitno je da banka podržava, kao inesa i ostale.

Pa to može i bez GPay, bitno je da banka podržava, kao inesa i ostale.
Ajdeeee. Pa znam a jel imaju to sve banke?
Neke imaju neke nemaju i nece ni imati(kao sto je PŠ recimo) dok ne dodje GPay.
Post je totalno bezveze cisto da bi nesto napisao, svi to znaju da moze ako ima banka u app tu mogucnost a nemaju sve dok ovde i ako bankarska app nema tu mogucnost dodavanjem kartice u novcanik guglov imas tu mogucnost, to je razlika.

Ajdeeee. Pa znam a jel imaju to sve banke?
Neke imaju neke nemaju i nece ni imati(kao sto je PŠ recimo) dok ne dodje GPay.
Post je totalno bezveze cisto da bi nesto napisao, svi to znaju da moze ako ima banka u app tu mogucnost a nemaju sve dok ovde i ako bankarska app nema tu mogucnost dodavanjem kartice u novcanik guglov imas tu mogucnost, to je razlika.
Nemo se nerviraš... Nije bezveze, nego neki ljudi ne znaju.
A dal će google da uzima neku proviziju za gpay?

Nemo se nerviraš... Nije bezveze, nego neki ljudi ne znaju.
A dal će google da uzima neku proviziju za gpay?
Ko kaze da se nerviram, pa meni ste svi stranci ovde a ja se samo nerviram za decu i uopsteno porodicu za vas me zabole da se nerviram.
Sigurno da ce uzimati neki % nisu crveni krst ili socijalna ustanova vec privatna kompanija kojoj je najbitniji profit.

Ko kaze da se nerviram, pa meni ste svi stranci ovde a ja se samo nerviram za decu i uopsteno porodicu za vas me zabole da se nerviram.
Sigurno da ce uzimati neki % nisu crveni krst ili socijalna ustanova vec privatna kompanija kojoj je najbitniji profit.
Nije kao da Alfabet nije vec konglometar i da vrte milijarde i milijarde godisnjeg profita prodajuci podatke, neki 0.1% od gpaya je njima ko kap u moru :D

Kada banka neće da radi na razvoju sopstvenog rešenja za plaćanje, odlučuje se za Google i Apple Pay, jer se razvijaju u skladu sa svakom narednom verzijom OS-a, a banka bi morala da radi svoj ili kupi gotov program pa ga prilagođava, što takođe nije jednostavno. U prilog ovoj činjenici ide i to što Google uskoro briše sve aplikacije kojima target SDK nije Android 9 Pie sa Play prodavnice. Tako da, ProCredit, Mobi, Poštanska i bilo koja druga banka koja potencijalno ima u planu da omogući NFC plaćanje će se odlučiti za Google Pay. Moje lično mišljenje je da kod Poštanske će ovo imati smisla samo ako komercijalno ponude i DinaCard UnionPay, pošto većina vlasnika računa neće biti zainteresovani za dodatne internacionalne kartice.

Pozdrav ljudi, imam jedno laičko pitanje. Koliko se sećam uslov za otvaranje računa u mts banci je bio postpaid broj u mts mreži. Sada me zanima, pošto planiram da prebacim taj broj u A1, a Poštanska se spojila sa mts bankom, jel će to napraviti neki problem sa računom koji imam u mts banci (odnosno sada u poštanskoj)?

Pozdrav ljudi, imam jedno laičko pitanje. Koliko se sećam uslov za otvaranje računa u mts banci je bio postpaid broj u mts mreži. Sada me zanima, pošto planiram da prebacim taj broj u A1, a Poštanska se spojila sa mts bankom, jel će to napraviti neki problem sa računom koji imam u mts banci (odnosno sada u poštanskoj)?
Ko kaze da je broj morao da bude u mts mrezi? Nije tacno bilo koji mobilni broj je bio prihvatljiv.
Dakle nikakav problem neces imati.
Ja sam otvorio u mts banci prvi dan po otvaranju iste i tad sam bio u Vipu sadasnjem A1 a posle sad se ne secam koliko godina od otvaranja sam se prebacio u mts mrezu sa istim brojem tako da mi je racun sa 38160 pocetak, jedino sto sam morao da uradim da javim banci da sam promenio operatera sa istim brojem jer mi nisu poruke stizale i tada mi u banci rekose da mora da se rucno promeni ako se menja operater i cim su promenili sve je proradilo tj poruke su opet stizale pri promeni racuna.

Poslednja izmena:
Možda je na samom početku bilo obavezno da broj bude vezan za mts numeraciju, tada nisam pratio kako mts banka funkcioniše, ali otkad su krenuli sa Master karticama odn. kada je definisan Račun Plus, znam da je bilo moguće uz bilo koji broj registrovati nalog i otvoriti tekući.
Edit: Da ne dođe do zabune, u slučaju prenosa broja, ako ne radi sms servis, onda bi trebalo Poštanskoj prijaviti promenu operatera.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno