Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
vratila se aplikacija na google play
što se mene tiče sve odlično funkcionise, podizao sam i dolare i franke iz poslovnice (bilo koje), samo se treba najaviti
trenutno najbolja ponuda i nadam se da se neće skroz integrisati, za sad sve lepo radi kao da se nije ni spajala sa poštom
Функционише лепо у пар градова где су постојале мтс филијале. Ми остали морамо да чекамо још ко зна колико година да би интегрисали нов систем, или да путујемо по 30,40 км до најближег града.

pa glavno je pravilo da biraš banku koja ti je najbliža mestu stanovanja i posla

pa glavno je pravilo da biraš banku koja ti je najbliža mestu stanovanja i posla
Sa online bankama to je pravilo odavno prevaziđeno, a MTS banka je bila online banka pre nego što je BPŠ preuzela. Srbiji nedostaje normalna online banka kao što je npr. N26 ali dokle god smo zatvoreno tržište nastaviće se monopol banaka koje svake godine povećavaju naknade a smanjuju kvalitet usluga. BPŠ sa Račun Plus već godinu dana direktno diskriminiše korisnike kao što ni jedna druga banka ne radi. Koja druga banka nudi tekući račun koji 95% ekspozitura te banke uopšte ne prepoznaje.

Ono što je vrlo loš trend u Srbiji jeste da ekspoziture banaka se zatvaraju i za njima ne ostaje ništa, a mogu da se kladim kada bi postavljali bankomate na kojima mogu da se uplaćuju i podižu evri i dinari da bi to značajno smanjilo potrebu za ekspoziturama. Nego za to treba investicija, a akcionari bi da izmuzu što više profita sa što manje ulaganja.

Elem, juče 31.05. sam podneo zahtev za kreditnu karticu. Sad možemo zajedno da odbrojavamo koliko će im trebati da zahtev realizuju i dostave mi karticu. Obaveštavaću vas o svakom koraku.

Prvi dan prođe, zahtev je još uvek u obradi.
Da ne čekate info od mene. Odustao sam.

U petak 03.06. su me zvali da me pitaju da li sam stvarno podneo zahtev preko aplikacije. Kako postoji bag u aplikaciji, moram lično da odem u filijalu. Pitaju me da li imam potrebnu dokumentaciju u originalu. Ispostavlja se da aplikacija za one koji primaju platu preko banke traži samo Administrativnu zabranu, a ustvari je ipak potrebna i Potvrda o zaposlenju i visini primanja. Srećom, ja sam tražio da mi u firmi urade kompletić, pa sam imao spremno. Pitam da li završavam sve istim odlaskom u banku, kažu da. Zakazuju mi termin prvi radni dan (danas 6.6.) po mom izboru.

Danas, ispostavlja se da podnosim nov Zahtev, pa kada ga odobre, moram ponovo da dođem da potpišem ugovore. Progutam i to sve, da na samom kraju pitam da mi daju obrazac za prijavu članova porodice za putno osiguranje. Ups, pa to više ne može, sad osiguranje važi samo za vlasnika kartice. To je bio deal-breaker za mene. A pitao sam prethodno da li su isti uslovi i dobijao sam odgovor da je sve isto.

Navikao sam se na to putno osiguranje preko banke, ne razmišljam o tome kada idem i do kada ostajem.

A jel vazi putno porodicno osiguranje ako je kartica dobijena jos za vreme MTS? Mene nista nisu obavestili o izmenama...

Mora da važi. Mislim da ne bi smeli time da se igraju i manje-više se pridržavaju ugovorenih obaveza. Novo pravilo se primenjuje za kartice izdate nakon 1.7.2021.

Poentiraju na Infostan pošto su sa njima imali neku akciju, ali u suštini važi za sva domaća online plaćanja pa i za Info, to je kao fora. Tako da i račun za Yettel se svakako računa.

Ako je tako, mogu i fiksni i mobilni telefon, kablovska i internet (A1, Yettel, MTS, SBB, Orion itd.).

Ono što se nadam da može proći je dopuna prepaid kredita, čisto da prebacim tu treću transakciju. Kapiram da se naplata sa kartice u sistemu ne vodi drugačije, vidim da su izlistali razne kodove na mastercard stranici sa promocijom, ali ako sam dobro razumeo svaki trgovac ima po jednu šifru a ne dodeljuje se različita šifra kada plaćaš račun u Yettelu i kada dopunjuješ prepaid kredit sa njihovog sajta.

• Like
Reagovanja: uji
Mislim da su postpaid računi i prepaid dopune dva ecommerce terminala, ali to bitno ne menja stvari. Sve što u Srbiji platiš online se računa, kao i prošlog puta. Mislim da može i kod istog trgovca višekratno.

Ima na linku spisak šifara koje neće da računaju, tu spadaju kladionice ali takođe mislim da spada i iPay, jer možeš uplatiti novac karticom a potom ga povući na tekući račun. Uglavnom platiću MTS i Yettel račune pa ću uporediti te transakcije sa transakcijama prepaid dopuna da vidim ima li razlike. Ne bi trebao prepaid kredit za telefon da se računa kao keš ili ekvivalent kešu, iako može da se plaća parking npr.

Meni mts MC istice na kraju ovog meseca, cekam novi MC Postanske. Sad sam u dilemi da li da placam za ovo mts MC-om ili da cekam MC Postanske, pa da platim njim do kraja meseca. Tehnicki, ne bi trebalo da bude bitno, posto refundacija ide na tekuci racun vezan za MC, da li je ovaj ili onaj MC svejedno, ali opet, pise i "Svaka Mastercard kartica ima mogućnost ostvarivanja jednog keš-beka (povrata novca) tokom trajanja kampanje.", a meni ce mts MC biti mrtav do 15-og iduceg meseca kad budu refundirali tih 1.000 din., mozda sistem tu ipak nesto zaštuca i napravi problem jer ce MC sa kojeg su vršena plaćanja tada biti neaktivan.

Najbolje da nakrcam po 3.000 sa obe kartice. Pošto je cash back vezan za MC, možda mi refundiraju za obe kartice na isti tekući. :)

Ako su sa različitim brojevima, moguće je čak da imaš pravo učešća na obe. Banke bi trebalo da vrše povraćaj sredstava barem 6 meseci nakon isteka ili otkazivanja kartice.

Ne znam, ali mislim da reizdana kartica mora imati razlicit broj od istekle. A sto se tice refundacije, u pravilima stoji i ovo:

"4. Učešće – Za učešće u Programu, Korisnici kartice Izdavaoca treba da se pridržavaju odredbi Ugovora i ovih Pravila, a Kartica sa kojom su Korisnici kartica Izdavaoca učestvuju u Programu mora biti aktivna. U slučaju da Izdavalac Karticu poništi ili blokira, učešće Korisnika kartice Izdavaoca u Programu može biti suspendovano od strane Izdavaoca. Kompanija Mastercard može da opozove učešće Korisnika kartice Izdavaoca u Programu i poništi bilo koji Povraćaj novca na koje je pravo već ostvareno (osim Povraćaja novca koji je već uplaćen na račun Korisnika kartice Izdavaoca) ukoliko Korisnik kartice Izdavaoca ne ispoštuje bilo koje od Pravila.'

Poslednja izmena:
Kako kod koje banke. Intesa i Raiffeisen samo produže važenje i CVC kod, Credit Agricole i Mobi daju nove, itd, ali za mts ne znam. Baš je onda bezveze to oko otkaza ili isteka kartice da banka može da zakine oko učešća, čitam povući će klijenta iz programa. Možda baš zato, shvativši šta se zapravo dešava već sada mnogi i isplaćuju CashBack-ove.

Nisam znao za to da neke banke produzuju vazenje, mislio sam da se uvek menja i broj kartice. Kod PS se definitivno menja, jer mi se u ebankingu prikazuju 4 poslednje cifre nove kartice (koja je u fazi kreiranja) i razlikuju se od sadasnje.

Iz pravila: "7. Prestanak učešća – Zatvaranje Računa ili Kartice će se smatrati željom Korisnika kartice Izdavaoca da prekine učešće u Programu."

Poslednja izmena:
  • Sad
За ову акцију Мастеркарда се не рачуна плаћање комуналних рачуна налогом, попут плаћања струје, заједничких трошкова, итд? Претпостављам да се једино рачуна ако имају свој сајт који омогућава плаћање, где уносите податке картице.

Samo MC kartice, ne mogu platni nalozi.

• Like
U Beogradu možeš da platiš račune za infostan mastercard karticom preko interneta, za ostale gradove ne znam. EPS ne može u svakom slučaju.

jedna zanimljiva prica. jako sam se iznervirao :)

bivsi sam korisnik mts banke, ali nisam promenio banku na vreme i eto me u postanskoj.
trebao sam da podignem malo vecu sumu, i odem u najblizu filijalu postanske, ali tamo mi kazu dodji sutra nemamo toliko.
ok, dosao sam sutra, radi neki mladji lik, gleda onu karticu, kaze, kolko imas na racunu jer ja ne mogu da vidim i moracu da ti isplacujem po 50k, ja reko to je ok ako nema provizije, kao nema.
krene da isplacuje i krene da mi daje one racune, i negde pred kraj kao JAO *****O SAM, al nista ne brini ovo nije proslo, i otkuca opet.
dobijem ja kesa kolko sam i trazio, medjutim na ebankingu 50k vise zaduzen (to je onaj put sto je rekao da nece da prodje - sredstva rezervisana)
bilo mi sumnjivo, odem sutradan opet tamo (jer se na telefon niko ne javlja), taj lik na salteru se pravi blesav, posalje me kod sefa: sednem kod njega, on zove centralu valjda neku ribu, jedno 15minuta joj je objasnjavao sta se zapravo desilo. kao sve su se dogovorili, spusta slusalicu (sad je vec petak). izvinjavamo se, vraticemo vam pare u ponedeljak. ja se vec malo iznervirao, reko nije 500din nego 50k, moram da platim kiriju nije u redu stvarno, on kao evo ti moj broj ako nesto treba zovi, ja kao ok. i evo danas je ponedeljak, ja zovem coveka oko 3pm ljubazno ga pitam da vidim sta se desava, on kao sad cu da zovem koleginicu da pitam. posle me zove kao E kao vraticemo vam pare u sredu ujutru. Ja tu vec pizdim, reko jel to u redu, on tad postaje bezobrazan ( a uzivo nije bio :D ) - kad sam rekao drzite mi pare nedelju dana zarobljene on kaze tehnicki nije nego 3 radna dana ahha .. ja reko jel mozete nekako napismeno da mi date da ste vi napravili gresku, posto vam ne verujem ni u sredu da cete da mi vratite pare, on kao ne moze :D sad cekam tu sredu, al necu da zovem na telefon nego idem tamo i ima da sednem dok mi ne vrate pare, makar zvao patrolu da sam opljackan :D dakle Djodje Cvarkov je ublazena verzija kako stvari zapravo funkcionisu u drzavnim firmama u Srbiji.

1655138400448.png

dakle Djodje Cvarkov je ublazena verzija kako stvari zapravo funkcionisu u drzavnim firmama u Srbiji
I ne samo u državnim, mene su vozili tri nedelje (četiri puta sam morao dolaziti u filijalu) kad sam zatvarao račun u Intesi, razlog "aplikacija za zatvaranje računa ne funkcioniše" Tek kad napomenuo da sam pisao prigovor NBS-u proradila je app...

За ову акцију Мастеркарда се не рачуна плаћање комуналних рачуна налогом, попут плаћања струје, заједничких трошкова, итд? Претпостављам да се једино рачуна ако имају свој сајт који омогућава плаћање, где уносите податке картице.
da li se racuna placanje putem qr koda?

Ne racuna se putem qr koda vec samo kada se upisuje broj kartice, rok i ccv.

• Like
QR kod je samo instrukcija naloga za prenos. Jedino kod IPS pokaži/skeniraj je specifična metoda, ali ni to nema veze sa kartičnim transakcijama, već je isto prenos sa računa na račun.

Stigao juce Master bez problema, tacno 15 dana pre isteka stare. U aplikaciji vidim da je gotova i DINA, iako je pre nikad nisam dobio od mts banke, pretpostavljam da ce za par dana stici i ona.

Osim standardnog aktiviranja i prve transakcije na bankomatu zbog PIN-a, u uputstvu stoji i ovo: "Da biste karticu koristili kao beskontaktnu, potrebno je da prvu transakciju obavite putem kontaktnog cipa." Mozda gresim, ali ne secam se da je to pre bilo potrebno.

MC PS.jpg

• Like
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno