Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daj screenshot!

Daj screenshot!

cad9261c94a94ad9c9ffbaeb47bf9c0c.png
imas menjacnicu, kupujes valutu koja ti treba, placas, ne znam sta te muci

Sent from my iPhone using Tapatalk

Daj screenshot transakcije placanje karticom online, gde ti se skidaju dolari, bez dodatne konverzije, za placanje u dolarima!

Pa kad laze ljude, poverovace mu neko :)

Pazi ovako. Cak i da ti se naplati kroz USD, imas proviziju od preko 1% naspram srednjeg kursa. (109.3 je srednji, 110.4 je prodajni)
Sa druge strane, MC kurs se ne razlikuje ni 0.1% od trzisnog.

Tako da, cak i da se prvi put stvarno desi da neka banka u Srbiji naplati kroz valutu koja nije EUR ili RSD direktno, opet je to mnogo gore nego da si imao EUR na racunu i pustio da MC konvertuje u USD po svom kursu - koji je dakle 0.9% bolji.

Poslednja izmena:
"Na cekanju".

Javi kada se izvrsi.

^ Ubi čoveka :D. I zvanično pise da ino transancije idu kroz €, tako da kroz $ mogu biti samo skuplje. Hajde, isterajte do kraja. :)

Nisam probao na mts banci, ali na telenoru prvo skida valutu u kojoj plaćaš nesto tj. eur / usd...ili rsd ako placas nesto u Srbiji. Tako da sam svaki put vrsio konverziju i razmenio bih tačno koliko mi treba koje valute.

Vas treba covek da banuje za ovoliko dezinformacija u istom danu :)

Е јеси се претргао Алфа,само 10 долара опклада:) Може наравно да скине само доларе ако нема друге валуте на рачуну или ако нема приоритетније валуте за конверзију.Тада је и курс већи од картичарског,зато и не волим мултивалутне рачуне.

За сада немају у плану апликацију за Виндоуз 10 али узеће у разматрање сугестије и предлоге. Стандардно :)

Sent from mTalk

U pravu je alfa. Ako imate sve valute na računu a plaćate karticom na internetu, prvo se skidaju euri. Ako nemate eura tek onda idu druge valute, nebitno u kojoj valuti ste plaćali.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

^sve ostale valute uz konverziju, eventualni izuzetak su dinari.

Ja sam skoro placao na aliju, imao sam oko 2500 dinara na racunu, i konvertovali su u evre prilikom placanja po kursu od 125 dinara ako se dobro secam (19.37€ na aliju izasao racun). E sad koliko banka zadrzava kao rezervisana sredstva nisam siguran, mislim da je do 5% ne vise, dok se ne proknjizi uplata. Probao sam jednom da platim direktno dolarima jer sam imao nesto na racunu, i nije htelo. CA banka je u pitanju, ali verujem da i mts funkcionise na slicnu foru.

Sent from mTalk

Pokusao sam prebaciti novac na korisnicki racun MTS banke, online, broj modela 97... ali nece bez poziva na broj, mada su rekli kao moze i bez broja, sta ukucati...

Ko ti je rekao da staviš model 97?
Da li ljudi uopšte znaju šta je model 97?
Pričao sam sa jednom bankarkom, rekla mi je da ludi od modela 97, jer ga ljudi stavljaju svuda i gde treba i gde ne treba.
E sad, ovo oko kartičnih transakcija.
Ja ne znam ko je u pravu, ko nije i šta ima od toga.
:)
Uglavnom, moja iskustva su ovakva:
Intesa, Visa internet kartica nekada: Ako nešto košta 8 eura, ja stavim recimo 9, jer su mi u Intesi rekli da oni uvek rezervišu više. Bilo kako bilo, ako je to koštalo 8 eura, kada dođe na knjiženje to košta 8 eura, onaj 1 euro mi ostane čitav.
E ondak, imao sam neki posao sa nekom britanskom firmom. Njihov platni sistem prihvata samo naplatu u funtama, nikakve evre, dolare, i ostale boranije, samo funte.
Probao ja sa eurima na računu kartice, nije prolazilo. Onda sam kupio funte. To je koštalo GBP 67.52, kad je došlo na knjiženje, ni para više mi nije skinuta.
Kasnije, Telenor Banka, ako imam tu valutu na kartici, ona se i skine tačno onoliko koliko treba. Ako nemam, skidaju se dinari, ali koliko ja znam, po kursu TB, jednom sam čak nešto i proveravao i bilo je tako u paru.
Jedino PayPal ume da stavlja paprene kurseve, nudi ona njihova čuvena plaćanja u dinarima, ali ja uvek promenim i kažem da hoću da platim u izvornoj valuti.
Kada je bila ova mućka sa Vectonom, skinuto mi je 100 eura sa računa, u dinarima jer euro nisam imao. Znam da je to bilo tačno po kursu banke za taj dan.
Ali kada je Vectone vraćao novac, vratili su mi to na euro računu, pa sam onda imao baš 100 eura, ne onih 12 i nešto hiljada dinara.
Ista situacija prošle godine, kada mi je Amazon nešto greškom naplatio 59 eura a TB skinula sa dinarskog računa, refundacija
je usledila baš u iznosu od 59 eura na euro računu.
To su moja iskustva i ja znam da je kod mene bilo baš sve tako. Niko i ne mora i ne treba da mi veruje. :)

Screenshots or GTFO.

Plaćao račune...

secure code :smoke: Veliko slovo, malo slovo, broj... :)

Lakše je ovo kod telenora, 6 brojeva i molim lepo

E ondak, imao sam neki posao sa nekom britanskom firmom. Njihov platni sistem prihvata samo naplatu u funtama, nikakve evre, dolare, i ostale boranije, samo funte.
Probao ja sa eurima na računu kartice, nije prolazilo. Onda sam kupio funte. To je koštalo GBP 67.52, kad je došlo na knjiženje, ni para više mi nije skinuta.
Која банка,картица,рачун...?Објасни да и ми тако радимо.

secure code Veliko slovo, malo slovo, broj...

Lakše je ovo kod telenora, 6 brojeva i molim lepo
Код Комерцијалне најлакше,не чекаш СМС,сам креираш итд.

Aplicirao sam u subotu 03.06 online za račun plus.
Kurir je doneo ugovor na potpis sa ostalim papirima u utorak 06.06.
Među papirima su bile i kopije moje lk koju je kurir uporedio sa mojom lk.
Danas je 14.06, moj račun i dalje nije aktivan.
Posle više poziva i poruka, uglavnom dobijam obaveštenja da ugovori još uvek nisu vraćeni u banku i da ako neću više da cekam, najbolje bi bilo da se ulogujem na moj nalog i da otkažem zahtev, da dodjem u poslovnicu i tamo otvorim račun.
Na moje pitanje kako nisu dobili nazad ugovor kada sam preko broja za pracenje posiljke video da je odavno njima dostavljen, operater mi tek danas kaže "jeste on dostavljen ali kurir nije potpisao da potvrđuje vaš identitet tj da se lk slaže sa kopijama koje ste poslali prilikom apliciranja i sad su oni njima vratili dokumenta na potpis...
Znaci otvaranje računa kada aplicirate online zavisi od kurira a ne od radnika MTS banke.

Ne bi me čudilo da si izgubili moja dokumenta, u mts-u je sve moguće.

Zato insistirajte kuriru da pred vama potvrdi potpisom da se uverio u vas identitet da ne bi prosli kao ja.

Ja imam slican problem..meni je kurir ostavio i onaj koverat, tj radnik u posti jer sam tako preuzeo, ja sam ga pitao ali ovde na koverti pise da se vraca sa ovim nazad..on mi kaze uzmi ladi se sa tim po ovoj vrucini poslacu ja ovo........ne znam sad sta da radim, datumi su slicni kao tvoji

ja sam 6.6. popunio zahtev, sledećeg dana potpisao kod kurira i tek 12.6. su mi otvorili nakon slanja email-a

Neko je ovde ubedjivao ljude da je bolje online otovoriti racun,nema nista dok ne odes u poslvnicu i lepo potpises tamo i odmah aktivan racun i za par dana stigne kartica. :)

Naravno da je bolje online. To što imamo posla sa firmom kakva je mts je nešto sasvim drugo.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno