Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada u statusu kartice pise neaktivna,da li to znaci da je kartica poslata?

7$ = 785,07 RSD (telenor)
7$ = 768,16 RSD (mts)

Upravo testirano.

7$ = 785,07 RSD (telenor)
7$ = 768,16 RSD (mts)

Upravo testirano.
Ако остане тај курс(након књижења банке)то је добро.За мање суме може и без куповине евра али за већа и чешћа плаћања,само куповина онлајн евра.

To je kurs banke, on se ne primenjuje na valutne transakcije, vec se koristi MasterCard kurs, a za sve banke on mora biti isti za isti dan koriscenja i knjizenja.

Preko "Kupovine deviza" opcije u mts banci je 772.83, i dalje jeftinije...U svakom slučaju, potpuno mi je nevažno ko ima kakav kurs po određenim parametrima, meni više odgovara da platim manje u praksi, a to je trenutno na mts-u.

..... u praksi, ako placas na netu, ISTO je, bilo da je u pitanju Intesa, Telenor, MTS ili AIK, sve dok je u pitanju placanje MasterCardom. ISTO bi platio bilo koju od tih banaka da koristis; (mislim da vazi isto i za UniCredit, Kombank i ProCredit, ali nisam siguran - siguran sam da ne vazi za Raiffeisen, Piraeus, Alpha, Erste i Sberbank, jer one naplacuju proviziju od 1-2.5% za devizne transakcije)

To koliko kosta dolar u banci (ili koliko se ceni) je samo bitno za kupovinu i prodaju kada ti zelis, ili ako nemas EUR na racunu. Inace je nebitno za kupovinu na netu, karticom.

Konkretno, za MasterCard ce uvek biti kurs odavde:
https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html
(sa vrlo malim finesama kada je vikend u pitanju)

Postoje sada tu finese oko datuma transakcije i knjizenja, ali to nema NIKAKVE veze sa provizijom banke za kupovinu/prodaju dolara.

..... u praksi, ako placas na netu, ISTO je, bilo da je u pitanju Intesa, Telenor, MTS ili AIK, sve dok je u pitanju placanje MasterCardom. ISTO bi platio bilo koju od tih banaka da koristis; (mislim da vazi isto i za UniCredit, Kombank i ProCredit, ali nisam siguran - siguran sam da ne vazi za Raiffeisen, Piraeus, Alpha, Erste i Sberbank, jer one naplacuju proviziju od 1-2.5% za devizne transakcije)

To koliko kosta dolar u banci (ili koliko se ceni) je samo bitno za kupovinu i prodaju kada ti zelis, ili ako nemas EUR na racunu. Inace je nebitno za kupovinu na netu, karticom.

Konkretno, za MasterCard ce uvek biti kurs odavde:
https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html
(sa vrlo malim finesama kada je vikend u pitanju)

Postoje sada tu finese oko datuma transakcije i knjizenja, ali to nema NIKAKVE veze sa provizijom banke za kupovinu/prodaju dolara.

Nisi u pravu, u mts aplikaciji mozes da kupis dolare, eure, i ako placas stvar preko neta koja je izrazena u dolarima, tebi skida dolare, naravno bez provizije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa tesko da to ovde neko zna sa sigurnoscu.
Sto to isto pitanje ne postavis tamo gde treba, na besplatan 0800 103-103 ili im posaljes mail sa pitanjem.
Ovde niko ne zna odgovor, tamo, mozda neko i zna.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Zato sto mi niko ne odgovara na mailove... Pitao sam jer je mozda vec neko odavde zvao da pita ili ima neku infom

Sent from mTalk

Pozovi, mnogo je brže i lakše

Na PŠ bankomatu lepo radi upit stanja.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
Ево послах и ја мејл за виндовс :)

Sent from mTalk

Nisi u pravu, u mts aplikaciji mozes da kupis dolare, eure, i ako placas stvar preko neta koja je izrazena u dolarima, tebi skida dolare, naravno bez provizije.

Дај примјер,јеси ли пробао?

Hoce razvijati app za Windows phone?
Сигурно хоће, направили су mts centar, направиће и за банку. Ја сам иначе апликацију инсталирао на таблет јер имам старе андроид телефоне са старим ОС па може само на таблет. Мада не смета али би било добро да може и на windows phone јер је он стално у џепу, таблет ретко носам.

3.3. Zaduživanje Računa
Obaveze koje nastaju upotrebom Kartice u zemlji izmiruju se zaduženjem prvenstveno dinarskog dela Računa. Ukoliko nema dovoljno sredstava na dinarskom delu Računa, zadužuje se devizni Računau valuti EUR po kursu kako sledi:
- Devizni kupovni kurs iz kursne liste mts Banke na dan knjiženja zaduženja;

Obaveze koje nastaju upotrebom Kartice u inostranstvu izmiruju se zaduženjem prvenstveno deviznog dela Računa u valuti EUR, a zatim u ostalim valutama na Računu. Ukoliko nema dovoljno sredstava na deviznom delu Računa, zadužuje se dinarski deo Računa po kursu kako sledi:
- za ostale valute na Računu kupovni devizni kurs za tu valutu i prodajni kurs za EUR na dan knjiženja zaduženja;
- za zaduženje dinarskog dela Računa prodajni devizni kurs za EUR na dan knjiženja zaduženja.

Banka ima pravo da prilikom transakcije Karticom u okviru raspoloživih sredstava na Računu, iznos koji se autorizuje uveća za 2% od iznosa transakcije, kako bi se sprečio valutni rizik.
Podizanja gotovine na bakomatima može biti ograničeno tehničkim mogućnostima svakog bankomata, u smislu isplate celog iznosa putem jedne transakcije.
Ograničenja potrošnje Korisnika koja nisu uzrokovana tehničkim mogućnostima uređaja na kojima se obavlja transakcija mogu biti određena i menjana od strane Korisnika putem elektronskog i mobilnog bankarstva.

3.3.Zaduživanje Računa
Obaveze koje nastaju upotrebom Kartice u zemlji izmiruju se zaduženjem prvenstveno dinarskog dela Računa. Ukoliko nema dovoljno sredstava na dinarskom delu Računa, zadužuje se devizni Računau valuti EUR po kursu kako sledi:
- Devizni kupovni kurs iz kursne liste mts Banke na dan knjiženja zaduženja;

Obaveze koje nastaju upotrebom Kartice u inostranstvu izmiruju se zaduženjem prvenstveno deviznog dela Računa u valuti EUR, a zatim u ostalim valutama na Računu. Ukoliko nema dovoljno sredstava na deviznom delu Računa, zadužuje se dinarski deo Računa po kursu kako sledi:
- za ostale valute na Računu kupovni devizni kurs za tu valutu i prodajni kurs za EUR na dan knjiženja zaduženja;
- za zaduženje dinarskog dela Računa prodajni devizni kurs za EUR na dan knjiženja zaduženja.

Banka ima pravo da prilikom transakcije Karticom u okviru raspoloživih sredstava na Računu, iznos koji se autorizuje uveća za 2% od iznosa transakcije, kako bi se sprečio valutni rizik.
Podizanja gotovine na bakomatima može biti ograničeno tehničkim mogućnostima svakog bankomata, u smislu isplate celog iznosa putem jedne transakcije.
Ograničenja potrošnje Korisnika koja nisu uzrokovana tehničkim mogućnostima uređaja na kojima se obavlja transakcija mogu biti određena i menjana od strane Korisnika putem elektronskog i mobilnog bankarstva.

Banke se uvek osiguraju malim slovima u ugovoru

Фала Сателл,спасио си ми вријеме,да не тражим.:)

Sta mislite u kojoj valuti sve karticarske organizacija kao sto je Mastercar i Visa zaduzuju transakcije napravljene u bilo kojoj zemlji pa kasnije to proslede bankama ?;-)))

Знам ја то(у динарима наравно:D),зато сам га и питао.

Daj screenshot IZVRSENE i PROKNJIZENE transakcije koja ovo potvrdjuje.
Ako si u pravu, placam 10$, ako nisi placas 10$, moze?

Uz to, kako si zamislio da je to bolje nego MC kurs za EUR/USD, koji je MNOGO bolji nego USD/RSD kurs bilo koje banke :)

Mozda ovo od Crkvine pije vodu ali treba probati...sto mislis da nije tacno Alfaunits? Ako bi mogli da kupimo evre ili stavimo na racun zar ne bi trebalo prvo da nam skida te evre ako pazarimo nesto sto je u evrima? Ja imam Visu electron u Intesi devizni racun na kom mogu samo evre da uplacujem i skida mi evre koje imam

Daj screenshot IZVRSENE i PROKNJIZENE transakcije koja ovo potvrdjuje.
Ako si u pravu, placam 10$, ako nisi placas 10$, moze?

Uz to, kako si zamislio da je to bolje nego MC kurs za EUR/USD, koji je MNOGO bolji nego USD/RSD kurs bilo koje banke :)

2f45d8fca6f56b1489630dd1345e406e.png

Ja koliko vidim to su EUR, NIGDE ne vidim dolare, koje si pominjao?
@DW, ovaj deo oko dolara :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno