Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dina je besplatna.
nema potrebe da odjavljujes, dovoljno je da ne aktiviras.

pa u ebankingu stoji da su obe aktivirane

Da li si zvao njihov centar na 011/3040-905 Verovatno imaju opciju da izdaju pin i aktiviraju dinu.

nisam. reko dinu necu ni koristiti pa nema potrebe. ali definitivno cu ih pozvati sutra da vidim moze li da se trajno blokira ili da posalju pin. cisto sigurnosti radi..

Racun sam otvorio pre 15 dana, Dina sigurno nije aktivirana iako to pise u web aplikaciji posto moja jos uvek nije aktivna. Valjda treba da se provuce kroz bankomat, isto vazi i za Mastercard. Pomenutu (Mastercard) sam aktivirao pomocu AIK bankomata ali Dinu nije hteo da primi, verovatno je greska bila do mene.

Citavsi korisnicko upustvo nisam nasao jasno naznaceno da se kartice moraju aktivirati na bankomatima, iz iskustva od ranije sa drugim bankama to ja nikada nisam morao ciniti vec su to radili u poslovnici. Valjda je ovde to drugacije, mada sam uplacivao novac u poslovnici i tada predao karticu sluzbenici i samim tim ocekivao da je aktivira. Sto se nije desilo.

Jedno pitanje: Preneo sam broj iz mts-a u vip.Koristim mts banku.Da li će mi banka nešto dodatno naplaćivati,npr sms notifikacije,jer nisam korisnik mts mobilne mreže?

Ma kakvi ja sam čak taj MTS broj koji mi je na kartici tj broj računa ugasio i samo sam išao na promenu tel broja. Sada koristim neki sasvim novi VIP broj na koji uredno stižu SMS obaveštenja i sve ostalo.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Kada promenite mrezu, a ostane isti broj, pozovite banku (ili im javite na chatu, posto se ne menja broj) - u nekim bankama je jako bitno koji je operater, i da bude podesen/zamenjen pri MNPu! Inace ne stizu poruke.

Još jedno pitanje,vezano za transakcije u inostranstvu:Ako imam na računu evre i dinare,a plaćam nešto karticom u Rumuniji gde se koriste leji,odakle mi se skidaju sredstva?

Sa evro partije, ako imas. Provereno.

Ako nije tako, onda je njihov bug.

Imam i dinare i evre na istom multivalutnom racunu kod MTSa i pri placanju na online stranim sajtovima nevezano od valute skidaju se euri i to po veoma povoljnom kursu koji je nesto bolji od konverzije koju prikaze google kada uradite pretragu. Bez ikakvih dodatnih provizija. Sa te strane MTS banka je izuzetna, ali zato su poslovnice daleko, na meni nepristupacnim lokacijama. A na bankomatima nije moguce uplacivati novac.

Ima li mts banka poslovnice u nekim drugim gradovima van Beograda?

Mislim na poslovnicu u kojoj se moze podici novac, ne mislim na objekte u kojima se moze otvoriti racun.

Ima još par gradova, ima na sajtu.

Možeš i na bilo kojem bankomatu.

Znam da moze na bankomatu, ali posto mi je potreban veci iznos ne bih mogao u istom danu da sve podignem, zbog dnevnog ogranicenja.

U svim ekspoziturama koje su prikazane na mapi nakon primene filtera se moze podici novac sa tekuceg racuna?

Poslednja izmena:
A koliko je dnevno ograničenje ?

Kod mene je namešteno 9999999. Uz napomenu da nisam nikad toliko podigao.

I kod mene je tako podesen dnevni limit potrosnje koji se odnosi na placanja karticom, ali za podizanje na bankomatu za debitnu karticu vazi drugo ogranicenje.

Nisam siguran, ali cini mi se da je 30.000 ili 40.000. Kada pokusam da podignem na bankomatima veci iznos od toga dobija se poruka da je prekoracen dnevni limit za podizanje sa bankomata.

Probaj iz dva cuga po 30k?

Videcu, mozda mi je najbolja opcija da prebacim novac na racun koji imam u drugoj banci pa da tamo podignem.

Kada se vrsi kupovina deviza putem online menjacnice na e-banking nalogu, kurs se ne menja u slucaju da je neki veci iznos u pitanju?

Proslog cetvrtka odlazim u postu da kupim neke taksene marke u iznosu od 390din, u dzepu imam 370 din i master card
Na ulazu u postu bankomat, ulazim unutra i pitam jel mogu da platim karticom taksene markice.
Sluzbenica kaze moze ali to se racuna kao podizanje gotovine

OK, to je besplatno kod MTS banke, dam karticu platim i zavrsim posao.
I jutros (znaci nedelju dana kasnije) u tacno 9:05 stize poruka da mi je skinuto 300din za neku transakciju.

Kontaktiram banku i dobijem objasnjenje da je isplata na bankomatu besplatna a na salteru 300din minimum, tako da sam ja za uplatu od 390din platio 300din naknadu.
Da sam podigao na bankomatu koji je par metara dalje bio stajao ne bi kostalo nista, a na salteru te ceka iznenadjenje.

Eto ko nije znao, neka zna :)

Poslednja izmena:
Jel mogu da podignem devize sa bankomata drugih banaka koristeći mts mastercard? Jel ima provizije?

Kontaktiram banku i dobijem objasnjenje da je isplata na bankomatu besplatna a na salteru 300din minimum, tako da sam ja za uplatu od 390din platio 300din naknadu.
Da sam podigao na bankomatu koji je par metara dalje bio stajao ne bi kostalo nista, a na salteru te ceka iznenadjenje.

То се зна од првих порука о мтс банци, зато се и користе банкомати. Лепо си био упозорен.

Imam problem sa sms obavestenjima o odlivu/prilivu.
Naime, informacija o raspolozivim sredstvima ne odgovara stvarnom stanju. Cak je ponekad potpuno nasumicna.
NPR: Imam dve uzastopne transkacije, obe odliv a posle jedne se raspolozivo stanje uveca, a posle druge umanji.

Da li neko ima slicnih iskustava?

Zato sto se sms posalje u drugom redosledu od transakcija. Ali stanje prve bi trebalo biti tacno onda

Kada he cise transakcija, haos:) meni je tako u AILu cesto

Proslog cetvrtka odlazim u postu da kupim neke taksene marke u iznosu od 390din, u dzepu imam 370 din i master card
Na ulazu u postu bankomat, ulazim unutra i pitam jel mogu da platim karticom taksene markice.
Sluzbenica kaze moze ali to se racuna kao podizanje gotovine

OK, to je besplatno kod MTS banke, dam karticu platim i zavrsim posao.
I jutros (znaci nedelju dana kasnije) u tacno 9:05 stize poruka da mi je skinuto 300din za neku transakciju.

Да,збунило те то подизање.Човјек одмах помисли да је бесплатно,као што и јесте на банкомату.Заборави се да је унутра ПОС.

U slučaju plaćanja računa u Pošti, zaposleni karticu provlači kroz POS terminal i ova transakcija se tretira kao podizanje gotovine i naplaćuje se provizija, saglasno Tarifi naknada banke. Uvek je povoljnije da novac podižete na bankomatima, nego na POS terminalima. Kada je u pitanju plaćanje računa, najpovoljnije je da to obavljate putem internet ili mobilne aplikacije.

Ma i pomislio sam i nek naplate koliko moze da kosta...
problem je sto je ta naknada 300din a moje markice kostale 390 :)

Zato sto se sms posalje u drugom redosledu od transakcija. Ali stanje prve bi trebalo biti tacno onda

Kada he cise transakcija, haos:) meni je tako u AILu cesto

Pomislih i ja to. Ali vreme izmedju transakcija je dovoljno veliko da ne bi trebalo biti *******cije. Ja sam naveo banalan primer, ali cesto informacija koji oni daju nema ama bas nikakvog smisla. Probacu da napravim mali excel fajl sa informacijama o stvarnom raspolozivom stanju i onome sto sam dobio u poruci.

Nesto slicno je neko pomenuo skoro za MB, i ispalo je bas ovo sto rekoh.

10ak minuta prodje recimo meni u AIKu.

Ako ti je jedno od raspolozivih stanja tacno, sigurno je to, iako sistem ne bi smeo tako da radi :( Ali SMS se ne smatra dokazom, vec samo informacijom, pa transakcijska tacnost nije presudna.

BTW, nesto mi kaze da onih 5K sto je MB delila nije od njih nego od MasterCard-a :) Jer vidim kod mojih slucajno "nagrada masterCard korisniku" da stoji :)

Instant (hitno) plaćanje radi radnim danima i uveče, tipa 20-21h dok vikendom ne radi, samo rezervišu a tek se u ponedeljak izvrši plaćanje.

Treba i vikendom da radi.

Hitna, preko 300.000 idu tokom radnog vrenena platnog prometa samo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno