Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa i instant treba da idu 24/7 365 dana u godini.

• Like
Reagovanja: M J
Instant (hitno) plaćanje radi radnim danima i uveče, tipa 20-21h dok vikendom ne radi, samo rezervišu a tek se u ponedeljak izvrši plaćanje.

Radi normalno sad sve. U pocetku tj kad je pusten servis bilo je problema, nije islo sve odmah. Medjutim sredili su i radi odlicno.

AKo vam ne radi IP, znaci da banka primalac ne prihvata.

Koliko sam primetio, cak je i BI pocela od NG IP, bas sam 04.01 platio sa zeninog racuna u BI na moj u SoGe u 18h i stiglo mi posle 2 minuta, a pre NG sve sto je placeno do 17h ide istog dana a sve posle narednog radnog dana(sto i pise u app kad se placa) sto se podudara sa onim sto su mi rekli u mojoj banci, sto sam u nekoj temi i pisao, iako ce zvanicno ove 4 banke do 01.04 morati da sve srede oko IP-a.
Za sada sam samo jednom probao, kad se ukaze prilika probacu ponovo za potvrdu nakon 17h.

Kolege, ako može mala pomoć. Korisnik sam MTS banke već skoro dve godine i preko računa plaćam narudžbine sa Aliexpressa. U međuvremenu sam imao par dispute - a koji su mi odobreni. Problem je u tome što mi Aliexpress aplikacija prijavljuje da su dispute-i prihvaćeni i da su sredstva vraćena na račun, ali to se ne vidi na računu MTSa. Ovi iznosi su do sada bili mali, po nekoliko eur, pa nisam preterano ovraćao pažnju, ali mislim da se do sada skupilo bar 20tak eur odobrenih disputea za nekoliko narudžbi i interesuje me kako mogu da dođem do tog novca. Da li trrba da pišem banci ili nešto dodatno da potvrdim u aplikaciji...? Hvala na pomoći :)
e706d292f9db8a6a0ab3ebf47e7dec39.jpg

Sent from my Hisense Infinity H12 using Tapatalk

Taj refund sa slike jos uvek nije zavrsen/poslat banci. Tek kada pise Refund complete se valjda salje.
Pogledaj preko sajta, tamo je preglednije, koliko se secam.

Da sad vidim, ovo je skoriji slučaj. Niže je slika odobrenog refunda koji isto nikada nije uplaćen.
0b143d2954d37ebfa75b2dbf638a31ce.jpg

Kada si platio to?
Moguce da nije ni naplaceno, nego samo da je stornirana transakcija. U tom slucaju neces videti ni naplatu u listi transakcija.

Pogledaj od 10.09. Do 1.11.da li ima transakcija od strane Alija. Nemoj po iznosu da gledas, mozda nije u EUR isla!

Izvini na kasnom odgovori, nikako da stignem od posla... Proveravao sam, ali uredno je skinut iznos sa kartice odmah pri potvrdi porudžbine, a isti nikada nije vraćen. Mislio sam da u okviru aplikacije treba još nela potvrda, u svakom slučaju pisaću direktno banci sa screenshot-ovim svih transakcina da provere. Javljam konačan ishod. Hvala na pomoći svakako :)

Kome si pisao i šta su odgovorili? Imaj i ja 1 refund koji nije proknjižen...

Juče sam platio uplatnicom u Pošti i skinuli su redovnih 45 dinara provizije kao i za sva druga plaćanja. Šta bi sa onim što piše u ovoj temi a odnosi se na besplatne uplate u Pošti na račune u MTS banci? Mogao sam hitnim nalogom da sam znao da uzimaju u pošti za uplatu.

Ne mogu sve PIN-ove kartica koje imam da pohvatam koji su a pamtiću partiju računa u MTS-u, ma važi. Kako bilo gospođa u pošti je uslugu naplatila, izem ti njihovu saradnju ako ne obaveste klijenta o tome na licu mesta. Još je napisala uplata za telenor banku pod svrhu... mada sam u poslovnicama bilo čega samo kad moram ali se uvek i pod obavezno neprijatno iznenadim.

Ova banka valja zbog dve stvari, prva jer se ne plaća održavanje ali samo 6 meseci tako da je to vremenski ograničena prednost. Druga je kurs evra i nepostojanje provizije na ino transakcije. Mana je što je ekspozitura malo i zabačene su a bankomati ne postoje.

Ako skrljaju kurs ko Telenor i uvedu naknade za ino plaćanja mogu komotno da se gase. Jer što ne Intesa u tom slučaju? ili KB? Ili RF za dinarske poslove?

To što piše partija računa u MTS-u je u stvari tvoj broj tekućeg računa koji svakako treba da znaš koji je ako hoćeš na njega da uplatiš, jedino što treba da "upamtiš" i broj tog transakcionog MTS računa a to možeš tako što čuvaš uplatnicu kad jednom uplatiš u pošti pa im daš sledeći put da sve to isto kucaju tamo a ti samo potpišeš. Ili sačuvaš tu sliku iz prvog posta na telefonu...

Svaki bankomat je MTS bankomat za isplatu (nema nikakih troškova), mana je što nema kao Telenor za uplatu.

I ko tvrdi da MTS banka mora da bude najpovoljnija za sve što nekome treba? Ima još 30 banaka pa ljudi mogu da biraju.

Tln od proslog leta naplacuje 1% za ino transakcije karticom (sto vazi i za vecinu dinarskih placanja preko neta, jer su procesori van zemlje, tipa avio karte!) - za Starter paket.

Pre neki dan posle godinu dana korišćenja tekućeg kao backup (sa glavnog prebacivao na mts pa onda podizao novac gde god) ugasio račun u soge i prebacio platu ovde. Sve što meni treba radi dobro, imao sam app na dva mobilna i na oba radilo sve, probao i aliexpres bez štucanja. Za razliku od soge gde iako sam imao devize na računu one nisu automatski povlačene ako nemam dovoljno dinara ovde se devize automatski konvertuju u rsd (mozda i obrnuto) pa sam otvorio jos jedan devizni račun (bez naknade za otvaranje i održavanje) koji je povezan sa glavnim i sad kad mi treba nešto da kupim online za evre odradim interni prenos i sve super. Možda i bolja opcija jer imam veću sigurnost, mogu dati i karticu i pin i onaj kod na drugoj strani kartice ali ako ne prebacim novac ne može mi se skinuti ništa sa računa.

Poslednja izmena:
Kako otvaras jos jedan devizni u MB?

Nisam ni ja znao da je to moguce ali eto jeste, pitao ih ovo da li skidaju evre ako nema dovoljno dinara za transakciju i oni kao da ali mozete otvoriti još jedan devizni koji je vezan za vas (ili vaš račun nisam siguran) koji se ne plaća održavanje niti otvaranje i ne mogu da se povuku sredstva karticama nikako. Sa tog računa mogu da podignem novac ili lično u banci ili interni transfer na glavni račun i onda može kupovina normalno. Dobio neki novi broj računa samo za to i eto. Ako baš treba mogu slikati dokumente koje sam dobio kad dodjem kući

Poslednja izmena:
Stedni nije a-vista, a nisam znao da ima a-vista mogucnost.

Ne razumem?
To je štedni a Vista nalog, za orocene je drugi račun.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ne moze kroz app, mora u poslovnici?
Hvala.

Ne znam, verovatno ne može ali može se kontaktirati podrska pa videti. Išao sam do poslovnice da bih uplatio evre na račun i onda usput i to sasvim slučajno uradio.

Poslednja izmena:
Ne može, mora u poslovnici i to traje oko 20min jer trebaju svi papiri ponovo da se potpišu.

Meni su u poslovnici rekli da je to stedni (po viđenju) nalog, juče sam ga otvorio.
Možeš posle iz aplikacije da prebacujes novac.

Korisna infornacija. Steta sto ne moze online sa se skrati, uvek je dobro da moze novac na drugim racunima da se cuva umesto na "debitnom", tj.na racunu povezanom sa karticom.

Kod TB se prosto otvori.avista stedni :)

Istu stvar sam pitao.
Mislim da tu potrebnu papirologiju diktira NBS i oni moraju gomilu papira da potpišu za otvaranje svakog računa.
Znaci orocenje na Klik, možemo da zaboravimo, neće to skoro u srbijici

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno