- Učlanjen(a)
- 25.11.2017
- Poena
- 20
Nisi u pravu.Као и обично добра замисао а реализација никаква.Провизије и врсте картица су непознаница.Држава умјесто одмах да уведе обавезно издавање за све рачуне она одуговлачи јер зна да треба времена.У међувремену могу и Виза и Мастер смањити провизије и постати конкурентне Дини на домаћем тржишту па ће парице опет ићи напоље.Добра идеја али нешто килаво иде.![]()
Provizije uopste nisu nepoznanica ako se dobro secam 0.2% debit od transakcije i kreditna 0.3% od cene transakcije.
Uvedeno je odmah(od 17.08.2018 dakle za nedelju dana ce svi MORATI da izdaju DC a ako neko hoce moze da trazi ostale).
E sad zasto ja mislim da ce to biti kratkog daha i da nikome nece biti zanimljiva DC, jer su propisali da Visa i MC moraju sa sadasnjih 2-2.5% za 6 meseci da smanje na 0.5 debit i 0.6 kreditnu, a krajem sl godine moraju da smanje kako je u EU propis(a sada za DC i kod nas 0.2-0.3) 0.2-0.3, bilo pre par dana slusao sam licno Tabakovicku kad je izlagala plan.
A ono sto nije bas vezano za kartice a dodra je stvar, sto je isto rekla, da ce od Septembra platni promet raditi 24h non stop, moci cemo jedni drugima da placamo u pola noci i novac ce odmah biti dostupan drugoj strani i jos neke pogodnosti da ne smaram sad nije tema.
Pustaju uglavnom novi sistem PP-ta.
Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk