Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je prilicno nelogicno, da se naplacuje Dinom, a ne MCom podizanje na drugim bankomatima.
Kao da promovisu MC :( Mislim da nesto tu ne stima :)

Таква правила за Дину важе у свим банкама.Е сад, ово је онлајн банка па само поштује све што и остале банке.Нема својих банкомата па нека картица мора бити за бесплатно дизање.Банка одлучују која,не НБС.

Pda, ali njih sigurno vise kosta MC nego Dina na tudjim bankomatima.

Mozda imaju i neki dodatni trosak po kartici kada omogucavaju takvo nesto, pa im je onda mnogo da omoguce za dve kartice, a za mc im je verovatno nezgodno da ukinu bar dok ne dodje vreme za reizdavanje(tj. nece da se bakcu sa mogucim zalbama).

• Like
Reagovanja: M J
Питање је колико их дизање с других банкомата реално кошта,како то плаћају,пребијају преко Телекома итд.
Углавном сем ТБ,не вјерујем да ће и ови радити против себе,иако им је ментор главни монополиста.

Znači, ovi su koma... :)
Otvorio račun pre 10 dana, sa master karticom, ugovor došao dva dana kasnije, "nedozvoljeni minus" od 500 rsd odmah sutradan, ja zovem korisnički da vidim jel ide kamata, lepo mi objasne da prvi mesec ne ide.. Ostavim to, ajd da sačekamo karticu da stigne... Prekjuče ujutru, dakle 7-8 dana od otvaranja računa, me zove gospođa, pita kada ću da uplatim minus? Ja tu krenem da penim, i svadjam se, ni karticu nisam dobio, kako vas nije sramota itd , i ona mi spusti slušalicu :D
Zove juče opet ja još gori, opet isto, ali uzmem i uplatim, tipa 5-6K preko minusa, i to pre podne, ajd da vidim kako radi ebanking itd...
Zove i danas, sada druga gospođa, opet isto pita, ja ajde lepo, pa kada ste dobili spisak dužnika, ja još nisam dobio karticu, kaže ona, pa ja to preko kompjutera, ne proveravamo stanje, biti znam gde je vaša kartica, nije to moj posao...ovaj put sam ja spustio slušalicu, mrmljajuci u sebi državni poso...

P Smart

Da li je neko trazio da mu izdaju Dinu kao dodatnu karticu? Jel to uopšte moguće?

Kad preko mbankinga placate racune gde upisujete svrhu uplate, npr ako placam za odradjeni mesec? Hvala

Ja pod "opis plaćanja"

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Sa tim što je "svrha plaćanja" potpuno nebitna informacija koja skoro ničemu ne služi.
Knjiženje uplata, tj. zatvaranje otvorenih računa, se radi na osnovu poziva na broj.
Pozdrav

Bitno mi je da mogu da vidim šta sam platio.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Јесте за клијента боље да зна за који мјесец плаћа рачун,у случају жалбе.:)
Sa tim što je "svrha plaćanja" potpuno nebitna informacija koja skoro ničemu ne služi.
Knjiženje uplata, tj. zatvaranje otvorenih računa, se radi na osnovu poziva na broj.
То јесте,ал за виши ниво управљања,не за нас обичне,клијенте,гдје чак неки код уплата траже и град,адресу,број стана,потпис и број црвених крвних зрнаца.Некад ми то све тражили у АИК-у,а сад у мјењачницама,а опет без увида у лична документа.

Sto u neku ruku jeste ogroman propust. Jer ako u necije ime uplatis dugovanje (i dinar), koje on/a osporava, samim tim si toj osobi napravio problem :(

Evo primera, zivim privatno, postoji dug za vodu i hocu da platim samo moj mesec potrosnje, a ne nesto od pre 4 godine. Ionako je to vec zastarelo, to mora gazda da resi da mu otpisu. Ovako sve ide na racun bez naznake za koji mesec placam. Kod komercijalne banke postoji svrha uplate i to sve cunkcionise.

Svugde postoji to, samo se mozda drugacije zove. Opis transakcije, svrha uplate, itd. Sve je to isto.

FYI, koriscenje Dine danas..
Nije MTSB Dina, vec PoSted, imam ih 3, ali nebitno...

Placam ja na POS terminalu - hvala, cao. A PIN, potpis??? Nista ne trazi! NISTA!

A MC? Nju mogu da ti wireless naplate, a ovu su morali da provuku! (ispod 1500 je bio racun)

@alfaunits

Drugim rečima ako se neko domogne tvoje kartice može da troši neograničeno? Ili bi možda ipak tražilo pin za plaćanje preko 2000din. ?

• Like
Verovatno ima limit iznad koga traže šifru, nešto slično kao paypass.

Тражи пин за преко, мада може много пута по кило пара. Али не неограничено него колико пара имаш на рачуну. ;) Може неко да се домогне и твог новчаника и твог мобилног, зато пази на све. ;)

Ja sam juče proveo neko vreme na chatu i hoću da otvorim račun...
Rečeno mi je da uz račun plus ide obavezno Mastercard I račun se zadužuje sa 500din, Dinu mi niko nije ni pomenuo niti nudio.

Suština je da meni ne treba nikakva kartica azelim račun sa minimalnim troškovima i ebankingom.

Znaci to je taj minimum za 500din?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

^mislim, kljucna rec, da ne mora MC, nego pokusavaju da ga uvale.

PayPass moze vise puta, ali postoje limit na istom POS terminalu koliko puta moze dnevno, a to mislim da je i dalje 5x, a nesto tipa 15x dnevno moze PayPass.

Они нуде своје,а ко неће пакет не мора.

• Like
za MC mogu se podesiti limiti potrosnje, postoje 3 grupe, prva i druga 10 kupovina dnevno, 20 za nedelju dana, razlicita je ukupna suma koja moze da se potrosi, treca grupa 999 kupovina dnevno

^mislim, kljucna rec, da ne mora MC, nego pokusavaju da ga uvale.
Znaci moze i bez te kartice?
meni ona u sustini ne treba i verovatno mi nece ni koristiti.

Ovako mi je odgovoreno:
Ja:2:54:17 PM
da li izdajete karticu za placanje po deviznom racunu, visu electron ili neku slicnu bez dinarske konverzije
Ja:2:54:54 PM
znaci sa deviznog racuna direktno da mogu da platim u nekoj radnji
Sanja:2:55:17 PM
vi dobijate Mastercard debitnu karticu uz račun
Ja:2:55:24 PM
ona je devizna?
Sanja:2:55:46 PM
pošto je račun multivalutni, sa tom karticom raspolažete valutom koju imate na računu
RSD;EUR;CHF i USD
Ja:2:56:29 PM
jel tu postoji neka provizija na to?
Ja:2:56:54 PM
ta kartica je besplatna ili se ona placa?
Sanja:2:57:11 PM
za korišćenje kartice na pos terminalima u zemlji i inostranstvu, nemate proviziju
kartica se naplaćuje 500rsd jednokratno
Ja:2:57:41 PM
jel moze da se ne uzme ta kartica?
Sanja:2:58:34 PM
ukoliko želite pogodnosti koje nudi Račun Plus, svakako Vam je kartica potrebna

Jedino sto ne razumem kakve su to "pogodnosti" i sta gubim ako je ne uzmem?
Jel mogu u opste da je ne uzmem i kako to da izvedem ako je po automatizmu odmah izdaju i zaduzuju racun sa 500din?

• Like
Sa tom master karticom možeš podizati novac na bilo kojem bankomatu u Srbiji bez provizije.
Mislim da možeš i bez te kartice jer po novom zakonu dobijas dinu a za ostale moraš napraviti zahtev.

• Like
Koliko svatam taj chat, ne moras uzeti karticu, nego je predlazu da ne bi imao cimanja posle.
A i ne mozes direktno sa deviznog platiti Dinom, mozda, sa MC moze (auto konverzija, ali ne znam koji kurs).

Ovo za podizanje jeste bitno, za Dinu nece davati besplatna podizanja :( Sto nema smisla, KB i MTSB, drzavne banke, a idu protiv drzavne kartice ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno