Bio sam pre neko vreme u ekspozituri Poštanske da uplatim na svoj račun, ali im "sistem za MTS klijente" koji svaka Poštanska (ukoliko ga uopšte ima) ima na jednom računaru i naravno isti sistem trenutno ne radi. Pitam ih kada će biti ponovo u funkciji, kažu mi da se to naravno ne zna, ali da dođem ponovo u toku dana i pokušam. Ja im kažem da ne mogu da gubim vreme sa njima na taj način, da to uopšte nije moj već problem Poštanske štedionice koja svojim klijentima mora da obezbedi uplate i isplate u svakom trenutku u toku radnog vremena. Naravno, sve su to suvišne reči upućene šalteruši i to naravno niko neće da promeni, niti se ona šta tu pita, takvo je stanje u celoj zemlji, sve je u raspadu naročito državna, a i veliki broj privatnih preduzeća..
Elem, pozovem na licu mesta drugu najbližu ekspozituru i srećom neko se javi, proverim da li imaju famoznu aplikaciju za nas MTS-ovce, potvrde to i upravo završih kod njih za 10-ak min. Pri uplati u ovoj drugoj ekspozituri šalteruša je sama prokomentarisala: "Očekujte SMS uskoro, ovaj MTS sistem nam je baš spor, ali makar radi". Nasmejah se na to i zaista stiže SMS o uplati nakon toga.
Izgubio sam nekih 40-ak minuta ukupno, ali srećom su mi obe ekspoziture blizu, šta da rade ljudi kojima je druga ekspozitura na drugom kraju grada ili nemaju drugu ekspozituru na raspolaganju, a hitno im treba uplata/isplata? Propast, ali tako je to u Srbistanu. I pored svega ovoga ja i dalje planiram da koristim Račun Plus iako su ove neke stvari maltene neprihvatljive, ali u mom slučaju ima alternative jer imam 3 ekspoziture na 30 min. pešaka maximalno. Shvatam ljude koji nemaju to na raspolaganju i gase račune iz ovog i drugih razloga. Srećom ja u banku idem jednom mesečno ili u dva meseca, pa gubim da kažem minimalno vreme. Aplikacija radi za sada i sve što mi treba završavam preko nje, a konstatovali smo već da se i SMS stabilizovao.
IRačun u RF nisam otvorio zbog bankomata jer ih ima ukupno 3 u gradu i to samo u strogom centru grada i džaba ne plaćam održavanje kad bih maltene svaki dan morao da se bakćem da idem do centra, radije ću platiti više kako bih uštedeo vreme, ali ovo je moj slučaj i moje mišljenje. Ako se znatno pogorša stanje u Poštanskoj, idem dalje naravno, ali poenta je u tome baš,
što čovek tragajući za boljim uslovima gubi vreme na istraživanje, pa čak i ako online negde možeš da otvoriš račun kao u RF, meni je to džaba kada nemam nijedan bankomat u blizini i to je neka moja računica, a svako ima svoju. Dodatno nemam ni podešavanje limita, a da pritom ne odem u banku itd.
Najgore je što je svako od nas vezan za bilo koju banku, zbog kredita, plate koju prima preko računa ili makar zbog internet kupovine preko AliExpress-a, ali je sistem takav da ne možete bez računa i kartica i da banka zapravo raspolaže vašim novcem u svakom trenutku, o tome smo takođe pisali.
Savet za sve ljude koji i dalje koriste Račun Plus:
- Ako u ekspozituri ne radi sistem za nas MTS-ovce, imate sajt Poštanske:
www.posted.co.rs
i brojeve telefona svih ekspozitura u gradu u kome živite, pozovite ih OBAVEZNO pre odlaska u narednu ekspozituru, jer možda ni u toj drugoj ne radi sistem, bar da uštedite vreme.
- I kao što su ljudi ovde već pominjali kada dođete do ekspoziture Poštanske, pošto su tu penzosi maltene 24/7 javite se radniku obezbeđenja da ste klijent MTS banke, uglavnom će to uticati na uštedu vremena pri čekanju...