Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitanje za ljude koji kupuju online cesto ili su koristili na putovanjima master od mts banke? Kakvi su po pitanju kursa, ima li provizija na ino-transakcije tamo (znam da podizanje sa bankomata ima, pricam za online transakcije i POS terminale po shopovima, naravno ne biram DCC), i da li se ugradjuju na refundacije sredstava kao sto recimo to Unicredit radi i uzimaju 5% na refund/transaction reversal?

Ja mogu samo delimično da ti odgovorim za plaćanje na POS terminalima u inostranstvu. Ja sam imao evre na računu i sve je skidano u evrima bez ikakve provizije. Za plaćanje u drugoj valuti, konverzija je po Master kursu, takođe u evre (ok kurs). Svuda je prolazila bez ikakvih problema.

Rešila sam problem.

Malo su zabrljali. Pošto sam skoro otvorila račun, banka nije prepoznala da je aktivan račun napravljen i otvorila mi je novi za jednokratnu pomoć od države. Tako da su mi tu legle pare, a uporedo sam imala neku uplatu koja je takođe prebačana na taj 2. račun tako da stvarno nisam uspela da povežam šta se tu dešava.

Sada je taj račun ugašen, sredstva su prebačena na regularan tekući. Mali propust, ali sredili smo na kraju

Ja mogu samo delimično da ti odgovorim za plaćanje na POS terminalima u inostranstvu. Ja sam imao evre na računu i sve je skidano u evrima bez ikakve provizije. Za plaćanje u drugoj valuti, konverzija je po Master kursu, takođe u evre (ok kurs). Svuda je prolazila bez ikakvih problema.

Kurs je sa 0% provizije po mastercard kalkulatoru ili..?

Ja koliko se sećam, da. Imao sam svega 2-3 plaćanja van zone evra.

Za plaćanje u evrima, sa evrima na računu, to je 100% u cent.

Rešila sam problem.

Malo su zabrljali. Pošto sam skoro otvorila račun, banka nije prepoznala da je aktivan račun napravljen i otvorila mi je novi za jednokratnu pomoć od države. Tako da su mi tu legle pare, a uporedo sam imala neku uplatu koja je takođe prebačana na taj 2. račun tako da stvarno nisam uspela da povežam šta se tu dešava.

Sada je taj račun ugašen, sredstva su prebačena na regularan tekući. Mali propust, ali sredili smo na kraju
Па сад,пуно је непознаница,ко је ту крив.Од банке(службеника)до тебе,или обрнуто.Углавном прва инстанца за жалбе и образложења је банка па онда остали.Добро да је позитивно ријешено:)

Tako je nema provizije kad placas a imas € na racunu, provereno.

Послато са OnePlus 7T Pro помоћу Тапатока
Nema ni u rsd - - eur ili neka druga valuta kada se vrsi konverzija. Samo se konvertuje po kursu master card koji je sasvim ok. Dodatne provizije nema. Probao i u eu i van eu.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Ne primam poruke o transakcijama vec 2 dana. Ima li jos neko problema? Sta radiiti. U aplikaciji je aktivirano

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Da li je još nekome legla uplata od 100e. Ja imam račun u mtsu ali još uvek mi nije legla uplata.

Leglo još 25.

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Мени је такође прошла уплата одмах у понедељак.
(Имао сам од раније рачун, нису ми отварали сад).

И брату је у Сбер банци такође прошло у понедељак,
док другим члановима породице није прошло (Ерсте банка и поштанска штедионица*)
*за Поштанску штедионицу, уз отварање рачуна.

Сви смо се пријавили истог дана.

Poslednja izmena:
A jel to u intezi važi i za devizni račun ili koji tačno mora da se ima?

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Izvini sto ti kazem ovo ali ne verujem ti[emoji23]
Ovi iz min. fin. su nenormalni totalno.
Kojom logikom uplacuju bas bih voleo da mi neki "strucnjak" iz tog ministarstva objasni kojom sizofrenom logikom uplacuju.
Nema nikakve logike.
Ako je(a nije) ko se kad prijavio-to nije.
Ne uplacuju ni po bankama, tipa taj dan tu i tu komplet banku odrade-nije ni to.
Ne ide ni po azbucnom redu prezimena jer bih i tu bio medju prvima.

Pa kojom bre logikom ja koji sam bio medju prvih 100 ljudi u Srbiji jos nisam dobio, samo neko da mi objasni kojom logikom idu.

Kažem ja, partijska knjižica...
Sistem vide samo oni... [emoji16]
Inače i meni je legla uplata prvog dana, Mobi B

Poslednja izmena:
Kojom logikom uplacuju bas bih voleo da mi neki "strucnjak" iz tog ministarstva objasni kojom sizofrenom logikom uplacuju.
Nema nikakve logike.
Ne uplacuju ni po bankama, tipa taj dan tu i tu komplet banku odrade-nije ni to.

Pa kojom bre logikom ja koji sam bio medju prvih 100 ljudi u Srbiji jos nisam dobio, samo neko da mi objasni kojom logikom idu.

Bukvalno ista situacija kao i ti. Prijavio sam se medju prvima i idalje sam u obradi i nista od novca, a ostalima je leglo uglavnom prvog dana.
Jos imam i otvoren racun pa sam mislio da ce tako ici brze medjutim nista.

Sin i ja takođe imamo račun u MTS Banci, prijavio sam se prvog dana i još uvek nismo dobili. Ćerka i supruga u AIK banci dobili prekjuče.

Послато са MI 8 помоћу Тапатока

Pa i ne idu po bankama...
Dobijali su ljudi u MTS banku...ja nisam

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Prijavio u isto vreme (2 min razmak) sebe i ženu, oboje u MTS banci...

ona dobila 100€ odmah prvi dan, ja još uvek proveravam ;)

Da sam znao da ce ici po bankama posto imam racun i u OTP tamo bih prijavio, juce 5 kolega u OTP dobili(a posle mene se prijavili) a ja u mtsb jos ne.
Kontao sam i tako je i trebalo da bude ko se kako prijavljivao tako i da uplacuju ali "strucnjaci" u min. fin. Srbije misle drugacije.
Svasta lepo bih im sad napisao i pozeleo ali bih onda prekrsio pravila foruma i bio bih sankcionisan.
Nema nista gore od nesposobnjakovica na odgovornim mestima u drzavi.
Da sam mladji da bezim odavde...

Ne mora da znači da bi dobio u OTP. Evo ja imam tamo, prijavio se prvi dan u 9 ujutru, još nisam dobio. Znam još par ljudi takođe u OTP da nisu dobili.

Kakva država, takav i redosled. Poznanica se prijavila u prošli petak, u ponedeljak leglo na račun.

Sistem za prijavu je katastrofalan. Ja kad sam se prijavljivao, izbaci mi već ste prijavljeni. Ja se pitao ko me prijavi kad ja nisam? Posle nekog vremena pokušavanja, uspeo sam prijaviti sebe i ženu. I posle još par dana je trebalo da provere prijavu. I prvog dana je leglo i potrošeno. mts i Kombank su u pitanju.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Nema nikakve logike.

Govori tiho i....
ce918d6f3b65b2ba1f17226453258aa2.jpg

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Da li postoji mogućnost da na bankomatu uplatim novac na svoj račun u mts-u?

Prethodno sam bila u unicredit banci i na njihovim bankomatima je postojala opcija za uplatu. Ne znam kako funkcioniše prema drugim bankama

Ne postoji jer mts Banka nema svoje bankomate. Mozes u svakoj posti da uplatis bez provizije na bilo koji racun u mts Banci pa i na svoj.

Zar je toliko bitno kada ćete dobiti tih 100e? [emoji1]
Nepotrebno se zatrpava tema

Znam za ostale načine ali mi je nekako komfornije da ne čekam u pošti/poslovnici, zato pitam.

Hvala nidzika :)

Zvao danas banku za to sto mi ne stizu poruke kazu probajte nesto da platite online i da vidite da li vam stizu poruke sa kodom. Tako moraju sigurno kao. Probam - ne stizu. Izgleda da je nesto do mreze. Da li je neko ood VIPa imao ovaj problem?

Ja sam na VIP-u, prešao sa MTS-a, račun bio otvoren pre prelaska. Plaćam račune bez problema, ali sećam se da nisu hteli da stižu kodovi kada sam hteo da uplatim dopunu za telefon. Ne znam sada kakva je situacija, jer dopune plaćam preko mobi banke.

Poslednja izmena:
Zbog problema sa bezkontaktnim plaćanjem karticom o kojem sam pisao, pre neki dan blokiram karticu kako bi inicirao reizdavanje nove.

Prilikom te akcije piše da izdavanje nove košta 200din (verovatno greška), skinuli su mi 300din [emoji849]

Ono što nisam očekivao je da će sav devizni deo ostati blokiran i više se ne vidi na ebankingu i ne mogu raspolagati tim novcem.
Dinarima mogu raspolagati putem dine...
Ovo nisam očekivao.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zbog problema sa bezkontaktnim plaćanjem karticom o kojem sam pisao, pre neki dan blokiram karticu kako bi inicirao reizdavanje nove.

Prilikom te akcije piše da izdavanje nove košta 200din (verovatno greška), skinuli su mi 300din [emoji849]

I meni je kartica odjednom prestala da radi u prodavnicama, nece bezkontaktno, a kad ubace u terminal ne prepozna, isto i na bankomatu, tako da sam je i ja blokorao i inicirao izdavanje nove, 300 din. Izgleda da im je plastika bas nesto losa.

Zovi call centar, pa vidi kako da koristis te devize.
Inace njihova kartica mi je bas zgodna. Sva sredstva iz druge banke e-bankingom prebacim na mtsbanku i onda mogu da podizem pare iz bilo kog bankomata za dz kao i da placam online racune e-bankingom sve za dz.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno