Šta je novo?

MSI Wind - diskusija

No comment na tvoje komentare :)

Kao sto rekoh, ostatak specifikacije je isti...

Kada su u pitanju drugi netbook modeli moras da zans sledece..
Acer je dosta spustio cenu AA150 i sada je citavih 24K + kusur(dok je wind citavih 6k vise).Moj je stav da su to uradili ne zbog toga sto postoje radi potrosaca i da nemaju troskove izrade prakticno bi ih poklanjali vec zato sto zaostaju za windom(znam da ce sada da se jave fanovi acer-a).Ozbiljan problem aceru pravi pregrevanje i buka koju pravi ventilator koji pokusava da obuzda temperaturu kao i malo losija plastika..Veliki plus je niza cena i veliki taster enter koji se na windu pojavljivao u pocetnim test modelima.Minus za acer kamera(ako je nekome bitna 0.3 dok wind ima 1.3Mp)ali citavih 6k razlike ali i plus koji se ogleda u 40 GB vecem hardu kod acera..odlican su i jedan i drugi model ali malo vise ce te dobiti sa windom ali da li to malo vise vredi 6k...na vama je da odlucite..
Asus eee 901 je definitivno iza ova dva modela ali opet ne zaostaje previse..ako se uzme u obzir da je cena 28k acer je mnogo bolja kupovina od 901 jer su prakticno isti sto se tice sveukupnih performansi i kvaliteta..

Poz

Uffff, daleko od toga da je wind los netbook, i jako mi se svidja stvarno, ali sad stvarno pretera ga covece. Wind zaostaje u odnosu na a150L, prvo po ceni, drugo po hdd-u , trece kamera na aceru je izvrsnog kvaliteta za rez od 0.3mpx i daleko je bolja nego na wind-u (procitaj malo uporednih testova). Meni se jedino wind vise svidja zbog tastature koja je stvarno dosta kvalitetnija, i naravno zato sto 6cell bat nestrci van kucista. Inace acer poseduje "daleko bolji"(po meni) ekran glare tipa (ima premaz preko + je bolji prikaz boja - je losa vidljivost na dnevnom svetlu). A sto se tice kvaliteta izrade oba modela su u istom rangu. inace buka koju stvara aa1 stvarno nije tolika kao sto je ljudi opisuju, bas je u granici normale. Inace Acer je spustio cene jer je u trku netbook-ova usao kasno. Pa sad ti zakljuci sta ti se vise dopada:
Wind:
manji hdd
vece dimenzije=veca tastatura
7-8k veca cena, a ne 6k
bluetooth

ili

Acer a150:
"manje dimanzije"
veci hdd za 1/3
glare ekran
ubogo jeftiniji
i fantastican dizajn

zatim Acer u ponudi ima preko 5 modela (ponudjeno je ljudima da biraju sta zele, a ne da se sve ogranici na jedno), dok je wind izasao samo sa U100, i nista vise.

Nemojte samo da me napadnete, jer sam samo dao svoje misljenje i mislim da je krajnje realno. Oba netbook-a su fantasticna nema sta. U ovom trenutku mi je cena najvise presudila, pa tek ostale stvari. kad bih delio ocene od 1-10 acer ima 9 dok wind ima 8.5.

To bandzo87
E pa sad...ajde kada me vec upucujes na to da prelistam neke uporedne testove ne bi bilo zgoreg da i ti slicno uradis..
Pre svega imas na benchmarketu uporedni test acera i winda i te tvoje ocene 9 acer 8.5 wind su malooo...smesne!na tom testu 48 acer-60 wind
To je za pocetak,ajde da krenemo samo od lokalnih(srpskih)uporednih testova pa da predjemo na svetske(koje cu sada da zanemarim)..pa da vidimo sta ljudi kazu
Imao sam priliku da radim i na jednom i na drugom..znam i vrline i mane i jednog i drugog pa da krenemo..
Firma u kojoj je pocela nova akcija daje Acer AA150 za 24.500+/- kusur
Firma koja je propala i sada je na njenom mestu druga daje wind za 30.690
Po mojoj matematici to je 6k..pa ajde ako se vec gadjamo informacijama barem svoje update-uj..
Gde si izmislio 5 modela acera molim te kao razlicite boje,a?jaci,slabiji-linux,windows-AA110,AA150
Wind je krenuo na trziste sa najjacim modelom a sada stizu i slabije i jace verzije..
E sad
Da li se acer greje vise...DA
Da li stvara buku pri hladjenju..DA
Da li toga ima kod winda..NE
Kamera je veca za 1 MP i kao sada je bolja na aceru..yoohoo:banana:
BT..Acer..NE Wind..DA
Kvalitetnja zavrsna obrada kao i plastika...Wind ne kazem da je na acer krsh ali je na windu mnogo bolja..
Glare screen..kako kome..imas za koji evro da kupis zastitnu foliju koju mozes da montiras na wind pa da dobijes isto..
stize wind sa hard diskom od 120GB..meni to ne znaci previse jer imam wd160Gb a kada budem ubacivao novi hard u wind da li ce da me pogodi sto je manji bio od acera za 40Gb..NE
ne kazem da je veci hard lose ali nije bas ni toliko znacajno..
Sve u svemu...svaki ciga svog konja hvali:wave:Ali..

Pošto planiram da za suprugu kupim ovu spravicu imam par pitanja:

Da li i gde ima da se kupi u par poslednjih postova pominjani model sa 120Gb HDD?

Prema najavama model sa 120Gb koštaće isto kao i model od 80Gb dosada.
Da li će cena modelu od 80Gb pasti cena ili će MSI prestati sa isporukama Wind-a sa 80Gb?

Dužina trajanja garancije kod svih prodavaca je 12 meseci izuzev kod P*k*m-a koji na sajtu navodi da je garancija 2 godine.
Da li je u pitanju greška ili je kod njih stvarno garancija duža pošto je kod njih Wind malo skuplji?

Iako sam gotovo siguran da je Wind idealna sprava za potrebe moje supruge (word + svakodnevno nošenje kuća-posao-kuća) u meni još uvek tinja zrnce sumnje da li će 10,2 inča biti dovoljno veliko, odnosno da li je dovoljno "komotan" za rad u word-u. Voleo bih da mi neko ko ima Wind i "klasični" 15,4 inča laptop uporedi ove dve sprave za rad u word-u.

Pozdrav

Ja sam par puta napisao da moja zena radi na windu kao na jedinoj masini...
uglavnom kuca u word, scientific wordu, excel itd... sasvim joj zadovoljava sve potrebe, a moze da ga nosi u torbici...
imamo i moj 15.4, ali ga eno negde u ormanu skuplja prasinu... i nosim ga ja kad moram...

To bandzo87
E pa sad...ajde kada me vec upucujes na to da prelistam neke uporedne testove ne bi bilo zgoreg da i ti slicno uradis..
Pre svega imas na benchmarketu uporedni test acera i winda i te tvoje ocene 9 acer 8.5 wind su malooo...smesne!na tom testu 48 acer-60 wind
To je za pocetak,ajde da krenemo samo od lokalnih(srpskih)uporednih testova pa da predjemo na svetske(koje cu sada da zanemarim)..pa da vidimo sta ljudi kazu
Imao sam priliku da radim i na jednom i na drugom..znam i vrline i mane i jednog i drugog pa da krenemo..
Firma u kojoj je pocela nova akcija daje Acer AA150 za 24.500+/- kusur
Firma koja je propala i sada je na njenom mestu druga daje wind za 30.690
Po mojoj matematici to je 6k..pa ajde ako se vec gadjamo informacijama barem svoje update-uj..
Gde si izmislio 5 modela acera molim te kao razlicite boje,a?jaci,slabiji-linux,windows-AA110,AA150
Wind je krenuo na trziste sa najjacim modelom a sada stizu i slabije i jace verzije..
E sad
Da li se acer greje vise...DA
Da li stvara buku pri hladjenju..DA
Da li toga ima kod winda..NE
Kamera je veca za 1 MP i kao sada je bolja na aceru..yoohoo:banana:
BT..Acer..NE Wind..DA
Kvalitetnja zavrsna obrada kao i plastika...Wind ne kazem da je na acer krsh ali je na windu mnogo bolja..
Glare screen..kako kome..imas za koji evro da kupis zastitnu foliju koju mozes da montiras na wind pa da dobijes isto..
stize wind sa hard diskom od 120GB..meni to ne znaci previse jer imam wd160Gb a kada budem ubacivao novi hard u wind da li ce da me pogodi sto je manji bio od acera za 40Gb..NE
ne kazem da je veci hard lose ali nije bas ni toliko znacajno..
Sve u svemu...svaki ciga svog konja hvali:wave:Ali..

5 modela:
Model sa ssd-om, sa hdd-om, bez xp-a, sa xp-om....... Zar NE!!??
Ja necu da mi masina ima XP zato sto je zbog te privilegije skuplja koji euro., a to je na windu neizbezno. Inace kamera na aceru jeste mnogo bolja od te na windu, i tu nema sta da se kaze!!! Pusti ti te puke megapiksele, to je markentiski trik! Neces valjda da imas video chat u 1280x1024 rezoluciji. Crystal Eye je neprevazidjen! Ciste gluposti oko grejanja, nista se aa1 negreje vise od eee 701 kojeg sam davno posedovao. Cak sta vise eee se grejao za nijansu vise. Buke nema i to je glupost, za nijansu je vece, ali navodim da nije u granici NETRPELJIVOSTI!!!!. Testeri nemaju sta da navode kao razlike pa zato traze dlake u jajetu. Inace prazan deo ispod ekrana je zamisljen da se provuku prsti kad se drzi u jednoj ruci, sto je sjajno kada ste na terenu! Necu da se svadjam dzaba, ajd pozdrav! Wind je skuplji dosta, i nemoze me niko ubediti da je za tu razliku doneo dosta vide u odnosu na aa1!! Cak sta vise , pruza manje!!!

Poslednja izmena:
Ma nemoj,sta mi naprica....
Svi imaju isti utisak pa se za**bali,a ti ispao najpametniji..
Sto se tiche svadje..Ko se svadja..izneo si svoje misljenje i nisi u pravu i to je to..:banana:
Da spamujes mozes na Acer topicu,ovde neces nista pametno uspeti da kazes..
Kao wind vam skuplji pa ce te da otrcite i kupite BT i jos slicnih stvarcica koje su vec na windu tu a kao koja hiljada vise mnooogo je..
Jedino shto mozes da prihvatis je da je wind top of the class netbook racunara i najskuplji je i Acer obara cene da bi mogao da ih prati losijom ponudom..A vec sam ti rekao da je acer krenuo od losijih modela a wind od najboljih i da ce ponuda wind u narednim mesecima biti raznovrsnija...cista politika firme;)

don't feed the troll, pls...

Niko od vas nije spomenuo da je na Wind-u, po meni, najveci nedostatak bateija koja moze da "izdrzi" nesto malo preko 2 sata pri nekom standardnom koriscenju. Meni je svaka varijanta od ovih netbook modela sa 3 cell baterijom ne dolazi u obzir. Mislim da je u osnovi ova vrsta uredjaja namenjena za prenos, odnosno za neki rad na terenu i da je pri tome jako bitna stvar da taj uredjaj moze da radi autonomno sto duzi vremenski period. Ne svidja mi se ni kod AA1 sto je bila prica dolaze modeli sa 6 cell baterijama bla, bla, bla i kad su stigli ono ipak 3 cell kao i kod Wind-a. Cena je takodje bitan faktor i samo zbog toga sam na strani AA1 inace da MSI Wind dolazi sa 6 cell baterijom to bi bio moj prvi izbor.

ja se josh nisam sreo ni sajednom baterijom koja je duze trajala od 2sata ako neko zna da ima nek kaze koja?

ja se josh nisam sreo ni sajednom baterijom koja je duze trajala od 2sata ako neko zna da ima nek kaze koja?

nadam se da mislis na netbookove . ja sam svojevremeno imao asus M6 ako se dobro secam seriju . 15" ekran . baterija od 4h do 6h u realnom radu verovao ili ne .

i to je bilo pre 3 godine ja mislim .

posle toga svaki lap je oko 2:30h koji sam imao .

Ovo bi trebalo da stoji kao prvo i osnovno pravilo foruma :d

Drugo bi trebalo da bude "naucite pravopis ako zelite da diskutujete" :)

Ponosni sam vlasnik Wind-a, probao sam i Acer-a na 7 dana i Wind odnosi pobedu. Deluje mnogo bolje uradjen, manje se greje ma sta neko pricao i ne cuje se uopste. Dovoljno razloga za mene da ne koristim Acer dalje.

I naš MSI Wind YouTube video se lepo "vrti". Odgledan je baš dosta puta, ako imamo u vidu šta je tema i odakle smo (i da nije zanimljiv svima kao ono "lepo, znas kako" ili "možda sam i ja nekad zlzlzl...")

Kome treba MS Wind - neka ga kupi sto pre.

Stvar je u tome da novi Wind-ovi stižu sa oslabljenim touch pad-om. Bar tako pise po belosvetskim forumima.

To je marketing fora,da se isprodaje stari:D

Meni nije izgledalo kao marketing. Video sam i neke forume na kojima su se ljudi zalili zbog toga, kao prepisku koja je u vezi sa tim bila sa MSI-jem.

Bilo je i izvestaja da su u pocetku Wind-ovi sa tim slabijim touch-padom isporucivani sa drajverima za stari (bolji) touch-pad, sto je dodatno povecalo zbrku.

Poslednja izmena:
Ma nemoj,sta mi naprica....
Svi imaju isti utisak pa se za**bali,a ti ispao najpametniji..
Sto se tiche svadje..Ko se svadja..izneo si svoje misljenje i nisi u pravu i to je to..:banana:
Da spamujes mozes na Acer topicu,ovde neces nista pametno uspeti da kazes..
Kao wind vam skuplji pa ce te da otrcite i kupite BT i jos slicnih stvarcica koje su vec na windu tu a kao koja hiljada vise mnooogo je..
Jedino shto mozes da prihvatis je da je wind top of the class netbook racunara i najskuplji je i Acer obara cene da bi mogao da ih prati losijom ponudom..A vec sam ti rekao da je acer krenuo od losijih modela a wind od najboljih i da ce ponuda wind u narednim mesecima biti raznovrsnija...cista politika firme;)

Sta se primas 'ko PENZIJA!!!

MSI nije promenio supplier-a za touchpad-ove, to nije istina.

"We received consumer feedback that the small size of the U100 touchpad actually made scrolling more difficult. To make the U100 easier to use for consumers, we decided to remove the ‘scroll’ function from newer U100 models."

gluposti... to moze da se ugasi u drajverima, kome smeta, zasto bi svima po defaultu bilo ugaseno!?

MSI nije promenio supplier-a za touchpad-ove, to nije istina.

"We received consumer feedback that the small size of the U100 touchpad actually made scrolling more difficult. To make the U100 easier to use for consumers, we decided to remove the ‘scroll’ function from newer U100 models."

Ja ne znam o cemu ti pises. Ono o cemu sam ja pisao je ovde:

http://msiwind.net/msi-wind-touchpad-no-longer-synaptic/

http://en.wikipedia.org/wiki/MSI_Wind

http://www.liliputing.com/2008/08/msi-wind-gets-new-touchpad-supplier-loses-functionality.html

Sta ne razumes?

Na trecem linku pise "MSI appears to have changed suppliers for the touchpad in the MSI Wind notebook."... i ja sam napisao da to nije tacno...

Moze li neko da me posavetuje, da li mi je pametnije da uzmem "MSI Wind" sada sa ovom ocajnom baterijom, pa da se nadam da ce uskoro izaci baterije veceg kapaciteta u prodaju, ili da cekam "Asus EEE 1000h", koji opet ne znam kad ce se pojaviti, ali ce u startu imati jacu bateriju?

Sta ne razumes?

Na trecem linku pise "MSI appears to have changed suppliers for the touchpad in the MSI Wind notebook."... i ja sam napisao da to nije tacno...

Ja sve razumem .)) A ti citaj pazljivije.

Napisao sam da ne znam (a ne da ne razumem) o cemu ti pises i dao sam linkove o onome o cemu sam ja pisao.

A ti daj linkove o onome o cemu ti pises, pa cemo mozda svi znati o cemu pises....

Poslednja izmena:
Kakva je slika kad ga povezes sa 19-kom(monitorom), pitam zato sto se dvoumim izmedju njega i asusa 1000 ssd. Koliko je otporan na udarce, padove jer mi je vazna mobilnost a i koristio bi ga kao zamenu za desktop znaci radio bi 24h. :smoke:

Kakva je slika kad ga povezes sa 19-kom(monitorom), pitam zato sto se dvoumim izmedju njega i asusa 1000 ssd. Koliko je otporan na udarce, padove jer mi je vazna mobilnost a i koristio bi ga kao zamenu za desktop znaci radio bi 24h. :smoke:

1. Na 19ici bi trebalo da radi ok, mada sa 64mb na graf. racunaj da ce raditi sporije.

2. Ne verujem da ce bilo ko testirati svoj netbook na padove, al kazu da je plastika jako kvalitetna.

3. Desktop zamena u vidu netbooka ti nece poleteti, word, muzika, net, mozda poneki filmic (al kako ces da ga ucitas ne znam posto nema optiku)... Desktop zamene u vidu laptopa kostaju od 700 - 3000e (u zavisnosti od proizvodjaca i modela).

--------------------------------------------------------------------

Pozdrav svima, nov sam ovde.

Manje vise sam se registrovao zbog pitanja koje sledi:

Da li negde u Srbiji moze da se nadje model sa 6cell baterijom i eventualno 120gb hd?

neophodna mi je baterija koja traje oko 4-5h bez wi-fi zbog faxa.

pozdrav.

Na 19" ce raditi fenomenalno ne moras da se brines,ja sam ga povezao sa LCD TV-om dijagonale ne znam ni ja(ortakov tv)ali recimo da je preko 50cm i slika je NEVEROVATNA

Plastika jeste vrlo kvalitetna ali necemo jos da ga bacamo ali ako planiras bas da mases s njim i da ga testiras na potrese uzmi SSD verziju iako mislim da jos nema kod nas

Sto se tice graficke,koliko sam ja razumeo(ali nisam testirao igrice),koristi deljenu memoriju a ne samo 64Mb a cak mislim da u leru trosi ok 8MB a da uzma po potrebi do 220 i nesto MB

Desktop zamena,shto da ne.Ako pogledas konfiguraciju ista je ili slicna vecini office masina koje se nalaze u firmama po srbiji pa ne vidim zasto wind ne bi mogao da zameni neki jako cak i vise nego prosecan office racunar..
uz izuzetak malog ekrana i nemanja cd-a
Ako se sada neki trol ubaci pa pocne da mi drzi predavanja o photoshop-u molim ga unapred da se iskulira(ili programiranju)sve je vec receno na tu temu..
Ako hoces da radis u PS uzmes MAC monitor i par quad procesora i radis..
Sa windom mozes da odradjujes prosecan pa cak i vise od toga udoban office rad a ako ti zatreba cd mozes da kupis externi cd ili dvd
Poz

imate na you tubu test asus-a 701, kako ga bacaju u zid , niz stepenice kroz prozor . i sve ql . radi .

carski :)

Odlicno, sada jos samo da vidim da li ce biti wind ili ce biti eee1000 ssd40 kada se pojavi kod nas ili u madjarskoj. Zanima me jos posto bi ga cesto nosio da li hardu smeta cimanje u kolima vozu busu(mislim to truckanje po nasim savrsenim putevima) i padovi sa nekih pola metra na pod posto mi je puna kuca, da li to moze da osteti hard to mi je bitno. Video sam u pakomu da je garancija 2 godine pa je i on sada usao u uzi izbor, znaci samo ova dva a za eee 1000 ima i dokup garancije na tri godine. Vase misljenje molim jer jedan od njih pada u roku od mesec dana (preporuka). Zanima me da li se na njega moze prikljuciti kabel od wirales antene.:smoke:
ps. hvala samartianu i marcusnbg na ranijim odgovorima i bice jos pitanja

Vozovi,avioni,autobusi,putevi kakvi hoces..sve moze ali onih pola metra ne da ne bi hard disk izdrzao nego malo toga drugog bi...
Za wireles antenu:imas spisak raspolozivih portova i stvari koje moze da ushtekas u njega pa..Ne
Poz

Nazad
Vrh Dno