Šta je novo?

MSI Wind - diskusija

Wind na visti radi bolje nego XP! Omnik je chini mi se postovao tako neshto. Kucaj u goooglu!

Stoji to za eee za swap ali kada bi se gurala vista na wind-u bilo bi lepse da ima punih 2Gb.Sto se tice zamene koliko ja znam ima samo jedan slot za ram memoriju,izvadis 1GB ubacis 2GB.
Ako zelis to da uradis imas video tutorijale na youtube-u pa samo napred..:)
Kol'ko sam video daleko je lakše nego zamena na Aceru, skoro lako kao na black eee, al' pošto se gubi garancija pitanje je da li prodavac to hoće da uradi :trust: mada mi se čini da je 1GB sasvim dovoljno.

Koliko ja znam, prodavci to rade bez vecih problema (ali bolje da Omnik to kaze :)).

po meni niko sem servisa ne sme to da radi, a tako nesto pise i na sajtu.

Zvanicno:
According to our warranty rule “Warranty Exclusions --Defacing of product labeling (label alterations and falsifying, serial number missing, serial number no longer discernible, serial number invalid). All serial numbers are recorded and tracked for warranty purposes.” If they update memory, that means the product labeling is defaced and then the customer will lose the warranty.

Dakle ako mozete da uradite upgrade a pritom da ne ostetite serijski broj, slobodno :)

Inace, ja ne znam cemu potreba za vise od 1GB RAM za XP?!

Poslednja izmena:
Omnik, ja sam te konkretno pitao da vas servis ugradi memoriju, jer mi je vrlo jasno da ne mogu sam da otvorim masinu... sad te vec treci put pitam isto |>
i konkretne cene...

Koliko ja vidim na netu Advent 4211 koji mnogo lepše izgleda ima sve što i Wind ima.
Jedina razlika tamo kod njih je to što Wind ima 2god a Advent 4211 1god garancije i nema onu torbicu

spec http://www.trustedreviews.com/notebooks/review/2008/07/30/Advent-4211-Netbook/p3

8202-IMG_4913s.jpg

8202-IMG_4906s.jpg

8202-IMG_4909s.jpg

Poslednja izmena:
Wind i advent su isti. Bar u pochetku bili. Niste pratili na chasu :)
Pogeldajte www.msiwind.net i tamo ima dsta o tome i svachemu :)

video sam danas i crnog winda i aa1 150 i to jednog pored drugog... tek bih sad pre uzeo winda |)), a mozda i uzmem, kad otplatim tv |>>

video sam i onog fsc sa puma platformom i deluje fenomenalno |)

Veza je da ga je chovek video u radnji kad je gledao Wind-a, pa sam ga zamolio da mi napishe model da pogledam kakav je :)

@danijel00 10x za link

I konacno crni MSI wind je tu..
Iz posta pri vrhu strane moglo se videti da nisam bio u tom trenutku bas u najboljem raspolozenju sto mogu da zahvalim cinjenici da sam vec sledeceg dana odneo wind u servis.Naime u pitanju je bio problem sa hard diskom..
Nakon otpakivanja winda i pokretanja pojavio se XP setup za izbor jezika operativnog sistema nakon cega je usledio sat i po vremena MSI reklama,rekoh sebi sumnjivo ali ajde..
Restart i vise nista nije radilo kako treba.Nista nije uspelo.Ni formatiranje,pokusaj instalacije windowsa,wd diag.tool
Nakon nekoliko dana stigao je novi nakon reklamacije.Za one koji nisu upucerni svi MSI proizvodi podlezu posebnoj garanciji i uredjaji se nose u MSI servis i reklamacije se resavaju u roku od 72h..nije lose.doduse i ako tu zaskripi uvek mozemo da se oslonimo na zakon o zastiti potrosaca:)
Prvi utisci..
Krenucu od loseg..Baterija KRSH..6-cell je neophodna,merac baterije pokazuje koliko je ostalo vremena na osnovu toga koliko je velika potrosnja energije i pri blagom testingu jedva izdrzi nesto oko 2 sata,kada kazem oko mislim ispod 2 sata..
Povremeno krckanje,nazovimo to tako hard diska je malo iritantno ali jedva primetno mada sam verovatno podutiskom reklamacije..
Sve ostalo u vezi MSI winda je VRH..ekran fenomenalan,zagrevanje kao sto i kazu oko 34 stepena,procesor vrlo zahvalan u svim office kao i mreznim aplikacijama,kamera ok,btooth brz..
Jedino sto bi mene malo vise obradovalo je cinjenica da wind dolazi uz jako lepu ali nazalost belu torbicu(voleo bih da je crna,bio bi to lep detalj) i da je samo malo veca da moze da stane punjac(poveci) u nju jer uz bateriju kakva je sigurno ce biti neophodan..
Ako nekoga nesto interesuje...navalite;)

Znači s baterijom je isto zlo kao i kod 701 :d
Da li si imao nekad neki drugi netbook u rukama, zanima me to poređenje :) veličina i prijatnost u radu tastature kao i brzina samog sistema jer bi HDD, pogotovo ovakav, trebalo da je nešto sporiji od SSDa.

Baterija sa iskljucenim Wi-fi, kod mene traje 3 sata...

Ovako..
Do sada sam jedino bio u prilici da koristim u netbook kategoriji Asus eee 701..nije bio moj ali drugar je imao pa sam imao priliku da provedem na njemu malo vise vremena..Ali poredjenje izmedju 701. i winda je da kazes besmisleno jer su toliko razliciti da su prakticno dva segmenta..da ga poredim sa acerom,901 ili hp-om bi bilo smislenije ali nisam imao priliku da radim sa njima..ali sto se tice prijatnosti u radu vise sam nego zadovoljan.Ekran je vise nego pregledan i sto se tice surfa na netu i sto se tice kucanja u office paketu..tastatura je jako kvalitetna i pregledna,jako cvrsta osim recimo velikih tastera backspace i enter dok je shift iako veliki jako cvrst(ali to bi vec bilo trazenje dlake u jajetu)..Sa Fn tasterom dobije se i numericka tastatura za cije funkcionalno koriscenje treba navikavanje kao i drugi tasteri home,insert i sl.. i mali test slepog kucanja(ne od strane mene:))je prosao sa par grescica..Kao sto sam rekao zagrevanje je skoro potpuno neprimetno pa mozete slobodno da se zavalite sa windom u krilu i da ne brinete..(devojke mogu da zanemare ovu konstataciju)
Sto se tice baterije..UH
Wind ima gomilu opcija sa power saving.Na prvim testnim modelima bila je opcija za podizanje takta procesora za 200Mhz ali je ta opcija promenjena u smanjivanje radnog takta procesora za pola,na 800Mhz radi cuvanja baterije ali nakon aktiviranja ove opcije preostalo vreme baterije se ne menja..barem na grafickom pokazatelju.jos nisam imao priliku da to testiram u stvarnom radu..
Tako da ako izgasite kameru,wi-fi karticu,btooth,smanjite procesor na 800Mhz,spustite osvetljenje ekrana i ugasite zvuk mozete da izvucete 3 sata I verujem da je MSI ovako testirao duzinu trajanja baterije uz povremeno dodirivanje touchpad-a da ne bi otisao u stand-by ali moj je utisak da pri prosecnom radu 2 sata je sve cemu mozete da se nadate ili da uzmete 6-cell a kaze google da imaju i varijante za 9-cell u varijanti domace radinosti koje mogu da vam pruze opustena 4 do 5 sati tj. 6 do 7 sati.6-cell bi bila prava mera jer 9-cell izgleda uzasno.Jedino sto kazu da kada se stavi 6-cell ukoliko ekran postavite malo vise u nazad ima zelju da se prevrne(zanimljivo jer sam imao utisak da bi sa 6-cell baterijom tastatura bila malo podignuta..kao one nozice na desktop tastaturi,ali..)
Sto se tice HDD-a,skorpio jako dobro radi,us povremeno pucketanje.sve se desava jako brzo,paljenje sistema pokretanje aplikacija,kopiranje sa particije na particiju.Nsiam koristio neke bench programe ali pricam na osnovu licnog dozivljaja.Ako ima neko usporenje zbog hard diska,nije primetno(do te mere da ga bas osetis)..barem meni,kako u odnosu na druge HDD ili SSD diskove...
Toliko..
Poz

pitanje , unutra je pretpostavljam 2.5" hd ? kako se zamenjuje , tj da li je easy ugraditi neki na nprimer 250gb ?

Da,unutra je 2.5" WD scorpio 5400
Zamena hard diska je vise nego jednostavna ako zanemaris cinjenicu da gubis garanciju ali ako zelis...
Mozes unutra da ubacis bilo koji 2.5" hard disk najveceg kapaciteta koji mozes da nadjes na trzistu..Zamena se vrsi tako sto skines sraf koji drzi wi-fi karticu)kada si vec tu mozes i nju da zamenis sa nekom kvalitetnijom)i jos jedan sraf koji drzi hard i samo povuces malu trakicu i hard je napolju.Sve su dalje koraci unazad tj.zatvaranje Winda.Tako da je vise nego easy..,)
Imas na youtubu filmic koji to detaljno opisuje...
Poz

Da,unutra je 2.5" WD scorpio 5400
Zamena hard diska je vise nego jednostavna ako zanemaris cinjenicu da gubis garanciju ali ako zelis...
Mozes unutra da ubacis bilo koji 2.5" hard disk najveceg kapaciteta koji mozes da nadjes na trzistu..Zamena se vrsi tako sto skines sraf koji drzi wi-fi karticu)kada si vec tu mozes i nju da zamenis sa nekom kvalitetnijom)i jos jedan sraf koji drzi hard i samo povuces malu trakicu i hard je napolju.Sve su dalje koraci unazad tj.zatvaranje Winda.Tako da je vise nego easy..,)
Imas na youtubu filmic koji to detaljno opisuje...
Poz

juce sam video acer-a . ne svidja mi se polozaj dugmica na touch pad-u . ostalo je da pogledam msi i asus 901 . za velicinu ekrana mi je sve jedno . sa jedne strane dobijes veci ekran , a sa druge manju dimenziju tako da mi je sve ql .

ovo za hd mi je btno . stavis 250gb i ne mislis .

koji usb dvd rezac preporucujete a da je sto manji i kompaktan ?

Pazi ovako..sto se tice Winda sve pohvale..male zamerke ali nista sto bi se moglo okarakterisati kao mana vec prosto trazenje dlake u jajetu(kao sto sam vec rekao)
Kada su u pitanju drugi netbook modeli moras da zans sledece..
Acer je dosta spustio cenu AA150 i sada je citavih 24K + kusur(dok je wind citavih 6k vise).Moj je stav da su to uradili ne zbog toga sto postoje radi potrosaca i da nemaju troskove izrade prakticno bi ih poklanjali vec zato sto zaostaju za windom(znam da ce sada da se jave fanovi acer-a).Ozbiljan problem aceru pravi pregrevanje i buka koju pravi ventilator koji pokusava da obuzda temperaturu kao i malo losija plastika..Veliki plus je niza cena i veliki taster enter koji se na windu pojavljivao u pocetnim test modelima.Minus za acer kamera(ako je nekome bitna 0.3 dok wind ima 1.3Mp)ali citavih 6k razlike ali i plus koji se ogleda u 40 GB vecem hardu kod acera..odlican su i jedan i drugi model ali malo vise ce te dobiti sa windom ali da li to malo vise vredi 6k...na vama je da odlucite..
Asus eee 901 je definitivno iza ova dva modela ali opet ne zaostaje previse..ako se uzme u obzir da je cena 28k acer je mnogo bolja kupovina od 901 jer su prakticno isti sto se tice sveukupnih performansi i kvaliteta..
Sto se tiche DVD rezaca cena je oko 4k i ne postoji bas veliki izbor sto se njih tice kod nas a svi su manje vise isti i po dimenzijama i kvalitetu...
Naravno sto se tice DVD uredjaja moguce je naravno i share-ovati dvd sa desktop PC-ja jer se ovakvi racunari uzimaju uglavnom kao drugi racunar ili povezivanje PC dvd rezaca na USB rack za HDD..
Ako neko zeli netbook wind zasluzuje zlatnu zvezdicu a ako zelite nesto malo jache sto ce vam biti primarni racunar mozete da uzmete za 4k+ jako dobre HP530 Core2Duo laptopove
Poz

Moje malo misljenje je da bolje od dogradnje hardiska je kupvina externog hdd-a tipa WD passport zbog toga sto onda svi ti GB nisu ograniceni samo na jedan racunar vec su krajnje mobilni kako za parazitiranje sa necijeg racunara(pomislite samo na sve filmove,muziku i druge zanimljivositi koje mogu da se pokupe)tako i za upotrebu na wind-u i sl.(kao sto je moj slucaj 80GB wind+160GBWD).
A WD pasport moze i da se ugura u malu MSI torbicu u koju nazalost ne staje i punjac plus ako planiras da nosas sa sobom i onaj DVD rezac ali i bez njega;) WD je pravi izbor..

slazem se to za passport . imam pomenuti od 320 gb . ali i pored toga imam razlog da u lapu imam sto veci . uglavnom , ono sto me interesuje koliko realno traje baterija na windu u normlanom koriscenju racunara znaci wifi i ostalo . i da li se moze dokupiti kod nas josj jedna baterija kao rezervna za put ?

izvinjavam se ako se ponavljam sa nekim od podpitanja .

Omnik kaze sa iskljucenim wi-fi-em 3 sata...
U istom slucaju ja sam uspeo da izvucem oko 2 i po
Pri nekom da kazes postenom radu recimo da mozes da racunas na oko 2 sata tj recimo skoro 2 sata..
Sa 6-cell baterijom mozes da racunas na pristojna 4 sata po mom iskustvu sa 3 cell baterijom, a po specifikacijama oko 6-7..
Pitao sam za 6 cell bateriju tamo gde sam kupio(pocela nova akcija kod njih) rekli su mi da nemaju a po tome kako mi je to saopsteno rekao bih da ni ne ocekuju da ih imaju..u sustini wind odnosno MSI uvozi jedna firma a svi ostali su da kazes samo dileri tako da za rezervne delove i opremu ne bi bilo lose da okrenes njih(p*K*m)

Cisto za ljude koji jure upgrade hard-diska, u Srbiju je stigao 120GB model. Ostatak specifikacije je isti kao i do sada...

upgrade garancije, 6cell baterija, actually korisne stvari?

Vrh Dno