Šta je novo?

MSI Wind - diskusija

Pretpostavljam da o linux verziji i dalje ni zuc?
Da li ce crni biti isti po sastavu |)) I da li je on skroz crn ili je crn ko sto je ovaj roza (tj samo poklopac).
Da li se nudi mogucnost dogradjivanja memorije u servisu i posto?
Da li se nudi mogucnost dokupljivanja garancije i posto (vidim da se napolju nudi, ali nisam skontao kako bih to mogao kod nas da uradim preko sajta).
Nisu se slucajno zabunili i ovde kao na eee-u pa na crnom ostavili odvojen poklopac za ram? |))

WinXP Setup na MSI Wind

Uredno sam instalirao XP Pro. Jedino sam se namucio sa Hiren`s Boot CD-om ... nikako nisam uspeo da pokrenem nista sa njega sto mi je trebalo. Ima li neka mala tajna kako pokrenuti Acronis npr :) ?

Pravi čovek za moje pitanje !

Odlučio sam da mi treba još jedan računar koji će ponekad putovati zajedno samnom i trenutno se lomim oko toga da li da uzmem MSI Wind 10" bez optike ili za sitno više para 15" full mašinu. Veličina ekrana nema presudnu ulogu, optika bi se koristila sporadično mada bi svo to rezanje moglo da se odradi i na kucnoj mašini. Jedino što me brine jeste dizanje sistema na Windu. Pre izvesnog vremena mi je pod ruke došla neka preskupa Toshiba koja se zaglupela i napravila mi pakao od života pošto nikako nisam uspeo da dignem sistem. Može da se butuje samo sa odredjenog modela optičkog uređaja, pogađate marke Toshiba, koji košta oko EUR 250,-

Zanima me kakva je situacija sa Wind-om !? Kako si dizao WinXP Pro na njemu !? Da li je bio neki eksterni uredjaj ili neka druga zaobilazna metoda i koja !? Da li možda znaš da li može da se boot-uje sa bilo kod eksternog USB optičkog uređaja !?

Hvala unapred !

Meni su rekli da msi wind bootuje sa bilo kog ext usb optickog uredjaja... posto je externi dvdrw 50-tak e... ako zatreba uzimam ga... no pre bih probao neku flash varijantu...

sto se nosanja tice... ja placem kad moram da letim negde sa 15"...

Pretpostavljam da o linux verziji i dalje ni zuc?
Da li ce crni biti isti po sastavu |)) I da li je on skroz crn ili je crn ko sto je ovaj roza (tj samo poklopac).
Da li se nudi mogucnost dogradjivanja memorije u servisu i posto?
Da li se nudi mogucnost dokupljivanja garancije i posto (vidim da se napolju nudi, ali nisam skontao kako bih to mogao kod nas da uradim preko sajta).
Nisu se slucajno zabunili i ovde kao na eee-u pa na crnom ostavili odvojen poklopac za ram? |))

I dalje je XP Home aktuelan (XP inace ne dize cenu toliko znacajno koliko mislite)

Crn je kao mrak - skroz :)

Garancija je 1 god, nema dokupljivanja (i nema u najavi za sada)

teorijski bi mogao dokupiti garanciju negde napolju, ali onda i vazi za tu zemlju, sto opet nije bas isplativo...
nista, pisemo peticiju da nam se omoguci dokupljivanje garancije kao svuda u svetu |)

Garancija mu nije međunarodna? Još par dana imam ponudu da ga dobijem iz jevrope, ali nije nešto jeftiniji tamo, garancija ne važi, ipak će da bude odavde..

P.S. Njegov hard je brži od Acerovog SSD-a?

P.S. Njegov hard je brži od Acerovog SSD-a?

Svaki SSD dobija "klasican" HDD u motion access i responsiveness. Klasican je brzi u transferu velikih fajlova i kontuiniranom pristupu...

Glavna poenta nije u brzini, vec u kapacitetu. Pa svako uzima prema potrebama...

Definitivno sam rešio da uzmem Wind.
Nakon Asusa, Acera i MSI...Wind je odneo prevagu.
Malo me kopka kvalitet, pošto se MSI nije baš dokazao u izradi laptop-ova, al...možda me ugodno iznenade. :)

Definitivno sam rešio da uzmem Wind.
Nakon Asusa, Acera i MSI...Wind je odneo prevagu.
Malo me kopka kvalitet, pošto se MSI nije baš dokazao u izradi laptop-ova, al...možda me ugodno iznenade. :)

Mislim da ces se prijatno iznenaditi u tom segmentu ;)

Ovako na prste kvalitet winda je wow... 10 uglavu za bilo koji msi notebook kao i dosta bolje od eee...
naravno videcemo koliko ce ih ici na reklamaciju...

Ovako na prste kvalitet winda je wow... 10 uglavu za bilo koji msi notebook kao i dosta bolje od eee...
naravno videcemo koliko ce ih ici na reklamaciju...

Ja se evo igram sa jednim belim vec 20-ak dana, i moram da kazem da ne pamtim kada sam bio ovako odusevljen nekom stvarcicom koju sam kupio. Inace, meni na garantnom listu pise da je garancija 3 godine?!?

...
Zanima me kakva je situacija sa Wind-om !? Kako si dizao WinXP Pro na njemu !? Da li je bio neki eksterni uredjaj ili neka druga zaobilazna metoda i koja !? Da li možda znaš da li može da se boot-uje sa bilo kod eksternog USB optičkog uređaja !?
Hvala unapred !

Xp Home sam jednostavno ocistio (nisam uspeo da ga umrezim sa masinama na kojima je XP Pro i Vista), nanovo kreirao particije i najnormalnije instalirao XP Pro uz koriscenje nekg LG-ijevog DVD-RW ubacenog u externi rek. Inace bootuje sa bilo kog externog optickog uredjaja.
I, da, nemas sve potrebne drajvere na CD-u uz njega, nedostajuce skini sa njihovog sajta.

Zaboravih da napomenem ovo sto je bitno:
* 1. Please update the latest System Control Manager utility, then reboot the Windows.
* 2. Please install the WebCam driver, then reboot the Windows
* 3. Please update the Webcam Firmware, and follow the instructions.
http://www.msimobile.com/images/AddendumforWind U100-SCMCameraUpdate.pdf

Poslednja izmena:
Ja se evo igram sa jednim belim vec 20-ak dana, i moram da kazem da ne pamtim kada sam bio ovako odusevljen nekom stvarcicom koju sam kupio. Inace, meni na garantnom listu pise da je garancija 3 godine?!?

Gde si uzeo? Garancija je godinu dana...

Znam, ali meni pise na garantnom listu 3 godine. Uzet je u Desku, moguce da su se oni zeznuli.

Nije moguce, nego sigurno.
Preporucujem ti da odes da ti zamene garanciju, cisto da ubuduce nemas problema. I trazi im flash na poklon za cimanje :D

zar se ne dobija samo ona garantna knjizica?

u krajnjem slucaju ako si dobio garantni list na 3 godine, sa pecatom deska, onda lepo pazljivo procitaj sta pise na njemu... pa sad to sto oni od uvoznika dobijaju godinu dana, to je njihoov problem, ali tebi su napisali 3, lupili pecat i morace da ti priznaju te 3.

zar se ne dobija samo ona garantna knjizica?

u krajnjem slucaju ako si dobio garantni list na 3 godine, sa pecatom deska, onda lepo pazljivo procitaj sta pise na njemu... pa sad to sto oni od uvoznika dobijaju godinu dana, to je njihoov problem, ali tebi su napisali 3, lupili pecat i morace da ti priznaju te 3.
Možda oni mogu oni da mu ''priznaju'' 3 godine, al' ako mu se posle 13 meseci nešto dogodi i on ga odnese kod njih, a oni ga za reklamaciju odnesu kod uvoznika :d

Obradovao sam se kao malo dete kada sam cuo da stize crni!
Iscekujem ga kao ozeblo sunce ali nikako da se pojavi
Da li neko ima neke informacije kada ce se pojaviti?:wave:

Obradovao sam se kao malo dete kada sam cuo da stize crni!
Iscekujem ga kao ozeblo sunce ali nikako da se pojavi
Da li neko ima neke informacije kada ce se pojaviti?:wave:

Danas je stigao na lagere dobavljaca tako da ocekuj uskoro u maloprodajama...

E vezano za ovu garanciju od 3 godine koju su ti dali, pravno gledano ti si ugovor o kupoprodaji zakljucio sa prodavcem , on se obavezao da ti da garanciju od 3 godine , dao ti cak i potvrdu da imas garanciju... uvoznik je tu treca strana i on je tu van ugovora... Nista se ja tu ne bih bunio :))

druga stvar, kako se radi recovery operativnog sistem, jel treba eksterni cd citac? I orijentaciono bar, kad li ce stizati i 6 cell varijanta ?

da li pri kupovini Winda mogu da kazem da mi ubace još 1gb ram i da li se onda gubi garancija ?

Mozes da trazis ali ako zelis da ti prodavac da razlog da ga :smash:
a ako ti sam ubacis novi ram sto nije uopste tesko ode garancija..
a ovlascenih servisa koji to mogu da odrade nema..pa t-356 dana i odbrojavaj do isteka garancije:p

svrha 2gb rama na eee je da se postedi disk (manje swapovanja itd)... ovde xp home sasvim kulturno radi sa 1gb...

ja sam gore pitao omnika za ugradnju jos rama, ali je iskulirao pitanje |>>

Stoji to za eee za swap ali kada bi se gurala vista na wind-u bilo bi lepse da ima punih 2Gb.Sto se tice zamene koliko ja znam ima samo jedan slot za ram memoriju,izvadis 1GB ubacis 2GB.
Ako zelis to da uradis imas video tutorijale na youtube-u pa samo napred..:)

ja se nesto prisecam da su dva slota u pitanju?! ali ne bih bas tvrdio...
svejedno mi je ako ga otvorim 1000din gore dole |))
a tesko da bi iko normalan stavljao vistu na winda...

Vrh Dno