Kada su u pitanju drugi netbook modeli moras da zans sledece..
Acer je dosta spustio cenu AA150 i sada je citavih 24K + kusur(dok je wind citavih 6k vise).Moj je stav da su to uradili ne zbog toga sto postoje radi potrosaca i da nemaju troskove izrade prakticno bi ih poklanjali vec zato sto zaostaju za windom(znam da ce sada da se jave fanovi acer-a).Ozbiljan problem aceru pravi pregrevanje i buka koju pravi ventilator koji pokusava da obuzda temperaturu kao i malo losija plastika..Veliki plus je niza cena i veliki taster enter koji se na windu pojavljivao u pocetnim test modelima.Minus za acer kamera(ako je nekome bitna 0.3 dok wind ima 1.3Mp)ali citavih 6k razlike ali i plus koji se ogleda u 40 GB vecem hardu kod acera..odlican su i jedan i drugi model ali malo vise ce te dobiti sa windom ali da li to malo vise vredi 6k...na vama je da odlucite..
Asus eee 901 je definitivno iza ova dva modela ali opet ne zaostaje previse..ako se uzme u obzir da je cena 28k acer je mnogo bolja kupovina od 901 jer su prakticno isti sto se tice sveukupnih performansi i kvaliteta..
Poz
To bandzo87
E pa sad...ajde kada me vec upucujes na to da prelistam neke uporedne testove ne bi bilo zgoreg da i ti slicno uradis..
Pre svega imas na benchmarketu uporedni test acera i winda i te tvoje ocene 9 acer 8.5 wind su malooo...smesne!na tom testu 48 acer-60 wind
To je za pocetak,ajde da krenemo samo od lokalnih(srpskih)uporednih testova pa da predjemo na svetske(koje cu sada da zanemarim)..pa da vidimo sta ljudi kazu
Imao sam priliku da radim i na jednom i na drugom..znam i vrline i mane i jednog i drugog pa da krenemo..
Firma u kojoj je pocela nova akcija daje Acer AA150 za 24.500+/- kusur
Firma koja je propala i sada je na njenom mestu druga daje wind za 30.690
Po mojoj matematici to je 6k..pa ajde ako se vec gadjamo informacijama barem svoje update-uj..
Gde si izmislio 5 modela acera molim te kao razlicite boje,a?jaci,slabiji-linux,windows-AA110,AA150
Wind je krenuo na trziste sa najjacim modelom a sada stizu i slabije i jace verzije..
E sad
Da li se acer greje vise...DA
Da li stvara buku pri hladjenju..DA
Da li toga ima kod winda..NE
Kamera je veca za 1 MP i kao sada je bolja na aceru..yoohoo:banana:
BT..Acer..NE Wind..DA
Kvalitetnja zavrsna obrada kao i plastika...Wind ne kazem da je na acer krsh ali je na windu mnogo bolja..
Glare screen..kako kome..imas za koji evro da kupis zastitnu foliju koju mozes da montiras na wind pa da dobijes isto..
stize wind sa hard diskom od 120GB..meni to ne znaci previse jer imam wd160Gb a kada budem ubacivao novi hard u wind da li ce da me pogodi sto je manji bio od acera za 40Gb..NE
ne kazem da je veci hard lose ali nije bas ni toliko znacajno..
Sve u svemu...svaki ciga svog konja hvali:wave:Ali..
don't feed the troll, pls...
ja se josh nisam sreo ni sajednom baterijom koja je duze trajala od 2sata ako neko zna da ima nek kaze koja?
Ovo bi trebalo da stoji kao prvo i osnovno pravilo foruma :d
To je marketing fora,da se isprodaje stari![]()
Ma nemoj,sta mi naprica....
Svi imaju isti utisak pa se za**bali,a ti ispao najpametniji..
Sto se tiche svadje..Ko se svadja..izneo si svoje misljenje i nisi u pravu i to je to..:banana:
Da spamujes mozes na Acer topicu,ovde neces nista pametno uspeti da kazes..
Kao wind vam skuplji pa ce te da otrcite i kupite BT i jos slicnih stvarcica koje su vec na windu tu a kao koja hiljada vise mnooogo je..
Jedino shto mozes da prihvatis je da je wind top of the class netbook racunara i najskuplji je i Acer obara cene da bi mogao da ih prati losijom ponudom..A vec sam ti rekao da je acer krenuo od losijih modela a wind od najboljih i da ce ponuda wind u narednim mesecima biti raznovrsnija...cista politika firme![]()
MSI nije promenio supplier-a za touchpad-ove, to nije istina.
"We received consumer feedback that the small size of the U100 touchpad actually made scrolling more difficult. To make the U100 easier to use for consumers, we decided to remove the ‘scroll’ function from newer U100 models."
Sta ne razumes?
Na trecem linku pise "MSI appears to have changed suppliers for the touchpad in the MSI Wind notebook."... i ja sam napisao da to nije tacno...
Kakva je slika kad ga povezes sa 19-kom(monitorom), pitam zato sto se dvoumim izmedju njega i asusa 1000 ssd. Koliko je otporan na udarce, padove jer mi je vazna mobilnost a i koristio bi ga kao zamenu za desktop znaci radio bi 24h. :smoke:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari