Šta je novo?

MSI N460GTX Hawk "Talon Attack"

Sta se ovde dogadja nije mi jasno :(((
sa OCom 950/2200 gpu score je 14494 u vantageu
a sa OCom 900/2000 gpu score je 15133 isto u vantageu
Ispada da kad smanjim klokove imam vise bodova,sto tako?

Sta se ovde dogadja nije mi jasno :(((
sa OCom 950/2200 gpu score je 14494 u vantageu
a sa OCom 900/2000 gpu score je 15133 isto u vantageu
Ispada da kad smanjim klokove imam vise bodova,sto tako?

Mozda je do napajanja ili jednostavno gpu ne podnosi kad je veci clock

Verovatno je napjanje. Tesko da Q6600 moze da utice bas toliko na gpu scor. Ja imam sa slicnim klokovima 18000 gpu scor, jeste cpu nategnut podosta i arhitektura je drugacija i7, ali ipak nebi trebalo da bude ovako velika razlika u gpu scoru.

@kilowatt
Setuj je na 50mhz imaces 50000 gpu scor i uzivaj:D

Poslednja izmena:
trotluje grafa, premalo struje ili pak previshe, ili je jednostavno nestabilna na tim klokovima, a mozda je i psu, mada sumnjam, bagovalo bi mu i na nizim klokovima.

trotluje grafa, premalo struje ili pak previshe, ili je jednostavno nestabilna na tim klokovima, a mozda je i psu, mada sumnjam, bagovalo bi mu i na nizim klokovima.
@Apple
Napajanje imam OCZ stealthXtreme 600w i ostalo kao iz potpisa,mislim da ej tu sve ok,a?

Poslednja izmena:
@Apple
Napajanje imam OCZ stealthXtreme 600w i ostalo kao iz potpisa,mislim da ej tu sve ok,a?

Napajanje bi trebalo biti ok ali dok ne probas drugo nisi siguran 100%.
I dalje mislim da je GPU u pitanju ;)

kilowatt
nije mi jasno kako dobijas takve rezultate sa setovanjem kao kod mene
ne bi mogao da prodjes vantage prekinuo bi test ako nesto ne valja
mislim da procesor nije bas tako slab na 3 MHz
isto tako ako je slabo napajanje test bi prekidao
moguce da ti sam operativni sistem nesto baguje
ili nvidia driver nisi dobro instalirao

Poslednja izmena:
kilowatt
nije mi jasno kako dobijas takve rezultate sa setovanjem kao kod mene
ne bi mogao da prodjes vantage prekinuo bi test ako nesto ne valja
mislim da procesor nije bas tako slab na 3 MHz
isto tako ako je slabo napajanje test bi prekidao
moguce da ti sam operativni sistem nesto baguje
ili nvidia driver nisi dobro instalirao
Imam win7 64bit ultimate,ad= driver isto kao i tvoj dobro sam ga instalirao.
Mada desava se pri vecim klokovima da vantage pukne kako kad,samo se zacrni ekran i izbaci na desktop,ali na 900/2000 radi odlicno bez pucanja pa cak imam i veci score za gpu.

Imam win7 64bit ultimate,ad= driver isto kao i tvoj dobro sam ga instalirao.
Mada desava se pri vecim klokovima da vantage pukne kako kad,samo se zacrni ekran i izbaci na desktop,ali na 900/2000 radi odlicno bez pucanja pa cak imam i veci score za gpu.

Ako je GPU napon mali a kloko povecan do neke kriticen granice za predefinisani napon, Vantage test nekada hoce da prodje ali daje losiji rez, spustanjenjm kloka sa istim naponom rezultat se normalizuje. Ova se najcesce i cesto desava pri extremnom overkloku pod LN2.

Nemoj tako da se igras, samo zbunjujes sebe:p Klokni kartu, podesi napone itd pa pusti Crysisi 10-20 krugova ili Dirt 2 da vrti trku koju si upravo presao, nekih 30min, ako ne puknu driveri, sto se manifestuje spustanjem klokova ili iskakanjem na desk, 99% je karta stabilna na tom kloku i Vantage scor ce biti u skladu sa klokovima.

Ako je GPU napon mali a kloko povecan do neke kriticen granice za predefinisani napon, Vantage test nekada hoce da prodje ali daje losiji rez, spustanjenjm kloka sa istim naponom rezultat se normalizuje. Ova se najcesce i cesto desava pri extremnom overkloku pod LN2.

Nemoj tako da se igras, samo zbunjujes sebe:p Klokni kartu, podesi napone itd pa pusti Crysisi 10-20 krugova ili Dirt 2 da vrti trku koju si upravo presao, nekih 30min, ako ne puknu driveri, sto se manifestuje spustanjem klokova ili iskakanjem na desk, 99% je karta stabilna na tom kloku i Vantage scor ce biti u skladu sa klokovima.
Vazi *******i ;)

prikljucak

za cega sluze ovi prikljucci
APS (Active Phase Switching)& V-Check Points
- APS (Active Phase Switch) helps save power usage by controlling PWM automatically.
- V-Check Points allow users to read voltage directly by multi-meter.
oni sluze samo za ocitavanje voltaze

Prilozi

• N460GTX-HAWK_vc01.jpg
    N460GTX-HAWK_vc01.jpg
    7.7 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
dada to je samo za ocitavanje temp

6870

evo i mog rezultata isto kao i oc 6870 s tim da napon graficke trenutno ne moze vise od 1087 sta bi bilo da je na 1150 ne znam
mislim da su ovi postovi najbolji od nas prosecnih korisnika za neko vaganje kartice
e sad koliko je jaca 6870 procenite sami 1.6 fps u odnosu na hawk-a kad bih mogao da stavim napon na bar 1150 to bi bio pravi klok
945/2300/1087:D :D

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    373.7 KB · Pregleda: 730
dobra ti konstatacija pc beast
ispada da je hawk referentna posto je to max. podizanje voltage sa 1025 na 1087
dok korisnici 6870 dizu voltage na 1200 da bi bila stabilna 1 MHz

Poslednja izmena:
dobra ti konstatacija pc beast
ispada da je hawk referentna posto je to max. podizanje voltage sa 1025 na 1087
dok korisnici 6870 dizu voltage na 1200 da bi bila stabilna 1 MHz

Default votlaza za 6870 je 1.175V tako da ti je lose poredjenje... i nije 1MHz nego 1GHz, posto vidim da pises stalno 1MHz...

moja greska moze 1000 MHz e da to me je interesovalo na kom naponu radi 6870 po default-u
hvala na ispravci
i sta kazes jel da da su kartice po jacini iste????

inace kad ce taj cayman
mislim da ces ovu(sto posedujes) karticu ubrzo menjati za nekog caymana posto ce 580-ke biti dosta skupe ovaj hawk je dobar kao i 6870 za neki prosek ali pravi napredak ocekujem tek kod caymana
ja vise ne kupujem referentne kartice

Poslednja izmena:
inace kad ce taj cayman
mislim da ces ovu(sto posedujes) karticu ubrzo menjati za nekog caymana posto ce 580-ke biti dosta skupe ovaj hawk je dobar kao i 6870 za neki prosek ali pravi napredak ocekujem tek kod caymana
ja vise ne kupujem referentne kartice

najjace je sto je 6850 dobar kao i taj hawk ;)

Prilozi

• 975-1130 1.2V WH E 4x.jpg
    975-1130 1.2V WH E 4x.jpg
    337.2 KB · Pregleda: 84
ovde nesto ne stima ovo su rezultati 6870
kako ja da znam da li je to 6850 ili 6870
stavio skor od 6870 a msi afterburner od 6850

Ne smem ni da vam napisem kakvu masinu imam niko mi nece verovati !!!!!!!!!!!
jel to tvoj moto
mala sala

Poslednja izmena:
iskljuci fiziku ;) to pod 1 ... pod dva ja nisam ni hteo da se takmicim sa kartama koje kostaju 60e vise ;) i verujem da je 6850 trenutno najbolje za ulozeni novac (licno misljenje)

Nazad
Vrh Dno