Šta je novo?

MSI N460GTX Hawk "Talon Attack"

Stigla je ponovo Talon Attack na poznato mesto, nova cena je 20.500 din sa PDV sto je nekih 1500 din nize nego ranije...

Video sam i u jednoj firmi koja pocinje sa G. i ciji naziv podseca na ime glavnog negativca iz Transformersa :), da je cena pala sa 22900 na 21500...

mislim da trenutno nema bolje karte za ~20k dindzi...
i da moze samo na 900, ostaje na 60C , a ne cuje se...

Definitivno extra kupovina bas kao i ciklon ranije sto je bio!

A gde ima za 20.500 sa PDV? Vidim u transformers radnji za 21500, gledao sam i u ostale 2-3 najpoznatije ali nešto ne vidim da ima..

neverovatno

evo dokle ide klok GTX460
JAZnYGJIk5.png

:zgran:

Jel to na vazduhu? :d:p

Sjajan OC, svaka mu/im čast.

Mala przi samo tako..Nego cudi me da nema niko sa foruma da odradi max OC 24h/7 na vodenom sistemu!
'Ajde nek neko ustupi kartu ili dodje da je zajedno mucimo:p

cime je to ladjeno ???

Danas sam povezao preko HDMI kabla LCD televizor, pored mnogo problema koji proizilaze od razlicitih rezolucija monitora naisao sam na jedan koji me poprilicno nervira, kada je aktivan multiple display graficka ne obara voltazu vec je na maksimumu i ako nista ne radi !? samim tim povecava temperaturu sa 33 na 43 pa i brzinu ventilator.

Kada iskljucim secondary monitor sve radi kako treba

Ajde ventilator i mogu da podesim ali sta da radim sa naponom?

Probao sam kartu, hladniju kartu u zivotu nisam video :) Znaci IDLE 28c, LOAD 52c FURMARK !!! Znaci nisam verovao, karta niej presla 52c u FUrmark-u, na default je bila, kuler razbija kako hladi, pritom nije nesto ni bucan.

Max. OC je bio negde oko 920, na 950 puca.

Poslednja izmena:
U vezi kartice koja se nalazi u cenovniku svima nama poznatog mesta... Tamo pise da je samo HAWK dok je jedan od moderatora naveo da je kartica Talon Attack? Da li postoji dve verzije kartice samo HAWK i HAWK Talon Attack?

Poslednja izmena:
U vezi kartice koja se nalazi u cenovniku svima nama poznatog mesta... Tamo pise da je samo HAWK dok je jedan od moderatora naveo da je kartica Talon Attack? Da li postoji dve verzije kartice samo HAWK i HAWK Talon Attack?

Upravo tako postoje te 2 verzije kartica ;)

Da li neko zna hoce li biti ove kartice (mislim na Talon Attack verziju, ne obican HAWK) u "dobro poznato mesto" shopu uskoro i po kojoj ceni?

Koje razocarenje... Ono u cenovniku je obican GTX 460 HAWK, a Talon Attack vise nece dobijati.

Koji je def napon za "talon attack" ?
Na koliko se moze dici gpu, mem. i shader clock bez dizanja napona (dakle na def. naponu)?
Do koliko je potpuno bezbedno dizati napon (da bas nikakvu stetu ne pravi kartici) i na koliko se onda moze postaviti gpu, mem. i shader clock?

Posto je maximalni napon koji pokazuje GPU-Z i koji fixno stoji u Afterburneru 1,00V smatracu da je to defoult napon za talonca.
Zanima me koliki treba da je napon da bi talonac (ili barem Hawk) radio stabilno i po komponentu sigurno (da ga ne preteramo sa naponom i posle kukamo...) na gpu-900/ sh-1800/ mem-2000 ?
Koliki napon potreban za 900/1800/2200 i da li ima potrebe i moguce koristi od teranja memorije na 2200 ?

Nesto je to nizak maksimalan napon.
Nisam sad pri kartici , ali mislim da moj Gainward ide do 1.087, neka me neko ispravi ako je drugacije.
Zar ne mozes taj slajder da pomeris malo udesno?
Meni radi na 800/2000 na default naponu tj. 0.987 V , a za dalje nisam isprobao.
Koliko sam video, neki dobitak, barem u Foldingu je oko 20% , u odnosu na 700/1800 klokove.
Tako da verujem da bi dobio sigurno jos nekih 10-15% sa tim klokovima.

DEFOULT! :alo:

NEKLOKOVANA kartica "Talon attack" od 0,875V - 1,00V (menja se napon zavisno od opterecenja) i radi gpu-811/mem-1950.

Mene zanima KOLIKO treba jos dodati soka (napona) da bi radila na 900/2000 i na 900/2200?

Znam da moze jos i naravno da moze jos jer je "azdaja mala"... nego koliko jos treba da bi bilo stabilno i sigurno po kartu...?
Znam ja da klizac moze desno... ne samo da "moze jos desno", vec moze JOS PUNO desno klizac za napon, ali hocu da cujem u preksi KOLIKO je to JOS potrebno...!

Da citam 150 strana teme "GeForce GTX 460 thread" u pokusaju da vidim sta su sve navodili ljudi, NEMA SANSE! :wall:
U ovoj temi i temi "MSI HAWK GTX460 1GB" uglavnom se spominju dva napona, od 1.025V i od 1.087V ali niko sa sigurnoscu ne govori za 900/2000 je to dovoljno napona, a za 900/2200 ili 920/2200... je toliko potrebno...

Zato me zanima sta kaze praksa, na koliko i sa kojim naponima su klokovali kartu na ove vrendosti.

Vidim ja da cu ja morati sam da se zabavim karticom i dizanjem napona do najvise 1,1V (neko rece negde da ne treba preko toga gurati napon...) :mad:

Sono io konte Mario Marko del Gotovan :d

DEFOULT! :alo:

NEKLOKOVANA kartica "Talon attack" od 0,875V - 1,00V (menja se napon zavisno od opterecenja) i radi gpu-811/mem-1950.

Mene zanima KOLIKO treba jos dodati soka (napona) da bi radila na 900/2000 i na 900/2200?

Znam da moze jos i naravno da moze jos jer je "azdaja mala"... nego koliko jos treba da bi bilo stabilno i sigurno po kartu...?
Znam ja da klizac moze desno... ne samo da "moze jos desno", vec moze JOS PUNO desno klizac za napon, ali hocu da cujem u preksi KOLIKO je to JOS potrebno...!

Da citam 150 strana teme "GeForce GTX 460 thread" u pokusaju da vidim sta su sve navodili ljudi, NEMA SANSE! :wall:
U ovoj temi i temi "MSI HAWK GTX460 1GB" uglavnom se spominju dva napona, od 1.025V i od 1.087V ali niko sa sigurnoscu ne govori za 900/2000 je to dovoljno napona, a za 900/2200 ili 920/2200... je toliko potrebno...

Zato me zanima sta kaze praksa, na koliko i sa kojim naponima su klokovali kartu na ove vrendosti.

Vidim ja da cu ja morati sam da se zabavim karticom i dizanjem napona do najvise 1,1V (neko rece negde da ne treba preko toga gurati napon...) :mad:

Sono io konte Mario Marko del Gotovan :d

Pa ne moze ti niko reci tacan napon za tvoju karticu kad se razlikuje od primerka do primerka , najbolje ti je da sam probas i uveris se koliko je zaista potrebno napona tvojoj kartici.
Najlakse je pitati i dobiti sve na tacni ali to nije kod svakoga isto ; nadam se da me razumes ;)

Ma razumem...
Nego velim vrlo je slicno za talonce pa da ne moram i sa tim se jos drndati, vec samo postavim na ono sto je prosecno potrebno i teraj ...
Sad da joj ja cedim 10-20MHz i silujem je da joj naguram sto vise necu, nego gledam ove vrednosti od 900/2000 sto je realno da ce uvek moci i zanima me na koliko je za to potrebno dici napon i dalje necu...
A i jesam se danas nesto nanerviro pre nego sto sam prethodni post napisao, pa je i to uzrok moga pomalo ljutitog odgovora ...

Ma razumem...
Nego velim vrlo je slicno za talonce pa da ne moram i sa tim se jos drndati, vec samo postavim na ono sto je prosecno potrebno i teraj ...
Sad da joj ja cedim 10-20MHz i silujem je da joj naguram sto vise necu, nego gledam ove vrednosti od 900/2000 sto je realno da ce uvek moci i zanima me na koliko je za to potrebno dici napon i dalje necu...
A i jesam se danas nesto nanerviro pre nego sto sam prethodni post napisao, pa je i to uzrok moga pomalo ljutitog odgovora ...

:D blesane sta se uzbudjavash :d
Probaj sa naponom od 1.0V pa ako baca artefakte ti dodaj jos malo ;)

Vec jeste po def. na 1,0V a u radu se sama spusta do 0,875V (kad je neopterecena)...
A i jesam BLESAV ... :p

Nazad
Vrh Dno